Priateľ mi nenapíše

6. apr 2023

Priateľ mi celý deň nenapíše. Neviem kedy ide z práce, kam ide, čo robí. Ozve sa mi aj večer, každú noc spíme spolu. Cez víkendy sme spolu tak pol dňa. Niekedy aj v týždni spolu sme a niekedy mi aj píše, ale písanie nemá rád a cítim, že to robí z povinnosti, keď už mi niečo napíše.
Už mi to začína vadiť. Myslím, že to nie je normálne aby som celý deň nepočula o ňom, až o 21 večer. 🙈
A to so mnou plánuje svadbu, rodinu. Ale ja už začínam mať toho dosť. Som ja zvláštna? Malo by mi toto stačiť? Je to v pohode? Celkovo on rozpráva malo, všetko z neho treba ťahať, častokrát sú to aj dôležité veci, čo mi nepovie, až kým sama na to neprídem. Nemám pocit, že tají niečo, len proste on sám od seba nepovažuje väčšinu veci za dôležitých alebo necíti potrebu ich so mnou zdieľať. Ja mu píšem cely deň, všetko čo zazijem, čo riešim. On len odpisuje na to. A keď mu nenapíšem, tak on proste nepíše. A aj keď sme spolu, on je proste ticho 🙈 Ja to už nezvládam.

viestta
6. apr 2023

Nie je pisaci a ani vykecavaci typ. Bud to prijmes tak ako to je alebo to bude pre vas vecny problem. Ty musis vypisovat vsetko, aj nedolezite, on nepovazje nic za tak dolezite aby ti to pisal. Ty musis rozpravat o vsetkom, on nie.
(po pravde ak by si mne tolko vypisovala, tak som z teba na nervy, to priznam bez mucenia, kto vie ako to citi on, mozno len nema odvahu ti povedat, ze sa mas krotit)

ckocka
6. apr 2023

" Ja mu píšem cely deň, všetko čo zazijem, čo riešim."
A to sa ti zdá normálne - v zmysle že to robí vačšina ludí a je to úplne bežné?
A ak ti na to všetko odpisuje tak si ho považuj, nájsť niečo podobné može byť dosť ťažké.

miadi
6. apr 2023

Tak najprv spolu byvajte v jednom byte/dome nebude ti musiet pisat mozete sa rozpravat. A ked zistis ze ani tak s tebou nekomunikuje na takom leveli aby si bola spokojna tak jednoducho svadba nebude a rozchod to vyriesi. Bud ho mas rada takeho aky je alebo nemas no na svoj obraz ho neprerobis . 😉

autor
6. apr 2023

@viestta povedal že sa tesi každej mojej správe. Už som skúšala mu aj celý deň nenapísat, tak sa pýtal že či som v poriadku a tiež sa tváril, že je smutný, že som nenapísala.

mircalla
6. apr 2023

Mna by piclo, keby mi niekto cely den vypisoval co zazije a co robi. Uber. To musi myt dost otravne

ckocka
6. apr 2023

To je svatec, brzdi nech ho neodoženieš.

laura07
6. apr 2023

Neznášam mobil, sms a telefonáty. Fakt to beriem ako nutnosť a píšem len formálne, rýchlo, jasne.

Ale ak je to pre teba nepredstaviteľne, neprerobíš. Ani mna by si neprerobila 🙂

miadi
6. apr 2023

Kazdu noc spite spolu a ty mu cely den pises spravy o kazdom prde 🤣Nebolo by krajsie si o svojom dni pokecat ked ste v noci spolu ? Inak dobry herec ze sa tvaril smutny ked si mu jeden den nepisala.😆

cyberk
6. apr 2023

No tak sadni si s nim a vyklop, co ti vadi, ale toto je charakterova crta, bud vie clovek kecat alebo nie… keby to bolo len o pisani tak budis.. ale ak ti aj irl vadi, ze je tichy, tak to je uz problem… dalsi slusny chalan, ktory skonci s parohami 😕

kitycat
6. apr 2023

Vzdy iba vecer ste spolu? To je vztah s vyhodami..

marca12
6. apr 2023

Ja tiez nepisem,nevolam. Len ak je nieco,co nepocka. Ja si dokonca pisem poznamky,ked sa nieco vtipne cez den prihodi,aby som nezabudla,ze mu to poviem,ked budeme spolu 🤣 tiez nemam rada,ked niekto o kazdom prde pise,je to neosobne. Mam taku kamosku,ktora toto robi a islo mi to na nervy. Ked som jej nikdy neodpisala alebo len stroho,pochopila,ze si musi najst novu obet. A pri kazdom frajerovi sa stazovala,ze jej nepise a nechapala to. Na to pisanie sa vykasli. Horsie je to s komunikaciou. Ak viazne komunikacia,to je problem. To,ze je malovravny sa da zvyknut,ale ze neriesi ani dolezite veci,to uz je problem,lebo sa vam problemy budu nabalovat a nebude ich kedy riesit.

autor
6. apr 2023

@cyberk prosim? S parohami? Myslíš, že si ho budem držať a podvádzať? Keď mi bude vadiť, tak sa s ním rozidem.

autor
6. apr 2023

@marca12 to som asi ja čo píše o každom prde 😀 ale píšem iba jednej kamoške a priateľovi. Ale nebudem už písať ani im. Budem sama.

autor
6. apr 2023

@ckocka svätec, by si sa čudovala

marca12
6. apr 2023

Preco by si mala byt sama? Ja nepisem a nie som sama. To mas divne vnimanie,ked mas pocit,ze ludia,ktori nepisu,su osamoteni.

autor
6. apr 2023

@kitycat hej tiež mi to napadlo, že vzťah s výhodami to je. Ale ide o to, že sú dni, kedy ja s ním nechcem byť, lebo mám svoje veci, ďalšie dni on má svoje. Ale niekedy sme spolu aj v týždni. Je to ťažšie, lebo máme deti a zatiaľ spolu nebývame.

autor
6. apr 2023

@marca12 tak ja sa reálne s ľuďmi nestretávam, mimo práce, nechodím s nimi na kávičky, ani nič. Preto by som sa bez písania cítila viac sama.

marca12
6. apr 2023

Tak treba chodit medzi ludi a socializovat sa. Toto pisanie je choroba dnesnej doby. Clovek sa citi sam,ak nie je v neustalom online kontakte.

laura07
6. apr 2023

No takze, nemáš cca 20 a nie je to tvoj prvý frajer, keďže “mame deti”. Teba priznať v úvode všetko a bude to jednoduchšie, ako neznámej osobe radiť, nechaj “frajera” doma.

Ja sa už nebudem zapájať. ✊

marianarem
6. apr 2023

Tak niektori ludia jednoducho fakt nie su na pisanie, s tym sa treba len zmierit. Moj otec ma napriklad mamu neskutocne rad a uz od detstva, su spolu cely zivot. Ale pisanie sprav je prenho jednoducho problem, nevie co pisat a ako. Ked sme raz boli s mamou na spolocnej dovolenke a on doma, tak nam napisal sms v zneni: "Dobry den, ako sa mate?" a podpisal sa tam priezviskom :D Sam od seba ze by nejako pisal, ako sa ma, co robi on, to vobec. Aj jeho telefonaty stoja za to. Napr. volal svojej sestre domov na pevnu linku a hovori: "Ahoj Elena, tu je...(priezvisko), si doma?" 🙂 Je to jednoducho taky typ. Ani nazivo nie je ktovieako zdielny. Pritom velmi dobry, mudry, vtipny clovek, ale komunikaciu zase az tak nepotrebuje.

bennn
6. apr 2023

@marianarem no to vidim skor vo veku ako v tom, že by nevedel čo... tak to vnima a ma zaučene väčšina starších ľudí bez sociálnych sietí... proste komunikácia inak ako osobne je officiálna...

jsbb
6. apr 2023

V inej téme je, že priatel je na nej stále nalepeny a tiež sa sťažuje :D

lelelienka
6. apr 2023

Zijeme spolu niekolko rokov, ale cez den si piseme len pripadne organizacne veci, naco si vypisovat ked sa vecer uvidime a mozeme si to povedat? A ked clovek pracuje, ani na to nema cas. By ma porazilo keby pisal kazdu hodinu co robi.

marianarem
6. apr 2023

@bennn Nie nie, je to povaha, ani nazivo toho moc nenahovori a nevie co, okrem odbornych tem, o tom by sa bavil hocikolko. Aj stara mama sa mi stazovala, ze uz ako maly jej nic nehovoril, nic o nom nevedela. Je introvert, casto zatvoreny vo svojej izbe.
Sam taz vyslovil podozrenie, ci nie je Asperger, vraj ked si o tom precital, tak sa tak citi, hlavne v tej komunikacii s druhymi. Ale ja ho vnimam ako cloveka, ktory proste moc nekomunikuje, ale spolocensky mimo inac nie je. Velakrat sa mi stalo za mojho detstva a dospievania, ze povedal k nejakej situacii len jednu vetu a aj ta mala len par slov, ale obsahom to prevysilo akekolvek siahodlhe reci.

viestta
6. apr 2023

Autorka, takže to je taky vzťah nevzťah, riešite si každý svoju kapustu, občas sa stretnete za jedným účelom a ty mu pomedzi to vypisujes o každom prde, on zdvorilo odpovie a ty si ešte nešťastná, že on nevypisuje litanie... 🙄 Na to, že máš dieťa, deti, teda nemáš šestnásť mi toto tvoje správanie vychádza dosť zúfalo. Zúfalo, ako od ženy co nepozná svoju hodnotu

autor
6. apr 2023

@viestta vieš, ťažko je to, randime pol roka, ťažko začať hneď spolu bývať keď su deti, zaťažovať ich tým, v prípade že by sa ukázalo, že z toho vzťah nebude.

autor
6. apr 2023

@viestta nemyslím si, že sa správam zúfalo. Napriek tomu sa tak mozem cítiť ale nie som z tých, čo tolerujú. Rozidem sa s nim v pohode. Veď ako sa aj píše vyššie, taký svatec, škoda ho pri mne

viestta
6. apr 2023

A čo ak by si ho skúsila akceptovať takého aký je? To, že nie je mesangerovy spisovatel neznamená, že je vadný. Ty môžeš byť s tým vypisovanim otravná, ale možno máš iné dobre vlastnosti a on ta akceptuje aj s tým nekonečným množstvom správ o veciach co ho nezaujimaju.

maxalla
6. apr 2023

Ak to nezvladas, tak si najdi niekoho, s kym to zvladat budes a kto bude zvladat teba 🙂 Zijeme vo svete, kde nemusime travit zivot v manzelstve s osobou, s ktorou sa necitime dobre. V mori je plno ryb a urcite sa najde niekto, kto bude zhovorcivejsi.

jaskolka
7. apr 2023

Veď sama píšeš, že aj rozprava malo, že z neho musíš ťahať slová. Tak čo chceš, aby ti vypisoval slohové práce? Človek, ktorý nie je na "vykecavanie" dupľom nie je na písanie. To je povaha, nezmeníš ho. Muž je tirz malovravny, na písanie vôbec nie je, aj na začiatku vzťahu mi písal málo, keď už, tak volal, ale tiež len cca 1x do dňa, maximálne.
Úprimne mňa by šľak trafil, keby mi dakto vypisoval každú blbosť, čo cez deň robil, otravivalo by ma to do nemoty. Co mu vlastne dookola píšeš stále?
Keď ti to vadí už na začiatku, ver tomu, že sa to nezmení, on viac hovoriť (a písať) nebude. A tebe to bude len viac vadiť.