9 ročná dcéra a jej kamarátka

27. mar 2022

Ahojte riešim taky problém dcéra má 9 rokov a mala takú kamarátku no ona ako jedináčik a miláčik rodičov môže všetko keby ste poznali jej mamu pochopíte.. No ona je voči mojej dcére zákerná keď ma moja niečo nové musí mať aj ona a lepšie stále do nej zapara keď spolu chodili von tak jej nadávala do hlúpych a tučných pri tom nieje ale ja to decko nechápem prečo sa takto správa.. Nasla som im papierik ako si v škole písali a ta mala mojej dcére ze pi. A a také hnusne nadávky.. Moja jej také nepovedala len do blbych jej na dala a ze s nou konci.. Ale táto krpana teraz nahovára všetky spolužiačky proti nej a nikto sa s ňou nechce hrať ale par je takých ze majú radi obe len sa nechcú zapájať do toho.. Moja chodí smutná ze tato je taka ku nej pri tom jej nič nespravila.. Moja je taka ťažko si hľadá kamošky tak je tichsia a utiahnuta túto mala rada ale už pochopila aká je.. Zakázala som sa jej s nou baviť chápe to ze s takým človekom je ťažko a radšej mat jednu ako takúto kamarátku tak ale ja neviem co robiť dieťa zdeptane ze ohovára a hucka všetky proti mojej.. Ak sú náhodou von táto príde ku nim a nakeca tej druhej co je s ňou moja dcéra von nech sa s mojou nebaví.. Potom jasne ze odíde ona sa s ňou nebude hádať nemá to v povahe.. Len neviem co robiť nenechám si dieťa deptat nejakým rozdrapenym deckom a jej matka je proste taka ze jej predsa je anjelik takže chápete.. Ja jej niečo poviem už žaluje mame

autor
27. mar 2022

Neodpísalomi spravu pardon.. Čiže z jej mamou sa nedá a moja je z toho nešťastná na druhej strane nechať nech si to vyriešia samé keď je to viac ako extrém neviem.. Rozumiem ze by si to mali samé ale ako keď jej mama je úplne v tom ze jej dcéra je super dokonalá.. Svojej tiež nenechám ubližovať a mladej nemienim dohovarat nato ma rodičov.. Škola toto nebude riešiť ani by ma nenapadlo to tam posunúť len nechcem aby mi chodila s plačom domov po hodine co ju pustím von ze tato jej zase odplasila kamošku.. Na hojde sa hojda ju a táto tam príde ze ona je generál a budú ju počúvať..

anjelicek26
27. mar 2022

Boze dobry toto sa neda citat. Kazdopadne taketo veci sa riesia cez triednu ucitelku, dynamiku v kolektive vie riesit iba ona, ty tam proste pocas dna nie si. Nerozumiem, preco to nechces riesit, ked su tam hnusne nadavky a podobne veci? To do ust 9 rocnych rozhodne nepatri.

deti95060810
27. mar 2022

hodiť reč s triednou? že či by troška neurobila poriadok s dievčatami 😉 časom sa to bude len a len zhoršovať...

autor
27. mar 2022

@anjelicek26
@deti95060810 nieje to také jednoduché.. Triedna takéto veci nerieši a navyše teraz je par mesiacov mimo pretože je chorá.. Majú zastupujúcu stále inú.. Naša škola je na toto celkovo taka neriešia to podľa nich to proste treba riešiť medzi rodičmi ale s jej mamou to nejde

anjelicek26
27. mar 2022

Ani jej mama v skole nie je, moze sa s dcerou porozpravat, ale zasiahnut vie len ucitelka. A kludne za riaditelom, ked nevies dosiahnut na triednu ucitelku, riesit sa to musi, ked to tvoje dieta do takej miery trapi a nevie sa branit same.

marryen
27. mar 2022

Tak oslov matku toho decka. Jednoducho sa to riešiť musí. Aj škola to musí riešiť, to že to nebudú si len myslíš, či už si aj niečo vravela? To že žaluje mame by mi bolo ukradnuté. Či chceš byť za dobrú u nej alebo o čo ide? Kto je u Teba na prvom mieste, cudzie decko, alebo Tvoje? Prepáč, ale mám pocit, že robíš málo.....teda vlastne nič. Učiteľke nie, lebo to riešiť nebude, tej krpani nie, lebo by žalovala mame a dieťa majú vychovávať rodičia, matke nie? Tak čo vlastne? My to tu nevyriešime.

nwnw
27. mar 2022

Cista sikana 🥺😭. By som sla za akoukolvek triednou, riaditelom a ked nezakroci riaditel, tak za zriadovatelom. No a poslednu moznost vymena skoly. Aby 9rocne vypisovali Tvojmu dietatu oplzle nadavky? 😳 Fuj to ako tej malej doma mater nadava?
Ti poviem, ze ja som menila skolku koli dievcatku,ktore bolo s prepacenim zaostale zo strany rodicov a nonstop urazalo ine deti. Vedela povedat 20 slov az toho 3 sproste,no deptat dokonale. Az do takej miery, ze sa mi syn zacal pocikavat. Personal ☕📱🙈.

pragmaticka
27. mar 2022

Wouw. Som šokovaná z takého slovníka malých deti?! Moja 8rocna slovo pi.. ani nepozná! To co tam mate sa kultúru? A nieto ešte takto nadávať si medzi spoluziackami. Určite by som si to v diskutovala s jej rodičmi!

lukina20
27. mar 2022

Ucebnicovy priklad sikany. Je potrebne napochodovat s tym listkom s tymi vulgarizmami do skoly. Najskor za triednou a potom za riaditelkou. A riesit to. Ziadne, ze nasa skola toto neriesi. No riesit to bude. A triedna by si po spravnosti mala zavolat matku toho dievcata.
Ak to teraz nebudes riesit, casom sa to bude len zhorsovat, pretoze dievcatu nebudu vymedzene hranice a ostatne sa budu po nej len opicit, ked jej bude vsetko prechadzat.

autor
27. mar 2022

@marryen ja som to zo školou riešila rovno s riaditeľkou len mater je nejak vyššie postavená a dobre príspevky v škole poskytuje v každej riti zapojená ultra super keď niečo treba vybaviť tak ona.. Triedna to ale nerieši ta je teraz mimo ja sa poznám rovno s riaditeľkou aj muž bohužiaľ povedala to narovinu.. S jej mamou sme boli v pohode naše deti sa do nejakej doby aj hrávali spolu pekne až kým tejto malej nepreplo a začala robiť toto.. S jej mamou som hovorila a tiež od istej doby ani nedvíha neodpsije ignoruje.. A pokračuje to ďalej ja si decko nenechám deptat robím dosť ale kam sa už mám obrátiť keď sa v škole z nej idú posr.. T a mater je na strane svojho decka..

marca12
27. mar 2022

Do haja aj s takymi ucitelmi. Skola to ma riesit. Rodic pri tom nie je. A kazdy rodic si chrani svoje dieta,preto musi zasiahnut ucitel. Ja by som si asi tu soplanu odchytila a vycistila jej zaludok.

lukina20
27. mar 2022

Sikanuje len tvoju dceru, alebo obeti sa najde viac? Ak viac tak sa mozete spojit, mate vtedy vacsiu samcu nieco dosiahnut.

marryen
27. mar 2022

A zriadovatelom školy je kto? Ide o obecnú, alebo mesto? Skús to riešiť tam. Jednoducho neexistuje, aby to neriešili. Ak nie učiteľka, tak riaditeľka, ak to nepomôže tak pohroz že pojdeš "ďalej." Matku tej krpane by som odchytila a pekne jej niečo od srdca povedala. Prípadne tej krpani. Možno by sa zľakla a prestala s tým.

autor
27. mar 2022

@lukina20 ona už jedno dievča takto od seba odohnala ja neviem co tam bolo len keď sa ešte normálne hrali naše tak mi jej mama vravela ze tá mala je falošná drzá atď.. Neviem co bolo na tom pravdy takéto keci mňa nikdy nezaujímali..
Neviem ale o tom žeby niekto v triede mal s ňou ešte taký problém.. Ona ani nejak tam nemá kamošky ona chodí za tou co moja dcéra ako naschvál.. Ale s par mamami som sa rozprávala keď sme išli na prechádzku a stretli sa tak medzi rečou ze tá mala je nadrapena a vidia ako sa chová von tak niesu nadšene ze ich deti sa s ňou majú hrať a viac menej im to zakazovali.. To dievcisko je také nikam nechodí len s rodičmi tak sa nalepila na moju inak nikdy s nikým iným ale akonáhle moja dcéra je von s nejakou spolužiačkou už sa nacapi na ne a koniec rozdelí ich

lukina20
27. mar 2022

vy chodite na jedno ihrisko alebo ako? lebo som myslela, ze sa teraz bavime len vylucne o skole a skolskom prostredi...
ci toto pretrvava aj mimo skoly?

anjelicek26
27. mar 2022

Tvoje vyjadrovanie je inak strasne, takto sa nerozprava o cudzom dietati ani ked ho nemas rada...boh vie, co tvoja dcera hovori potom v kolektive, ak na to ide takymto urazlivym stylom, tak su tie reakcie mozno aj pochopitelne. Nikdy by som takto nehovorila o cudzom dietati, nech je akekolvek. Maju len 9 rokov pre pana. Rozdrapena, drza, falosna, naschval, preplo...

autor
27. mar 2022

@lukina20 áno aj mimo školy.. Tu máme za domom aj spolužiačky tak keď idú von tak tam najviac sa rozdrapuje v škole menej.. Najviac je to mimo školy a to je asi najväčší problém

benit
27. mar 2022

@deti95060810 ja mam v triede nieco podobne. Ta co robi zlu atmosferu, ma taku aj matku. Keby si sa s nou bavila, pochopis. Vacsinou je to tak, ze jablko nepada daleko od stromu. Nenarobim s tym nic, lebo vedenie je mojho brata kona syn, takze neporiesi a pani si je toho vedoma. Decko ma 9 a robi zakernosti ako dospela. Maju sa o chvilu na skole na co tesit. Ta dobra nebude nikdy. Uz dmrs by sme to mohli nazvat sikanou, keby sme si chceli priznat ze nieco take na skole je.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. mar 2022

@anjelicek26 tak za prvé neviem co si ty za dokonalú ženu matku ale chod si niekam inam vybiť svoju super dokonalosť.. Ja takto nehovorím jej do očí ani pred dcérou.. Práve naopak snažím sa jej dohovorit ze nech si ju nevšíma.. A za druhe to co si napísala mi povedala na prechádzke mama spolužiačky mojej dcéry.. A to decko ty nepoznáš ani mňa tak sa chod niekam inam realizovať

autor
27. mar 2022

@vifoncitta mam najväčšiu chuť to urobiť ale nemôžem musím byť aspoň ja tá normálna.. Aj dcere ísť ako takým príkladom snažím a sa aspoň keď mi malý nespi okolo prechádzať keď viem ze sa hrajú na preliezkach tak aby si nedovolila moc.. Ale to sa nedá vždy.. Tiež jej nemôžem byť za ritou nonstop.. Len nieje to veľmi rieditelne v škole.. Fakt stačia peniaze pre školu dobre meno a byť zastrcena v každej rade školy a veľa veci sa odpustí..

anjelicek26
27. mar 2022

Toto nema nic s dokonalostou. Ale keby niekto na mna spusti takuto sprsku urazok , tak vypinam - aj ako ucitelka v skole, aj ako riaditel, aj ako matka toho druheho dietata... hlavne ked to dieta konflikt s nikym inym v triede evidentne nema a ho ako problemove neberu... mozno beru tvoju dceru ako tichu, upätu, vztahovacnu, dopln vhodne... takze nadych-vydych a ries to trosku s chladnejsou hlavou, su to male deti, s ktorymi sa da normalne v klude porozpravat... ked su kamosky, tak proste ked bude najblizsie u vas doma si k nim sadni a preberte - V KLUDE - par veci, co sa stali v skole a preco sa stali a mas poriesene. Ak to nepojde ani takto, tak zmente triedu/skolu, moznosti mas.

autor
27. mar 2022

@anjelicek26 ty asi necitas co píšem ani po sebe.. Akú sprsku urážok? Co si ty normálna? 😁 😁 😁 Ja sa rozprávam úplne normálne aj s riaditeľkou aj mamami spoluziacok mojej dcéry nikdy som nikomu nenadala ty chod si dačo robiť.. Fakt ideš z cesty a nemám na teba chuť to riešiť.. Ja riešim reálne veci nie nejaké vymyslene chovanie co si si ty vyčítala z toho.. Čau

anjelicek26
27. mar 2022

Tak si to po sebe este raz precitaj, ako pises o tom dietati... pekny vecer.

kathak
27. mar 2022

Poviem ti, že sa to zle číta!žiadna mamina by toto nechcela počuť od svojho dieťaťa, ze mu niekto robí zle a to isto ani tej nevychovanej..Že škola to nebude riešiť? Tak sorry a sú tam na čo? Je to choré, že robia ústupky , lebo maminka pomáha škole. Zašla by som znova do školy a ak to nebudú riešiť tak treba ísť vyššie , ako to tu nejaká mamina spomínala za zriaďovateľom. Známa to riešila teraz som so synom , isla cez učiteľku a ta jej poďakovala , ze ju upozornila a hned sa to riešilo . Nikto normálny nebude prižmúrat oči pred sikanov!

autor
27. mar 2022

@anjelicek26 potrebuješ posledné slovo 😂 ja neviem co ty riešiš ved si to precitaj odznovu co som písala a kto co povedal.. Pár viet nedávajú zmysel u teba.. Ale to je jedno ja sa tu z tebou nejdem doťahovať.. Múdrejší ustúpi

autor
27. mar 2022

@kathak no je to tak.. Rodičia sú vyššie postavený a trošku iné dary idú od nich.. To je začarovaný kruh.. Ale sme to riešili aj s manželom práve ze toto už nieje ok a on nieje konflitny ale už povedal ze dosť.. A začneme to riešiť trosku inak..

lukina20
27. mar 2022

a ine dievcatka nevidia aka je toto konkretne dievca charakter? nevidia ako sa zle sprava k druhemu? podla mna 9 rocne deti uz vedia celkom rozlisit co je spolocensky akceptovatelne a co nie...
mozno ked kolektiv sikanatorku vyluci, tak bude ona sama donutena zmenit svoje spravanie

euka210
27. mar 2022

U nas sa take riesi na rodicku napr., alebo normalne s ucitelkou by som hovorila. Mam syna introverta 10r a tiez sme chceli vediet ako sa sprava v skole, spoluziaci a tak...ci nastal posun od 1.roc.
Treba to riesit s ucitelkou. Do takej triedy moze chodit aj psycholog na upravu klimy v triede. Lebo puberta to este zhorsi.

midori123
27. mar 2022

@anjelicek26 boze zenska, ty pises tak z cesty, ze dovidenia🤦‍♀️
Kedysi som s tebou v dost vela veciach suhlasila, no neviem kedy ti tak preplo, ze co napises, to perla🤦‍♀️🤦‍♀️