Rozvod dohodou

7. máj 2022

Ahojte. Chcem sa opýtať či je v prípade, rozvodu manželstva kde sú 2 maloleté deti a návrh na rozvod by bol podaný s dohodou oboch manželov, že súhlasia na rozvode a bola by v dohode stanovená starostlivosť o deti a výživné. Stačí v takomto prípade vymenovat nejaké, akoby "všeobecne" dôvody na rozvod, že si manželia nerozumejú, majú iný pohľad na život, financie, spolužitie, že sa odcudzili, problémy sú v manželstve od sameho začiatku. Ci je potrebne to rozpytvat, o ake problémy ide detailne, aj keď by obaja súhlasili. Je možné, že sa v tom nebude pri dohode sudkyňa ďalej rýpať? Co sa tyka výdavkov, treba mať zdokladovane výdavky na deti, tj. bločky odkladať po dobu niekoľkých mesiacov, aby som vedela preukázať vydavky. Ci staci len rozpis co koľko mesačne na akú položku sa hradi ohľadom deti? Takúto dohodu si viem napísať aj sama? Ja nejaký vhodný vzor na internete? A pokiaľ som na rodičovskej dovolenke, som oslobodena od poplatkov spojených so súdom, rozvodom? Co musím doložiť z návrhu aby som bola oslobodená od poplatkov? Ďakujem vopred za rady. Ak vás aj čokoľvek iné praktické k teme rozvodu manželstva s deťmi, budem rada ak sa podelíte o svoje skúsenosti. Pripadne na čo si dať pozor atď. Rozviesť sa chcem ja, dúfam ze s manželom sa bude dat dohodnúť. Aspoň to skúsiť a nerobiť si to ešte horšie.

terina25
7. máj 2022

Ak mate rozvod dohodou,tak nemusis detaily pisat a aj ked mate napisane vysku vyzivneho,ani blocky netreba

paulinadreamy
7. máj 2022

My sme s ex boli na všetkom dohodnutí. Všetko spísala právnička, vyšlo ma to 70€. Celý návrh. Prišla som na súd, povedala to čo bolo v žiadosti o rozvod, základné dôvody, 10min a bolo po. Ex ani neprišiel. Ale naozaj sme mali medzi sebou dohodu ohľadom malej,peňazí, starostlivosť. To je základ. No čo sa týka oslobodenia od platenia poplatkov, s tým bohužiaľ nemám žiadnu skúsenosť. O Tom som ani nepočula. Mne bolo vtedy poradené dať si to celé vypracovať právničke, pretože ak tam budú nejaké chyby, vrátia ti to, a zbytočne zaplatíš kolok. Ale toto neviem ako v skutočnosti je, radšej som šla vtedy na istotu. Držím palce.

autor
7. máj 2022

@paulinadreamy takže pokiaľ by bola dohoda nemusí byť ani prítomný? Či musel mať na to aj nejaký vážny dôvod, že nebol na pojednávaní, zahraničie a pod?

paulinadreamy
7. máj 2022

Ja som to zistila dva dni pred pojednávaním, že nepríde. Právnička mi "zabudla" povedať, že tam nemusím byť dokonca ani ja,ale to by sa muselo oznámiť súdu vopred. Ale to si nepamätám, či by tam tým pádom musela byť ona miesto mňa, nebudem klamať, nepamätám si to presne. Sa mi zdá, že udal dôvod, že je odcestovaný, sudkyňa to vôbec neriešila.

mogaa
8. máj 2022

Rozvod dohodou znamená, že ste obaja dohodnutí - čiže aj ohľadne rozvodu aj čo sa týka starostlivosti o deti a výživné.....pokiaľ sa jeden z manželov nemôže zúčastniť a uvedie vážny dôvod, tak pojednávanie sa dá buď preložiť alebo ho môže zastupovať len právny zástupca....

sense
8. máj 2022

Ak sa na všetkom dohodnete, tak nemusíš nič rozptvavat