Mesačná dcérka vypije 120 ml umelé mlieka každé 3 hodiny

piknik10
19. feb 2014

ahojte, moja mesačná dcérka, mám pocit, že je stále hladná, každé 3 hod. zvládne vypiť aj 120 ml UM a to na krabici by mala okolo 60 a 90 ml, pretože pri jej apetíte potom prekročíme dennú dávku. Nemôže sa jej nič stať, či ako to je, naša MUDr. povedala, že ju nemáme prekrmovať, ale ona stále plakala čo bola hladná, keď sme jej dali viac, hneď vydržala ležať aj spinkať. Pekne sa aj vykaká tak raz, dva razy za deň

piknik10
autor
19. feb 2014

ahojte, viem, že som toto písala ako otázku, ale nevedela som, že potom už nemôžem reagovať, chcem sa poďakovať všetkým dievčatám, ktoré mi odpísali.
Chcem reagovať na to, že malej dávame aj feniklový čaj, takže asi smädná nie je, alebo vodu, na striedačku. Inak podľa krabice sa snažím držať, ale vtedy je malá nespokojná a pýta si viac. Keď si pozriem váhu tak spĺňame tzv. normu, ale podľa veku nie, mám z toho fakt dilemu. Niektoré ste písali, že sa jej môže niečo stať a aby som nedopadla ako vy, čo to je, nechápem, bude trošku tučnejšia, či môže mať závažnejšie problémy. Ďakujem za odpovede. Krásny deň s našimi drobcami.

stanislavao
19. feb 2014

@piknik10 moj syn jedol pravidelne kazde 2 hod. to je uplne normalne, ze papa kazde 3 hod. preco jej davate fenyklovy caj? ten podla mna nieje potrebny. a neviem si predstavit, co by sa jej akoze mohlo stat z toho, ze pije mlieko. pokial jej nesposobuje potiaze, nezapeka ju, tak je to ok. a urcite je lepsie spokojne babatko ako dodrziavanie tabuliek.

bosoriak
19. feb 2014

@piknik10 Ahoj, tvoja lekarka ma pravdu. Deti na UM sa nesmu prekrmovat. Je to aj kvoli obezite aj ked ta nie je az taka strasna, lebo dietatka su vseobecne tucnejsie. Ale aj kvoli obsahu vitaminov a mineralov. Tie su v UM presne stanovene, ked budete dcerke davat nasobne viac, tak ju mozte predavkovat vitaminmi (ano, aj to sa da). Mierne nad tabulky by nemal byt problem, povedzme tych 100ml (ak je limit 90ml). Ale davat jej zakazdym 120 ml moze byt uz pre jej organizmus dost velka zataz. Treba sa spytat lekarky, co robit.

miskacharly
19. feb 2014

@piknik10 dieta vie kedy je hladne,podla mna to je ok.moj jedol kazdu hodinu 90 ked mal mesiac.niekedy zjedol aj 120 kazdu hodinu.ale viac ja 120 uz nedajte,to by bolo uz vela.moj ked chcel este papat,tak som mu hned ako dojedol dala do ust cumel,aby sa neprejedal zbytocne.ked nema problemy s kolikami a kakanim,tak davajte radsej harmancekovy caj.

sportpark
19. feb 2014

aj moj malý j stale hladny mam pocit davam mu nutrilon comfort a prejdem na extra podla mna je dost riedke a neyasýti ho.
a tiez vypije 120 ml..ma 4,2 kg a a buduci tyzden mame mesiac....

piknik10
autor
19. feb 2014

ahojte, fenyklový čaj jej dávame, aby mohla prdkať, kvôli vetríkom, žiadne potiaže, myslím si, jej nespôsobuje, kakáme tak raz, dvarazy za deň, ako kedy, stolicu má žltú riedku, tak si myslím, že v pohode,
prekrímiť - teda predávkovať vitamínmi - to som ešte nepočula, ale môže byť, vieš na krabici ako som už písala, podľa veku dávky nespĺňame, prekračujeme ale podľa hmotnosti sa vmestíme do normy, tak neviem čoho sa mám držať, ako náhle jej dám 90 ml. viackrát za sebou je veľmi nespokojná a pýta si aj za dve hodiny, keď má tých 120 ml. je to úplne iné bábo, myslím spokojné.
Aj minule keď sme boli u MUDr. tak jedla o 8,00 hod a o 9,00 sme boli u doktorky - tá jej prehmatávala bruško a pýta sa ma, teraz nejedla, že? a ja jej na to, že jedla pred hodinou, tak neviem čo si mám z toho vyvodiť.
Inak naša keď papá úplne sa jej premielajú črievka, úplne ich má prázdne, tie zvuky, ako keď dospelému škŕka v bruchu ale ozaj fest.
Sportpark, naša má okolo 5 kg a máme 5 týždňov, ako hovorím na váhu normu ako tak spĺňame, niekedy zje viac inokedy menej, ale podľa veku (mesiacov) nie.
Miskachrly - harmančekový čaj, ako ho mám robiť, aby nebol silný a ten je lepší ako feniklový, ten mám ten granulovaný od hipp.
Inak díky za všetky odpovede.

miskacharly
19. feb 2014

@piknik10 ten harmancekovy sa da tiez kupit 🙂 tiez je granulovy.

gween
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
edvelyn
12. mar 2014

@sportpark ahoj.chcem ta len jpozornit ze nutrilon extra sa uz nevyraba.

zuzimia
12. mar 2014

@piknik10
Kludne davaj feniklovy cajik, je uplne OK, harmancek je alergen. A co sa tyka mliecka, snaz sa vychytat taku davku, aby bola syta, ale zase sa nenajedla do prasknutia. A ked ma 5 kg, tak jasne, ze nemoze jest tolko ako keby mala 3. Neboj sa, ten apetit bude rast cim dalej tym pomalsie. Drz sa odporucanej davky podla hmotnosti babetka. Ja by som teda poradila takto.

edvelyn
12. mar 2014

Harmancekovy caj sa dava skor ked sa babo nevie vykakat....

protektinka
17. mar 2014

@piknik10 Ahoj!
Ja som dávala mojmu malému feniklový čaj, keď ho bolievalo bruško - je dobrý na trávenie.
Možno preto Tvoje bábätko papá viac, lebo má zrýchlený metabolizmus.
Ale na druhej strane tie tabuľky na obale sú len orientačné.
Ja som dávala malému toľko mlieka koľko mu vyhovovalo a tiež to bolo viac ako v tabuľke.
Jedna kamarátka sa striktne držala tých tabuliek a jej bábo bolo stále nepokojné, lebo bolo večne hladné.
A detičky majú niekedy také obdobia, že potrebujú jesť viac a potom sa to zase znormalizuje.