Dostala som príliš drahý darček

27. apr 2024

Baby, ja neviem čo mám robiť, priateľ mi dal príliš drahé darčeky ku posledným 3 sviatkom. Nepáčilo sa mi to nikdy, nechcela som od neho také drahé ani prijať, ani to používať, zároveň som ho nechcela uraziť, sklamať, chápete čo myslím. No a dnes som prišla na to, že on si na to zobral ešte aj pôžičku 🤦‍♀️ Sú to veci, ktoré som nepotrebovala a preto mi príde nie zrovna správne rozhodnutie brat pôžičku na zbytočnosti. Už som mu povedala, že nech mi už nič nedáva, nechcem aby mal dlhy kvôli mne. Ja som za to, brat pôžičku, len keď je to nevyhnutné, napríklad kúpu nehnuteľnosti, alebo v nejakej situácii, keď to proste je potrebné a nie že len tak. Čo si o tom myslíte? Ja už ani neviem ako mám reagovať, povedala som mu svoje, že sa mi to nepáči, že nemám z toho dobrý pocit, teraz mám pocit, že vlastne ani nevie hospodáriť s peniazmi, keďže našetrené svoje nemal a ešte toto aj preplatí navyše a zobral pozicku zbytočne. Ach.

vler
27. apr 2024

Nuz priatel je prinajmensom financne negramotny. Ako reagoval ked si mu povedala ze nechces aby Ti daval drahe dary?

gribka1
27. apr 2024

Dobre rozmýšľaš. Nad svoje pomery by nemal ísť. Niekde tam bude problém s jeho hospodárením. Ak je taký ľahkovážny, že nemá problém vziať pôžičku na hovadiny, tak s ním musíš riadne zatriasť, ak je všetko ostatné ok.

januska12323
27. apr 2024

Všetky darčeky by som mu vrátila, na blbosti sa pôžičky neberú.

panonia
27. apr 2024

Mna by nahnevalo ak by som dostala dar na pozičku, to nie je schopný si niečo našetriť? Len tak zo zvedavosti čo take drahe si dostala?

autor
27. apr 2024

@panonia elektroniku, nechcem písať čo. Boli to veci za pár tisíc eur.

viestta
27. apr 2024

Mne by blikali vsetky kontrolky, pretoze jednak je nezodpovedny kupovat nepotrebne veci na dlh vypoveda o jeho sudnosti viac ako dost. Jednak si ta chce asi kupit, priputat darmi, drahymi darmi, ktorymi nejak podivne zvysuje svoju hodnotu (asl len vo svojej hlave, ale tam mi nieco vadi, ani neviem presne napisat co, ale nepride mi to normalne). Proste toto ma ine pozadie a to by bolo treba odhalit.

vierkainka
27. apr 2024

S tymto clovekom hlavne neuzavri manželstvo.

domkakvet
27. apr 2024

Ak sa da vsetky darceky treba vratit do obchodu a s takym financne negramotnym radsej do buducna nepocitaj.

maminkadeticiek
27. apr 2024

Nezodpovednu,financne negramotny,zakryva sa perinou na aku nema,zadlzenie je prenho v pohode.Ako reagovat?Vratila by som mu tie nezodpovedne zbytocne dary a rozisla sa s nim.

sevrin
27. apr 2024

Strašne ťa musí ľúbiť, ale toto by malo byť otál potál. Zadlžovať sa kvôli darčekom je tanec na tenkom ľade, ak by v jeho živote nastala nejaká situácia, ktorá bude vyžadovať financie, nielenže žiadne mať nebude, ale ešte bude k tomu aj darčeky splácať. Trochu nezodpovedné, financie treba držať v takom stave, aby k dispozícii bolo aspoň pár tisíc, človek nikdy nevie, či nebude potrebovať niečo kúpiť. Napríklad darčeky.

anavianavi
27. apr 2024

ja by som sa s nim rozisla. mozes sa dostat do dozivotnych problemov. Ak sa ti to stane budes moct len reflektovat, ze si bola naivna, a to zacalo dobrym umyslom.

drago12587
27. apr 2024

Chlapec musi byt do teba blazon a nechce ta stratit no :D .. určite nerozumie " nechcem " , to sa hovori aj babke ked ti dava do ruky peniaze ale ty ich chceš len sa tvariš :D ..tipujem, ze je mlady a si jedna z jeho prvych.. garantujem ti, ze ked ho nechas, dalsej priatelke nekupi ani rožok z tesca :D .. väčšina chlapov začina rovnako.. prvej daju všetko, velke očakavania, dôvera, ruzove okuliare. Pri druhej už vedia ako to chodi, že sa to fakt neoplati a svoje prachy mina skor na seba :D .. potom tu čitaš od staršich žien den čo den, co maju skusenych partnerov " moj chlap mi nikdy nič nekupi, nestara sa, financne ma nepodporuje" :D presne o tom hovorim.. chlap zazije par rozchodov, mozno stači jeden, do ktoreho dal vsetko aj to čo nemal a dalšie ženy su uz len čislo na zozname, do ktoreho sa neoplati investovat lebo svet vidi tak aky je a nie ako si predstavoval :D ...ak je finančne negramotny, tak kupuje aj sebe všetko na uver.. ak kupuje len tebe za peniaze ktore nema, len je slepo zamilovany :D ..

tamitamitami
27. apr 2024

Je finančne negramotný, darčeky by som mu hneď vrátila a zvážila či chcem ostať s človekom ktorý je takto nastavený.

sissy27
27. apr 2024

Darceky mu dat spat, nech ich vrati ak sa da alebo preda a splati aspon cast dlhov. A vysvetlit mu, ze bud sa zacne chovat zodpovedne, alebo idete kazdy svojou cestou, lebo hadam si neuviazes na krk niekoho, kto nevie do 5 naratat a vyraba dlhy kade chodi.

koniarova
28. apr 2024

Ako chcete vrátiť rozbalený, používaný darček?

beata_k
28. apr 2024

Tak s nim ta ruzova buducnost necaka. Len si ho neber, bo dlhy budu aj tvoje. A ze ich narobi dost.

autor
28. apr 2024

@drago12587 sebe nekupuje, máš pravdu, som jeho prvá. Nechcem ho sklamať, budem mu to musieť vysvetliť. Ja sama sebe by som si tie veci nekúpila, lebo na ne nemám, nepotrebujem najnovšie najdrahšie veci...

drago12587
28. apr 2024

Vedel som.. pre toto je niekedy potrebny chlap na " ženskych forach" ked je debata o chlapoch, lebo len my vieme ako rozmyslame :D .. ak to chceš napravit musiš ist na neho na rovinu . : ty si chlap, čakam že budeš hospodarit s peniazmi rozumne, dakujem za darceky ale uz nikdy viac nič drahe kym nebudeš za vodou lebo do buducnosti sa bojim, ze peniaze budeš bezhlavo rozhadzovat... Toto si uprav podla seba, je to jedina veta ktoru pochopi...nepočuvaj tu dristy o finančnej negramotnosti ak sebe nič na uver nekupuje, chcel ta len potešit aj ked na to nemal.. alebo druha varianta ako som vravel, nechaj ho inej, bude mu trvat rok kym sa pozbiera ale už určite dalšej nebude nič drahe kupovat :D .. ale to je lahšia cesta, niekedy sa skor oplati bojovat a rozchod je uz uplne posledna moznost ktorej predchadzalo milion neuspešnych pokusov o napravu.. kupovanie drahych darčekov je ale daleko daleko od problemu, ktory by stal za rozchod.. pre teba tiež nieje zdrave menit často partnerov,
prelietave ženy maju obrovsky problem sa neskor zamilovat... A tvoj dalši može mat presne opačny problem, že na rande ti posunie bloček aby si to zaplatila a na vianoce dostaneš šampon ktory on dostal rok pred tym od mamy ale nevonal mu :D ...

alickapusinka
28. apr 2024

a čo to bolo za drahý dar ak to nie je tajne.

daniela2202
28. apr 2024

Fúúú...on bude nakupovať - ty budeš splácať....rýchlo preč

majka99999
28. apr 2024

Ak sebe nekupuje, tak suhlasim, je zalubeny. Aj moj prvy bol taky, vsak 18 - pomaly uz mena deti na prvom rande vyberal - a ja to mam uplne inac, mne tie city nejdu tak rychlo, ani vtedy v mladosti, ani teraz, ale potom vydrzia dlho. 😬 Porozpravajte sa na rovinu, lebo niektori si myslia, ze odmietas a nemyslis to vazne. Ak po rozhovore stale nepochopi, rozist sa mozete aj po dalsom sviatku. 😇

stefankulin
28. apr 2024

A co Teba je po nazore inych.mas svoj nazor, tym padom sa vymykas nad 95% populacie. Takze si to schopna vyriesit s frajerom aj sama.Darceky Ta nezavazuju pokracovat s nim vo vztahu.

drago12587
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. apr 2024

@drago12587 pekne si to napísal a myslím si, že je to presne tak ako píšeš. Naozaj sa snaží a dáva mi toho veľa, nikdy odomna nechcel peniaze, aj benzín, ten už so mnou obehal pol Slovenska a vlastne aj ďalšie 3 krajiny. Kam si zmyslim, že chcem ísť, tak tam ideme. Vždy ma na mňa čas, naozaj mi veľmi pomáha, aj keď niečo spraviť treba. Najskôr ma to sklamalo aj, že zobral pozicku, dúfam, že to už neurobí. Teda pôžičku, skôr zobral jednu z tých veci na splátky z obchodu.

sense
29. apr 2024

Darceky vy som mu veatila nech ich preda a splati dlhy so slovami ak ta ma naozaj rad, tak sa kvoli netreba zadlzovat lebo laska sa neprejavuje hodnotou darov, obzvlast ked na to nema....

sono2
29. apr 2024

Prosím ťa, koľko má rokov, keď si jeho prvá, dostane pôžičku na par tisíc e a ešte s tebou beha po výletoch?

beronsche
29. apr 2024

Ja neviem, ja za tym nevidim lasku.
Ak je jeho pohnutkou to, ze ta nechce stratit, tak za tym by som videla nejaky psych. ci osobnostny problem - malo sebadovery, pocit menejcennosti , nieco take..
Ak sa pokusa si ta tymto priputat, tak je to este horsie.. Zazivas aj love boombing? Pises, aky je skvely, napomocny, Ako sa velmi snazi, atd.atd.
pozor na to, aby nebol az priskvely.. taky, ked sa uz riadne namotas, zmeni vyhybku.

Ak ma iba nulovu financnu gramotnost, tak to tiez nie je nic moc.. s takym partnerom je dlhodoby vztah dost komplikovany..

Kazdopadne, ja by som si s nim sadla, otvorene sa s nim o tom porozpravala a prehnane dary mu vratila, nech to preda a splati pozicku. Jasne, ze on by v takom pripade protestoval, ale bola by som neustupna a trvala na tom.
Ale neviem, bola by som v tomto vztahu veeelmi obozretna.
Kolko ma chlapik rokov?

beronsche
29. apr 2024

@drago12587 ok, nesuhlasis s tym, co uzivatelka napisala.
Ale nadavat niekomu do frigidnych trosiek, len preto, ze nesuhlasis, to si vyzaduje urcitu mentalnu vybavu. Taku, ktora nie je lichotiva ani nahodou.

veronicka88
29. apr 2024

Nechcem sa ho zastávať,no nevzal to na splátky bez navýšenia?lebo to nie je taká katastrofa ak nechcel vyššiu sumu na jednu supu vyhodiť a mal takútopznost. Ak nie tak asi vieš čo je správne

drago12587
29. apr 2024

@beronsche tieto stare baby, ktore vsetkym odporučaju rozvody za každu maličkost su ako rakovina
. Rozvracaju vztahy aj rodiny ktore su lahko napravitelne.. k takemu človeku mam nulovu uctu.. psa si važim viac :D ..