Spánok 5-mesačného bábätka

beatrice1111
1. aug 2022

Ahojte mám 5 mesačne babo a chcem sa spýtať či nahodou toto už nemoze byt separacna úzkosť. Spala doteraz celu noc budila sa len ráno na kŕmenie. Teraz zaspi, odídem od nej a zobudí sa, znova dokrmim (hladom to nie je lebo len pár krát cucne a spi) znova odídem zas sa zobudí. Nic ju neboli, zuby ešte nejdu, všetko čo mohlo byt zle je ok. Dnes sa prebrala a kým som neprišla k nej ja(muž k nej šiel) tak plakala až sa zajakavala, akonáhle som prišla bola ok. Môže to už byt ta úzkosť? Nemáte nejaké zlepsovaky na to cez noc? Cez deň je ok, vydrzi s hocikym. Ďakujem

andreatytler
2. aug 2022

@beatrice1111 Ano, jasne ze to moze byt separacna uzkost. Zial ten pekny spanok co ste doteraz mali je asi prec a mate pred sebou dost narocne obdobie zleho spanku, lebo tato separacna uzkost, zuby, vyvojove skoky... no proste jedna vec za druhou.
Tato separacna uzkost je tiez velky vyvojovy skok a babatkam trva asi 4 tyzdne kym sa cez to dostanu.
U nas pomohlo ukladat syna do postielky 5 minut po tom ako zaspal. Pred tym som musela cakat asi pol hodinu, ale pri prvej separacnej uzkosti sa babatkam menia spankove fazy a hned po zaspati upadaju do hlbokeho spanku. Treba ho ukladat kym je v tomto hlbokom spanku.

tiika
2. aug 2022

@beatrice1111 neviem, možno spoločne spanie. My správame spolu a boli časy, keď som veru musela aj cez deň, inak sa po 15-20min zobudila. Skratka ta potrebuje asi pri sebe.

sakaca
2. aug 2022

@beatrice1111 môže aj úzkost a môžu aj zuby, že ich ty nevidíš ešte neznamená ze nejdu. Cez deň môžeš vyskúšať napríklad nosič, bude stále s tebou a náplní sa jej potreba prítomnosti ak je to separáciou a aj pri zubkoch to pomáha. Od 5 mesiacov ne napríklad Rischino Xcross ,ja mam od narodenia ich Flexible a som spokojná.

beatrice1111
autor
2. aug 2022

@sakaca no zuby nevidím veru, ale ťahá si často uši a stále potrebuje mať niečo v ústach posledné dni je z toho nervozna a to vidím že nedáva prsty do úst ale škriabe nimi ďasná. Mám jej dať nejaký gél na ne aj keď ešte nevidno zuby?

beatrice1111
autor
2. aug 2022

@tiika cez deň spi sama, 45 min-60min a to sa nebudí to je Ok. V noci zaspáva pri mne v posteli a potom ju po 3 hod dávam do postieľky a stačí že počuje že dýcham v izbe tak je dobre.

beatrice1111
autor
2. aug 2022

@andreatytler ďakujem za radu, ja som vždy čakala 2-3 hod to som ju nechala v našej posteli a potom som ju dala do postieľky. Minulú noc som od jej uspávania bola s ňou (ona v postieľke a ja v posteli) a spala už celu noc zase tak ja som už z toho zmätená 😃

sakaca
3. aug 2022

@beatrice1111 vyskúšaj a uvidíš