9-mesačné dieťa nevydrží na chrbte

25. apr 2024

Ahojte , chcela by som sa opýtať, mala ma skoro 9 mesiacov, na brucho sa otáča už dlho, lezie už cca 3 týždne, snaží sa štvornozkvat a stavať, ale poďme k otázke , pri prebaľovani, či kojeni, alebo keď ma ísť spat nevydrží vôbec na chrbte, ani hrať sa nechce na chrbte, podľa mňa je to normálne , však teraz všetko chce objavovať hrať sa, lenže mama do mňa tlčie, že to asi nie je v poriadku či ju neboli chrbát. Ale však keby ju to bolelo tak aj pri tom plače podľa mňa , a keď sa ju snažím udržať na chrbte pri prebalovani zdvíha proste zadoček a tlači sa dohora. Teraz mam koli mame strach či to naozaj nie je niečo zle. Robia to aj vaše deti alebo to mam riešiť ?

babovka2321
25. apr 2024

Jasne, ze je normalne, ze nechce len tak lezat ako ju ty polozis, ked ma zaujimavejsie veci na praci.

nyphadora
25. apr 2024

V 9.mesiacoch ame dceru začali prebalovať postojačky, v ľahu nebola šanca už nikdy 😂. Je to uplne v poriadku, že nechce byť na chrbte, veď zachvilu začne sedieť a chodiť, určite ju viac bavi sa pokušať stavať a objavovať.

januska12323
25. apr 2024

Nič ju nebolí len ju nebaví ležať keď vie lepšie veci robiť.

nikolani
25. apr 2024

Tiež sa pripájam k názoru, že je to normálne, dieťatko objavuje 🙂 Aj my sme mali také obdobie, bolo to ako prebalovat tigra 😂 aj by som už na to zabudla, tvoja mamina si možno tiež už len nepamätá že si jej ako bábo robila to isté 😀

jaskolka
25. apr 2024

9 mesačne zdravé dieťa už na chrbte netrávi veľa času, pretože to je "najnudnejsia" poloha, vidí tam akurát strop
Čiže nič ju neboli, len sa správa ako zdravé dieťa, ktoré chce všetko okolo seba vidieť a objavovať

nairia
25. apr 2024

vobec neries, je to uplne prirodzeny vyvojovy stupen. ja som v tom case chodila s dcerou na fyzio a prave kvoli tomuto sme museli niektore cviky pomenit, pretoze uz nebolo mozne s nou na chrbte pracovat. aj sama fyzio povedala, ze tazko uz deti v tomto veku udrzat na chrbte, skratka tam uz nepotrebuju a ani nechcu byt.

autor
25. apr 2024

Ďakujem pekne všetkým 🙂

marianarem
25. apr 2024

No moj od cca 5 mesiacov mal v sebe taky akoby spinac, ze akonahle sa ocitol v polohe na chrbte, tak sa automaticky tocil na brucho. Naozaj to bolo, akoby bol naprogramovany, mal problem kvoli tomu aj zaspat. Nikdy sa ani neotacal z brucha na chrbat. Teraz v 4 rokoch to uz samozrejme vie, ale ako babatko tymto smerom nesiel nikdy.

autor
28. apr 2024

@marianarem presne ako u nás 🥹😀