Choré mačiatko

4. aug 2023

Dobrý deň, ma niekto skúsenosť s chorým mačiatkom? Dostali sme mačiatko od známych, ale veľmi zaostava v raste nepriberá, má hnačky, berie ATB, mala aj infúzie. Mal niekto šťastie a mačiatko sa uzdravilo? Zverolekarka to nevidí nádejne. Ďakujem. Pekný deň prajem

sissy27
4. aug 2023

tak asi treba poznať príčinu tých hnačiek a dôvod, prečo boli nasadené atb a infúzie. Normálne nikto (ani zvieratá) neumierajú len na hnačku a užívanie atb.

refly
4. aug 2023

Bolo odcervene? Nema intoleranciu na obilniny, kura, ect? V dm-ke maju lacne krmivo bez obilnin. Nedavate mlieko/mliecne produkty, ze nie?
Pretoze zapal criev, cervy a intolerancia su asi vsetky dovody, preco moze mat hnacky.

Niekedy byvaju tie cervy aj rezistentne, mimochodom.... A 1-2 odcervenia nemusia stacit. Toto som riesila minuly rok a maca som odcervovala kazdy tyzden, dlhodobo. Najprv pastou a potom tabletkami. Myslim ze az po nejakych dvoch mesiacoch to bolo ok.
Vzacne moze mat aj kokcidie, na to je speci roztok. Veterinari to moc nemavaju "na sklade" lebo je to fakt raritne. Da sa inac urobit aj rozbor trusu na parazity a vsetky tieto potvory.

h2
4. aug 2023

Nechcem znieť kruto, ale keď mačiatko dostáva lieky a dokonca infúzie, jeho stav sa nelepší a ani zverolekárka to nevidí nádejne, tak ja osobne by som mačiatko nenechala ďalej sa trápiť. Nechajte ho v pokoji "odísť" a darujte domov a lásku inému mačiatku. 😥

cessy01
4. aug 2023

Kopec rokov som pracovala v útulku a poviem len toľko zázraky sa dejú. Boli mu robené vyšetrenia co je príčina? Alebo sa len nezmyselne lieči? Ja mam doma dve mačky obidve boli nájdené v hodine 12.. stálo to veľa peňazí veľa času ale podarilo sa a sú to najúžasnejšie stvorenia na svete. Držím palce aby to dobre dopadlo. Ešte na záver skús sa spýtať čo vlastne lieči. Či má mačací vírus proti ktorému sa ockuje alebo mačacie HIV alebo intoxikacia parazitmi..

kika900
4. aug 2023

nám sa osvedčil pri hnačkách a zvracaní prášok Streptonamid (alebo Streptoftal) , je to starý veterinárny liek, prášok, dáva sa do vody a cez striekačku do pusinky, my sme dávali 5x denne. ( kŕmenie teraz odporúčam uvareným mäsom, plus pridávať pastu Calopet. ) okrem samozrejme odčervenia, preličenie atb a vylúčenia virózy. Virózy však prebiehajú pri malých mačatách dosť rýchlo.

kika900
4. aug 2023

plus streptonamid je lacný, vrecúško stálo cca. 1 euro, bežne ho veti mávajú. Všeliek to nie je, ale nám sa aj vďaka nemu podarilo pár mačiatok s hnačkou zachrániť. Držím palce drobcovi.

aandrea9
6. aug 2023

Zverolekárka to nevidi nádejne? Aj zistila diagnózu alebo len naslepo dala atb? Skúsila by som iného veta. Určite.