Dokážete nechať vyplakať svoje dieťa?

26. sep 2022

Priznám sa, do teraz išlo všetko ako po masle. Zrazu prišlo obdobie vzdoru, a ja sa cítim ako najhoršia matka. Strácam nervy aj pochopenie pre to urevané, tvrdohlavé decko. (2,5r)
Bola dlho kojená. 3 mesiace revala za didou tak, že nikto mi nechcel veriť, ako dlho to môže trvať. Tak v zúfalstve l, na pokraji zrútenia sme ju naučili zaspávať na rukách. Teraz už pol roka uspávame 13kg dieťa na rukách.
Nedokážem ju nechať vyrevať. Ju až napína, vydrží revať fakt dlho. To ju mám nechať zaspať vyčerpanú od plaču na zemi za dverami izby? Fakt už neviem, ako ju toto odnaucit. Dokonca sa zvykne budiť v noci s tým, že chce ísť na ruky a tiež spusti rev na celý barák.

autor
26. sep 2022

Verte mi, dohovarala som koľko to šlo. Absolútne nič na ňu neplatí a mne sa už začínajú ozývať kríže.
Čo s takým tvrdohlavým dieťaťom?

andrejka211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. sep 2022

Plus to obdobie vzdoru!!! S tým som počítala, ale po celom dni vysvetľovania, (aj tam kde sa nedá povedať nie, ona to dokáže!!!) Tak pri tom zaspavani už mám toho fakt dosť. Keby aspoň zaspala, položíme ju a spi. Ona sa pri tom položení zobudi a noste ma ďalšiu hodinu!!!!

autor
26. sep 2022

@andrejka211 Ja to asi tiež už inak nevidím. Keď už na ňu neplatilo ani vidieť ma plakať od bolesti, keď som mala 39tky, manžel v práci, jej to bolo jedno. Na ruky a hotovo.

doriiis
26. sep 2022

Ulozit do postele,pusa na dobru noc a odchod.Ak bude revat,bude.Neumrie ani na vycerpanie ani na nic ine

autor
26. sep 2022

@doriiis takto to zas nechcem. Ani ja nerada zaspávam sama. Tiež radšej zaspávam s mužom. Mne to zas príde kruté nechať zaspávať také deti. Keď nič iné nebude fungovať, tak pristupim aj na to.

andrejka211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
26. sep 2022

Co ti pride na tom krute,ze naucis dieta zaspavat same vo svojej posteli? Ale ako chces.Sed pri nej aj celu noc a potom sa stazuj na krize.

doriiis
26. sep 2022

Komu niet rady

nika11103
26. sep 2022

Tak potom keď to tak nechceš ako píše @doriiis ? Vidíš ty si to sama robíš , veľmi dobre vie , ze tebou môže manipulovať . Poviem ti ešte jednu vec a keď ani to nie tak neviem - jak ste ju to naučili , tak sa to odnauci . Prečo sa ide až dovracat keď tak reve ? Pretože to nie je plac bolestný , zalostivy - ty ju nenechávas s boľavým bruškom , zlomenou rukou či rozbitou hlavou , neboli ju nič . Je to plac vychcanecky a manipulatívny - a to stojí nejakú námahu . Tak sa na to pozri tak . Nechaj ju revat koľko chce , na to neumrie . Inak prídeš o rozum a o kríze .

zuzkaa1991
26. sep 2022

Nw rukach take velke dieta urcite nie je dost velka a chape velmi skusa kolko mamka povoli ;) u nas funguju kompromisy od tej doby.....takze ziadne ruky polozit ju do postele kde spi celu noc lahnut k nej (este predtym sa dohodnúť a opakovať ze bez placu bez kriku ze inac pojdete prec a ostane sama) dovolit zobrať co ma rada hračku vec poprípade knizku po docitani zhasnut svetlo a lezat pri nej poprípade chytiť rucku( moju som nechavala vyrevat pokiaľ som nezistila ze place bez dovodne ;) vtedy revala a mala.prist do obývačky ak sa ukludni ze ziadny krik pri mne nebude) a zaspavame stale spolu ma 4.5r tiez kazdy hovorí ze ma zaspávať sama ale viem ze sama zaspi az keby bola uplne K.O. takze nehrozi radsej si tam.lahnem na polhodinu a uspim

chillibubble
26. sep 2022

najprv si definujme co myslis pod pojmom "vyplakat". ak to, ze ju das do postielky, odides a nestaras sa ze place sama v izbe, v tme, bez mamy... tak toto by som nedokazala a nerobila.
ak ale myslis to, ze budes pri nej lezat, popripade ju tisit slovami alebo tam aspon byt pri nej, tak ano. toto by som spravila. ani omylom by som take tazke dieta nenosila na rukach v noci ako ritual uspavania. horsie bude, ci susedia budu mat pochopenie ked pises o baraku...

natalala
26. sep 2022

Nenechala by som ju vyrevat, vyzaduje si iba to naco ste ju naucili vy a asi jej to je prijemne. Neskusali ste napr po leziacky v objati? Mozno potrebuje ten fyzicky kontakt 🤷🏼‍♀️My mame 2,5 rocnu a chodime s nou spavat obaja, mame taky ritual. Manzel povie rozpravku, potom ma na dobru noc 1 pesnicku, povieme si aki sme mali den a spinkame. Vzdy tam aspon 1 z nas ostava kym nezaspi.

evica17
26. sep 2022

Ja nechávam vyrevat ale zas nerobím ako ono chce. Povedz jej že nech si lazka do postele/postieľky že ty budeš pri nej a budeš ju napr hladkať, rozprávať jej,spievať. Bude plakať ale budeš pri nej a budeš jej oporou a tisit ju. My sme tak smalym mali a teraz stačí ak pri ňom budeme ležať,on v postieľke a my v posteli, za dvadsať minút spí a odchádzam preč.

tanyan
26. sep 2022

Ja som nikdy nenechala vyrevať a ani nevidím dôvod, prečo by dieťa malo takto plakať. Jednoducho chce byť s tebou a chýbajú jej tie chvíle, keď zaspávala pri dojčení. Neskúšala si čítať v posteli vedľa nej?

tani777
26. sep 2022

Ja to nedokazem..ani takmer 5 rocnej to neurobim..som zastanca nazoru dozreje-odpadne..kojena bola do 2r9m,odstavila sa,ked som bola druhy raz tehotna...v 2 rokoch som sa s nou dohodla,ze v noci spinka a nekoji sa..casom zacala aj zaspavat bez kojenia-nakojila sa,pritulila a zaspala..doteraz spi s nami v posteli,ale zaspava pri rozpravke,posledny mesiac dokonca tak,ze nie je pritulena,ale otoci sa na druhu stranu...budem ju uspavat,kym to bude potrebovat,takisto ked ju nieco boli/trapi,budem ju utesovat a mojkat,kym to bude potreebovat..
S 2 rocnou to robim podobne..jasne,ked vyslovene vymysla,nerobim vsetko ako ona chce..hranice mame,ale vyplakavat ich nenecham,v tom nevidim zmysel..
Dieta,ktore nechas vyrevat,nakoniec po par dnoch prestane,nie kvoli tomu,ze sa nauci "ukludnit same" alebo zaspat same..ale kvoli tomu,ze zisti,ze to nema zmysel,lebo mama nepride..rezignuje

gabika128
26. sep 2022

Takto revat by som nenechala, ale ani na ruky už nebrala, môžeš skúsiť nastaviť rituál a čítať spolu knižku pred spaním a potom hladkať. Vysvetluj dieťaťu stále, že na ruky už nie, lebo ta veľmi bolia potom, aj chrbát. Ľahnite spolu do postele, zhasni a skušajte. Náš spaval od ala vo svojej posteli, ale keď mal zle obdobie, musela som si ľahnúť vedľa na posteľ aby ma videl.

vikusjk
26. sep 2022

Fuh, nikdy som nenechala dceru vyplakat, ale v podstate ked tak rozmyslam, tak som ani nemala dovod, lebo som nezazila podobnu situaciu

nika11103
26. sep 2022

@tani777 a 2 ročná sa nepýta k vám do postele keď vidí starsiu s vami spat ? Nič v zlom , pýtam sa len pre to že má to zaujalo .

doriiis
26. sep 2022

Som zvedava co bude taketo dieta robit v skolke,kde sa spi.

tani777
26. sep 2022

@nika11103 vidis,to mi nenapadlo napisat,ona je s nami tiez 😁 ona je este kojena aj v noci 🙂

baluinka
26. sep 2022

zavriet ju do izby a nechat ju tam revat hoc aj par hodin,kym nezaspi od unavy, by som asi nikdy neurobila..ved na to som tu pre nu v prvych rokoch zivota,aby som jej pomohla s, pre nu,tak narocnymi vecami ako je napr aj zaspavanie, nie ze ju zavrem do izby a ja si spokojne sadnem k telke a ona bude vedla hystericky vrieskat za mamou, preboha... to su rady.. skus si pozriet na insta napr profil @spanekmiminek, mohla by si tam najst vhodnejsie tipy a zaroven vysvetlenie, preco je spankovy trening uplne nevhodna metoda..ja by som skusala pri nej lezat a hladkat ju,citat knihu,najst si nejaky spolocny ritual uspavania,pripadne na fitlopte a v nosici,ak ti jw uz tazka...verim,ze to musi byt narocne,ale myslim si,ze je to tiez len obdobie,urcite sa nebude uspavat na rukach do 5 rokov

jaskolka
26. sep 2022

Možno skúsiť ľahnúť k nej, predtým trebárs rozprávka, pesnička, potulit si ju, aby už sa "naladila" na spánok.
Syn jednu dobu mal ako taku prípravu, že som mu obliekla spaci vak. Akonáhle ho videl na posteli, pochopil, že už sa blíži čas spánku, vyliezol sam hore a dal sa zazipsovat do toho. Potom ešte trochu sa maznal na rukách a sam ukázal, že "haci"na posteľ. Ale tiež to nešlo hneď, boli revy, plače. A potom jedného dňa bum, a bolo ok. Akoby mu to doplo, alebo neviem.

kandelabra
26. sep 2022

ja vidím problém v tom, že ona už je dosť veľká na to, že chápe, že tým plačom ťa zmanipuluje na to, čo ona chce, a ty to urobíš. Naučiť ju zaspávať na rukách tiež nebol najlepší nápad. Ja by som zaviedla rutinu, a tej sa 100% držať. Napr. večera, sprcha, do postieľky ľahnúť si vedľa nej, v postieľke sa pomojkáme, prečítame knižku, povieme si čo pekné sa počas dňa stalo a čo nás čaká zajtra, a ide sa spať. Revať bude, s tým počítaj, ale budeš vedľa nej, nebude tam sama. Ak si tak ťažko zvyká na nové veci tak to chvíľu potrvá, ale aspoň nebudeš uťahaná ako kôň z nosenia.

sense
26. sep 2022

Nenecháva la som vyrevat ale ani nenosila na rukách. Ľahla som si k nej a potom. Odišla. Teraz ma 9r a je to náš ritula len s tým ze predtým som čakala kým zaspí, teraz som s nou tak max10 min pomojkam ju poskrabkam po chrbáte, porozprávame sa alebo si prečítame kapitolu z knižky a potom z izby odidem. 20.00 ide do postele 20.10 odchádzam
Tvoja vie ze krikom dostane to co chce. Dôležitý je ale rituál a každý deň rovnaký a nepolavit. Začiatky budú ťažké ale ak vydržís aj dieťa príde nato ze nevyhra

selest
26. sep 2022

Nenechala som vyrevat ale nenisili sme na rukach od vyse roka lebo to prosto neslo. Moj sa nechal nosit aj 2 hodiny kym vecer zaspal, na obed hodinu. Chvilku som ho pomojkala a lahli sme si k nemu. Sice reval, skakal atd trvali mu aj tak 2 hodiny kym zaspal ale nereval sam za dverami. To by mi uz nezaspal vobec, a mne bh to ani srdce nedalo. Predsa je to este babatko.

jarka9669
26. sep 2022

Ak máš Instagram nájdi si lepsispanokbabatiek . Výborná spánková poradkyňa , ktorá vám stym pomôže . Vrelo odporúčam

sojorez
26. sep 2022

Zavisi od veku a druhu revu. U kojenca nehrozilo, tam som rady o cviceni plucok nechala jednym uchom dnu a druhym von. Pri starsich - zhruba vo veku Tvojej - zalezalo od toho, preco plakali. Ak to bola bolest, udretie, aj sebalutost v medziach normy, tak som tisila. Ak vrestali ako paviani, "cim viac divakov, tym lepsie divadlo", nedali sa objat, mlatili kolo seba a hadzali sa o zem (lebo aj to bolo, naj ked sa mi dieta od nervov hodilo o zem do prachu na hromadnej akcii 🙄), proste manipulativny plac na efekt, tak som sa bola mrtvy chrobak.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
26. sep 2022

@nika11103 no nasa revala az tak, ze bola schopna rozkopat dvere na izbe, roztrepat sklo, ziadne zavrete dvere a dieta nechat vyrevat. Revala aj hodinu, aj viac, mala potom pod ocami petechie, popraskane zilky, to bol horor. Vyzerala, aoo keby sme ju tyrali, syrasne to bolo, co dorabala. Nerobila to sice vecer pred spanim, ale tiez to bol s nou boj.