Štúdium - učiteľ ekonomických predmetov

barborajasakova
2. okt 2023

Dobrý deň, budete mi prosím vedieť niekto poradiť?
Mám titul Bc. z odboru ekonomika a manažment na Žilinskej univerzite. Ďalej by som chcela pokračovať v odbore učiteľ ekonomických predmetov v Nitre. Je to prosím možné, aby som študovala učiteľstvo ekonomických predmetov, keď mám už vysokú školu z ekonomiky? (mohlo by to na seba nadväzovať)
Ďakujem 🙂

ivka225
2. okt 2023

Ja som za to, ze ano. Ak bude mat studijne oddelenie fakulty, na ktoru sa hlasite, iny nazor, pokojne im moje stanovisko tlmocte.

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
2. okt 2023

@barborajasakova ekon. predmety zvycajne vyucuju ludia, ktori maju ing. z ekonomie a pg. minimum-to sa zvycajne da urobit tam, kde tu ekonomiu vystudujes.

ibrunova
2. okt 2023

Taký odbor reálne existuje?

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2023

@ibrunova vygooglila som a ostala som prekvapena, myslim, ze na DTI bol prvy odkaz. Takze uz je asi mozne vsetko.

angela85
2. okt 2023

Ja som chcela niečo iné, mala som bc. Z matematických odborov,chcela som ďalej pokračovať ale učiteľstvo v matematických predmetoch. Nedalo sa. Ale ak si dokončis Mgr alebo Ing z ekonómie a spravíš si pedagogické minimum napr. Na UMB je to tri semestre externé,tak môžeš učiť dane predmety

daniela1911
2. okt 2023

Určite skončiť Ing. a potom si dorobiť pedagogické minimum alebo dalsia vš pedagogika

hortenziaj
2. okt 2023

Dokončí školu Ing, a urob externé pedagogické minimum. Spolužiačka tak študovala na euba, a ala štátnicu z ekonomiky a nemčiny a teraz učí.

barborajasakova
autor
2. okt 2023

@dskjhfdlkdjhl Aj univerzita v Nitre má taký odbor.

barborajasakova
autor
2. okt 2023

@hortenziaj Áno rozmýšľala som aj nad tým. Ale keby sa dá ísť hneď na toho učiteľa, tak by boli ušetrené 2 roky štúdia 🙂 Preto sa pýtam či náhodou niekto nevie.

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2023

@barborajasakova To nevylucujem, ja som pisala o prvom odkaze, ktory mi google vyhodil. V kazdom pripade, ak dokoncis studium ekonomie a urobis si pg. minimum, tak budes na trhu prace ziadanejsia. Ak zistis, ze ta to v skole nebavi, mozes sa venovat ekonomii.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz