Prepláca poisťovna HA mliečka pri alergii?

lubinka9
15. dec 2010

Syn je silny alergik + ma intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka.
Viete mi povedat ci poistovna preplaca/ciastocne hradi tieto HA mlieka? Resp. moze pediater/imunolog vystavit recept na HA UM?
Nemam na mysli Neocate, to viem, ze sa preplaca. Ale napr. Beba, Nutrilon?

martinex
15. dec 2010

ano,pediater ti moze dat na recept aj HA Nutrilon....

exupery
15. dec 2010

Ak ma neznasanlivost na BKM tak by nemal ani HA mliecko,ci ano?Myslim,ze nato sa dava to mliecko francuzke ci take nejake,pretoze HA mliecko je proti alergiam ako prevencia-teda ak ma nabeh na atopicky ekzem,alebo ine alergie.Pretoze UM obsahuju kravske mlieko...ale HA preplaca,musis mat vsak potvrdenie od alergologa,ze sa niekto v rodine,najblizsi pribuzny lieci na nejaku alergiu,a mysli,ze preplatia 4skatule na mesiac...alebo tak nejak.

bea1971
15. dec 2010

mne pre maleho predpisovala detska lekarka kvoli alergii HA SUNAR a cca. polovicu hradi poistovna,ale nedavno som bola zas pre recept,tak mi lekarka povedala,ze dostali uz pripis,ze len do 10.mesiaca mozu predpisovat HA sunar,potom si uz plne hradim ja,vraj na to dostali nedavno pripis,ved ono to VOBEC neni drahe 😠 ☹

kaja73
15. dec 2010

Ak ma alergiu na BKM,tak určite HA mlieko nestači.Aj my ju mame a najskor maly pil alergy care,ale ani to netoleroval a tak sme teraz na Neocate.Všetky tieto mlieka su preplacane,len je rozdiel či ich može predpisovat pediater.Ten može len HA,ale ostatne, už pri rozvinutej alergii,len alergolog,alebo gastroenterolog.Alergy care nam predisovali na alergologii,ale Neocate už len na gastre.Ono na trhu nie je vela značiek čo vyrabaju hydrolyzaty.HA mliek je strašne vela,ale to vam už nestači ak mate už rozbehnuty problem.Tie hydrolyzaty su len Alergy Care,Alergy care digestiv a Neocate.Ja o inych neviem na Slovenskom trhu.

palomka
15. dec 2010

no v prvom rade je rozdiel ci ma intoleranciu laktozy alebo alergiu na BKM.
HA mlieko moze predpisat pediater do 10mesiaca veku dietata (po novom) a musi mat rodic papier z alergologie, ze trpi alergiou alebo potom moze predpisat mlieko alergolog. Po 10 mesiaci dietata je to na schvaleni poistovne.
ak ide o mlieko na intoleranciu alebo alergiu na BKM vtedy moze predpisat len alergolog alebo gastroenterolog a to do 1roku dietata a po 1 roku musi schvalit poistovna pocet ks. a to len do 3 rokov dietata. potom si uz rodic kupuje mlieko sam.

a poistovna preplaca cca 50% z konecnej sumy.

bobocka
16. dec 2010

nam pediaricka vystavovala recept na nutrilon HA a on normalne stal cez 11 euri a my sme nejakych 6 len platili,takze nepreplati poistovna vsetko,ale len cast sumy. a mame vseobecnu zdravotnu poistovnu.

maryanna
16. dec 2010

nutrilon Ha sa prepláca ale podľa najnovšieho HA mlieka sa preplácaju poistovnou len do 10 teho mesiaca

evickapooh
16. dec 2010

1 otazka?preco chces dat babatku co nesmie?ak je alergik -potrvdeny[ tak nemoze HA mlieko ziadnu bebu a pod. my mame tiez alergiu ,chodime k gastroenterologicke .pediater moze vypisat recept na spec mlieko do veku 1 roku dietata na zaklade nalezu od z gastro ambulancie.ak dobre viem imunolog nemoze vypisat mlieko.inac poistovna hradi 50 percent .ak dieta dovrsil 1 rok potom mlieko moze vypisat len gastrenterolog.

pia22
16. dec 2010

Toto je vazna vec na riesenie. Pokial ma dietatko silnu alergiu a intoleranciu BKM je potrebne specialne UM, pravdaze po konzultacii s gastroenterologom a nasledne na zaklade doporucenia ho predpisuje pediater. Specialny rad UM je do 10 mes. hradeny poistovnou vo vyske 50-75%, po 10 mes. v obmedzenom mnozstve.

mija777
16. dec 2010

Nám pediatrička predpisovala Nutrilon HA donedávna.Vyšiel nás takmer o polovicu lacnejšie.No vraj môže len do 10-teho mesiaca,taký je nový zákon 😕 Zostala som prekvapená..Odvtedy sa nám dá kúpiť len za plnú cenu.Nsťastie my sme ho mali nasadený len ako prevenciu a môžeme jej dávať už aj obyčajné UM mliečko.

kvetinqa
3. jan 2011

Nam pediatricka predpisuje nutrilon HA, hoci nemame v rodine alergie. Proste rozhodla, malemu to chuti, tak toneriesim. Avsak nam povedala, ze moze predpisovat do 12 mesiacov

beruska.zuzanka
3. jan 2011

áno, samozrejme, ak je dôvodné podozrenie, že dieťa má čo i len predispozíciu stať sa alergikom, alebo ak je alergia potvrdená, pediater na odporúčanie alergológa, imunológa, gastroenterológa alebo iného špecialistu predpíše potrebné mliečko, ale len do 1 roka veku dieťatka, po tomto veku sú potrebné vyšetrenia u revízneho lekára danej poisťovne...
držím palce 😉

haslerkaaa
10. jún 2011

Ahojte, prosim Vas kolko mliek VAm prepise lekar mesacne ? Nas nam prepise len 5 skatul Nutrilon HA mesacne - ze viac nemoze kvoli poistovni.
Maly bude mat len 4 mesiace, zbytok si platime v plnej vyske a minieme ho takmer 3 tolko, ako nam na ten prepis da.
Mame vseobecnu zdravotnu p.
Dakujem za info.

matula1981
10. jún 2011

@haslerkaaa ahoj doktorka Ti moze predpisat neobmedzene mnozstvo nutrilonu HA, mne tak predpisuje, ale len do 10 mesiaca. Moja mala je tiez poistena vo VZP. Doktrori sa len vyhovaraju, ze nesmu predpisovat viac ako 5 krabic, ale to nie je pravda. Ja som si tuto informaciu overovala vo VZP a tam mi povedali, ze ak mam papier od specialistu, tak pediater mi ma predpisovat, tolko nutrilonu ha kolko potrebujem. Drzim palce a nedaj sa odpinkat od pediatricky 🙂

jaja29
10. jún 2011

Ahoj, neviem ci ma tvoj syn intoleranciu alebo alergiu na bielkovinu KM, nam pediater predpisoval (pri synovej alergii na bielkovinu KM) nutrilon Allergy care a hradila cast poistovna, ale mnozstvo na mesiac nam bolo limitovane. Vsetko ale bolo podlozene vysetreniami u alergologa imunologa.

blavacka
10. jún 2011

Ahoj, moja mala ma tiez alergiu na kravske mlieko a doktorka nam predpisuje Nutrilon Alergy care, polovicu hradi poistovna, 450g krabica stoji normalne 12,6 eur a na recept doplacam 6,32 eur.
Museli sme mat ale doporucenie od gastroenterologicky a s jej suhlasom nam ho moze predpisovat pediatricka.

katrenka111
23. apr 2012

Ahojte, može lekar predpísat aj SUNAR HA na predpis???