Vykonávanie potreby, kde chce

hortenziaj
17. aug 2023

Ahojte, mám syna, v novembri bude mať 3 roky. už v apríli sme ho odplienkovali, chapal, vydržal ked trebalo cikať, samozrejme občas nehoda, ale keď som mu povedala tak šiel na wc , lebo som viedla že už krúti nožičkami, že mu treba. veľka potreba tiež, začal kakať ale potom kričal že chce kakať do záchoda.
nuž ale čo je teraz, tak to je des. vykadí sa na zem kde práve je a kričí, že aha hovno, vykakal som sa. ciká tiež hocikde, dakedy sa ešte na tom smeje že čo ocikal, a už ani na záchod nechce ísť keď ho posielam, radšej sa dočúra. prosím poradte čo robiť , som z toho zúfalá, mať všetko okakané a ocikané ma nebaví, hadať a dohadovať sa s ním tiež nie a na pekné nereaguje.

hortenziaj
autor
17. aug 2023

samozrejme na noc a keď dakde idem tak musí mať plienku, lebo to by som musela brať xy nahradných oblečení

mamamasama
17. aug 2023

No zjavne este nie je odplienkovany. Neviem kam sa vsetci ponahlate a potom sa cudujete

joannita
17. aug 2023

@mamamasama tak zas odplienkovat dieta v 2,5 roku je snad normalne nie?

beata_k
17. aug 2023

@joannita Ak nie je pripraveny, tak to nie je normalne.

zorkahorka
17. aug 2023

Prizvukovat a ucit, ze ked chce kakat, musi ti to hlasit a cikat na urcitych muestach. Mne sa takto syn na detskom ihrisku vycikal z hora smykacky do piesku 🙈 hanba na 100 rokov. Dostal sprda, vysvetlujeme. Tiez bude mat 3 roky

joannita
17. aug 2023

@beata_k pise ze v aprili ho odplienkovali, takze pripraveny bol. Problem nastal teraz.

Autorka, pri dalsom dietati sa ho asi musis opytat, ci je uz pripraveny 😄

kandelabra
17. aug 2023

@hortenziaj mne sa skor zda, ze ma z toho srandu, lebo kvoli cikaniu/kakaniu hocikde sa cela pozornost upriami na neho, mama prezlieka a upratuje... ja by som ho v tom ocikanom 10 min nechala, nech zisti, ze to nie je prijemne, potom by sa prezliekol , sam (kolko dokaze), ked nieco ocika handru do ruky a ides, vyskusaj si, ake je to drhnut. A vysvetlovat (s pokojom akeho len budes schopna), ze to nie je pekne, ze je uz velky a vsetci chodite na wc, ze je z toho akurat vela roboty, a ze za ten cas co upratujete a prezliekate ste sa mohli hrat. Ak uz pojde na wc tak zasa chvalit, vysvetlovat ake je to super a rychlo, nie je nikde neporiadok, mate viac casu na hranie.

beata_k
17. aug 2023

@joannita Pise, ze mal nehody. Takze nebol.

joannita
17. aug 2023

@beata_k vsetky deti po odplienkovani maju obcas nehody. Je to uplne normalne.

beata_k
17. aug 2023

@joannita Nie, nie je normalne mat x mesiacov po odplienkovani nehody.

joannita
17. aug 2023

@beata_k kde pise ze stale od aprila mal nehody?

beata_k
17. aug 2023

@joannita Tak mame august a cura kade tade🤷

simca06022011
17. aug 2023

toto nie su nehody :DD toto to dieta robi doslova naschval a na wc NECHCE ist. Si precitajte riadne. ked raz bol odplienkovany, co je pri 2,5r detoch uplne bezna vec, chodil na wc a teraz urobi potrebu hocikde, alebo hocico ocura, tak to je jednoznacne podla mna naschval.
No na tvojom mieste vytiahnem plienky s tym, ze ked nechce ist na zachod bude mat plienku ako babatko. A sup ju. A ked sa zacne pytat znovu, posle sa to nejakemu babatku.
Ak tie nehody teda obcas, boli naozaj obcas :D a bol odplienkovany...

joannita
17. aug 2023

@beata_k ale ona nepise ze diteraz mal nehody. Ona pise ze teraz sa to pokazilo.
A ano je normalne ked obcas dieta ma aj po 4 mesiacoch nehodu. Moj syn ked nestihol, alebo sa pozabudol, tak nehoda bola. Postupne sa zmensovali az zmizli. Pripraveny bol.

simca06022011
17. aug 2023

A isla by som na to ako v jasliach, proste v urcite odiny ho na ten zachod posat a nech sa vyskusa vycikat, vykakat. Ci sa pyta ci nie...

simca06022011
17. aug 2023

@simca06022011 omg *posad

lilizzachy
17. aug 2023

@hortenziaj moja to začala robiť tiež pišať na zem naschvál...rehotala sa pri tom keď som vysvetlovala ze nesmie a dookola to robila dostala asi 2x na zadok a pochopila prestala 😃

mamamasama
17. aug 2023

@joannita nie je. Normalne je odplienkovat dieta vtedy, kedy je pripravene

joannita
17. aug 2023

@mamamasama a pisem snad nieco ine? 😂🤦‍♀️