Jazda v autoškole

14. mar 2023

Baby, o chvíľku mám druhú jazdu v autoškole. Mám 34 rokov, takže nie som nejaké "decko". Frajer sa mi na aute zabil nie vlastnou vinou a ja som mala dlho blok šoférovať. Vie to aj inštruktor. Prvá jazda, rovno do premávky. Ok. Inštruktor bol najprv v pohode, ale potom mal také ironické poznámky. Po jazde som bola ako tak v pohode, ale teraz má už chytá ešte väčší stres ako vtedy. Neviem radiť rýchlosti, resp. kým si hlava uvedomí, čo má robiť. Brzdiť plynulo tiež veľmi neviem, keďže ešte nemám taký cit na pedaloch. Baby, odbúra sa to? Resp. nejaké rady?

renab
14. mar 2023

Odbura. A instruktor je tam na to, aby ti s jazdou pomohol. Takze dava pozor, dobrzdi a pod.
Venuj sa svojej jazde a na ostatnych dookola sa vykasli. Aj oni sa raz ucili. Kazdy normalny sofer dava vacsi pozor, ked vidi autoskolu.

tyrkysova_kobyla
14. mar 2023

Po prvej jazde malokto nema pocity, ako ty teraz 🙂 este by mohlo byt riesenie urobit si vodicak len na automat

pribinak
14. mar 2023

Ale však máš za sebou AŽ JEDNU jazdu. Tak kľud a pohoda. Všetko chce čas a tréning. Takze jazdiť jazdiť a jazdiť.

Ak máš pocit že inštruktor má zbytočne ironické poznámky, tak mu to povedz, alebo požiadaj o iného

didip
14. mar 2023

Neboj sa, časom sa to zlepší. U mňa to tiež nebola žiadna sláva a keď si spomeniem na moje prvé cvičisko a jazdu tak to bola katastrofa 😅

drzaopica
14. mar 2023

Voľakedy sa začínalo na parkovisku prečo Ta hodil hneď do premávky?Musis si aj sama trénovať s niekým radenie rýchlostí niekde na parkovisku odľahlom mieste

didip
14. mar 2023

@drzaopica teraz sa mi zdá že už sa to takto robí, tiež mi jedna vravela že hneď isla jazdiť

tyrkysova_kobyla
14. mar 2023

@didip asi ako kde, ja som robila 2 roky dozadu, mali sme aj trenazer (za mna shit 😀), ktory ma mal naucit pracu so spojkou a prevodovkou, ale potom prva hodina na parkovisku, zoznamenie s autom, popohynat sa a sup az potom do premavky

vava_1994
14. mar 2023

Ja som to mala rovnako, po prvej jazde som plakala cestou domov, že som sa sem zbytočne prihlásila😀, prešlo 4-5-6 jázd a to si zvyknes rýchlo 🙂, povodne som si hovorila, že si autoškolu nikdy nespravím, že na to nemám a pod.

gabika0825
14. mar 2023

Toto je úplne normálny pocit má to hádam každý na prvej jazde. Ale zvláštne je že hneď ste išli do premávky. Neviem kde robíš autoškolu a v akom meste, ale minimálne 2 jazdy by mali byt iba na cvičisku, aby si si osvojila rozbiehanie, preraďovanie a brzdenie. Čiže chyba je aj na strane inštruktora že tá zobral rovno na cestu.

autor
14. mar 2023

@gabika0825 autoškolu robím na Spiši a čo mám aj známych, tak aj v iných školách šli do premávky...síce na menej frekventované cesty, ale aj tak.

pupava36
15. mar 2023

Klud, ja si tiez robim autoskolu mam 32 rokov blizia sa mi skusky a cvicisko je pre mna riadna katastrofa, zaparkovat kolmo a pozdlzne je pre mna riadny boj este ze mam naozaj velmi dobreho, mileho a trpezliveho instruktora ktory to somnou zvlada, a ja verim ze v ďaka nemu teraz ked budem mat posledne jazdy ze to cvicisko uz dam a na skuskach nepohovorim lebo ma je.....ne.

pupava36
15. mar 2023

@gabika0825 ja som mala tiez hned 10 jazd v premavke, teraz mam posledne jazdy na cvicisku ale je to velky boj pre mna to kolme a pozdlzne parkovanie.

pupava36
15. mar 2023

@drzaopica pretoze sa to uz robi teraz tak, ze prve su jazdy potom posledne 3 jazdy su cvicisko, kde sa trenuje, slalom, kolme a pozdlzne parkovanie. Ja si tiez robim teraz vodicak a posledne jazdy mam uz cvicisko a potom mam uz skusky. Este ich stiham do 27.marca po starom....od 1.4 uz sa nabieha na "nove" skusky.

gabika0825
15. mar 2023

Autorka. Ja som robila už dávno pradavno a robili sa 2 prvé jazdy na cvičisku. A ti čo robili somnou tak dvaja pri skúškach spomínali že oni mali na cvičisku až 4 jazdy lebo im to inštruktor prispôsobil keď sa ešte necítili ísť na cestu. Podľa mna by si mal najprv inštruktor overiť či si schopná ísť do premávky, nie každý to má v ruke hneď.

autor
15. mar 2023

Tak baby, druhá jazda bola oveľa lepšia, iný inštruktor, ktorý mi to vysvetlil trošku viac polopate. Zhodli sme sa, ze kolega s ktorým som mala prvú jazdu, to robí už XY rokov a už asi nemá takú trpezlivosť. Alebo predpokladá, že tam už ide polohotovy vodič..neviem. každopádne druhá jazda bola o 16tej, čiže v najväčšej premávke, na hlavnom ťahu, kde je každých pár metrov nejaká dedina. Motor mi zdochol dvakrát, na križovatkách 🤦 ale tak vraj na druhú jazdu to bolo celkom dobre. Už aj to preraďovanie bolo trošku lepšie.

tyrkysova_kobyla
15. mar 2023

No vidis, ide to 🙂 tesim sa s tebou a drzim palce 🙂 este ti to parkrat zdochne, to chce cvik, je to normalne, si v autoskole, ucis sa 🙂 nech sa dari!!!

flimelka
15. mar 2023

Neboj sa ty nic, kazdou jazdou chytis lepsi cit a vsetko pojde lahsie. Cele ucenie sa soferovat je proste len o cviku, aby sa do toho clovek co najlepsie dostal

kacenocka2
15. mar 2023

Tiež nemám vodičský a chcela by som ísť ale toho sa najviac obavam ze mi zdochne motor a premavka a budú na mňa autá trubit🙂

tyrkysova_kobyla
15. mar 2023

@kacenocka2 ked ti zdochne na autoskole, len blbec bude po tebe trubit! 🙂 Autoskolu maju ucastnici premavky respektovat

autor
15. mar 2023

@tyrkysova_kobyla
@kacenocka2 mňa už jeden magor vytrubil a dokonca má ešte obehol v zákaze, aby si dokázal asi niečo. Neviem. Aj tak sme ho na ďalšom semafore dobehli...

autor
15. mar 2023

@kacenocka2 dnes som šla s priateľom a stali sme na križovatke za autoškolou fakt dlho. Chudákov zdochlo dvakrát, potom asi panika, tak ho ťahalo dozadu. Ja som s ním tak sucitila, priateľ čakal, hoci mal možnosť obísť ho, keby veľmi chcel. Ale tiež si vravel, že ho nebude deptat ešte viac. A takto by mali reagovať všetci, každý sa raz učil...

tyrkysova_kobyla
15. mar 2023

Je to vyslovene debil. Ja som bola tiez na autoskole vytrubena, zenskou na fajnovejsom aute, instruktor poznamenal, ze toto sa nerobi 😀 Nic si z toho nerob, blbci sa najdu.

autor
15. mar 2023

@tyrkysova_kobyla ďakujem. Už ma to prešlo. V tej sekunde ma to demotivovalo, nahnalo slzy, spanikarila som vnutorne ešte viac. Ale keď som sa ukludnila, pomyslela som si o ňom svoje.

tyrkysova_kobyla
15. mar 2023

Trbea sa tak nastavit, ze skratka ti ludia asi uz zabudli, ake je to ucit sa. A teraz si este v autoskole, po nej sa ti tiez parkrat stane, ze ta vytrubia, lebo nieco nepojde hned, ako ma. Ja som sa tak parkrat nevedela pohnut zo semaforov, prekvapivo takmer nikdy ma nikto nevytrubil, co som si fakt vazila. Verim tomu, ze sofer si v aute asi ponadaval na mna 😀 ale nedal mi to pocitit, ani ma nevystresoval trubenim.

kacenocka2
15. mar 2023

Zabudol už keď aj on sedel s instruktorom..egoista