Prvá noc bez rodičov

macickaandy
21. júl 2022

Kedy vaše deti prvýkrát spali bez vás, že ste neboli doma? Kamaráti nechali ani nie ročného s babkou a odišli na dovolenku. Ja prvý krát tak 7 8 rokov, keď mi vyberali mandle.

denden77
21. júl 2022

ked mala rok, sli sme na svadbu 🤷‍♀️😊

kkovacovak
21. júl 2022

@macickaandy dám ti jednu radu...nerieš čo robia kamaráti. Keď sa na to cítia a nechajú aj pol ročné bábo babke tak tebe to môže byť fuk

patka06
21. júl 2022

1x tiež ročná 1 noc u starých rodičov, potom už chodila aj na viac
V škôlke mali 5 ročné deti prespávačku, tam bola dcéra tiež.

petamich
21. júl 2022

@macickaandy a na to existuju nejake standardy? ved to je kazdeho vec, kazdy si pozna svoje dieta, pozna tych, co ho budu strazit, ono castokrat s tym (zial) ma problem matka a nie dieta, dieta by bolo uplne v pohode 😀

my sme uz zoparkrat boli vecer vonku a babka strazila a vratili sme sa v noci, maly ma 1 rok 🤷‍♀️ moja svokra vychovala dvoch synov, ktori sa dozili dospeleho veku, tak predpokladam, ze nase rocne zvladne 🥴 a o dva mesiace ideme prec na vikend s manzelom a to bude prvykrat co bude maly u svokrovcov sam a nie v nasom byte a co si o tom kto mysli...

galganka
21. júl 2022

...ani nie rok. To, ze ty to robíš inak, neznamená, že ostatní to robia zle. 🤷‍♀️

simona1306
21. júl 2022

Nasa mala ide k mojej mame teraz v sobotu a bude az do nedele, ma 7 mesiacov. My ideme s muzom na svadbu dalej od domova. Je to problem ? Nechapem, preco ma niekto potrebu to riesit. Kazdy nech si robi ako chce.

mondolina
21. júl 2022

malý mal tuším 10 mesiacov

veronikaszabova
21. júl 2022

@macickaandy
1 syn - cca od 8 mesiacov
2 syn - mal 10 dni, ked bol na noc u nasich

janka_266
21. júl 2022

8 mesiacov mal, keď som bola v nemocnici, to bolo minuly rok, mám pocit, že sa z toho doteraz nespamätal, takze na to netreba tlačiť, pokial to nie je nevyhnutne, alebo dieťa naozaj nechce.

anavixy
21. júl 2022

@janka_266 chúďatko on aj ty 😕 ja si nedokážem predstaviť, že by som moju 8mes. mala nechať samu dobrovoľne cez noc niekde (vlastne ani cez deň🙊) a toto, že musieť, to je strašné 😏 známa strávila 3 týždne v nemocnici a doma mala 3 týždňové dieta 🤯 no dajme tomu, ze to to az tak nevnimalo (hoci teda nesuhlasim s tym ze to ze nic nepovie neznamena ze nic nevie).

@macickaandy tiez sa niekedy pozastavim nad takymito a dalsimi inymi vecami a nechapem, ale neriesim, je to ich vec. Pravdu v tomto nema nikto. Ja som skor zvedava kedy ja budem schopna “opustit” svoje dieta na dlhsie ako 3 hodiny 😄

anavixy
21. júl 2022

@veronikaszabova 10 dni?? To asi malokto by pristal na taku prespavacku (myslim starých rodicov) 😃

janka_266
22. júl 2022

@anavixy no ja som tam bola v priebehu 2 mesiacov 3x, prvýkrát týždeň, zvyšné dva 2 a 3 noci, ale katastrofa, aj keď mohol chodiť na kojenie, úplne sa zastavil vo vývoji, len ležal na podložke a čakal, od takého menšieho je go asi fakt lepšie, že si to možno menej uvedomuje, ale toto bol asi najhorší vek. A teraz, to už bude rok o chvíľu, čo som tam bola a doteraz sa odomna nepohne. A všetci mi len opakujú, že To si uz musí zvykať, ale podľa mna si to pamätá a boji sa, že zase odídem.

simca06022011
22. júl 2022

Na noc bez rodičov.... No 2t mala ked soom musela do nemocnice, ale bola doma, tak samostatne ze isla spat niekam bez rodicovcca 2r mohla mat, ale teda nejak to nesledujem. Po roku bola párkrát u babky na predĺžený víkend ale aj s otcom.

sense
22. júl 2022

Už chodila do školy, u susedov dievča na víkend od pol roka k starým rodičom keď nebola kojenia....
Na to nie je žiadna norma kedy je to už ôk a kedy je to nesprávne.
Keby moja vydrží u babky alebo v tábor celý týždeň tak ju tam supnem a tiež idem na dovolenku si oddýchnuť

veronikaszabova
22. júl 2022

@anavixy bola som po cisaraku a mala som silny rotavirus, muz v praci v zahranici, doma dalsie dieta. Hold inak sa nedalo. Mama sa sama ponukla, ze vezme syna aspon na jednu noc.

slovakboy
22. júl 2022

@macickaandy ak je to babka ktorú pozna tak hocikedy tak sa dieťatko cíti bezpečne s ňou. Ak je to niekto z rodiny hoci aj babka s ktorou nie je často tak až od troch rokov. Deti do určitého veku nevedia pochopiť že mamka príde. Nevedia pochopiť pojem budúcnosti. Preto plačú veľmi. Majú potom z toho trápenie. Ale keď ostanú s babkou s ktorou su denne a majú ju radi tak vymenia mamku za babku jedna radosť. A na mamku zabudnú keď príde po pár dňoch. Takým malým deťom stačí pocit bezpečia a ten majú s osobou s ktorou su denno denne alebo skoro denne.

alchemilkazltozelena
22. júl 2022

@macickaandy 20 mesačnú sme dali k starým rodičom na 1 noc a šli sme si oddýchnuť na krátky 1 dňový pobyt ☺️

amelie2017
22. júl 2022

Dcera mala rok a pol, ked som isla na koncert do Ba a vratila sa neskoro v noci. To bola u mojej maminy. Ale ozaj na celu noc isla ku svokre okolo 3 rokov. Syn ma rok, jeho si este neviem predstavit nechat na noc sameho, lebo sa casto budi a chce len mna. Ale viackrat sa stalo, ze som prisla z prace o 2. v noci a prezil.