Prijali ste kvôli mužovi islam?

16. máj 2021

Ahojte, možno netradičná a súkromná otázka. Chcela by som sa však porozprávat sniektorými slovenkami kt.boli krestankami a neskôr kvôli manželovi moslimovi vlastne konvertovali na islam. A stali sa riadnymi moslimkami.
Dobre by mi padlo s niekým takým sa porozprávať. Ďakujem prosím odsudzujúce komentáre bokom. Prosím iba tých čo majú s týmto skúsenosti. Ďakujem pekne

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nafka0483
17. máj 2021

Asi nevies akym smerom sa diskusia strhne... ty pises ako anonym, cize sukromne ti napisat nikot nemoze, ale zeny sa ti tu maju ozvat pod svojim nickom a potom si to vypocuju sprskyu kritiky...
Odporucam ti pohladat tu vo fore starsie temy ohladom islamu, pripadne prelistuj skupiny... je tu na fore zopar mamiciek, co su moslimky, potom ich mozes skusit kontaktovat sukromnou spravou.

negymama
17. máj 2021

myslim ze zasadny problem je v dvoch slovach "kvoli muzovi" ... chapem , ze dvaja partneri sa maju tolerovat a prisposobovat a robit veci ktore urobia radost partnerovi /navzajom/... ale v zasadnych otazkach je velmi velmi dolezite aby ziaden z partnerov nerobil to co nechce, len KVOLI druhemu partnerovi.

cize ak ty CHCES prijat islam, budhizmus, zit v cudzej krajine, atd. tak to urob. ak NECHCES tak to nerob. a to ci to tvoj partner akceptuje a toleruje je zakladny kamen vasho partnerstva. Robit nieco proti svojmu presvedceniu, voli, psychickemu ci fyzickemu domfortu len KVOLI tomu ze to chce partner... je nespravne, nepartnerske, vedie k nerovnovaho, proste to skratka nie je dobre a casom sa to vzdy cloveku nabali, vypomsti, sposobi mu problemy.

a je jedno ci ide o nabozenstvo, pocet deti, lokalita byvania, praca ,,, ked si partneri neudrzia vzajomnu rovnovahu vo vztahu, nevedia sa dohodnut, tolerovat, urobit kompromis...vztah pre jedneho minimalne, ked nie pre oboch bude nezdravy a frustrujuci.

negymama
17. máj 2021

a co sa tyka otazky, ja by som napr. na islam kvoli muzovi nepristupila...preto ze JA NECHCEM pristupit na islam. a kedze ja nechcem, neurobim to kvoli nikomu, muzovi, dietatu, prezidentovi usa , matke kladke...

baccio
17. máj 2021

Ozajstný praktizujúci kresťan neprestúpi na islam a iné náboženstvo kôli nikomu....

sslobodnamama777
17. máj 2021

Zalezí ci Ty chceš, ci mas tiez ten postoj, ze alah je najvyssí a budes posluchat co prikazal Alah, nemusis mat uz svoju slobodu, na ktoru si zvyknutá, a co to modlenie na koberci smerom k Mekke, vsak musis vediet sama. A este, ze krestanka..to asi neni krestanka ked vymení Otce náš za Alaha, vsak iste mas ich knihu nabozensku, neviem ako sa vola, kamoska to musela citavať, tak a co deti, ak bude manzel takí radikalnejsi, ze detom dohodne dopredu manzelstvo 20 rokov dopredu? to Ti nebude vadit? z toho sa nevykrutis, ked prijmes islam.

cubo2
17. máj 2021

Je to tvoja volba. Ak sa chces stat nesvojpravnym majetkom svojho muza, bez vyhrad mu tolerovat styk s inymi zenami (u moslimov normalne), tak potom ano.

ndrag
17. máj 2021

Nie, koli inemu cloveku by som ziadne nabozenske presvedcenie neprijala. Nikdy. Jedine koli sebe samej. Odcudzujem tie zeny, co to spravia, lebo takmer vzdy pride skor ci neskor vytriezvenie, ked si uvedomia, co chcu ony same v zivote.

dskjhfdlkdjhl
17. máj 2021

Na inu vieru sa neprestupuje kvoli cloveku.

nafka0483
17. máj 2021

Vidis autorka, tu to mas - komentare o tom kedy je v poriadku prestupit na inu vieru a kvoli komu ano a kedy nie a nazory, ci by zeny prestupili. Ale ani jedna odpoved na to, co si sa pytala...

maryah
17. máj 2021

Autorka: Prečítaj si príbehy žien, ktoré konvertovali na islam... Ako žili, ako sa k nim správali muži, čo mohli robiť a prípadne, že niečo porušili, nejaký ten ich "zákon" , čo sa s nimi stalo ☹️ No neviem, ale... V Anglicku som zažila mnoho moslimov a to našťastie len v práci a ďakujem pekne. Niektoré ženy, slovenky, polky, podľahli ich "exotickému šarmu" a tak to aj vyzeralo. Dobre si všetko zváž, popremýšľaj a hlavne sa neunáhli. Majú úplne odlišnú kultúru, zvyky, ktoré kvôli kráse európskych žien meniť nebudú. Držím palce, nech sa rozhodneš podľa zdravého rozumu (bez irónie a urážky).

simca06022011
17. máj 2021

No k tymto temam... vela zien musi tolerovat a zit podla muzovych pravidiel ( dajme tomu islamu) aj ked nekonvertuju. CIze to nie je , ci konvertuje kvoli nemu, ci nie... proste raz on je v tejto viere vychovany, a ak je nebodaj taky "velmi horlivy" veriaci, ze ju bude prehovarat na konvertovanie, tak bude vyzadovat kopec jeho pravidiel dodrziavat,aj ked v jej "modernom" krestanskom svete a nakoniec aj tak bude rodina zit ako "moslimska".
Cize na ine nabozenstvo treba prestupit, ak sa s tym stotoznujes, si dostatocne "poucena" v tomto smere, vies ake pravidla ta cakaju. Nie lebo chces kvoli partnerovi. TO je ako z romantickeho filmu, prestupit "na jeho vieru", a skoncit to moze ako v horore (a to v podstate aj iba zivot s nim, aj bez prijatia islamu). Treba si to rozmysliet.

karpina
17. máj 2021

Takých tupiel, ktoré prestúpili na islam kvôli chlapovi nájdeš všade hromady. Mňa by skôr zaujímalo, či sa nájde aspoň jedna, kvôli ktorej chlap konvertoval kvôli nej z islamu na kresťanskú, či inú vieru.

oliverceky
17. máj 2021

@karpina tiež ma zaujíma,či moslim prešiel na inú vieru

zuzanka.zuzu
17. máj 2021

@karpina @oliverceky jasne, že nie, veď za to je smrť... ale hádam toto autorka vie, že cesty späť niet, ak raz prijme, nejde sa neskôr vziať späť

sense
17. máj 2021

Ak by som prijala inú vieru, tak kvôli sebe a vlastnému presvedčeniu a nie kvôli mužovi....

verkaveverka
17. máj 2021

Vôbec by ťa nemal nútiť do toho. Ak to tak náhodou je, tak je to red flag, mala by si dať ruky od neho preč.

autor
17. máj 2021

@simca06022011 mas prakticky uplnu pravdu, kedže je muz velmi veriaci a horlivy pre islam, tak aj tak ci onak, ked sa za takeho cloveka europanka vyda, zije podla JEHO islamskych pravidiel a nie podla jej krestanskych liberalnejsich hodnot, cize vlastne to je aj jedno, ci oficialne prestupi zena alebo nie, musi zit podla pravidiel islamu, ci chce, ci nie, ak ma moslima- praktizujuceho, a veriaceho. V tomto vlastne máš uplnu pravdu. A to oficialne konvertovaie to je len ceresna na torte

samozrejme, že by to malo byt z vlastneho presvedčenia, s tým s vami suhlasim uplne, ale ako píše simca je to tak, ako pise, presne pravda, jeho pravidla, prisposobovanie sa jemu, a dovidenia, tam ina cesta prakticky ani nie je mozna. On sa prispisobovat nebude,
prosim baby, len tie co ste si tym presli komentujte, nie " rady tipu precitaj si knihu horor to bol ako jedna konvertovala a JPP". Ďakujem

negymama
17. máj 2021

myslis si ze konkretne skusenosti inych zien by boli odlisnejsie, nez realita o prisposobeni sa jeho praviadlam s/bez konvertovania , o ktorej sama pises v poslednom prispevku?

Tu nejde o nejake horory, ci to ze bude mat x dalsich zien a dcery nasilu vyda v 15stich.. aj bezny pomerne moderny zapadny zivot s takym veriacim moslimom, pre zenu so zapadnej kultury prinesie vela vela prisposobenia sa , ustupkom, i neprijemnych hlavne zo strany zeny. O to silnejsie ustupky , o co silnejsi je veriaci.

negymama
17. máj 2021

Pri tychto partnerstvach je casto pre moslima nepodstatne , ci zena konvertuje. ano moze mu to priniest radost a ulahcenie zivota v jeho komunite. Ale zo zasady nositel viery je u nich muz, zena ci moslimka ci nemoslimka mu tak ci tak porodi moslimov. U nich to nie je stat sa veriacim vlastnym rozhodnutim ci krstom ci inym nab. ukonom.
Moslimom sa stanes, lebo tvoj otec je moslim. a na to nadvazuje tvoj zivot....

Dalsie dosledky zivota s moslimom sa tykaju deti. treba uvazit, ze pri pripadnom rozvode, rozchode, nie je samozrejmost, ze deti su prisudene zene, ci striedava starostlivost. Hlavne v moslimksych krajinach je bezne, ze deti od 2r vyssie patria muzovi. Treba si zvazit aj toto riziko. Mnohe zeny tak ziju aj v nekomfortnom vztahu s moslimom, len aby neprisli o deti.

autor
17. máj 2021

@negymama ano, samozrejme, ustupky zo strany zeny musia byt, kedze si berie veriaceho, a praktizujuceho muza, nastastie nechce tri zeny a nechcu dceru vydat v 15 tich 🙂 ani jeho sestry sa nevydali pod zakonom ale az ked mali 18 🙂
ao, v tom mas pravdu, ide o to, ze deti budu moslimcata, tak ci onak
tam sa to dedi po otcovi, ako Zidia, je to tak jednoducho. Neurobim s tym ja nic, mojmu by moje konvertovanie padlo vhod, kedze krestanstvo mu velmi po chuti nie je

negymama
17. máj 2021

neviem co vlastne chces riesit. Nazyvas ho "moj" , takze predpokladam ze tento vztah chces mat a v nom pokracovat, Prisposobovanie ta caka nevyhnutne, je nepriatelsky naladeny voci krestanstvu, takze aj keby si nekonvertovala, tak s nejakymi prejavmi svojho nabozenstva si skoncila. Deti budu moslimovia, z jeho strany ustupky necakaj. Proste budes tak zit, ako bude chciet on a hotovo, ak ti to vyhovuje a ma pre teba kopec inych dobrych vlastnosti a proste si myslis ze laskou to prekonas /on asi vela toho prekonavat nebude/ ...tak vela stastia. Co ti mam povedat. Zrejme si cakala nejake konkretne nacrty bezneho zivota a co vsetko zeny prisposobili. Tu su na MK moslimky, co ziju par rokov vo vztahu s moslimami.

len ono je ten problem, ze ich realne vnimanie je uz ovpylvnene tym, s kym ziju.

simca06022011
17. máj 2021

autorka, jemu po chuti nieco nie je, jemu by bolo vhod.. on je taky a hentaky ... a ty co? Si uvedom svoju poziciu tam, a ked ti to bude vyhovat, hor sa do toho. To, ze teraz 3 zeny nechce nemusi tak byt o dva roky-desat rokov, to ze sestry sa vydavali AZ 18rocne, to uz mi je len vyhra :D Ty si sama musis uvedomt ako a s kym chces zit.

jvasenka
17. máj 2021

Co som citala vela chlapov sa zmenilo ked ich manzelka presla na islam...uz nebudes krestanka a chranena bibliou ale bude sa na teba vztahovat koran a dalsie ich nariadenia..najpr by som si overila ako on vnima islam, koran, ako to vnima jeho rodina ...moze to byt ok ale moze nastat peklo ...skor by som zila s muzom ako krestanka a az po nejakom case (rokoch) by som nad tym uvazovala

negymama
17. máj 2021

@simca06022011 tak ono v europe mat viac zien ofiacialne tak ci tak podla zakona mat nemoze. a milenky moze mat hocikto katolik, ci ateista ci moslim...
v jeho krajine to uz s mnohozenstvom moze vyzerat inak. v kazdom pripade, aj ako monozena v takomto vztahu s prisnym veriacim bude mat narocne ale mne pripada, ze tieto zeny to tak chcu, inak by si takeho partnera nevybrali.

h2
17. máj 2021

Autorka, a vy ste už manželia? Alebo ešte nie?

ajka0207
17. máj 2021

@oliverceky ja takého poznám čo prestúpil na kresťanstvo, žijú na Slovensku.

zuzanka_35
17. máj 2021

Nikdy to neurob. Zničí ti to život! 😔

karpina
17. máj 2021

Ked tak pozerám na tie konvertovane, väčšinou chuderky vyzerajú tak, že partnerov si zrovna vyberať nemôžu (rozumiem, všetky nemôžu byť krasavice), tak sú rady, že sa môžu vydať aspoň za moslima a aj konvertovať budú, aj s čertom by zmluvu podpísali, len aby sa vydali.

tilonka
17. máj 2021

Krestanka si mozes zobrat len krestana. To ty ako krestanka nevies?