icon

Je pôrodnícky gél dobrá alebo zbytočná vec?

janynkaaa
30. mar 2011

Myslite ze porodnicky gel je dobry alebo zbytocna vec?

benne
30. mar 2011

neskúšala som, ale skús prelistovať tu
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-s-dianatalom/

dulkagabulka
30. mar 2011

mne vravela znama z Brna, ze by si ho nedala...čitala nejaky članok..
gel obsahuje nejaku zložku, ktora sa dava do nemrznucich zmesi...hned ako vyjde hlavička, musi sa utriet tvarička dietatka /prečo asi????/
okrem toho je dietatko velmi klzke a ak pride ku klieštovemu porodu, velmi sa to šmyka...

toto je to,čo mi vravela ona..osobne nemam skusenost -nepoznam zatial nikoho kto by ho využil

nicky182
30. mar 2011

Ahoj, ak mas na mysli DIANATAL, asi ta sklamem,ale mne to nepomohlo, aspon som nemala ten pocit - podla vyjadrenia mojho porodnika "je to len marketingovy tah na ustrachane mamicky" hmmm 😒

carmen86
30. mar 2011

som porodna asistentka ale o niecom takom pocujem prvy krat a nikdy som sa s tym v praci a ani pocas praxe nestretla 😕 😉

zajo79
30. mar 2011

@carmen86 asi preto, ze je to novinka.. a vsetko ohladne babatiek a mamicke je jeden velky biznis, takze az tak by som tomu neverila. i ked nevylucujem, sila podvedomia je silna.. niekomu to moze pomoct naozaj, na niekoho to moze mat psychologicky efekt

catcate
30. mar 2011

na predporodnej priprave sme mali diskusiu aj o tomto gele a porodnik sa tiez priklonil viac k tomu, ze je to skor marketingovy tah. Pomoze mozno klzat babatku, ale na druhej strane je tam riziko vdychnutia gelu, aspon tak sa vyjadril porodnik. U nas je to novinka, nemaju s tym nejak extra velke skusenosti a mamicky si to velmi nedavaju

heavenblue
Odpoveď bola odstránená
zdenin
27. sep 2012

ževraj to nije nič moc. rozprávali sme sa o tom z pododnou asistentkov na kurze 😀

1234lubka
27. sep 2012

Je to blbost, marketingovy tah aby zarobili peniaze, tvoje telo samo vytvara dietatku prostredie aby sa narodilo. Taka ista blbost ako masaz hradze a kremy proti striam....strie mam aj tak na stehnach a prsiach, aj tak ma nastrihli....porodu sa neboj najlepsia vec na dobry porod je vela endorfinov 🙂

petra1402
29. sep 2012

Ahojte pytala som sa lekara a povedal mi ze si mysli ze je to zbytocne a vela lekarov stym nechce pracovat vraj je babatko veeeeelmi klzke a ani to tak nepomoze 🙂