Lídri politických strán

19. jún 2023

Ktorí aktuálni lídri majú charizmu a presvedčivú argumentáciu? Skúste sa na to podívať z pohľadu nezaujatého/nepredpojatého voliča, ktorý ešte nevie, koho bude voliť.

Podotázka: aký vplyv majú na vás bilboardy politických strán? Ovplyvnia vás pri rozhodovaní koho voliť, alebo prechádzate okolo nich nevšímavo?

januska12323
19. jún 2023

Nezaujíma ma pekná tvárička ale aký je odborník. Väčšina z nich je šikovná akurát tak v rozprávaní.

kvetinka75
19. jún 2023

žiadny, nepozerám bilboardy, neriadim sa sympatiami - tvárami ale postojmi, programom , názormi

zmrzlinka2021
19. jún 2023

Dam odpoved na obe otazky - moj pohlad:

1. Politiku nesledujem takmer vobec, ale kecy kecy kecy ma nezaujimaju a skor rozculuju populisticke kecy... mam az fobiu z toh, co zas mi niekto chce dat "zadarmo"... Osobne som pocula par podcastov s Odorom, a to co hovori, mne dava hlavu a patu.
Mam rada, ked je politik vecny, vie pomenovat problem a nerozumysla populisticky ale rozmysla koncepcne a pravdaze nie je šašo počmáraný ani štetka.

2.
Uprimne? Mne je z tych bilbordov na grcanie. Bola som teraz v inom regione a tam same "republika"... masirovanie hlav ludom, co uz ich predtym pocas pandemie vystrasili, deptali, ... a teraz idu po "urodu".
Nie, bilbordy ma neopvlyvnuju.

Budem volit podla programu a hodnot.

mudracucoriedka
19. jún 2023

To je to na základe čoho sa rozhodujete? Charizma? Prosím nevoľte podľa pekného ksichtu a jamiek na lícach. Nevolte populistov a mafianov. Volte odbornikov a hlavne nie niekoho kto bude pokračovať v rozkrádaní štátu a zalepí ústa ľuďom trapnymi socialnymi balickami a kecami

viestta
19. jún 2023

Nad vacsinou predvolebnych bilboardov len zacudovane dviham obocie a vzdy si poviem, ze radsej na to miesto mohli vysadit strom.
Strany si vyberam podla hodnot, nie podla toho akeho fesaka vyrobia z jej lidra na bilboard. Dokonca ani krasne reciciky ma nejak nezaujmu. A ani vyplakavanie niektorych, co hraju na city volicov.
A na cele politickych stran vyskytuje presne nula jedinca s charizmou. Argumentacia? Ktory ako, vacsina zas len hra na city bez argumentov.

autor
19. jún 2023

Myslím, že pekná tvár nie určujúca pri charizme.

Podľa wiki charizmatické osobnosti dokážu vzbudiť emócie, vyžarujú pokoj, sebaistotu, dôveryhodnosť, dominanciu, sú voči iným pozorní a vnímaví, vynikajú v komunikačných schopnostiach. Ako pozitívny príklad uvádzajú Gándhiho.

ivka225
19. jún 2023

Mal by to byt hlavne clovek s jasnymi hodnotami, postojmi a s vedomostami. Pokial ide o charizmu - cim nudnejsi, tym lepsie.

diewcatqoo
19. jún 2023

Bilboardy nedokazu ovplyvnit moje rozhodnutie pri vybere politickeho kandidata. Co sa tyka sympatii lidrov politickych stran, nikto ma neoslovil natolko, aby som sa nim dlhodobejsie zaoberala. Zo sucasnych ludi posobiacich v politike je mi sympaticky aktualny predseda vlady.

annm81
19. jún 2023

Viem, čo myslíš pod charizmou a úprimne... ani jeden z predsedov na mňa charizmaticky nepôsobí. Rozhodne nie tak, ako napr. Obama (a vlastne aj jeho žena). Niekto tu napr. spomínal aktuálneho predsedu vlády - áno, hovorí rozumne, má zmysel pre humor, chvíľami je ten humor dokonca sympaticky drzý (trebárs jeho obsiahla reakcia na vecné a konštruktívne pripomienky Blahu), ale charizmu nemá. Najcharizmatickejší slovenský politik je pre mňa pani prezidentka, ale chýba jej trocha ráznosti, lebo jej pokora je sympatická, ale občas je jej až príliš. Tiež za charizmatického považujem Mikloška. Myslím, že aj Bugár mal istú charizmu a tiež aj Kaliňák.

mudracucoriedka
19. jún 2023

Politici absolvuju kurzy ako posobit charizmaticky a bohuzial u nas tu najvacsiu charizmu maju najvacsi mafiani

autor
19. jún 2023

Celkom by ma zaujímala nejaká seriózna štúdia o tom, či majú politické bilboardy nejaký podprahový efekt - väčšina ľudí ich zrejme pokladá len za reklamný smog. Ale keďže sú pravdepodobne relatívne lacné, pribúdajú ako huby po daždi, u nás je najviac tých, ktoré sú ladené prevažne do bledomodra na na nich deklaratívne heslá ako z čias socializmu (Chceme..., Budeme... Urobíme...). Čo iné tam vlastne vycapiť, všakže. (Taktiež by bola zaujímavá štúdia, na koľko percent ľudí to má skôr odpudivý efekt.)

Asi pred dvomi mesiacmi sme sa s mužom na parkovisku pristavili pri známych študentoch, ktorí sa chystali lepiť plagát pre novootváraný obchodný dom, čakali na manažéra. Muž sa ich zo zvedavosti spýtal, koľko taký prenájom reklamnej plochy stojí - vraj od 150,- mesačne vyššie, v závislosti od doby prenájmu. Prekvapilo ma, že je to relatívne lacné , tipovala som vyššiu sumu - ale samozrejme, cena závisí aj od regiónu.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monillia
19. jún 2023

@zmrzlinka2021 Aj mne sa z aktuálnych politikov najviac pozdáva Ódor, škoda, že jeho funkcia je len dočasná a kompetencie takmer nulové