Mám veľké bolesti krížov,problém sa vôbec pohnúť,jediné,čo mi trošku pomáha je teplý termofor a bedrový pás.Nakoľko však kojím 4-mesačného syna,lieky čo doma mám si nemôžem dať. Neviete o niečom,čo by mi mohlo pomôcť. Náplaste Flector som kedysi mala,ale tie nezaberali vôbec.
Vrelo odporúčam
https://www.youtube.com/watch?v=lLu5m7KEwQ4@monicm no,urcite nejake cvicenie (ak mozes) zamernae na chrbat a mne zabera aj magnezium..ja uz chodim aj na rehabku,no musim cvicievat aj doma,inak by som sa zblaznila. Tabletky len v krajnom pripade ak je bolest neznesitelna. Ja som si uz za tie roky zvykla,chrbat ma boli stale,takze ja uz len rozlisujem,ci boli viac alebo menej.
Mam uzivat aj condrosulf,ten to tiez zmiernuje,ale neviem ci sa moze pri dojceni,mne ho predpisali vtedy,ked som uz nedojcila,lebo az vtedy som si to zacala riesit aj inak ako len cvicenim.
@monicm aj ja mam velke a dlhorocne problemy s chrbticou,mne pomohli spinálne cvičenia,skus si vygooglit...tzv.ze ak lezime na chrbte,hlava ide do 1 strany,a nohy do druhej strany...je na to cela zostava,a krasne to odblokuje stavce....od krcnej chrbtice az po krize....ak by som kojila,nebrala by som lieky,skodis babatku,urcite neuzivaj ruzove tbl. ako Ti radia vyssie!!!
@monicm pomôže návšteva neurológa alebo ortopéda + lieky a rehabilitácie 😉 a návštevu lekára určite neodkladaj - čím dlhšie to budeš oddiaľovať, tým dlhšie sa budeš dávať dokopy! Bolesti spojené s chrbticou treba riešiť akútne a nečakať že to prejde len s paralenom 😕
@monicm flector je veľmi dobrý, ja som užívala prášok, ale pokiaľ stále kojíš, užívať ho nemôžeš. návštevu neurológa by si nemala odkladať.
@nutrimas , @lusyke , @anabella235 , @siska53 , @bubinkaaa , @jul11 , @darina1952 , @lucny_konik
dakujem všetkým za rady,k neurologovi som chodila,cviky aj lienky na akútne prípadne od neho mám,nakoľko mám však doma malé bábo,cviky som zanedbala a vypomstilo sa mi to,akonáhle bolesti trochu prejdú,idem na to znova,ale dúfala som,že viete o niečom,čo môžem teraz na akútny stav,ale bolesti sa zmierňujú,takže snád to nejako zvládnem.ružovú tabletku nechcem,ja celkovo lieky beriem,až ked je naozaj zle
@monicm ja som vždy riešila problémy s chrbtom flectorom, a to som ich mala niekoľko, mám háklivú krčnú chrbticu. mrzí ma, že inak ti neviem poradiť. vyskúšaj ešte teplý kúpeľ s kostihojom prípadne konskú masť.
@monicm mne velmi pomohla msaz. Chodim pravidelne kazde 2 týždne a moje problemy zmizli. A to som uz mala fakt velke bolesti, kde som sa budila na to aj v noci.
@monicm No nemáš veľmi na výber - buď budeš brať lieky a vyliečiš si chrbát, alebo budeš trpieť v bolestiach ešte pár týždňov a ublížiš si ešte viac a aj tak skončíš na liekoch... a aj neurológ ti potvrdí že pri silných bolestiach lieky môžeš aj pri dojčení. Ak máš niečo z liekov čo ti dal predtým tak si ich určite daj aspoň na 2-3dni aby sa ti uľavilo a začni opäť cvičiť. Ak už lieky doma nemáš tak skús Gvajacuran - uvoľňuje nervové napätie + k tomu niečo na bolesť ako Panadol, Ibalgin, Ataralgin a pod.
Skús začať chodiť na Pilates - veľmi dobre pôsobí na chrbát a naučíš sa pri cvičení aj správne dýchať 😉
Dobrý deň,
som fyzioterapeutka a zaoberám sa liečbou chrbtice vedecky podloženou McKenzie metódu. Chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, v prípade, že ste danú terapiu už niekedy podstúpili. Ďakujem pekne za ochotu a Váš čas 🙂
Dotazník pošlem na mail 🙂
Dobrý deň, som študentkou na VŠ a chcela by som Vás požiadať o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka zvládania bolesti, konkrétne bolesti chrbtice. Ďakujem za Váš čas a ochotu. 🙂
Ucinnou metodou, ktr. pomaha obzvlast pri bolestiach krizov, je cvicenie SM system. Je to subor naoko velmi jednoduchych cvikov, avsak velmi ucinnych, ktr. pri ich pravidelnom cviceni pomozu dokonca aj vo vaznejsich pripadoch predist operacii.
Cvicenie SM system sa odporuca pri bolestiach chrbtice akehokolvek povodu, pri artroze, spondyloze, prostruzii, herniii diskov,skolioze atd.
Viac o tejto metode si mozete precistat na ofic. stranke Dr. Smiska, autora tejto metody s 30r praxou: www.smsystem.cz.
Nakolko prevadzkujeme mas. salon (som lektorom a cvicitelom sm systemu), ponukame na nasom eshope aj vsetky potrebne pomocky na cvicenie.
@monicm