Som slobodná matka a už tú bolesť neviem vydržať

27. feb 2024

Som slobodna matka- znie to priserne..pre mna je to tragedia a osobne zlyhanie..nechal nas, je tomu par mesiacov a ja som sa snazila zit dalej ale nejde to, strasne to boli to sklamanie, do vztahu som dala vsetko co som mala, vsetko..mala som poporodnu depresiu, vrcala a kricala som na kazdeho, potrebovala som podporu, nedostalo sa mi nicoho, odkopol nas ako odpadky, ako nadbytocne veci..neviem sa s tym zmierit, placem kazdy den a uz nevladzem
Reci typu zi pre dieta( zijem inak by som tu uz davno nebola), o dieta je maximalne postarane, milujem ho, ma vsetko co potrebuje, reci typu niesi prva ani posledna ma nezaujimaju ine zeny mna zaujima a trapi, ze sa to stalo mne, preco ja? Preco sa to stalo mne? Preco?
Nikto nas uz nikdy nebude chciet, sice mam skvele vzdelanie a pracu, ale niesom ziadna modelka, nikto ma uz nebude chciet a toboz s dietatom, nikto nechce kukucku, investovat cas do cudzieho dietata, ostanem uz navzdy sama- je mi z toho pomyslela az na vracanie
Mam cely zivot zniceny, cely zivot a ja neviem ako dalej, neviem takto dalej zit, nevladzem uniest to ponizenie, tu zradu, bolest..nevladzem uz, kazdy den je len utrpenie..

kosican1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
candii
27. feb 2024

Prečo by ťa nikto nechcel? Poznám v okolí XY prípadov, kde žena mala aj 3 deti a našla si partnera, vydala sa za neho a dokonca mali ďalšie plánované dieťa spolu a nebola to nejaká modelecka ani krásavica z Holywoodu. Obyčajná priemerná žena. Život sa nekončí ..

arianna25
27. feb 2024

Navštevuj psychológa/psychologičku. Ukáže ti ako sa vyrovnať do situáciou. Vyliečiš sa z tej bolesti postupne. Pomaly.
Treba prejsť všetkými rôznymi fázami, aj touto placlivou. Poplač si, daj to von zo seba.
Kreslí, chod sama ak máš možnosť na prechádzku, zaspievajú si, vykric to zo seba, kresli niečo hocičo.
Postupne sa nastavis na fungovanie v novom živote. Nájdeš v tom pozitíva.
Hlavne nezabúdaj že nie si na tomto svete sama. Držím palce

barka1
27. feb 2024

Nič sa nestane "len tak", máš sa touto skusenosťou niečo naučiť, posunúť sa ďalej.
Čo bolí, to prebolí, čas pomože, a nie je to len fráza.
A to, že už vás nikdy nikto nebude chcieť je samozřejme blbosť. Stále sa ludia rozvadzaju, aj kvoli blbým ženám. Možeš natrafiť na muža v podobnej situácii. Ale nechci to teraz. Musíš vydržať, prežiť toto obdobie, zbaviť sa nenávisti, obviňovania, sebalutosti.
Držím palce.

elaela23
27. feb 2024

No s takymto pristupom,ta veru nikto nebude chciet.to ze sa ti to stalo neznamena, ze musis zostat zatrpknuta. V prvom rade vyhladaj odbornu pomoc, v druhom si najdi aj cas pre seba. Zacni napriklad jogu. Vsetko sa deje pre nieco,asi to tak malo byt ked nieste spolu, skus sa nastavit tak, ze ta caka asi nieco lepsie a skor s ti to lepsie aj stane.ak beries vsetko katastrofalne tak si to viac aj pritahujes. Ja mam tiez prve dieta z ex a uz 15r mam ineho a mame aj spolocne dieta. Takze sa nelutuj,ale urob nieco sama pre seba.odstupom casu aj sama zistis, ze to nebola taka tragedia.

martinka13
27. feb 2024

Samozrejme, že si ešte môžeš niekoho nájsť. Svet je plný rozídených (rozvedených) žien s novými mužmi a aj ďalšími deťmi. Nie je to nič výnimočné. Naopak, výnimka je nájsť stabilný pár. Vyhľadaj pomoc psychológa a maj rada samú seba. Chlap, ktorý vás opustil si nezaslúži Tvoje trápenie.

tundra
27. feb 2024

Si strasne negativne nadstavena...To co vyzarujes,to pritahujes,zial je to tak...Zmen
nadstavenie mysle a zmeni sa ti zivot k lepsiemu.
Nikdy nie je vsetko cierne alebo biele.Potrebujes pohlad niekoho ineho,aby ti,otvoril oci.Utapanie sa v ziali,len zhorsi Tvoj celkovy stav.

tykat
27. feb 2024

No hlavne sa nestavaj do pozicie "nikto ma/nas uz nebude chciet" aby si nechnapla po prvom co ta bude aspon trochu chciet. Co si ty pes z utulku? Maj nejake sebavedomie. Lebo takto len vysielas signaly zufalstva.
Vsetko je o nastaveni v hlave a v pristupe k zivotu. Dostala si od zivota karty tak s nimi hraj. Nikto iny za teba zit nebude. Si matka, mas zodpovednost za dieta tak nefnukaj, nelutuj sa a ak treba tak bez po pomoc (psycholog a zo zaciatku mozno aj psychiater).

salome123
27. feb 2024

Naozaj skús psychológa. Nic nie je čiernobiele a miera veľkosti problému závisí od uhla nášho pohľadu. Ak to, čo sa ti stalo budeš považovat za 'koniec sveta', tak to tak aj bude. Myslím, že budeš potrebovať pomoc, ktorá ti ukáže ako sa na to pozerať inak. Veľa šťastia.

anjelicek26
27. feb 2024

Tento furt vidím polo prázdny pohár nastavením si len skodis.. si mlada, zdrava, šikovná,samostatná,máš zdravé dieťa a o chlapa,co za to nestal,menej... prestaň sa sústrediť na to negatívne,len sa zbytočne sama ťahas dole... 90 percent žien s dietatom si časom partnera nájde... ak chce.. chceš vôbec,alebo ta len s princípu štve,ze to nie je tak,ako si si vysnívala?

sheila121
27. feb 2024

Tebe by sa páčilo, keby po tebe dakto kričal a vrcal? Mne nie, takže sa nediv, že to nezvládol. To, že si žena a matka neznamená, že môžeš všetko.

A teraz niečo pozitívne: som slobodná matka a našla som si muža aj s dieťaťom (slobodný a bezdetný), takze nezufaj a ukludni sa, lebo s takýmto prístupom budeš fakt sama.

domka222
27. feb 2024

Toľko sebaľútosti v jednom príspevku 🫣. Žiaľ, stáva sa. Nič v živote nie je isté, len smrť. Treba sa pozbierať a žiť, nie sa topiť v slzách

derdia
27. feb 2024

Ak chces prezit navstiv psychiatra. To je prvy krok. Potom bude uz len lepsie.
O rok mozes byt uplne inde. Byt alobodnou matkou, patri k najvacsim tragediam ake zena moze prezit....aj ja som tu tragediu prezila. Neboj sa, aj ty ju prezijes... A urcite aj s krasnym "koncom". Len teraz pories svoje depresie, lebo tie ta zabijaju a davaju dole a snimi sa zit neda❤️

olivia_c
27. feb 2024

Vidis to moc cierne, skus navstevu u psychologa, mozno pomoze. Mna nechal ex po dlhych rokoch co sme spolu a rokoch, co sa nam nedarilo spolodit dietatko v 4 mes tehotenstva a toto teda neprezivam a skor sa tesim, ze mozno jedneho dna nam do zivota s malou vstupi iny muz, hoci otec sa bude podielat na starostlivosti. Ja citim este krivdu, je mi smutno, ze mi rozbil sen o kompletnej rodine, pretoze u nas v rodine su krasne manzelstva cele generacie aj v jeho, ale nic s tym neviem spravit. Poviem si, ze je chuj a ja sa pozeram vpred, tesim sa na babatko a na zivot s nim ❤️ Drzim ti palce, zvladnes vsetko, len sa tak nastav.

bubuzu
27. feb 2024

Mrzí ma, že si sa v partnerovi tak veľmi sklamala. Bolí to ako každý rozchod a že dokázal opustiť aj svoje dieťa, tak to musí byť o to strašnejšie. Povedzme si úprimne, je to Kokot. Aj keď to tak teraz nevyzerá, ono to prejde. Kľudne si porev, veľa, pokrič, keď treba, skús z toho vynechať dieťa, aj keď je to asi ťažké, no. Bude dobre, uvidíš.

andreatytler
27. feb 2024

Ach, je mi tak velmi smutno s tebou. Tolko bolesti ide z tvojho prispevku. Ani si nechcem predstavit kolko jej musis mat v srdci. Musia to byt hrozne muky. Zivot je hrozne nefer. Rada by som pomohla, aspon na dialku ta objimam. Je to hrozne zufaly pocit ked mas dojem ze z tej diery sa nikdy nedostanes. Mne pomohlo o tom zufalstve a bolesti pisat. Ked to na mna prislo, pisala som ako sa citim, co citim, coho sa bojim. Davala som tie pocit a myslienky na papier, velakrat len tak chaoticky a utrzkovite a velakrat som sa opakovala, ale urcitym sposobom som uz potom dokazala tu bolest lepsie zniest ked uz bola na tom papiery predo mnou.

anketkarka
27. feb 2024

Je to životná lekcia. Bez psychológa to u Teba asi nepôjde. Vyhľadaj pomoc. Už si ju mala hladať po pôrode, keď si vedela, že máš popôrodnú depresiu. Nechala si si zničiť vzťah a keď nevyhľadáš pomoc, tak si zničíš aj celý život. Držím palce a prajem veľa síl.

jaskolka
27. feb 2024

Autorka, nemáš zničený celý život, možno máš "zničeny" momentálne nejaký čas, a vzťah, ale určite nie cely život.
To, ze máš už dieťa, nie je vôbec prekážka, koľko žien má aj viac detí a nájdu si iného partnera. Aj môj manžel mal predtým ako sme sa spoznali, vzťah so slobodnou mamičkou, plánovali svadbu a dokonca si chcel jej dieťa osvojiť (nemalo v RL uvedeného otca)
Teraz si sklamaná, nešťastná, ale potrebuješ čas. Rozhodne tetsz nerieš nijakého ďalšieho chlapa, normálne funguj s dieťaťom, stretávaj sa s kamoškami, rodinou, pripadne Vyhľadaj aj pomoc psychológa, ak to ozaj nezvládas. Ale ver tomu, ze tvoj život rozhodne neskončil na jednom chlapovi

dusankomoj
27. feb 2024

Mňa síce partner neopustil,ten môj zomrel. Chápem tvoju bolesť,ale určite to nieje tvoje osobné zlyhanie. Tiež som si vyčítala,že keby som urobila toto a tamto,tak by sa to nestalo. Ale stalo! Potrebuješ čas. Mňa po čase čakal za ,,zákrutou" partner rovnako úžasný,ako ten prvý. Ďalšieho som si porodila a obaja milujú moju prvú dcéru. Držím palce.

jumama
27. feb 2024

Je mi to velmi luto, si vo velmi tazkej a nechcenej situacii. To co prezivas je strata. Nik nas nenauci prezivat stratu, nie sme na to ziadnym sposobom pripraveni, kazdy to ma inak. Ak sa stale pýtaš, prečo ty, prečítaj si tento článok: https://www.preventivne.sk/dusevne-zdravie/na-c... Si v prvej faze smutku.

ropucha6
27. feb 2024

Mas pocit, ze po tomto svete chodia len modelky? V tejto faze sebalutosti aj tak nie si pripravena na ziadny novy vztah, takze kludne este porev do vankusa. Urcite pride cas, ked to budes vidiet cele inak.

maminkadeticiek
27. feb 2024

Myslim,ze sa ti to stalo preti,lebo od zaciatku vasho vztahu si ty chcela viac ako on.Aj sinto citila ale prehliadala.Preto sa to myslim stalo.

lienka.7
27. feb 2024

@autotka smer psycholog-psychiater. A nepocuvat ľudí, čo ti tlacia do hlavy reči o soackanom živote, kukucke a pod.

marianarem
27. feb 2024

Si velmi.ranena, momentalne nerozmyslaj nad novym vztahom, ci bude, ci nie, lebo ta napadnu len cierne myslienky. Teraz si to treba proste odsmutit, odboliet a ono.sa to bude lepsit, uvidis.
Ale k.tym kukuckam, ktore vraj nikto.nechce. Traja moji dobri.kamarati si nasli.prave zeny s detmi. Jeden s jednou dcerou, tym to klape uz dlho, maju spolocne byvanie aj podnikanie, je to super. Druhy kamarat velky fesak cely zivot striedal baby, nevedel sa k ziadnej naozaj priputat, s nikym nikdy nezil. Teraz uz druhy rok ma babu s dvomi detmi a konecne je spokojny, uz sa planuje spolocne byvanie, snazia sa aj o vlastne. Treti kamarat sa po dhorocnych problemoch v manzelstve rozviedol, dlhsie bol sam.a prave nedavno mi.pisal, ze ma babu s tromi detmi a je neskutocne zalubeny 🙂

chodec15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
27. feb 2024

Ale no, uz davno nie sme v stredoveku, kedy byt single mamou bola hanba na cely zivot. Moja mama sa vydala 2x aj s dietatom, ja som si nasla partnera aj s dietatom, a este som si aj vyberat mohla. A tiez nie som ziadna “claudia schiffer”. Takze tieto kecy o tom, ako su single mamy a ich deti odpad, ktory nikto nechce, si laskavo odpusti.
Ale seriozne odporucam navstevu odbornika (psychologa, psychiatra), lebo zatrpknutu zdutu upindanu mindzu fakt nikto nechce a je jedno kolko ma deti. Takze vo vlastnom zaujme so sebou nieco rob. Byt smutna, sklamana, polutovat sa, poplakat sa, mat otazky na ktore nie su odpovede - to je vsetko v poriadku, ale len do urcitej miery a ty si ju davno prekrocila.

micusa2222
27. feb 2024

jediná pomoc - psychiater, máš vážny problém so sebou..tu ti na MK nikto neporadí...

oli18
27. feb 2024

Mna nechal frajer slobodnu, o 2 roky mladsiu a zobral si rozvedenu s tromi detmi o 5 rokov starsiu. Mali spolu edte 1 dieta. Su spolu, maju po 70tke. On bol jedinacik a tuzil po velkej rodine. Ziskal ju hned sobasom. Takze zazen cierne myslienky, co ma prist pride. Dieta nie je prekazka. A takych pripadov poznam x.
.

ivik4
27. feb 2024

Boze tieto drbnute dristy ze slobodne matky nikto nechce
To Ti vštepoval tvoj hlupy ex?

autor
27. feb 2024

@kosican1 od teba urcite nic
Uprimne mi je tak luto, ze si stravis 2min precitanim prispevku a napisanim tak zbytocneho komentara
Musis mat velmi nudny zivot, aj tebe prajem do zivota trosku stastia lebo evidentne je chyba aj u teba