Čo dávate šibačom?

danculik
1. apr 2015

Ahojte, zaujímalo by, čo dávate šibačom za "okúpanie"a či dávate aj peniažky a keď dávate peniažky tak koľko? 🙂 Dcérku prídu okúpať kúpači (spolužiaci zo školy) prvý rok to prežívame🙂 a tak neviem, čo môžem dať, alebo koľko dať.... aby sa neurazili zasa za "výslužku". Ďakujem.

kvojtanikova
1. apr 2015

ahoj, moj syn je tretiak a dostava peniazky iba od babiek (od kazdej 5e), ked ide kupat kamaratky alebo sesternice, dostane iba sladkosti (najcastejsie kindervajcia, cokoladove peniazky, zajaciky a podobne). Ani mu nenapadne ze by mal od nich dostat este aj peniaze. Myslim ze v tomto veku su deti radi aj za cokoladu, ved ide o zabavu. Ani velmi neuznavam davanie penazi, ved to nie je zarobkova cinnost, ale chapem zas aj takych tinedzerov 10-15 rocnych ak este chodia kupat ze oni asi radsej chcu nejake tie eura aby mali na kredit do mobilu alebo PC hry🙂 Vo veku tvojej dcery a jej spoluziakov by som dala ja osobne isto len sladkosti, pripadne moze dcerka este nieco pekne vyrobit (pernikove vajicko co sama ozdobi, obrazok, alebo nieco podobne)

h2
1. apr 2015

@danculik Ahoj, peniaze určite nedávaj, keď ju príde vyšibať celá trieda, tak sa Ti to pekne predraží. 🙂 Podľa veku Tvojej dcéry, chlapci sú prváci na ZŠ, možno to bude aj ich prvá šibačka mimo rodiny. Odporúčam dať do pekného prúteného košíčka vajíčka, maľované, aj čokoládové, môžu byť aj nejaké čokoládové kuriatka, zajačiky a iné podobné veci. Po "akcii" dcérka zoberie košíček a ponúkne šibačom, každý si vyberie, čo bude chcieť. A, aby som nezabudla, určite si nastrihaj dostatočné množstvo stužiek, chlapci sa určite potešia, keď im pribudne na korbáči pekná nová mašľa. 😉

bonaqa2013
1. apr 2015

Minulý rok boli u nás len chlapci od susedov a tak som im dala nejaké čok. vajcia, po 2 e. Chalani prišli pred obedom a odišli večer o 7hod. takže ešte aj nejaké občarstvenie stihli .....

adri266
2. apr 2015

@danculik rovnako ako caro Vianoc pokazil materializmus a nezmyselne hyrenie a nakupovanie, tak aj Velku noc kazia /pre mna/ zvyky platit sibacom. Vajicko a stuzka je podla mna ok, ale platit 20 E niekomu za to, ze vas pofrka vodou ci vonavkou je podla mna nezmysel. A dava to detom zly priklad.
Sibat a polievat kvoli tomu, aby sme boli zdrave, to ano. Ale chodit po sibacke len kvoli tomu, aby som mal kredit, to je podla mna na hlavu postavene.
A rovnaky nazor som mala za mojho detstva a rovnaky nazor by som mala, ak by som mala syna.