Seminárna práca - Analýza bakalárskej práce Pedagogika

onmichon
7. dec 2021

Ahojte prosim, vedel by mi.pomoct so seminarnou pracou? Pisem bakalarsku pracu oblast pedagogika uz ju mam napisanu len aplikacnu cast dorabam a ma o aplikacnej casti spisat seminarku vsetko o jej vyskume. Vedel by mi prosim s tym niekto.pomoct?

emm_i
7. dec 2021

ak máš napísanú BP, tak nevidím problém v tom napísať SP (ktorá je častejšie kratšia, jednoduchšia ako BP alebo DP)... len sa čudujem, koľko ľudí študuje VŠ a nedokážu v 3. ročníku pred štátnicami po napísaní BP ako to uvádzaš napísať SP... nechcem sa nikoho dotknúť, samozrejme, len nerozumiem tvojmu problému 🙂

emm_i
7. dec 2021

ale ak uvažujem logicky, ak má byť tvoja SP o výskume, ktorý si už realizovala, tak SP by mala byť zhrnutie, analýza výskumu, t. j. aký si mala cieľ, aké si uplatnila metódy, čo si skúmala, aký je výsledok výskumu, jeho prínos a záver

onmichon
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emm_i
7. dec 2021

@onmichon ja som to nemyslela útočne, tiež študujem učiteľstvo, posledný rok Mgr. štúdia, ale ak píšete BP to znamená, že ste si písaním seminárnych prác už museli prejsť viackrát (ak ste na vysokej škole). A áno, zatvorené knižnice sú, sama s tým mám problém, ale knihy sú dostupné aj v pdf online forme (najmä pedagogické, určite nejaké nájdete, ktoré by Vám mohli pomôcť) + ak máte výskum, predpokladám, že máte tú možnosť vytvoriť napr. dotazník online formou a týmto spôsobom nazbierať potrebné dáta a vyhodnotiť + následne spracovať spôsobom, aký som napísala vyššie. Snažím sa Vám len pomôcť, ja som tiež písala v letnom semestri SP - výskum a realizovala som ho takto. Prípadne ak učíte, Váš výskum ak musíte realizovať v škole/MŠ, tak stále ho viete realizovať aj osobnou formou.

onmichon
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emm_i
7. dec 2021

@onmichon Ja študujem učiteľstvo jazykov, takže výskum hier pre deti sme nemali, ale myslím, že by ste tie hry mohli realizovať tam, kde učíte - sledovať napr. záujem detí o ne, ako hry na deti vplývajú, a pod. (stanovíte si skrátka určité ciele, ktoré chcete skúmať prostredníctvom hier). Zrealizujete hry, zaznamenáte si, čo ste sa dozvedeli. To bude Váš výskum. A do SP ho zapíšete s tým, že tam uvediete aj teoretickú, aj praktickú časť, aj prínos:
t. j. aký si mala cieľ, aké si uplatnila metódy, čo si skúmala, aký je výsledok výskumu, jeho prínos a záver
Takto by som to urobila ja. 🙂

onmichon
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
7. dec 2021

Neporadím síce konkríétne, ale ja by som to určite riešila s vedcúcim/vedúcou práce 🙂 na to sú konzultácie, vedúci by ťa mal vedieť naviesť na to ako stanoviť ciele výskumu a akú metodiku zvoliť ... aby si zbytočne nerobila niečo, keď ti to potom aj tak dá celé prerobiť ... neskúšala si ho/ju ohľadom toho kontaktovať ?

kacena4
7. dec 2021

@onmichon nechapem preco to riesis na konovi a nie zo skolitelkov

onmichon
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
onmichon
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
7. dec 2021

@onmichon ja som to myslela ako dobre mienenú radu a nie ako urážku, lebo viem že veľa študentov sa napr. bojí osloviť školiteľov... Aj u nás to tak bolo a potom sa s tým zbytočne trápili a museli prepisovať, lebo sa radili s hocikym len nie s vedúcim.. .preto som sa pýtala, či ste to skúsili osloviť, situáciu som samozrejme nemohla vedieť... Takže ak som sa vás dotkla, prepáčte, nemyslela som to v zlom, ani vyrývavo

vulka
7. dec 2021

@onmichon Pre pána Jána. Veď si tie hry hádam vyskúšala s deťmi? Alebo dala vyskúšať. Tak spracuj a vyhodnoť, čo si zistila.

emm_i
7. dec 2021

@onmichon ak ste narážali na mňa, tak neviem, z akého dôvodu - iba som sa začudovala, že aké je možné nevedieť napísať SP, ak máte BP. Poradila som Vám celkom ochotne, a aj som uviedla, že študujem učiteľstvo, takže nie, nemyslím si, že sa nevyznám do tejto problematiky. Ale ak už chcete toto písať, tak sa zamyslite nad tým, či nie je chyba vo Vás, keď som Vám viackrát poradila ako uviesť výskum a aj tak ste tomu neporozumeli - tu je asi na mieste popremýšľať, na čo študujete VŠ (pedagogický smer), lebo VŠ je aj o tom vedieť písať tieto vedecky zamerané práce (to iba na margo toho, čo ste napísali vyššie pani/slečne @lindous)

emm_i
7. dec 2021

A ešte jedna poznámka, čudujeme sa, aká je kvalita VŠ - áno, keď sa vyskytnú ľudia, ktorí absolútne nemajú v 3. ročníku bakalárskeho stupňa štúdia šajnu o písaní vedeckých prác. Už zasahujem to inej témy, len sa potom nečudujme, aké je školstvo v dezolátnom stave 🙂 Učia nas tí, čo ani sami nevedia, ako to má vyzerať. Ľudská k deťom byť môžete, ale dovolím si tvrdiť, že ako študent VŠ máte poznať aj problematiku - aby ste to úspešne zakončili Bc./Mgr. titulom. Ale obávam sa, že tu už dokončí VŠ každý bez primárneho základu chápania problematiky, obhájenia práce či skoncipovania vedeckej práce. A to študujem učiteľstvo. Iba môj názor. 🙂 Pretože som ostala už naozaj zaskočená z tohto tu.

ivka225
8. dec 2021

@emm_i stokrat ano. Vysoka skola nema iba dodat prakticke zrucnosti, ale naucit uvazovat v suvislostiach a k tomu patri aj schopnost vedeckej prace. Keby tak bolo viac studentov ako ty …

onmichon
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz