Nočný spánok po 30 minút u 8-mesačnej dcéry.

jarkagrm
5. mar 2020

Ahojte mamičky, potrebujem poradiť. Som v koncoch. Dcérka ma 8 mesiacov a cca 3 týždne spíme v noci iba 30 min cyklami. Večer sa uspáva väčšinou na lopte, pokiaľ je moc unavená zaspí aj na prsníku, ale vždy po 30 min sa zobudí. Od narodenia do 6 mesiacov sa síce budila veľa krát ale zaspala mi vždy na posteli na prsníku, iba večerné uspatie bola na lopte. Približne od 6 mesiacov sa to postupne začalo zhoršovať a ako som písala najhoršie štádium je teraz 30 min spánok a potom zase potrebuje nanovo uspať tak zase šup na loptu. Neviem čím to je ale asi to zúbky nebudú, má síce zatiaľ len spodné jednotky.
Skúšala som upravovať denné spánkové režimy... Ona od narodenia spala cez den vačšinou po 30 min, len v šatke spinkala aj 1-1,5h, toto sa ale začalo upravovať cca od pol roka. Posledný 1-2 mesiace som mala pocit lámanie spánkov z 3 na 2. Režim sme mali takýto, ráno vstávala cca 6- 6.30 prvý spánok bol okolo 10 pol hodka obedný okolo 13 pol hodka a večer 17tej pol hodka ale ten som dlhšie uspávala a musela som s ňou zostať aby aspon podriemkala. Vedela som, že tento posledný spánok sa zachvílu vytratí. To sa aj stalo. Zostali sme na 2 spánkoch. Pred tým ako začalo nočné 30 min. buntošenie sme fungovali ráno vstala 6-7 mou a prvý spánok mala cca o 10.30-11.30 ten už bol dlhší na 1,5 až niekedy 2 hodky. A druhý spánok vychádzal cca o 16-17tej pol hodka a večer spinkat okolo 20.30.
Poradte mi prosím ako zmeniť tú noc, nevadí mi k nej vstavať aj každé 2 hodiny viem že y toho vyrastie, ale polhodinové spánky sú pre mňa likvidačné aj po psychyckej aj fyzickej stránke.
Skúsila som, že prvý spánok má byť ukončený max do 10tej a má mať max 3O min druhý má byť dlhší a má byť ukončený max do 15tej s tým že ide spať o 20 hod večer.
to som skúsila ale druhý spánok mala len pol hodku a vnoci spala rovnako 30 min.
Skúsila som aj jeden spánok spala obedný 1,5 hod lebo ranný nechcela a v noci to bolo opäť rovnaké.
Jeden deň bola aj spavá a mala 2 spánky 1,5 hod a druhý 2 hodiny spala rovnako v noci 30 min.
Večerou to asi tiež nebude, celkovo je dobrý papkáč počas dňa. posledný chod má asi tak 1,5 hod pred spánkom potom už len materské mliečko na zaspávanie.
Bruško ju tiež nebolí kaká min.1x za deň.
Poprípade pomohla vám spánková poradkyňa? Neuznávam metódu vyplakania, ale nejak toto upraviť musíme. ďakujem všetkým za radu.

lujza10
5. mar 2020

Podla mna je zvyknutá že ju stále uspávas .... ked ta necíti tak je hore a plače .... skus ju len pohladkať a nevyberať z postielky .... uvidis či sa jej nepolepsi spanok

jarkagrm
autor
5. mar 2020

Spíme v jednej posteli , takže je hneď vedľa mňa

jancika275
5. mar 2020

@jarkagrm musis ju naucit samu zaspavat, ked sa to nauci vecer tak bude vediet zaspat aj v noci ked sa preberie. Nemusis ju nechat samu vyplakat, bud pri nej ale nenatriasaj ju na lopte a neuspavaj ju pri kojeni. Bude asi trochu placu ale ine ti v tejto situacii neostava.

malfea
5. mar 2020

@jarkagrm ahoj, vyskúšaj pri uspávaní pustiť biely šum, syn tak zaspáva posledný týždeň, hoci predtým to s ním nič nerobilo, teraz je to 100 a 1. Vypnem ho, keď ide prvý krát papať, tj po 2 hod. Bez neho sa mi tiež budil po 30-45 min.

sono2
5. mar 2020

@jarkagrm veď napln jej potreby.. ostaň spať s ňou, evidentne ťa potrebuje. 8 mesiac je taký zlomový, moja dcéra bola na mne stále aj cez deň. Je to úplne normálne. Cez deň jej nič nemeň, a neuspávaj na lopte. Sú to zlozvyky ktoré je neskôr problém odstrániť. Všetko sa zvykne meniť aj spánok. Je ešte veľmi malá a od ôsmeho mesiaca začínajú separačné úzkosti, chce ťa mať pri sebe.

evitka83
5. mar 2020

@jarkagrm my sme mali tiez take obdobia, budila sa, ked vypadol dudel z ust aj kazdych 20 min. Po case to preslo, bolo to len obdobie

tulipanicek
6. mar 2020

Aj my sme mali takéto obdobie ale skôr, keď mala asi 4 mesiace. Trvalo to2 týždne a to som ani neuspavala na lopte alebo niečo večer. Pekne v postieľke 🤷‍♀️ ale dala som cumlík alebo pohladkala a spala ďalej ale bolo to fakt náročné. Prešlo to samé.
No určite by som ozaj večer odporúčala u vás uspavat v postieľke a nie hojdanim na lopte

jarkagrm
autor
1. apr 2020

ahojte, ďakujem pekne všetkým za rady, ubehol mesiac a rozhodla som sa napísať ak s tým niekto má tiež problém a potrebuje radu.
Pomohla mi rada od mamičky, že mám prestať malú uspávať na lopte. Nevedela som si to najskôr predstaviť, lebo malá býva večer dosť živá. Super to zafungovalo hneď. Síce večer uspávanie možno trvá niekedy aj hoďku, ale ležím pri nej cucká si mliečko, kopká nôžkami miká rúčkami, ale nakoniec zaspinká. Niekedy zaspí hneď. V noci keď sa zobudi nacucne sa na prsník a krásne zaspinká. Niekedy sa zobudí viac krát inokedy menej, ale hurááá som vyspatááá. Trošku horšie spinkala keď rástol nový zúbok ale zvládli sme to aj bez lopty. Stačilo len troška v noci pritúliť. upokojiť a spinkala ďalej.
ďakujem pekne všetkým za rady. 🙂