Cirkev - príkazy a vyvolanie strachu

10. jan 2022

Ahojte,,Nechcem tu rozputat burlivu diskusiu skor s niekym o tom podebatovať..Prečo je kresťanstvo a celkovo cirkev o tom,že len niečo prikazujú pod hroznou večného zatratenia ak sa to nebude plniť? Tzv. 7 smrteľných hriechov,skoro všetko je hriech.Ja som kresťanka katolícka,ale kvoli tomu som prestala chodiť do kostola. Čo si otom myslíte?

janetinka27
10. jan 2022

ze chces vyvolat burlivu diskusiu. som katolicka a zijem radostou z evanjelia ❤️

margareeetka
10. jan 2022

ja chodim do kostola kvoli bohu nie kvoli prikazaniam nikto nie je bez hriechu

cecilia29
10. jan 2022

Zopakuj si desatoro. Čo je na Tom vlastne zle ? Prvé tri príkazy sú voči Bohu a ďalšie sú voči ľuďom , ale vlastne sú to iba obyčajné morálne hodnoty. Čo je na Tom také strašidelné ?

elizabet173
10. jan 2022

aj ja si myslím, že chceš vyvolať búrlivú diskusiu, keď už očkovanie nie je až tak v kurze. Mám na to svoj názor, ale nebudem ho tu prezentovať, keby si tému nezaložila ako anonym, mohla by som ti ju napísať.

lucyloves
10. jan 2022

A to ešte nie je najhoršie, horšia je ta pedofilia čo sa v cirkvi vyskytuje, kvôli tomu nechodím do kostola zas ja

nique
10. jan 2022

Cirkev a náboženstvo sú 2 rôzne veci. A všetky svetové náboženstva (nie sekty) majú jedno spoločne: zi tak, aby si nikomu nijako neubližoval. V hinduizme/ budhizme napr ani jedením živých tvorov, neublizovanim aj neživým (kameňom). Drž sa toho a budes štástna v tomto aj budúcom živote.

barbora0308
10. jan 2022

Ja osobne si myslim, ze viera a samotna cirkev su dve rozne veci, aj ked samozrejme spolu suvisia. Je len na tebe, ci sa rozhodnes akceptovat a zit podla toho, co ti diktuje nabozestvo a cirkev alebo sa rozhodnes iba pre vieru v nieco lepsie, co ta bude tahat vpred v zivote.

mamina0078
10. jan 2022

Mne nikto nikdy nič pod hrozbou večného zatratenia neprikazoval.. Ale keď nechceš chodiť do katolíckej cirkvi, chod do protestantskej alebo nechoď vôbec, nikto ťa nenúti a určite kvôli tomu nepôjdeš do pekla. Viera je jedna vec, cirkev druhá. Celé je to o tom, že môžeš urobiť hriech akýkoľvek ale ide o postoj keď ho úprimne oľutuješ tak je to v poriadku z pohľadu náboženstva (nie vo všeobecnosti ak je zásah aj do právnej alebo morálnej stránky) a nepôjdeš do zatratenia ale keď ti bude robiť radosť robiť hriechy - pýcha, lakomstvo, závisť, hnev, smilstvo, obžerstvo, lenivosť... Tak vtedy je to problém nie len náboženský ale aj morálny. Ja tiež nechodím do kostola a celá moja viera je o tom, že mám obdobie kedy chodím, kedy nie (celý covid som myslím, že nebola) ale nespájam Boha s cirkvou. Jednoducho cirkev je jedna vec - sú v nej ľudia, ktorí robia chyby, hriechy a vo veľa veciach sa mi cirkev nepáči ale kvôli tomu, že sa mi nepáči ako konajú jej niektorí predstavitelia to neznamená, že nebudem veriaca pretože náboženstvo/viera je druhá vec - v ňom sa nestretávaš a neprichádzaš do kontaktu s ľuďmi. Ale pokiaľ naozaj si myslíš, že keď urobíš hriech tak pôjdeš do zatratenia tak si dovolím povedať, že si nepochopila význam kresťanstva a čomu ako kresťanka veríš.

petricka22
10. jan 2022

Je to o vyklade. Mozno skus iny kostol, ineho farara. Su taki, ktori len kazu. Su prisni, podla nich je cela viera len o obetovani, utrpeni, zakazoch a prikazoch, jedine tak sa dostanes do neba. Ale Boh je v prvom rade laska, aspon tak sa na to pozeram ja.

jasadaresa
12. jan 2022

Ak chces o to debatovat, znamena, ze este stale Ti to nie je lahostajne, co je dobre. Velmi malo poznas krestanstvo, alebo skor nepoznas, za co Ty nemozes, ale nikto Ti neodovzdal skutocnu vieru, preto Ti to nedava zmysel. Mas, ako vacsina populacie, tradicnu vieru, ktora vo vacsine pripadov konci podobne... clovek prestane chodit do kostola. A prave v tomto momente mas moznost hladat tu skutocnu vieru. Zatial je v Cirkvi zatemnena a skryta, ale existuje! Prajem vela sily, odvahy a nepokoja, aby Ta hnal za tym, co sa oplati hladat 😉.
Ak by si chcela, mozem Ti v sprave poradit, kde hladat...

bikarbona
12. jan 2022

Treba sa aj samovzdelavat. Kresťanská viera nie je o nejedení masa v piatok alebo sexe az po svadbe. Je o tom, ze a) uznavas, ze existuje Boh dokonale dobro a laska
b) ze tuzis po dokonalej laske, mudrosti a pravde, preto milujes Boha
c) ak ho milujes, chces byt ako on, preto sa usilujes pestovat cnosti a to vyzaduje sebazaprenie. Aby sa ti to podarilo, existuju v Cirkvi nejake mantinely, za ktore by si nemala po ceste k dokonalosti uz zajst. Ale vsetko je na tebe.

takajedna
15. aug 2022

Skus si vygooglit Tomáša Jellúša 🙂❤️👍