Nutrilon 5 - je nutné vodu prevariť?

jazula
14. apr 2024

Ahojte, nemám veľmi skúsenosť s umelým mliekom, tak som sa dnes zamyslela nad prípravou…🙂. Dcérka bola dojčená skoro do 2,5 roka. Stále pije mlieko pred spaním, dávala som jej kravské, zahustené Nestle Mliečkom s kašou. Dcérka bude mať o mesiac 3 roky, od septembra je v škôlke. Úplne ma ničia sople a virózy a počula som z viacerých strán, že kým mali dieťa na umelom mlieku, chorobnosť mali oveľa nižšiu…tak som dcérke zmenila mlieko pred spaním na Nutrilon 5 (od 35 mesiacov).

Teraz moja dilema - v návode je, že sa má pripravovať z prevarenej vody, ktorá sa nechá trochu ochladiť. Tak sa zamýšľam…je nutné vodu fakt prevárať, keď dcérka už normálne pije vodu z kohútika (môj problém je, že neviem za svet trafiť teplotu 🙈)? Pri maličkom bábätku by som to chápala, ale pri 3r dieťati? Ďakujem za názory/skúsenosti 🙂.

pribinak
14. apr 2024

Podľa mna nie. Však ani vodu ktorú jej dávaš piť asi teda neprevaras

jazula
autor
14. apr 2024

@pribinak No veď to…v takmer troch rokoch už fakt dávno vodu nepreváram na nič, ani nepoužívam dojčenskú. Príde mi to, že použili generický text na návod, ktorý dáva zmysel len pri malom bábätku… Ale ako píšem, je to moja prvá skúsenosť s umelým mliekom 🤷‍♀️.

anavixy
14. apr 2024

Niee netreba urcite 🙂

hederamonstera
14. apr 2024

Netreba na 1000% 😂ani teplotu nemusis nejako triafat
obidvom mojim detom som neprevarala od 10 mesiaca, niekto dokonca aj skor prestal.

jazula
autor
14. apr 2024

@hederamonstera Tak nemeriam, či má tých 40 stupňov, čo je v návode 😅. Len to teraz hrozne pomaly chladne a buď sa mi chúďa skoro obarila, alebo po chladení vo vode bolo to mlieko skoro studené 🤣😅.

jazula
autor
14. apr 2024

Ďakujem baby za potvrdenie, krásny večer želám 🙂

hederamonstera
14. apr 2024

@jazula a obycajne mlieko ti nepije? Jej to trochu prihrej na sporaku/mikrovlne ako ste zvyknuti

loliki
14. apr 2024

@jazula Prevarená voda je mäkšia. Chemické zloženie vody sa mení, keď ju varíte, pretože to odvádza prchavé zlúčeniny a rozpustené plyny.

jazula
autor
14. apr 2024

@hederamonstera Kravské plnotučné pije bezproblémovo a bežne cez deň, ale začala som jej dávať pred spaním umelé v nádeji, že to pomôže na imunitu.

mmirka02
14. apr 2024

Určite prevariť my máme bojler a by si sa čudovala koľko ,, špiny,, sa v ňom usádza ..ja robím UM prevarím vodu nalejem do fľašky a zriedim s dojčenskú vodu .. vyskúšam na zápästie aby nepalila

jazula
autor
14. apr 2024

@loliki Čiže to podľa teba zmení chuť alebo stráviteľnosť podľa teba? 99% tekutín, čo vypije, je voda priamo z vodovodu..

nika23t
14. apr 2024

@jazula nikdy by som UM nerozrobila v neprevarenej vode. Vodu som prevarila skôr, ak vychladla celkom, len som ju ohriala a v tej rozrobila Nutrilon. Niekedy som ráno prevarila a celý deň som len ohrievala (UM som dávala od 5 mesiacov).

loliki
14. apr 2024

Chuť to nezmení. Je to o tej chémii a mineráloch. Napr, sa odporúča aj kvety polievať odstátou vodou. Alebo sa odporúča piť čaj, aj tam je prevarená voda. Ak prevaríš, tak jej neuškodíš, ak neprevaríš tak bude také vodovodové - chlórované, vápnikové atď.

nikoleta999
14. apr 2024

Mam syna 2 roky a 3m a vodu mu prevaram este stale … Mna ani nenapadlo to neprevarat… V noci mi pije este stale mlieko a ja si vodu vecer pred spanim prevarim, dam do jeho flasky a beriem do spalne a ked sa zobudi, supnem do ohrievacky, ktoru mam nastavenu na 40 stupnov ohrev - za 2 min je to ohriate, sem tam prekontrolujem bezdotykovym teplomerom na tekutiny, ci nie je horuce a pije do 5 min 🙂

jazula
autor
14. apr 2024

@nika23t A dávala si UM už väčšiemu dieťaťu? Pri 5m bábätku by som nerozmýšľala, moja má o mesiac 3 roky…

jazula
autor
14. apr 2024

@nikoleta999 Teraz som zvedavá…preváraš mu aj vodu na pitie cez deň?

nika23t
15. apr 2024

@jazula nie, ako 3rocna už nepila Nutrilon, pila do 2 r a 9 mes. Ved neprevaraj, nemusíš. Moje od roka pili normálnu vodu, neprevarenu. Ale UM som rozrobila vždy v pre varenej. Rob podľa vlastného uváženia, ja len píšem, ako som to robila ja.

gabriela2952
15. apr 2024

Moja ma rok a keď nemám preverenu tak aj z kohútika napustím

nikoleta999
15. apr 2024

@jazula To nepreváram, i ale ja som si fakt do tejto diskusie myslela, že voda na mlieko sa musí prevariť, či ma dieťa rok, či 4 :D Lebo na krabici je napisané nasypať do prevarenej vody, tak prevarenej :D ale na to mlieko, mi to stále akosi i tak pasuje tu vodu prevariť, takže ostanem pri preváraní :D

jazula
autor
15. apr 2024

@nikoleta999 Asi ostanem aj ja pri preváraní, uvidím ešte. Moja našťastie prespí celú noc už, tak riešim len to pri zaspávaní 🙂.