Vymeškané hodiny

17. apr 2024

Koľko môže mať maximálne vymeškaných hodín moje dieťa aby nemuselo opakovať ročník? Už máme vymeškaných 6t po týždni opäť je choré.

vsadeviem
17. apr 2024

odporúčam, aby ste sa obrátili priamo na triednu/triedneho vášho dieťaťa. On/a vám vedia presne povedať, koľko vymeškaných hodín je v danom prípade akceptovateľných a aké kroky je potrebné podniknúť, ak vaše dieťa prekročí tento limit. Nenapisala si informacie ako ze rocnik tak tazko povedat

autor
17. apr 2024

@vsadeviem 1roč bilingválne gymnázium

taynee
17. apr 2024

Pri cca. 30% vymeškaných hodín z celkového počtu hodín z daného predmetu = komisionálne skúšky. Ale odporúčam informovať sa u triedneho učiteľa prípadne v metodickom usmernení školy.

akvi
17. apr 2024

Maximálny počet ospravedlnenych hodín nie je zákonom nijako daný. Podstatné je, či bude mať dieťa dosť podkladov na klasifikáciu. Na SŠ potrebuje minimálne dve známky v predmete s hodinovou týždennou dotáciou a tri známky v predmete s 2 a viac hodinovou dotáciou. Ak nebude mať dosť známok, môže učiteľ navrhnúť komisionálne preskúšanie. Takže neboj sa, na opakovanie ročníka nestačí len vymeskavat, má to svoju postupnosť.

kacena4
17. apr 2024

ziak neprepada kvoli dochadzke ale kvoli neprospechu. ak má dostatok znamok ucitel znamku na konci roka uzavrie ak nema bud ziaka doskusa alebo si vyziada komisionalne skusky. ale to sa robi len v krajnych pripadoch

nenapadnyuzivatel
17. apr 2024

25% môže vymeškať z každého predmetu, ak vymešká viac tak prvy alebo druhy júlovy týžden býva doklasifikacia, aby mohli uzatvorit znamky.
Pokiaľ ale má aj veľa vymešané ale aj prepadá z predmetov tak bude robiť komisionálne skúšky kt. sú v auguste😊

akvi
17. apr 2024

@nenapadnyuzivatel zákon neurčuje, koľko môže vymeskat, škola si nemôže svojvoľne určovať percenta, ani nič podobné.

nenapadnyuzivatel
17. apr 2024

@akvi bohužial to tak je od tohto školského roku. Niektoré školy maju 30 niektore 25, vacsinou SŠ v BA čo poznam tak 25

akvi
17. apr 2024

@nenapadnyuzivatel kde v zákone je to uvedené?

nenapadnyuzivatel
18. apr 2024

@akvi neriešim zákon to sa už ohradzuj inde. Ja vrabim ako to na SŠ teraz je. Neviem prečo sama som ešte študent…

akvi
18. apr 2024

@nenapadnyuzivatel no veď ale pochop, že zákon stojí nad všetkým. Škola si nemôže určovať pravidlá nad rámec zákona. Takže je úplne jedno, ako to má nejaká škola v interných pravidlách, je to neplatné, pretože zákon nič také neurčuje. Je smutné, že školy nechápu, že môžu konať len v medziach zákona.