Blabotanie a zdvojovanie slabík

luci767
12. aug 2020

Dobry den, chcela by som aa opytat na skusenosti, kedy vase deti zacali blabotat si a opakovat mama, baba, dada alebo podobne.

Moja o chvilu 10 mesacna mala zatial uba uspesne vyska, skrieka, huka a hmka, obcas ked ma naladu. Myslim ze rozumie, ked jej napriklad poviem nono aby nieco netahala alebo pusti tak pusti co drzi, ale teda co sa tyka blabotania to vobec.

Dakujem za komentare

romanka_369
12. aug 2020

@luci767 dobry den, moja ma teraz pol roka a ma za sebou baba, mama a tata..a este bars ake blabotacky okolo toho..ono kazde dieta je ine..svagrinina ma rok a iba krici a hmka🙂.. Ono to skor ci neskor pride😊..

andreatytler
12. aug 2020

Nas zacal blabotat ked mal 6 mesiacov uplne ze zo dna na den. Dovtedy len plac a zvuky. A to niektore deti zacnu uz v 4 mesiaci. Uz som mala nervy. Prvy mesiac to bola uplna hatlanina (ogy, hey, eh, hovy, adade bva, ava, haj)i Asi od 7 mesiaca zdvojuje slabiky ako si povedala mamama, bababa, vavava. bobobo ale to len vtedy ked mam naladu. Inac si tiez vacsinou len hmka. Teraz ma 8 mesiacov.

katzed
12. aug 2020

@luci767 Naš ma 10m preč, doteraz iba vrieskal, hmkal, fúkal občas bžžm, z ničoho nič cca týždeň možno dva mam mam mam, deje deje, bababa a tak, keby sa ma to Dr. nespýta ani by ma nenapadlo. Každé dieťa je iné, ona sa určite rozblaboce len sa jej zrovna nechce 😉

luci767
autor
12. aug 2020

@katzed mam strach lebo vacsina deti uz blaboce a ona nic. Na meno svoje rozumie, motoricky jej to ide aj chodi do stran pri nabytku ale vyrecna nie je

katzed
12. aug 2020

@luci767 tak sa treba spýtať dr či je to ok, my máme starších dievča a chlapca občas si blabocu len tak s ním, ale chlapec sa rozkecal až v 3 rokoch, dovtedy iba čo nutne potreboval.

andreatytler
13. aug 2020

@luci767 A su tie zvuky, zvyskoty a hmkaniie co robi stale tie iste. Pytam sa preto lebo nas ich obmienal tak v dvojtyzdnovo intervale... akoby objavil ze dokaze urobit urcity zvuk a potom to trenoval 2-3 tyzdne a potom znova nieco ine. To mi pride ako pokrok a zdokonalovanie.

luci767
autor
13. aug 2020

@andreatytler ona si ide vacsinou tie svoje klasicke a z casu na cas nieco prida. Ked mala tak 3-4 mesiace robila gigigi aj gegege a potom zrazu prestala.

andreatytler
13. aug 2020

@luci767 Ako vravia ostatni... Myslim ze kazde dieta je ine.
Videla som tu vela prispevkov kde mamicky opisuju ze deti sa im rozospravali neskoro a zo dna na den. Akoby to niektore trenovali nemo vhlave a potom spustili ked su pripravene. Tie gigigigi sa jej uz pravdepodobne zunovali ale ak sa ti nieco nezda opytaj sa na to doktora a pytaj sa na vysetrenia. Aspon budes mat dusu na mieste.
Vidim ze je tu zopar mamiciek ktorym deticky zacali blabotat az po 10 mesiacoch...

viktorvar
6. aug 2022

@luci767 dobry den, prosim vas ako to u vas dopadlo? 8 mesacny syn taktiezv 3-4 mesiacoch krasne blabotal a teraz zo seba vyda nejake tie slabiky iba ak ma prst v ustach, neviem ci to mozem povazovat za blabotanie.