Život s chorobou manžela a jeho zúfalstvo

31. okt 2022

Už nejaký ten čas žijeme s manželom spolu, mame sa radi ale v podstate celý náš spoločný život náš trapi jeho zdravotný stav...vyskúšali sme mnoho no ak niečo aj zaberie je to na chvíľu...lekári si ho posúvajú z ordinácie do ordinácie...manžel prepadol zúfalstvu, má pocit ze mi ničí život, že by mi bolo lepšie bez neho...ľúbim ho, stojím pri nom, snažím sa ho podporovať, všade k lekárom idem s nim, doma s nim cvičím, masírujem boľavé telo, snažím sa ako viem...je toho aj na mňa veľa, vníma to...včera to opäť dosiahlo bod kedy prepadol do zúfalstva, pohorsilo sa mu a nechce nič jest, piť a požiadal ma ze chce byť "sám so sebou"...respektujem to aj ked je to pre mna tazke...jediný kto k nemu môže je 4rocny synček...Som zúfalá, unavená a neviem ako ďalej....Ako mu pomôcť. Som odhodlaná
pomáhať a zdieľať s nim všetko dobré aj zlé...sľúbila som mu to a svoj sľub dodrzim...neopustim ho pretože ho ľúbim... Potrebujem radu, podporu Vás ktoré ste si nieco podobne prezili a viete má pochopit.

doriiis
31. okt 2022

Akú chorobu má manžel?

autor
31. okt 2022

@doriiis Po ťažkej dopravnej nehode ma poškodenú nohu, medzistavcove platničky

petra735
31. okt 2022

Ahoj to je mi veľmi ľúto 😢
Zostaň s ním ak keby bol na okraji smrti, si jeho podpora. Máte spolu dieťa čo je ďalší dôvod. neexistuje tu rada od človeka ktorý to nezažil, ja ti teda nebudem nič radiť, iba to že určite ho neopustaj 💕 na tvojom mieste by som si možno zaobstarala psychológa, na pomoc ❤️ držím palceky na nohách i rukách ! 😘 Si úžasná manželka 😉😘

autor
31. okt 2022

@petra735 ďakujem za Tvoje slova...aj keď už som niekedy na pokraji so silami nikdy by som ho neopustila...pretože by som si to ani nikdy neodpustila...niekedy neviem pochopiť prečo taky dobrý a milujúci človek takto trpí...čím si to "zasluzil"

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. okt 2022

@elizabet173 ...to ja už dlhšie dobre viem ale nechce o tom ani počuť...nemôžem skoro 40rocneho muža nasilu niekam odniesť

0silvia0
31. okt 2022

Manzel je doma ci aj pracuje? Dalo by sa konzultovat aj online, ak nechce nikam ist.

loyda
31. okt 2022

Na tvojom mieste by som zašla za psychológom ja. Nech mi poradí, ako s ním komunikovať, ako ho podržať. A aj tebe pomôže takýto rozhovor. Je krásne, že sa o neho tak staráš. Chápem aj jeho. Mali sme v rodine podobný prípad. Muž vravieval žene, že by nemala byť s invalidom, lebo je ešte mladá.. Nakoniec sa ale pochopili navzájom, tiež to však chcelo psychológa. Veľmi veľmi vám držím palce a ak budeš chcieť, dám ti kontakt na tú moju známu. Ona je strašne zlatá, pomáhala tak už dobrovoľne viacerým ženám.

petra735
31. okt 2022

Svet je niekedy nespravodlivý... ❤️ (Keby si ma videla ako plačem teraz😭, môj ocko zomrel, nechcem hovoriť na akú chorobu, ale je preč už 5 rokov, a stále keď si na neho pomyslím sa rozplačem)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. okt 2022

@loyda ďakujem budem vďačná za kontakt a pomoc...

loyda
31. okt 2022

@autorka, kľudne napíš správu.

macikovaiveta
31. okt 2022

Autorke:Čitala som, že pán Boh skúša , len silných ľudi, neviem , čo je na tom pravdy.Myslím, že Ty si tá silná a statočna žena, tak skús vydržať, neboj dobre bude ✊🍀

autor
31. okt 2022

@loyda ďakujem 🧡

autor
31. okt 2022

@macikovaiveta Už mi to raz niekto povedal...len nás už skúša pridlho...už takmer 16rokov

autor
31. okt 2022

@petra735 to ma mrzí...strata blízkeho človeka veľmi bolí...ja som stratila pred rokom starkeho veľmi sme si rozumeli a veľmi mi chýba.

sonnenshein
31. okt 2022

Odkaz manzelovi, ze moj muz tiez mal poskodenu medzistavcovu platnicku. Je 10 rokov "po" (uraze), zacinal na morfiovych injekciach, ale bojoval, cvicil, rehabilitoval, posluchal rady fyzioterapeutov, a dnes zije uplne bez obmadzeni.
Tvoj muz, podla toho co pises, potrebuje skor psychologa, aby sa dostal z post traumatickeho syndromu.

saska85
31. okt 2022

Moja mamka sa stara o otca (mal pracovny uraz a ostal ochrnuty ) uz je tomu 12 rokov. Ma aj depresie. Celu zimu je doma napr. Nechodi von velmi lebo mamka ma tiez zdravotne problemy s chrbticou a niekedy je rada, ze je rada. Je to tazke pre oboch a maju aj zle chvilky, su pre mna velkym vzorom. Ja som momentalne tehotna, tak mu neviem pomoct s kupanim polohovanim atd. Obdivujem ich. Prajem aj Vam vela sil!

autor
31. okt 2022

@sonnenshein ďakujem za správu...ja to viem, ale musím nájsť spôsob ako s ním momentálne komunikovať a navrhnúť mu to...uz to nezvládame a prerastá nám to obom cez hlavu...ak sa smiem spýtať mali ste vtedy nejakých špecialistov? My sme už skúsili aj súkromné kliniky kde sme si platili ale ten prístup podobný ako u bežných lekárov a to ho strašne odradza...

autor
31. okt 2022

@saska85 veľmi ma to mrzí, pretože viem co prežívajú...je to náročné...každodenný boj. Prajem veľa sil

petrao2
31. okt 2022

Neviem ako na tom ste s vierou a tak ale mozno by mu vedel pomoct farar
Pozvi ho k vam nech sa porozpravaju mozno potom zmeni nazor aj na psychologa
Ked bude psychicky v pohode potom zacne na sebe pracovat
Aj ked som si ista ze je to tazke vytaztvo je uz to ze zije a ma v tebe oporu
Mam kmotra po tazkej nehode len ze prezil kopa operacii zufalstvo rehabilitacie ale nevzdal to
Drzim vam palce

petra735
31. okt 2022

Si veľmi v pohode baba ❤️ ak budeš chcieť pokecať kľudne mi napis IP 😉

kacena4
31. okt 2022

ahojko ja som dlho trpela s prasknutou platnickou az operacia mi pomohla. problemy mam este teraz po 2 rokovh od operacie. okrem toho mam aj viaceto inych diagnoz. tiez som mala obdobie depiek. najma z bolesti. neurochirurg mi odporucil psychiatra. casom som sa odhodlala k nemu prave pre rodinny zivot ktory som zanedbavala. velmi mi psychiater pomohol. aj pomaha. odporucam. a drzim palceky

renab
31. okt 2022

Si silna zena. Starat sa a byt dennodenne s chorym clovekom vobec nie je lahke. Tvoj manzel si to uvedomuje a preto sa uzatvara. Viem, o com hovorim. Mam kamaratku s ALS, priatel ju opustil, nezvladol to. Ale deti a sestra sa staraju a ja neviem, kto z nich to ma narocnejsie.
Klobuk dolu pred vsetkymi, ktori toto ustoja a zvladnu.
Vela sil zelam tebe aj msnzelovi.

vilma7
31. okt 2022

@renab Ja mám zas kolegu s ALS. Človek, ktorý by sa tiež rozdal od dobroty. Manželka našťastie ostala pri ňom, stará sa.o neho plus najbližšie okolie známych a priateľov.

Autorka, chápem že tvoj manžel trpí bolesťami, ale aspoň psychický by sa mal dať dokopy, aby vám to nesťažoval.
Som si myslela že má nejakú smrteľnú diagnózu, mal by byť vďačný že prežil a k tomu sa tak aj postaviť...ale ľahko je hovoriť nám, čo sme.tym neprešli.

DrIm.palce a vyhľadaj psychológa aspoň pre vás. Manžel by si mal uvedomiť, ako pri ňom stojíš a nie ti to ešte sťažovať. Možno by si sa "akože" mala pobaliť a odísť, aby si nemyslel, že si samozrejmosťou v jeho živote.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonnenshein
31. okt 2022

Tiez si polezal asi na 5tich roznych miestach.. nekoniec ho operovali mimo Bratislavy
Tebe odporucam sa ist poradit, v nemocnici by mohli vediet odporucit psychologov, s ktorymi maju dobre skusenosti

lasoli
1. nov 2022

ahoj ,alw to nieje nejake vaznejsie ochorenie,nevhce skusit psychologa?Ved je mlady mal by este chciet aspon kvoli malemu dietatu,proste nema nejaki smrtelnu chorobu,s tym sa da zit i ked ho trapia bolesti,ale odmietat jedlo a vodu,co chce on umriet ???Skuste psychologa aj a ty ak ta nevhce,tak nevhaj ho sameho so sebou,mozno to potrebuje a nema to.

aandrea9
1. nov 2022

Nelutuje sa príliš? Mal by navštíviť psychológa. On ide dole vodou a teba ťahá so sebou. Ak mu máš byť oporou, musí sa vzchopit a pracovať na sebe. Snáď nechcete takto žiť navždy 🤔

kaktusik007
1. nov 2022

OMG, taketo caviky pre platnicky? ja ze napises smrtelnu, alebo aspon neliecitelnu diagnozu, nie toto 🤦‍♀️ poriadneho psychiatra by potreboval. Mozno to je problem ze ho obskakujes, panko si zvykol a hra sa na chudaka. Tam ho obrazne povedane prefackat treba ze nie je na tom vobec zle nech sa uvedomi chlapec.