Otec má určený styk každý párny víkend, ale chodí iba raz za mesiac

5. dec 2022

Ahojte. Rozviedla som sa, otec má súdom určené stretávanie sa s deťmi, každý parný víkend.. on sa stretáva iba raz za mesiac a vyhovuje mu to, čo to je za muža, co to je za otca? On má mať deti, ale on už má plán, ja to neviem pochopiť, take správanie, máte to niektoré rozvedené aj vy?
Pekný zvyšok večera.

svetlanka111
5. dec 2022

Nuz dalsi “otecko” roka. Myslim, ze je takych viac. Ja neviem cim to je ze ti chlapi su taky. My zijeme v spolocnej domacnosti ale napr, manzel nema zaujem o deti. Normalne aj keby ich mesiac nevidel je mu to jedno. Ano boli ma to, nechapem to, je to tazke ale zrejme nie vsetkemu zvladnem porozumiet 🫤my kebyze sa rozvedieme tak myslim ze by ich mal mozno tiez raz do mesiaca a mozno ani to nie. Ja len dufam, ze tam hore to vidi a ze mne dozici dlheho veku v zdravi aby mali aspon mna, kedze otec nefunguje.🙏 to je moje zbozne prianie

lucinecka14
5. dec 2022

Sú bohužiaľ aj takí, čo sa vôbec nezaujímajú a ani neplatia nič, môj malý bude mať 4 roky a jeho otec doteraz neprejavil záujem o neho, hoci o ňom vie a myslí si, že asi žije zo vzduchu.. čo už..

martinkatinka
5. dec 2022

@lucinecka14 no vyzivne sa da riesit, ked neplati... Ale ziaden sud ho neprinuti stretavat sa s detmi. Jeho chyba a svedomie, ze to nevyuzije

svetlanka111
5. dec 2022

@martinkatinka no svedomie takyto ludia nemaju.

morgane1975
5. dec 2022

Treba si uvedomiť že otec ma PRÁVO stretávať sa s dieťaťom. Nie povinnosť. To sa nedá vynútiť. Ak vám platí výživné tak ok. Aj raz za mesiac je lepšie ako nič.

svetlanka111
5. dec 2022

@morgane1975 sak toto, otec ma pravo matka povinnost,ale je to nefeeee

morgane1975
5. dec 2022

@svetlanka111 nuž tak funguje svet. Nemôžete niekoho prinútiť k záujmu aj keď ide o vlastne dieťa. Chlapi to majú nastavené inak.

lucinecka14
5. dec 2022

@martinkatinka ďakujem, nepýtam o radu, viem, že sa dá, reagovala som na autorkinu otázku, či to majú aj iné tak.. žiaľ majú a aj horšie, to je pointa mojej reakcie..

svetlanka111
5. dec 2022

@morgane1975 ano pissls som,ze pozornost a laska sa vynutit neda. A ano chlapi to maju diametralne odlisne od zien. Cest vynimkam,ktori by pre rodinu urobili vsetko.

timing
5. dec 2022

Ja napisem ine.
Poznam matku, ktora nechce dovolit otcovi byt s detmi aj ked deti s otcom tuzia byt. Rakze nie len muzi su svine v tomto ale aj poniektore matky

maranta_leuconeura
5. dec 2022

@svetlanka111 v striedavej starostlivosti maju obaja povinnost ;)

deti95060810
5. dec 2022

poznám... ex nebol 15 rokov....

som_realistka
5. dec 2022

@timing áno sú aj také ženy, ale myslím v porovnaní s mužmi co kašlú po rozvode na deti je ich veľmi málo, len sa to viac medializuje, lebo chudáčik on sa chce starať a nemôže, a ženy co padajú s prepáčením na hubu, tak to sa berie pomaly ako normál

timing
5. dec 2022

@som_realistka su rozne pripady. To co ty pises, to su taly vychcalkovia. Netvrdim, ze muzi su neviniatky,ale to ani zeny.
Len malicke percento rodicov po rozchode sa vie spravat normalne. A rodinny zivot rozchodom nekonci.
Akonahle ma jedna strana ohrdnute ego,uz to ide dole vodou.
Vseobecne po rozchode je pre matky tazke odlucit sa od dietata, preto tlacia, aby otec bol co najmenej s dietatom. Uprimne si povedzme co je to za vztah, ak sa dieta a otec vidia 4x do mesiaca? Ved to je nic, vsetko podstatne otcovi zo zivota unika a dieta si nepoznas detailne. Tie city k nemu su ine ako ked to dieta mas doma denno denne. Samozrejme,ze vztahy potom ochladnu a casom ta potreba vidiet ci dieta otca alebo otec svoje dieta opada az nakoniec vymizne na roky.
Nechcem sa tu hadat so ziadnou matkou, to vazne nie.
Vyber vhodneho partnera by mal byt klucovi. Ak muz nejavi zaujem o deti, zena si ich vynuti tak samozrejme,ze je taky muz uz vo vztahu k nim chladny, nezaujima sa. Po rozchode sa o ne uz duplom nezaujima, lebo ved on ich nechcel. Alebo sa dietatom mali vyriesit partnerske problemy. S takym muzom rodinu zakladat je to najhorsie. A potom tu mame vycitku, ze on sa nezaujima. ( Netvrdim,ze to je pripad autorky)

potom tu mame malicku skupinu otcov, co by naozaj chceli byt s detmi, len im to s matkou nevislo, ale na deti nezabudli. Chcu byt s nimi, no matka nedovoli lebo.. ona sama buduje svojim spravanim ich odcudzenie. A potom o x rokov ked potrebuje mat volny vikend pre seba,vycita,ze ex si deti nevezme a ona je nato sama.

Autorka sama musi vediet,aky bol jej muz, aky mali vztah k detom, aky vztah mali po rozchode. Kto z nich sa citi,ze mu bolo ublizene.

Len maaaale percento rodicov sa dokaze povzniest a nepotrebuju riesit pomsty cez deti.
Je to smutne

akbara77
5. dec 2022

Nuž spýtaj sa seba....co za otca si nasla svojim deťom???

jahell
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
38lentilocka
10. dec 2022

Ahoj a ako ste prosím pochopili každý parný víkend ? Teda u vás je to asi jedno keďže nemá záujem. Ja mám v uznesení každý parný víkend v mesiaci a nevieme sa dohodnúť kedy to vlastne je. Napr. Teraz je parný víkend podľa mňa lebo je druhý aké je pritom nepárny týždeň.

morgane1975
10. dec 2022

@38lentilocka treba sa riadit kalendarnymi tyzdnami. Teraz mame 49.tyzden roka to znamena neparny. Buduci tyzden bude 50.tyzden takze bude parny. Tyzdne su normalne ocislovane v kaledari a tym sa treba riadit.

38lentilocka
10. dec 2022

@morgane1975 to chápem. Len ja mám parný víkend v mesiaci nie týždeň. to je dosť metuce

timing
Autor odpoveď zmazal
Zobraz