Rozsudok súdu do budúcnosti

slobodnamaminaj
28. apr 2012

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné, aby súd vydal asi takýto rozsudok:
"Dieťa je zverené do osobnej starostlivosti matke, otec dieťaťa je povinný prispievať na výživu dieťaťa 50 eur mesačne od júna 2010 a od januára 2011 sa výživné bude vyplácať vo výške 90 eur mesačne bez ohľadu na budúce príjmy a výdavky oboch rodičov dieťaťa, s čím obaja súhlasia."
Je možné aby takýto nejaký rozsudok vydal súd, alebo to musí byť spísané u notára. Alebo to nie je možné vôbec uzavrieť takúto dohodu, pretože s otcom dieťaťa sa matka dohola, že teraz jej bude vyplácať 50 eur (napríklad) a od určitého mesiaca jej bude potom vyplácať viac, ale chcela by to mať aj na papieri podchytené, aby sa potom nemohol vyhovárať, že nemá peniaze a že má vysoké výdavky. Za rady ďakujeme. (sumy nie sú reálne, je to len príklad)

lenka311
28. apr 2012

@slobodnamaminaj Nie, súd jedná s faktami - terajší reálny príjem - môžu sa dohodnúť teraz momentálne na určitom výživnom a v čase keď už by jej mal dať akože viac si musí ona podať novú žiadosť na súd a pôjde to odznova...
Súd určí len jedno výživné nebude dávať príkaz že v budúcnosti bude to výživné vyššie alebo nižšie - to nejde.
U toho notára by sa to ale spísať dalo, avšak upozorňujem, že ak jej to výživné platiť nebude bude jej to nahouby platné - sociálka dáva náhradné výživné len vtedy keď dané výživné bolo odklepnuté súdom... uf. Píšem to v tretej osobe, keďže nepíšeš či ide o Teba alebo nejakú kamošku... 😉

slobodnamaminaj
autor
28. apr 2012

Ďakujeme veľmi pekne, je to pre kamošku. 🙂

slobodnamaminaj
autor
28. apr 2012

Chcem sa ešte opýtať, ak by bola tak dohoda písaná, že je tam presne napísané " bez ohľadu na príjmy a výdavky oboch rodičov" , vtedy by sa nemohol vyhovárať, či áno? veď by to bola pre nich svojim spôsobom zmluva notársky overená, alebo nie?