Priateľ nechce odísť od svojej matky

14. jan 2023

Ahojte, som tehotná ale moj priateľ nechce odísť od svojej mamy.. no minimálne mám taky pocit a keď mu poviem niečo za byt že by som chcela bývať sama lebo potrebujem súkromie že tu sa mi to proste nedá nemám tu všetky svoje veci tak mi ide z neho pocit že o tom nechce ani počuť vkuse sa na niečo výhovara.. ja si reálne neviem pretaviť kojit po ich dome babatko mi zaplače a svokra hneď sa mi bude starať čo mám a čo nemám robit.. so skúsenosti mojej mamy jej toto svokra robila a že veľmi zle to znášala keď sa jej niekto staral do výchovy.. nemám zlý vzťah so svokrou len je ten typ že všetko potrebuje vedieť stara sa do hádky vletí do izby od kamarátky mi nosí veci pre tehotné neni to nevďačnost ale prečo sa má nespýta… ja už som naozaj zufala a ešte k tomu majú bojové plemeno čo sa bojím že keď bude žiarliť tak bábätku ublíži..

anjelicek26
14. jan 2023

Preco ste u jeho mamy momentalne, preco nezijete sami? Neviete si financne dovolit vlastne byvanie? Samozrejme, ze to dobrotu robit nebude, ale ake mate moznosti? Budes mat poriadnu matersku ci len rodicak? Ono niekedy ti to priatel proste objektivne vyhodnoti, ze momentalne "na to nemate" pretoze este s dietatom len prijdu tie skutocne naklady a vsetko je drahe... si pripravena ist po roku do prace, aby ste financne zvladli nieco vlastne? Lebo chciet je pekna vec, ale ci to aj pojde... potom mozes muzovi argumentovat osamostatnenim...mna udivuje, ze ste to neriesili pred detmi...

abbey1
14. jan 2023

Vieš, ona tá staromódnosť, že najskôr svadba, bývanie a potom až dieťa, má niečo do seba. ;)
Možno by bolo vo vzťahoch ešte pred dieťaťom sa s partnerom hlavne otvorene porozprávať, získať predstavu, ako si kto predstavuje budúcnosť a až potom zvážiť svadbu a dieťa. Mnohým problémom by sa predišlo.

autor
14. jan 2023

@anjelicek26 babatko bolo neplánovane my sme predtým neriešili nejako bývanie lebo vždy sme chceli svoje nie podnájom .. ano materskú budem mat fajn a priateľ tiež pekne zarobí a viem čo obnáša dieta aké náklady.. len tu ide o to že on nechce ísť od mamy prec

miadi
15. jan 2023

Aha Takze obaja mate super platy no zijete u jeho mami , Lebo podnajom je horsia moznost ? 🤣prepac smejem sa. Tak ste obaja nesamostatni. Nemas mu co vycitat nemusela si sa stahovat k nim. A Neni to svokra je to priatelova mama. Dieta ste urobili nahodou no taky zavazok ze svadba a vase byvanie .. tak na to sa pan este neciti lebo nevie ci to s tebou chce . Prajem vela stastia.

nwnw
15. jan 2023

Juj moja zlata kamaratka toto mala. Presne nechcel ist id mamy a pri prvom dietati svokra ju doslova deptala. Niekolko krat odisla byvat k rodicom, kym sa rozhybal s byvanim. Ale aj to musela vybavovat uplne sama, lebo on neochota.
Drzim palce... Ja by som radsej sla do garsonky,ako taketo huste vstahy.

simonka15513
15. jan 2023

Svoje v dnesnej dobe je tazko no da sa .. tak ja som brala radsej podnajom za 550 nez byvat s niekym a nemat SUKROMIE . A po narodení babetka som tak isto asi mesiac nechcela nikoho tak si neviem ani predstavit byvat so svokrou.

nicegirl369
15. jan 2023

Nemozes sa odstahovat k rodicom? Vysvetli mu, ze chces mat sukromie a ak to nepojde, Daj mu ultimatum.

zooeynka
15. jan 2023

Ak mas prijem, prichadza do uvahy ze kupis byt sama? Uplne najlepsia volba, urobis prvy krok a to tvoje teľa sa bud prida alebo nie.

ckocka
15. jan 2023

To bude svokra na zabitie, nosí ti veci od kamarátky a ani sa nespýta. Nevieš aké to u nej bude s dieťaťom, ale vieš že to nevydržíš. Ale doteraz využívať mama hotel a nič neriešiť bolo pohodlné.
Ja byť svokrou tak vás sama ženiem ochutnať slobodu a nezávislosť, po ktorej všetci tak túžia až do chvíle kedy príde na platenie.

basska_b
15. jan 2023

Moja svokra ma z celozivotneho byvania u svokrovcov uzkosti a chore srdce 🤦‍♀️ casto rozmysla, ci niekomu nebude vadit, ze nieco urobila alebo povedala, niekedy radsej nieco nespravi, nez aby sa normalne opytala. Je tu plny konik for, ako je byvanie u svokrovcov peklo... chodte do podnajmu a budete mat pokoj. Ty sa mozes vyhrozit priatelovi, ze odchadzas, ale z rodicovskeho prispevku to potom neutiahnes :(

mirkava
15. jan 2023

Odišla by som k svojim rodičom a povedala mu, že ak chceme byť spolu tak jedine vo svojom

martina803
15. jan 2023

A preco nechce odist od mamy? Ako to odovodnil?

danica2711
15. jan 2023

to, že je mamičkin synáčik, že jeho mama sa do všetkého stará, že majú veľkého psa - to všetko si vedela aj predtým, než si "neplánovane" otehotnela. Za takýchto okolností sa normálna žena chráni aj "dvojnásobnou" antikoncepciou. Tebe to nebránilo nasáčkovať sa k nim a otehotnieť, tak keď sa ti to zrazu nepáči, máš 2 možnosti: ostať a akceptovať to (a veľmi tam nešéfovať, uvedomiť si, že nie si vo vlastnom) alebo odísť (ak mladý nechce, tak sama)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
15. jan 2023

Rovno hľadaj podnájom a biosploditela postav pred hotovú vec - našla som 3 byty, ideme na obhliadku a o mesiac sa sťahujeme. Uvidíš ako zareaguje, či bude mať gule osamostatniť sa.
Že máš nárok na príspevok na nevydatu matku od biotatka, nárok na platenie polovice nákladov počas tehotenstva, pôrod aj výbavu na dieťa hádam vieš, tak buď to bude platiť alebo pôjdete hospodáriť spolu

babulkomale
15. jan 2023

V pohode, minule tu boli prispevky ako sa kazdy osamostatnit nemusi a investovat velke peniaze do svojho domu a je uplne ok ked ta svokra bude este sikanovat na tvojom dochodku, ak sa ho dozijes pri zvysenom krvnom tlaku...
Cize zostante a na dochodku budes mat nasetrene miliony lebo nebudes platit hypo a VTEDY MOZES ODIST. Logika konskeho fora, kde su vzdy vsetci zasadne proti tomu co pise autor temy 😃

luccija
15. jan 2023

Takže chces ísť do podnájmu či kúpiť na hypo byt?
Možno ma strach a je lenivý, pohodlný, alebo nechce platiť veľa za podnájom, tak radšej bude doma pri mame.Aky máš teda ty plán máte našetrené na svoje bývanie?Buď budeš u nich, u tvojich rodičov, alebo sa osamostatnite, alebo rozidete viac možností nie je
Najdôležitejšie je na čo máte financie

ahhola
15. jan 2023

Ty máš 15 a si v pasci"priatelovho" bytu?
Tak to budeš musieť strpieť priateľovi matku aj pri súloží.
Ty nemáš svokru, svokrou by sa stala po svadbe s priateľom. 💔

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sadkoni
15. jan 2023

Tak ak má teraz doma postarané o všetko tak sa nečudujem, že proste nechce ísť niekam. Ale teda asi by mi to tiež vadilo a snažila by som sa to zmeniť, porozprávať sa o tom s priateľom a nájsť nejaký kompromis.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
16. jan 2023

A ty si isla otehotniet k nim domov? Chce ta vobec svokra u nich ci ako si sa tam ocitla?