Ostala som sama s dcérou

31. jan 2024

Odišiel od nás priateľ a otec ročnej dcérky, už od narodenia sme mali veľa nezhôd, ale všetko to boli také prkotiny, no včera som mu prišla na to, že ma oklamal vo vážnej veci a po tom sa zbalil a odišiel. Napriek všetkému som to nečakala a teraz mám pocit, že som ako matka zlyhala, lebo dcérka bude vyrastať v neúplné rodine, je mi z toho nanič a asi potrebujem čas, len nemám ani kamarátku, ktorej by som sa s tým chcela zveriť, tak to ako úplný úbožiak píšem sem. Vlastne ani neviem, čo tu od toho čakám, možno aspoň povzbudivé slová od žien, matiek, čo si možno preli niečím podobným.

madeincssr
31. jan 2024

Nie si ziaden uboziak. Si dobra mamina dcerky, pre ktoru si najdolezitejsim clovekom na svete, a ona pre teba. Maj svoju hrdost, nepoddavaj sa smutku, zi pre svoje dieta a pre seba. Nefunkcny vztah, hadky by vplyvali aj na dieta uz v utlom veku. Vela slobodnych mamiciek to zvladlo/zvlada a zvladnes to aj ty 🌷💙🍀.

pribinak
31. jan 2024

No nič, rieš praktické veci, zverenie, výživné, styk. Najlepšie je mat všetko na papiery

minttu
31. jan 2024

Ja som vyrastla v tzv neuplnej rodine, s tym rozdielom, ze moj biologicky otec sa zbalil po oznameni tehotenstva. Mama ma vychovala sama s pomocou starych rodicov a vzdy mi prizvukovala, ze nie sme ziadna "neuplna". Sme rodina, ktora je uplna tak ako je. Takze ten hlupy vyraz "neuplna rodina" vyhod zo svojho slovnika. Je to dehonestujuce a nikde asi okrem Slovenska sa uz tento vyraz nepouziva. Mam uz po styridsiatke, tak si vies predstavit, ako davno to bolo ked som vyrastala. Nikto z toho nerobil velku dramu. Kazdemu to bolo jedno a mne tiez. Ono to pre matku moze mat aj urcite vyhody. Napriklad, vychovas si dieta podla seba, bez kompromisov. Samozrejme, ze je lepsie otca mat, nez ho nemat. Ale ked raz nie je, tak nie je. Neutapaj sa v tom, nelutuj sa, radsej sa snazi poriesit vsetky administrativne prilezitosti okolo toho.
Napriek tomu ze som vyrastla bez otca, nijako ma to nepoznacilo v tom, ze by som nedokazala mat normalny dlhodoby vztah s muzom alebo take cosi. Ja sama som uz vela rokov vydata a moje dieta otca ma. A mnoho mojich byvalych spoluziacok a kamaratok ktore vyrastali v tzv uplnych rodinach si vlastnu rodinu zalozit/udrzat nedokazali. Prajem ti vela stastia, pojde to dobre, uvidis.

maminazosatnika
31. jan 2024

Som slobodná od zistenia že nemôžem ísť na potrat a to že nie som s ex je boží dar
Nič lepšie sa mi stať nemohlo
S nim by to bol ešte väčší horor ako mám