Strach zo spánku a zo zaspávania

mamjka
1. nov 2013

Ahoj dcérka bola naučená sama zaspávať v postieľke nikdy s tým nemala problém...
cca 2týždne dozadu bol mm chorý a ona ho videla spať cez deň čo nikdy predtým a chytila záchvat plaču 😒 odvtedy keď zaspáva robí neskutočný cirkus....
dokonca keď len niekto povie že ide spať alebo že niekto spí, keď pozerá knihy časopisy a vidí tam niekoho zo zavretými očami začne plakať.....aj pri spievankove plače keď idú "spať" ☹ už nevieme čo vymyslieť ☹
keď už zaspí spinká v pohode do rána ako predtým poprípade keď nemôže nájsť cumeľ tak jej dáme a spí ďalej.....ale keď sa preberie a pri zaspávaní je to katastrofa.....
ako ju naučiť zase zaspávať? čoho sa bojí? alebo čo sa deje?viete nám niekto poradiť?

svano
1. nov 2013

Skús jej primeraným spôsobom vysvetliť,že všetci potrebujeme spať aby sme si oddýchli,načerpali energiu,deti narástli a chorí vyzdraveli. Vysvetli jej, že spánok je dobrý, že aj zvieratká a kvetinky spinkajú. Dajte spolu hajkať bábiku a počkajte kým sa ,,zobudí,, ,alebo ráno pozorujte vyspinkaných vtáčikov. Veď ty isto nájdeš spôsob,ako upokojiť malého bojka.

81beruska81
1. nov 2013

Skor si myslim, ze treba najst pricinu strachu a potom hladat sposob ako s nim bojovat. Skuste to nejako odsledovat.

mamjka
autor
1. nov 2013

no ona má len rok a 4 mesiace....stačí že počuje spí/spať/spinká a koniec plače až vyjaká....
@81beruska81 neviem čo to spôsobuje...už sme všetko skúšali....ale spúšťač bola choroba mm....

81beruska81
1. nov 2013

Hmmmm, zvlastne. Ja nepatrim medzi matky, ktore to prehanaju so vsetkym, skor uvazujem a spravam sa s nadhladom, ale toto...pozor, aby neustaly strach nesposobil psychicke problemy. Ja mozno by som skusila detsku psychologicku. Nic za to nedas, nech skusi poradit, alebo vas aspon nasmerovat. Tieto veci su najhorsie. Lebo ak dieta spadne a rozbije koleno, vies, co mu je a vies, kedy sa to zahoji. Ale bojovat a ani nevediet s cim...zle, zle, zle. A to dietatko sa fakt trapi.

zuzi79
2. nov 2013

@mamjka s takýmito vecami sme si prešla aj ja s dcérou, ako to samé prišlo tak aj odišlo, sú to také detské obdobia, pre nás nepochopiteľné, moja sa napríklad bála manžela po tom ako ho raz videla so špinavými rukami po maľovke bytu, potom nechcela k nemu ani na ruky, čo dosť zle znášal, trvalo to veru aj tri mesiace, ale potom to postupne odoznelo.

mamjka
autor
2. nov 2013

@81beruska81 už sme s mm rozmýšľali aj nad psychologičkou lebo toto predtým nerobila..... ☹ ale pomôže nám keď je malá taká maličká a nerozpráva ešte?
@zuzi79 kiež by sa všetko tak zmenilo to by sme boli veľmi radi.....

81beruska81
2. nov 2013

@mamjka urcite pomoze, ked bude dobra...ona nemusi komunikovat s dietatom, ale na zaklade toho, co jej porozpravate by mohla aspon najst smer, z coho to prameni. Mozno bude chciet vidiet aj malu a na zaklade pozorovania inych cinnosti dokaze posudit, co moze byt vo veci. Ja by som to skusila, nemate co stratit.

mamjka
autor
2. nov 2013

@81beruska81 ďakujem....poznám jednu dobrú psychologičku len neviem či aj s deťmi pracuje...musím ju skúsiť....

samo12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz