Čo nás čaká po rozchode?

liana81
15. jan 2012

Ahojte, máte niektorá skúsenosti s tým, že keď sa partneri rozidu, ako je to potom so stretávaním dieťaťa s otcom, keď je vzdialený niekoľko stoviek kilometrov? Ako sa stretávajú? Musí dieťa cestovať hore - dole? ☹ Ako sa k tomu postaví aj naše súdnictvo? Ďakujem za každú odpoveď...

filipal
15. jan 2012

@liana81
zvycajne dieta cestuje k otcovi kazdy druhy vikend, ked ma otec zaujem....

liana81
autor
15. jan 2012

@filipal ☹ a týka sa to aj takého malého, ktoré má 3 roky?

renatka737
15. jan 2012

@liana81 Suhlasim s filipal kazdy druhy tyzden....Sud bude rad ked sa dohodnete vy ako rodicia, tak sa s nim porozpravaj ako casto chce vidiet dieta a dohodnite sa. Je dolezite preto dieta aby sa s otcom stretavalo. Nech ma stale pocit ze ma oboch napriek tomu ze nezijete spolu. U nas to tak funguje mala chodi kazdy stvrotk a prinaesie ju v sobotu rano ci poobede.... a funguje to je to len vasa dohoda. My sme ziadny sud neabsolvovali nebolo treba

renatka737
15. jan 2012

@liana81 moja ma dva a funguje to uz rok

filipal
15. jan 2012

@liana81 moj syn mal dva roky, ked sme sa rozviedli a jeho otec mal standartne urceny kontakt kazdy druhy vikend, tri tyzdne letnych prazdnin, tyzden zimnych, jarne a velkonocne na striedacku.

marry26
15. jan 2012

NAS caka pre toto sud, lebo sa nevieme dohodnut, on ju chce brat domov, no skor myslim ze zaujem nie je jeho ale jeho matky. Ja nechcem aby tam mala chodila, nikdy sa nestaral o nuk kym sme boli spolu, suhlasim aby zanou chodil, ako casto len chce, on vsak odmieta chodit, vraj sa u mna nepotrebuje na nu divat, chce ju doma a vraj vychovavat. Ja chcem aby sud dal len 2-3 hod. poobede napr. aj 2x do tyzdna ale za mojej pritomnosti, mala ma teraz 10 mes.

renatka737
15. jan 2012

@marry26 verim ti ale mate na nu narok obaja. a tak ti tie 2-3hod.neschvalia. Moze vam dokonca udelit stiedavu starostlivost dva tydne u teba a dva unho. co si myslim ze je horsie ako jeden vikend

liana81
autor
15. jan 2012

môj sa nechce práveže dohodnúť, veľmi sa celý čas o malú nestaral a dokonca sa mi vyhráža, že si ju bude brať na dva týždne v mesiaci (SOS - striedavá osobná starostlivosť), ja sa viem dohodnúť na ten každý druhý víkend, lenže aj to cestovanie hore dole nie je pre deti bohvie čo ☹ ☹ ☹ myslím, že on sa skôr nie že chce o ňu starať, ale dieťa používa ako prostriedok ako mne ublížiť ☹ ☹ ☹

je to naozaj ťažké, keď si partneri nerozumejú, a ešte keď robia problémy ☹

liana81
autor
15. jan 2012

@renatka737 a nevieš, tá striedavú starostlivosť platí aj pre tých, ktorý boli manželia aj pre tých, ktorí neboli zosobášení? Nerobí sa tam rozdiel?

renatka737
15. jan 2012

@liana81 aka je reakcia dietata ked ma ist prec od teba?

martina2001
15. jan 2012

@liana81 ako rozhodne súd, ty to musíš rešpektovať, ale z praxe, toľko km ho nebude dlho baviť, on po to dieťa musí prísť a musí ti ho aj doviesť. Pri 3ročnom dieťati súd schváli kľudne víkendy u otca

renatka737
15. jan 2012

@liana81 Nieje medzi tym rozdiel... Ste rodicia obaja. Zakony su rovnake pre oboch....aka je reakcia dietata?

renatka737
15. jan 2012

@martina2001 ak bude nastojcit na striedavej docieli ju.

martina2001
15. jan 2012

@renatka737 ale prestane ho to baviť, a samozrejme že ju docieli

renatka737
15. jan 2012

@martina2001 to nemozes vediet chlapi sa po rozvode menia, a nepoznas ho. Moj sa tiez o malu nestaral ked sme boli spolu a ked sme sa rozisli bol ako vymeneny... Bere ju kazdy tyzden uz rok.... Mozno ho to prejde a mozno nie...

marry26
15. jan 2012

mne sa toto vobec nepaci, Nepoviem, ked sa otec staral ,ma rad dieta, chce ho vychovavat - ale !!!! pokial chce striedavku len kvoli tomu aby nemusel platit vyzivne, ktore sme nikdy nevideli a ked doteraz mu bolo jedno, ze vsetko okolo malej robim ja, ani snaha pomoct, vobec s nicim, a zrazu povie na sude ze chce SOS a sud mu vyhovie lebo ved je otec a ma pravo....

martina2001
15. jan 2012

@renatka737 ako ďaleko od seba bývate? zakladateľka tu píše o stovkách km, a písala som zo svojej praxe. Ja mám otecka čo sa bil o striedavú a teraz mu je veľa ísť po dieťa 30km, oženil sa totiž a tým čo robil chcel trestať svoju ex. To že sa tvoj ex zmenil je jeden prípad z .......... , a dokedy ho to bude baviť? prajem tvojej dcére aby ho to bavilo dlho, aby mala možnosť spoznať otca

renatka737
15. jan 2012

@marry26 Nikomu sa to nepaci ale s nasimi zakonmi si nepomozes. Mozno keby ti dal daky posudok ci uz pediater alebo psycholog ci neurolog... napr. ze zle spava, zacala byt placliva od kedy nieste spolu.... atd., mozno by to pomohlo

renatka737
15. jan 2012

@martina2001 my sme od seba len 8km, vsak to ze sa vyhovori na to ze to je daleko tak sa mu ju tam neoplati zobrat na par hodin a ist spat. Je to voci tomu dietatu nefer ze by malo cestovat tak daleko....ale ma na to dieta narok nech byva aj na opacnom konci sveta.

martina2001
15. jan 2012

@renatka737 dieťa nemôže za svojich rodičov, či sú spolu či nie, ale má právo byť s oboma, len niekedy ........... občas je to dosť smutné, ty si na tom ešte dobre, buď rada že to takto funguje

renatka737
15. jan 2012

@martina2001 Ja som vdacna, robi vsetko tak ako chcem. On mi to povedal uz davno ze by mi ju nikdy nevzal. Mala k nemu chodila doteraz len cez den, posledny mesiac kazdy tyzden tam len prespi dva dni. Som za to velmi rada ze je to tak.... dufam ze sa to podari aj zakladatelke

dyrberg
15. jan 2012

striedava starostlivost je blbost a velka hovadina k comu je to dobre ? a vobec si neviem predstavit ako to funguje ked rodicia ziju v inych mestach..muzi sa castokrat len vyhrazaju so striedavou starostlivostou a keby ju aj docielii polovica z nich by to ani nezvladla a dieta by im bolo aj na obtiaz hlavne te co je zvyknuty na svoju neobmedzenu slobodu..ano urcite sa najdu aj taky co sa chcu starat a trpia tym ze ich milovane dieta nie je s nimi ale takych je malo..my zeny by sme bez svojich deti nevydrzali v klude ani den...chlapom postaci aj obcasny vikend...

sisaha
15. jan 2012

@liana81 kamoska byva v Prahe s detmi, jej ex v BA. On cestuje za detmi iba ked mu to vyhovuje..

nikolka2
15. jan 2012

Ja som odisla od byvaleho ked mala dcerka mesiac a pol ,,,az do sudu ju nevidel ,,,sud prebehol mne ju zverili a dokonca jej aj zmenili meno nie hned , ale po nastupe do materskej skolky 🙂 ,,,Aj mne sa vyhrazal vsetkym mozním , ale nakoniec sa ukazal ako pravy chlap a svoju " dcerku " nevidel 4 roky ,,,,nestara sa ,,nezaujima sa ,,neprispieva ,,,jeden ukazkovy otec 😉

liana81
autor
15. jan 2012

@renatka737 reakcia? Myslíš, či je radšej so mnou ako s ním? Tak je radšej so mnou, občas aj s ním

liana81
autor
15. jan 2012

@martina2001
@renatka737
u nás ide o vzdialenosť cca 300 km

liana81
autor
15. jan 2012

@dyrberg presne tak si myslím, že je to o ničom, ani k ničomu, tie dva týždne pre matku bez dieťaťa sú nekonečne dlhé a muži su frajeri, že si niečo dokázali, ale určite by nezvládol vkuse sa malej venovať, keď to teraz tak nerobí. A samozrejme je viacej v práci ako doma, takže malá by bola len u jeho rodičov ☹

liana81
autor
15. jan 2012

@nikolka2 fuha, tak to bol teda "chlap" ale na druhej strane buď rada, že máš od neho pokoj, taký nestojí za nič. Mne by nevadilo, keby neprispel, len nech nám dá už konečne pokoj...

a ako si to myslela s tým menom? Ty si požiadala o jej zmenu priezviska?

martina2001
15. jan 2012

@liana81 tak to pochybujem vážne že sa bude trepať každý druhý víkend

nikolka2
15. jan 2012

To teda bol ,,,uz pocas tehotenstva to boli muky ☹ ,,,Ale som si povedala , ze to Kristinke nemozem urobit , ze by zila v takom prostedi , proste som rozmyslala a rozmyslala az mi k tomu dopomohol moj otec a povedal bud on , ale my ,,,a tam som uz nemala o com rozmyslat ,,,nesúdim ho , je otec mojho dietatka , ale na druhej strane som rada m ze to takto dopadlo a , ze snim nie sme v kontakte ,,,ja som sa vydala medzi casom ,,kristinka ma uz braceka a je nam spolu super 🙂 Mala vola mojho manzela ockom a som rada , ze moje deticky mozem vychovavat takto 🙂

K tomu menu ,,,ja som jej dala jeho priezvisko a ked som davala ziadost na sud ,,,o jej opatrovnictve a vyzive tak som poziadala aj o zmenu jej priezviska na svoje,,,,ale ked som mala sud ,,vo vsetkom mi vyhoveli iba v tomto nie , Argument sudkyne znel , ze ona nevie posudit ci je to pre maloletu prinosom , alebo nie ,,,no tak presiel cas ja som sa medzi tym vydala a dala malu do skolky a vtedy som sud poziadala 2 krat o zmenu jej priezviska a nebol ziadny problem , vyhoveli mi okamzite 😉