Sťahovanie sa do menšieho

kika050
5. nov 2017

Dobrý deň. Chcem sa spýtat uvažujem o sťahovaní do mesta,bývame na dedine predtým sme v tom meste bývali ,ale zaujal nás dom bol aj lacnejší oproti tomu čo bolo v meste. Lenže ako sme sa nastahovali ,myslela som že si aj deti aj ja najdeme nejakých kamaratov no žiaľ nič. Manžel je furt v zahraničí na cestách takže som sama. Ale potrebujem poradit mame 3 deti teraz tento dom mame veliky každá ma svoju izbu. Teraz som v meste objavila ,ale menší domček kde by boli len v jednej izbe. Dá sa tam síce spraviť podkrovie,ale nechcem aj teraz sme na tomto spravili a len najstaršia využíva svoju izbu a dve stale so mnou. Idem sa Vás spýtat čo máte viac detí,ale menši dom teda izbu je to dobre riešenie? V meste maju plno kamašov,nemuseli by cestovať škola tam ja robota tam. Pravda je že do tohto sme dost dali a je vymakaný,ale vždy musim ist do mesta už len kvôli detom,kružkom,svokrovcov aj mojej mame. Manžel o tom nechce ani počut☹ Len či robim dobre sama neviem či sa mam do toho pustit,alebo nie. Viem že vačšina ludi rieši len stahovanie z mešieho do vačšieho,ale určite je tu niekto čo riešil z dediny do mesta..

deti95060810
5. nov 2017

my ke)ď sme postavili dom, tak sme sa dlho s mm smiali, že načo je nám poschodie, keď všetky deti sú celé dni len na prízemí v obývačke....Na poschodí máme spálne, na prízemí otvorený priestor....Po niekoľkých rokoch sa situácia zmenila a deti sú čoraz viacej vo svojich izbách, na prízemie chodia iba do chladničky 😀....časom sa to zmení....😉

sissy27
5. nov 2017

@kika050 keď manžel o tom nechce ani počuť, tak asi problém vyriešený, či budete sa sťahovať bez neho?
Kým sú deti malé, tak sú viac nalepené na tebe, príde puberta a budeš rada, ak aspoň pusu na dobrú noc dostaneš a už určite nebudú chcieť byť všetci traja v jednej izbe.
Sťahovanie do mesta áno, lebo ozaj byť v podstate stále na ceste a do domu chodiť akurát tak prespať a pokosiť trávnik je úplný nezmysel, nič z toho domu nemáš, ale určite nie do niečoho výrazne menšieho.

lindusss2016
5. nov 2017

My zatial este stahovanie neriesime, ale mame v plane, ked skoncim matersku. Sme na dedine, mala ma rok a pol a druhe sa narodi v januari, zatial to tu detom stacit bude, je tu priroda, zvierata, vonku sa mozu vybesnit, ale co potom, ked pojdu do skoly? Tiez za kazdu aj tu najmensiu blbost musime ist do mesta a nvm si predstavit, ze by kboli tomu nemali ziadne kruzky alebo lepsie vzdelanie. Moj manzel tak isto zatial bojuje proti tomu, aby sme sli do mesta, ale mna zivot na dedine vobec nebavi, je to tu priam hrozne pre mna, nic sa tu nedeje, stale dokola to iste, utesujem sa zatial tym, ze malym detom stereotyp vyhovuje, ale myslim, ze keby sme tu ostali, tak ich o vela ochudobnime, ked budu vyrastat. Pre mna priestor a dom s bazenom a zahradou nenozu nahradit tie moznosti, co ponukaju mesta. Socialne kontakty, kulturu a vzdelavanie tu nedostanu. Tiez sa obavam toho stiesneneho priestoru, ale nestoji mi to za to, aby sme tu ostavali v nicote. Skus si pozriet na pPintereste riesenie malych priestorov, ako dosiahnut kusok sukromia pre kazdu babu

nelinka2009
5. nov 2017

@kika050 stahuj ver mi. Pre toto dom nechcem.

kika050
autor
5. nov 2017

@sissy27 Nie bez neho nie,ale proste musi aj on pochopit kedže nie je ani poriadne doma že vlastne tým mna a deti obmedzuje. Nepridu velmi o nič ,len o tu jednu izbu ja myslim že jednu izbu by sme tam vedeli ešte porobit. A ked uvažujem tak čo spravím ked deti vyrastu a nebudu chciet byt tu,lebo nebudu chciet už teraz mi utekajú do mesta ku svokrovcom ,alebo mame. Veď v puberte budu aj tak utekat tam a ja budem na dedine sama uplne vo veľkom dome. A na starobu tiež vlastne.

kika050
autor
5. nov 2017

@nelinka2009 Ja nehladam v meste činžiak to v žiadnom pripade našla som dom aj zo zahradou len je proste menči namiesto toho čo teraz mame 5 izieb tam su len 3 ,ale zahradu ma ešte vačšiu ako naš.

sissy27
5. nov 2017

@kika050 prídu o dve izby, nie o jednu - veď si písala, že teraz má každý svoju, potom by mali všetci traja jednu, či zle rátam?
Na tvojom mieste hľadám v meste niečo väčšie ako tri izby pre 5 ľudí, to bude aj pre manžela prijateľnejšie. Tri deti v jednej izbe neudržíš, každý si bude chcieť priviesť kamoša či kamošku. A nebudú sa večne hrať na dvore.

kika050
autor
5. nov 2017

@sissy27 No ano 3 budu v jednej. Vačšie najdem ,ale za neprijatelnu nám cenu,lebo to neutiahneme ked dau taku paku za dom v meste.

nelinka2009
5. nov 2017

@kika050 vsak to je len plus... Citim z teba pocit previnilosti, ale nenas preco sa tak citit... Ver mi cestovanie a socialne izolacua ubija deti viac ako spolocna izba

beadgirl
5. nov 2017

pred rokmi chcel manžel tiež do domu tak sme chodili pozerať na domy v okolí mesta (kvôli cene samozrejme), ozaj blízko, niekam chodila aj mhd, alebo pravidelné časté autobusové linky - a ver či nie - mnoho z tých domov predávali rodiny s deťmi, ktoré sa presťahovali na dedinu kvôli malým deťom - a ktoré sa zas kvôli už vačším deťom sťahovali znova do mesta ... je len málo ľudí z mesta ktorí vedia zmeniť životný štýl a naučiť svoje deti životu na dedine... aj vy - presťahovali ste sa na dedinu, ale nežijete dedinským životom... čo sa týka priestoru - musíš si určiť priority - ale myslím že 1 izba pre 3 deti je málo...

sissy27
5. nov 2017

@kika050 predsa by som len hľadala, možno s menšou záhradou, alebo trošku ďalej od centra ale stále dostupné mhd...prípadne byt s predzáhradkou (tu v okolí také máme a sú super), či s terasou.

kika050
autor
5. nov 2017

ďakujem kočky hľadám stale uvidíme v prvom rade ešte pre náš dom kupca nájst čo nemyslim že bude tažke ,len som vybrala zle obdobie na zimu ,zas na jednej strane neponáhľam sa.