Dokrmovanie päťtýždňového bábätka

lily_279
7. júl 2022

Ahojte. Prosím potrebujem poradiť ohľadom dokrmovania, keďže na UM sme prešli len pred 3 dňami tak neviem ohľadom toho nič.🙃 Syn má 5 týždňov a musela som ho začať dokrmovat, pretože sa nevedel najesť z môjho mlieka. Mlieka mám dosť.
Robím to tak že si mlieko odsavam aby som mala prehľad koľko vypil a príde mi to oveľa praktickejšie. Dávam mu 60ml môjho +60ml umelého. Dávam to zvlášť jedno z jednej fľašky, druhé z druhej. 🙂 robím to správne?
Dalsia vec je ze dnes mal hnačky. Mam ešte počkať, vymeniť mlieko alebo niečo zmeniť? A je ok keď v noci mu dám len umelé mlieko a cez deň aj aj?
Asi všetko,😁
Ďakujem za odpovede ☺️☺️

mimi3008
7. júl 2022

@lily_279 Kes budes len odsavat a babo si nebudes prikladat, je vacsia sanca, ze mlieko stratis...cim viac bude pit, tym viac sa ti bude tvorit, tym mensia bude potreba UM. Ze si len odsavas a v noci ho nekojis, si na "dobrej ceste" k odstaveniu. Nemusis presne vediet, kolko tvojho vypije

lamonita
7. júl 2022

Vykašli sa na prehlad ze koľko vypil. Koj. Prikladaj. Mimi3008 ti hore dobre píše 👍

nairia
7. júl 2022

@lily_279 ja by som este doplnila, ze to kolko odsajes sa nerovna tomu, kolko tvoje dieta realne moze od teba vypit. tzn, ze odsat mozes tych 60ml, ale dieta na prsniku by kludne vypilo aj raz tolko. a ako pise @mimi3008, urcite treba prikladat! ja by som dala urcite najprv svoje, nech sa nacuca tvojho a potom dokrmila umelym. alebo skusat prikladat castejsie a v ramci jedneho kojenia dat najprv jedno a potom druhe prso.

sono2
7. júl 2022

Máš Dosť mlieka a nenaje sa, nechápem.
Skôr chápem, že je dať pohodlnejšie um,
Môže ho dať predsa hocikto.
Sorry za úprimnosť

lily_279
autor
7. júl 2022

@sono2 v poriadku. Proste posledné 2 týždne boli strašné. Malý plakal celé dni, nevedela som čo mu je, všetci ze kolika.... Jeden deň som mu skúsila dat Nutrilon a takého kľudneho som ho ešte nevidela. Nechcela som dat UM to bola posledná možnosť, no ja som už skúsila všetko a nič nepomahalo. Malý bol nonstop na mne, každú hodinu, niekedy aj každú pol a furt len plakal... Takže nie, nespravila som to kvôli tomu, že je to pohodlnejšie 🙃

andreatytler
8. júl 2022

@lily_279 Aj ja som dokrmovala umelym mlieckom tak isto ako ty. Najskor materske v jednej flaske a potom umele v druhej flaske. Ak nebolo materske davala som len umele. Ak bolo dot matrskeho davala som len materske. Je uplne jedno kolko coho davas. Mozu sa navzajom doplnat v roznom pomere. Ale nemali by sa mixovat spolu.
Co sa mnozstva tyka, davaj tolko kolko dieta chce. Najskor som zarabala viac umeleho a vylievala som co nevypil. Potom som uz viac menej vedela kolko chce ale vzdy som zarobila trosku viac, aby mal vzdy dost.
Ohladom hnacky a vymeny mliecka neviem poradit. Radia zotrvat pri jednom mliecku aspon 2 tyzdne a az potom menit ak nesadne.

beata_k
8. júl 2022

Ma hnacky lebo mu kombinujes. Musi si zvyknu. A tiez nerozumiem tomu dokrmovaniu. Po UM ti spal lebo ho "odpalilo" Materske je lahsie stravitelne ako UM. Ale nepotesim ta. Aj deti na UM maju koliky alebo problem s laktozou. Vobec si si nepomohla.

janka_266
8. júl 2022

@lily_279 mohli ste mat aj rastový špurt, preto nebol spokojny s mliekom, tým, že ste ho prestali prikladať sa vám neprispôsobi tvorba mlieka, a bude len na um postupne. Súhlasím so všetkým vyššie, odsávačka nikdy nevytiahne to, čo dieťa.

sono2
8. júl 2022

@lily_279 totiž v mesiaci sa začína tvorba ustálovať, možno mu začal vadiť tok, začínal štrajk, cumel býva tiež problém
Deti začínajú viac vnímať.
Nebudeš mať stále dieťa spokojne.
To len na vysvetlenie.