S partnerom som 4 roky a ešte ma nezoznámil so synom

1. júl 2021

Čítala som tu podobnú diskusiu spred 2 rokov, Moja situácia je takáto:
Partner je rozvedený, má 9 ročného syna. Spolu sme takmer 4 roky. Nebola som príčinou jeho rozchodu, odišiel od exmanželky asi rok pred tým. Ja mám 6 ročnú dcéru. Asi rok a pol žijeme v spoločnej domácnosti, partner sa presťahoval 150km ku mne. S mojou dcérou vychádzajú super, ako najlepší kamaráti. So svojim synom sa stretáva každý druhý víkend, chodí za ním, berie si ho vždy v sobotu a v nedeľu na pár hodín. S ex nemá určené stretávanie, ale v minulosti mu robila dosť problémy, kým sa to aspoň ako-tak upokojilo. So synom má pekný vzťah, robia spoločné aktivity, avšak syn u neho nechce prespávať, nechce ani chodiť na partnerovu chalupu /na víkend alebo na prázdniny/, vyjadril sa tak, že by mu chýbala mama.
Napriek tomu, že sme spolu už takmer 4 roky, ešte ma so synom nezoznámil. Dlho som sa k tomu nijako nevyjadrovala, nechcela som ho tlačiť, ani situácia s ex nebola dobrá. Keď sme sa však asi pred rokom začali na túto tému baviť, vyjadril sa tak, že sa bojí, že mu ho ex opäť nebude chcieť dávať, nevie ani ako to zoberie syn, nechce ho stresovať.
Neviem, ako sa mám k tomu postaviť. Začíname sa baviť o svadbe, ktorú by sme predbežne chceli niekedy budúci rok. Toto ma však veľmi brzdí, jeho syn o mne ani nevie a my sa budeme brať? Ako by ste sa k tomu postavili vy? S jeho rodinou aj pár kamarátmi sa poznám. Ja mám 37, partner 42 rokov.

dazdovka
1. júl 2021

Ak sa chcete buduci rok brat, tak je najvyssi cas vas zoznamit, ak muz vas vztah neciti povysit na zvazok, tak to chapem, ved naco chlapca stresovat...

sense
1. júl 2021

Najvyssi cas aby vas zoznamil

lija22
1. júl 2021

to ajpartnetova rodina ta pred synom zatajuju?

autor
1. júl 2021

@lija22 oni sa celkovo ako rodina stýkajú dosť málo, partner napríklad berie syna k babke na Vianoce, Veľkú noc, prípadne keď má narodeniny a podobne. O mne sa nebavia, nie je na to dôvod.

janickacrazy
1. júl 2021

Fakt nechápem tieto opletačky, tak na jednej strane si ťa chce zobrať za manželku, na druhej ťa nechce zoznámiť so synom, veľmi divný prístup. Jeho žena nemá nového priateľa?

autor
1. júl 2021

@janickacrazy Jeho ex podľa všetkého nemá nikoho. ešte počas minulého roka mu písala správy aby sa k nej vrátil a podobne. Ona nenesie ich rozvod dobre, aj keď je to už dlhý čas.

dankanka
1. júl 2021

Snad nezije dvojity zivot...to jedine ma napada ako dovod.. jeho syn o tebe zrejme netusi..je to tazka situacia. Preco sa chcete vziat?

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

ked je so synom, tak ak tomu dobre rozumiem, syn vtedy prespava normalne doma. Kde vtedy spi tvoj priatel? Pochybujem, ze sa tych 150 km vrati a rano naspat.

autor
1. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl partner vtedy spí vo svojom byte v danom meste, drží si ho voľný.

autor
1. júl 2021

@dankanka jeho syn o mne nevie. Prečo sa chceme vziať? Ľúbime sa a je to logický krok pre posunutie vzťahu.

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

Pytam sa preto, lebo ak ta jeho byvala manzelka tak o neho stale stoji, ci sa nahodou raz za cas nehraju na komplet rodinku. Ale ked ta ma byt, tak si nemozete urobit vsetci vylet a chlapec by mohol spat u mamy a zoznamil by sa s Tebou a Tvojou dcerou?

dankanka
1. júl 2021

Pytam sa lebo mi pride divne,ze na jednej strane si Ta chce vziat, na strane druhej je tu ten jeho iny svet,do ktoreho Ty nepatris. Nejde mi to dohromady. Ani ja by som ho netlacila,prislo by mi to,ze by to mal chciet on sam, prepojit tieto svety..jednoducho bez toho by svadba nebola, lebo ako naco?

autor
1. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl nepodozrievam ho, ze by sa hral na "kompletnu rodinku". Obaja hrame s otvorenymi kartami, ak by sme chceli byt s niekym inym, nie sme spolu. Ked je prec, vzdy mi zdvihne telefon, pripadne mi on telefonuje, nie je ani problem, aby som sla s nim (ak si tam urobim program, ked je so synom). Aj stretnutie so synom by som velmi chcela realizovat nenasilnou formou, vobec by ma ani nemusel predstavovat ako svoju priatelku. Je mi vsak luto, ze chodime napriklad na dovolenky k moru, ci na hory a jeho syn s nami nic taketo nezaziva :(

autor
1. júl 2021

@dankanka presne takýto pocit mám aj ja. že má svet, do ktorého nepatrím.
:(

dankanka
1. júl 2021

Vies,keby to boli zaciatky..ale on tam ma byt, syna,rodinu.. nie zadne vratka, ale cely iny zivot ak by mu to s Tebou nevyslo. Mozno sa len velmi ale velmi boji. V tom pripade by som bola ja s povysenim tohto vztahu na manzelstvo,velmi opatrna. Ty davas vsetko. Co dava on?

autor
1. júl 2021

@dankanka On sa kvoli mne prestahoval a v podstate tym aj znizil styk so synom, co tiez nie je optimalne. O manzelstve zacal hovorit on, viem, ze si ma chce vziat. Ja som nikdy nebola vydata, ani som nebola nejak zatazena mat tieto veci na papieri, ale jeho by som si chcela vziat, je velmi dobry clovek a naozaj vnimam, ako ma miluje.

dankanka
1. júl 2021

Tak potom mi vychadza ten jeho strach ako najviac pravdepodobny. Mozno sa ani nema coho obavat. Nechce ist na terapie? Dokedy to takto planuje? Musi to byt velmi tazke aj ore neho

autor
1. júl 2021

@dankanka Pred rokom sme sa bavili aj o spolocnom dietati. On chcel, ja nie. Jednym z mojich argumentov bol aj jeho syn - nevie ani o mne a potom sa bude mat zoznamit aj so mnou a rovno aj s nevlastnym surodencom? Alebo nebude o nas vediet vobec? Nevedel co mi ma povedat, takto otazka v nasich zivotoch zostava stale otvorena.

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2021

Cize keby ste sli s nim do toho bytu, tak aj tak by on mal program so synom a Ty si by si si musela urobit iny program? Tak toto je divne. Mozno ma vycitky svedomia vzhladom k synovi, ze sa rozviedli a nechce ho ranit tak, ze mu predstavi svoju novu partnerku, ale ten syn sa to raz aj tak dozvie a este moze byt urazeny, ze mu to tajil. Ale tak, my do toho nevidime, ja osobne by som s niecim takym nesuhlasila, ale toto je Tvoj zivot. Ja by som teda bola velmi na pozore, nieco mi tam nesedi.

livka_
1. júl 2021

Ten bytik....bola si v nom? Prepac ze som podozrievava ale drzi zariadeny byt na 4dni v mesiaci koli synovi...hmm. nakupuje si, vzdy zapina chladnicku, naplna ju.. nespotrebovane nacate potraviny nosi domov? Vies..drobne indicie...Netravi tie vikendy narovinu s ex? A syn ho neprezradi logicky, kedze sa nestretavate... Splechnut info o svadbe nie je nic lahsie.. skus objednat salu a zariadovacky a ukaze sa ako to je.

autor
1. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl ano, je to presne tak. ak s nim idem na vikend prec, tak on ide za synom a ja napriklad za mojou rodinou (byva odtial par km), alebo shopping, a pod.
Tiez s tym nesuhlasim. Ale dlho som ho nechcela do nicoho tlacit, len uz sa mi to zda fakt moc :(

autor
1. júl 2021

@livka_ Ano, obcas s nim na byt idem. Ma ho aj kvoli tomu, ze pracuje z domu pre firmu z toho mesta a niekedy maju v praci nejaky meeting, kde musi byt ucastny, takze ma kde spat. Nema dovod ho predavat, raz ho moze dat aj synovi. Navarene si casto nosi v dozickach tam, ked nieco kupi a nedoje, donesie naspat 🙂 S ex tie vikendy netravi, pisala som vyssie, vzdy mi zdvihne telefon, vola mi, ukazuje mi fotky s malym...

autor
1. júl 2021

@livka_ Prave o svadbe sa bavime uz dost konkretne, chceme ju v zahranici, sam mi ukazuje miesta ktore nasiel, bavime sa o rozpocte, termine a pod...

baskakl
1. júl 2021

Mám nového priateľa, ktorý má tiež syna a prvé čo od začiatku chcel bolo aby som spoznala jeho syna a aj on mňa. Od začiatku rátal s tým že nebudem v jeho živote len nachvíľu. Spoznali sme sa spolu s malým po cca 6 mesiacoch a všetko je zatiaľ klop klop v poriadku keby ho jeho matka nehuckala stále proti nám, keďže ona je tiež z tých žien ktoré sa nevedia zmieriť s rozchodom a šťastím toho druhého...ja osobne si neviem predstaviť že priateľ a skoro už manžel by mal za synom chodiť sám preč a ešte aj na celý víkend. Nie, ma novú rodinu, nový život, syna ktorý je s nami rád, ma u nás svoje pohodlie, všetko zabezpečené, nevidím dovod. Chodí pre malého 200km tam späť každý druhý víkend. Podľa môjho názoru tam niečo bude. Tvojho priateľa syn je už dosť veľký aby pochopil a čím skôr si zvykne na nový status jeho otca tým lepšie pre všetkých. Možno to vravím moc priamo, ale ja by som toto neakceptovala.

autor
1. júl 2021

@baskakl dakujem za uprimnu reakciu. Osobne si tiez myslim, ze priatelov syn je uz dost velky na to, aby to pochopil. Je citlivy, ked priatel odisiel, tak to velmi zle znasal a vela plakaval, ale je to uz 5 rokov... Prestavam mat silu akceptovat tento stav... Len si neviem velmi predstavit povedat mu, teraz ma zober so sebou a zoznam nas, lebo si stale myslim, ze ten zaujem by mal mat primarne ON...

sashka22
1. júl 2021

Prepáč, ale na 37 rokov si riadne naivná 🤷‍♀️ hmmm... V zahraničí, asi preto aby vás na tej svadbe niekto 'neželaný' len tak neprekvapil a Ty si myslíš, že aká romantika. Drahá, toto sa rozuzli len keď ho postavis pred hotovú vec, uvidí, že prípravy myslíš vážne, oznámiš mu termín a miesto. Tvoj partner vedie dvojitý život a v ňom si Ty tá druhá.

autor
1. júl 2021

@sashka22 ja chcem svadbu v zahraničí, toto nebol jeho nápad...

baskakl
1. júl 2021

Ja mám 9 ročnú dcéru z prvého manželstva ale my si problémy skrz deti s ex nerobíme. Všetko sme jej pekne vysvetlili a pochopila. Bolo to ťažké, no môžem povedať ze priateľ je jej už pomaly ako druhý otec a maleho berie ako svojho brata. Majú pekný vzťah, ale to trvalo dosť dlho ich na seba nastaviť a pripraviť. Šli sme na to pomaly, trvalo to asi pol roka kým dcéra sama nepovedala, že kedy už konečne bude u nás maly spinkať. Čo chcem tým povedať, nevravím že to bolo ľahké, a stále je to ťažké lebo jeho bývalá žena stále na nás posiela sociálku a udáva nás na súde, ale zvládame to a vždy sme to zvládli lebo sme to chceli obaja. Nútiť ho do toho nemôžeš, musí v prvom rade chcieť on sám.

columbine
1. júl 2021

Absolutne netvrdim, ze co ti pisali baby hore neni pravda ale nemozem si pomoct ja to vnimam uplne inac a vobec mi chovanie tvojho partnera nepripada cudne a v nejakej zvlastnej rovine to chapem..

Ja som z rozvedenej rodiny. Pamatam si moment ked k nam kamarati rodicov doviedli 1 zenu. Od prvej chvile som ju nemala rada. Ked ju k nam doviedli isla sa so mnou zoznamit do detskej a povedala mi ze chlapi su len na to aby sme ich vyuzivali na veci ktore chceme, prachy, dovolenky atd.. Moji rodicia sa kvoli nej rozviedli ale NIKDY som sa na otca za to NEhnevala lebo som vedela ze im to s mamou uz dlho nefunguje a chapala som, ze isiel za svojim srdcom. Ale za to aka bola a co spravila z mojho otca, a ako ublizovala mojej matke sama aj skrz oca, ze ho huckala a presvedcila aby si vybavil papier ze zaraba minimalku aby na mna nemusel platit atd.. som ju nenavidela, dokonca som prerusila kontakt na niekolko rokov a ked sme sa opat s ocom dali "dokopy" odmietala som ist kamkolvek kde bola. Po rokoch ma otec uprosil nech to prekusnem a idem na rodinne oslavy aj ked tam je ona, ze sa snou rozpravat nemusim ked nechcem. Privolila som. Vzdy som sa k nej chovala slusne a milo. Bolo beznou praxou, ze z ocovych penazi casto a pravidelne robila nakup svojmu synovi, jeho zene a vnucke. Lebo ved dobra babka vzdy daco donesie, kupi a navari ked nevesta nevie varit. Otec jej nikdy nic nepovedal (jej syna vobec nemusel) ale ked ju poprosil na vianoce aby z napecenych kolacikov odlozila aj pre mna, odmietla. Ked mi otec v disneylande kupil magnetku za 5 eur z ich spolocneho budgetu vreckoveho na dovolenke vypytala si 2.5 naspat. Od otca si bezne nechavala platit dovolenky, byvala v jeho byte a nikdy do toho bytu neprispela ked si kupovali telku/pracku/nabytok atd... tuzila som a hrozne priala ocovi aby si nasiel mudru dobru zenu ktora nebude mat problem "poslat mi kolaciky" , ktora ho nebude cucat z penazi, s ktorou sa budeme radi stretavat a chodit na vylety vo 4,
a aby si to moj otec uvedomil. Nedavno sa rozisli. Moj otec si nasiel skvelu zenu, presne taku aku som vzdy dufala...... A ja to neviem stravit... Ta osoba mi je ukradnuta. Nevadi mi sa snou stretnut ale ak by som ju uz nikdy nevidela vobec by mi to nevadilo. Ale nemam na to ziadne racionalne vysvetlenie.

Je mi jasne ze som to vlastne napisala zbytocne, lebo to s vami vobec nesuvisi ani sa to vasej situacii vobec nepodoba ale chcem tym povedat ze hoci som od zaciatku vsetko chapala, chcela aby bol otec stastny, aby odisiel z manzelstva v ktorom sa nemali dobre ani 1 z mojich rodicov, chcela aby si nasiel dobru zenu co konecne nasiel.. aj tak to proste cele nedavam, celu dobu sa v tom necitim dobre, bojujem s tym a neviem to vysvetlit a to som dospela! 🤦‍♀️

Rozmyslam ako sa moze citit to 9 rocne dieta. Sama si napisala ze ma s ocom dobry vztah ale nechce ist k nemu spat ani na chatu lebo by mu chybala mama. On musi byt na nu strasne upnuty, lebo 9 rokov je vek kedy deti uz bezne prespavaju u kamaratov a on nechce ist ani k ocovi. On by podla mna nestravil ze otec ma niekoho ineho. Nepozna to ani od svojej mami kedze ona nikoho nema. Mozno to tvoj partner vie alebo si to nejak uvedomuje,mozno sa boji co to so synom urobi a bohvie ci a co malemu aj mama "ockuje".

Ja si pamatam ze ked si mama nasla frajera ja som ju tak nejak "vmanevrovala" do toho aby s nim bola 🤣 mala som ho strasne rada a bol na mna dobry, ale raz som sa len tak opytala mami ci by sa snim rozisla keby som ho nemala rada a povedala ze asi nie lebo ho lubi. Mala som 17 mala som ho rada ale potajme som plakala ako tur ani neviem preco 🤷‍♀️

Odporucam ti knihu Dva plus dva od Timea Keresztényiová. Je to obycajny zensky roman ale zalozeny na skutocnosti a taketo vztahy medzi rodic-dieta fakt existuju a decka niektore fakt takto zmyslaju, preto sa rodicia podla toho aj chovaju..

autor
1. júl 2021

@columbine Dakujem, tu knizku pozriem. Viem ze je partnerov syn mamou doma "masirovany", svedci o tom viacero veci, ktore povie, alebo spravi. Minule mu na druhy den vratil ciapku, ktoru mu partner dal a velmi sa mu pacila, lebo je babska (???), predtym sa bavili ze by sli mozno niekedy na tu chalupu, chlapec sa ale potom rozpraval s maminou a partnerovi povedal, ze on by tam siel, ale s rodinou /ma este starsie nevlastne sestry/. Toto priatel niesol zle, lebo to bolo, akoby on nebol jeho rodina.. Kvoli celej tejto situacii mam pre to pochopenie, avsak ak mame riesit svadbu a spolocne v buducnosti fungovat, neviem si tento model uplne predstavit..