Treba súhlas matky pri cestovaní dieťaťa s otcom do Čiech?

ni.kolet
29. nov 2012

Syn bol po rozvode zverený do mojej starostlivosti. Manžel ho chce zobrať na 2 dni do Čiech a ja by som chcela vedieť, či bude potrebovať môj súhlas písomne. Aby ho na colnici neotočili s tým,že ony nevedia,či je matka dieťaťa oboznámená so situáciou a či ho vlastne otec nechce uniesť. Ďakujem.

sissy27
29. nov 2012

súhlas nepotrebuješ, akurát malý potrebuje svoj vlastný pas...

angua27
29. nov 2012

ja som v podobnej situácii ako @ni.kolet a mne na Polícii povedali, že je potrebný súhlas zákonného zástupcu, že je oboznámený a súhlas s kým dieťa vycestuje. je potrebné ho overiť notársky. samozrejme dieťa potrebuje aj svoj vlastný pas. ak máš záujem o formulár napíš mi do IP. 😉

hellenkap
29. nov 2012

áno treba treba je na to formulár na vycestovanie dieťaťa 🙂 mi sme to potrebovali aj do Poľska, Čiech ... 🙂

zakajo
30. nov 2012

Ahoj, podľa zákona by to mal mať. Ale hlavne to závisí od vzťhu medzi Vami rodičmi. Moja dcéra sa stále volá ako jej oteca nemáme problém aby vycestovala aj bez mojho súhlasu. Otec mi oznámi, že idú do Čiech a vieme sa normálne dohodnúť. V pase nieje uvedené, že ste rozvedený, alebo áno?

mateson
30. nov 2012

tak to nechápu. Jaký souhlas? Dítě má svuj pas a jede s otcem nebo matkou. Jak proboha ten celník muže vědět, že rodiče jsou rozvedení? To se každého, kdo cestuje sám s dítětem ptají jestli náhodou není rozvedený?

czechzuzanaba
30. nov 2012

Tak toto jsem jeste neslysela, a to cestuju ze SVK do Cech dost casto.... teda o tom pase vim,, ale na co nejaky souhlas? A jeste teda musim rict, ze celnika jsem taky jeste ani jednoho nevidela....I kdyz na to se nejde asi spolehat. 🙂