Pocity menejcennosti kvôli rodine

9. aug 2021

Ahojte. Mám ísť na rodinnú oslavu, dedko oslavuje 80tiny. Mne sa tam moc nechce, necítim sa s rodinou dobre, príjemne. Všetci sú úspešní, majú školy, kúpili si si krásne domy za 200 000€ a ja.... V ich očiach nula, čo nič nemá. Mám prácu, som majsterka v automobilovom priemysle, síce žiadna kariéra, ale tak ja som nikdy nebola kariérny typ. Plat je fajn, som spokojná. Aj so svojou prácou, životom. S mužom si berieme hypotéku, ale na taký dom, ako majú moje sesternice veru nemáme. Mne vadí, že hlavne babka nás stále porovnáva a vlastne celá rodina. Že prečo máme taký dom a nech pozriem na Moniku, že ona aký krásny dom má a ako zariadený a ja som bola iba v Chorvátsku a Monika na Zanzibare a tak ďalej. Celá rodina podnikala, aj podniká, moji rodičia nikdy nemali peňazí nazvyš. Cítim sa tam zle, akoby neprijato, akoby oni boli niečo viac. Aj babka vždy robila rozdiely.
V normálnom živote som veselá kopa, som šťastná, mám všetko čo chcem. Ale keď prídem medzi rodinu, otočí sa to. A cítim sa ako nula, nezaujímavá.

gdpr
9. aug 2021

Chod len zo slušnosti zagratulovať a domov. Nikto ťa nenúti (nemôže nútiť) sa s nimi baviť keď sa necítiš príjemne ale byť v ich spoločnosti dlhšie ako ty to vidíš za potrebné.

mabenn
9. aug 2021

Ja sa tak cudujem tymto starym ludom...ze ani na konci zivota im nedochadza, co ma skutocnu hodnotu a takto byt netaktny...ked si ty spokojna, neries a ked su takto k tebe kruti, vyhovor sa, nechod...

buberova
9. aug 2021

Úplne ťa chápem...

dollyzv
9. aug 2021

Tak povedz že a mužova babka má toľko rokov čo ty a ešte je vitálna,nič ju neboli na nič sa nestazuje a tak dobre pečie/varí a hlavne neporovnava svoje vnúčatá 😂 normálne povedz že ty máš všetko po čom si tuzilaa a so svojím životom si maximálne spokojná,a pokiaľ nie sú spokojní oni,je to ich problém a nie tvoj ;)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamalaga
9. aug 2021

A to zarába Monika alebo Monika sa len dobre vydala a participuje na chlapových úspechoch? Však aj vy keď si dom porobite , bude mať veľkú hodnotu. Nielen ich. A ja by som zo slušnosti prišla pogratulovala posedeli hodinu a išla.

1katus1
9. aug 2021

Tak im len povedz že ty môžeš kľudne spávať a máš šťastné manželstvo a to je viac než dovolenky a drahé domy či auta. Ktorý z podnikateľov môže v kľude spávať hlavne v takej situácii aká je teraz. Pogratuluj zdrz sa Max 2 hodiny a choď domov. Môj otec má také pravidlo že každá návšteva po 2 hodinách smrdí 😁

queen_mary
9. aug 2021

Toto nikdy nepochopim. U nas je to naopak. Muz je z 3 surodencov najuspesnejsi, mame najvacsi dom 😅 a v rodicovskych ociach je vzdy to najvacsie 💩. Najprv ze preboha jak my chceme postavit dom, preboha co ty uz len mozes robit v takej praci. Vsetko co spravi je zle. Ja by som sa z takeho chovania zlozila uz davno. Bez na oslavu, pogratuluj, a ak sa budes citit zle tak by som odisla, na hocico sa vyhovorila... dedka mozes isr pozriet aj inokedy.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. aug 2021

@annamalaga Monika študovala medicínu, je lekárka, teraz urobila atestáciu. A teda vraj už jej ponúkli miesto primárky. Aspoň sa tým chválil jej partner.

autor
9. aug 2021

@mabenn Tak toto jej asi poviem rovno do očí, pretože ma to už vážne štve. Toto porovnávanie, kto má väčší dom, lepší plat, auto, kariéru. Akoby len na Tom záležalo.

annamalaga
9. aug 2021

Dobre. Super, že sa jej darí. Tak by som povedala. Ale že aj ty si spokojná , že nepotrebuješ to, čo ma jej Monika. Že si spokojná. Ak to aj naďalej nebudú akceptovať , tak tam nebudeš chodiť a hotovo.

autor
9. aug 2021

Ešte môj muž je veriaci, ja tiež a rodina si z neho robí srandu, hlavne sesternica (druhá) a jej muž.

dollyzv
9. aug 2021

No tak to by som chcela vidieť kde ponúknu miesto primárky niekomu kto len teraz urobil atestáciu 😂😂😂 vieš,ono čím viac sa človek chváli,tým je pravdepodobnejšie že to je ani nieje pravda..väčšinou práve tí uspesni nemajú potrebu sa chváliť 😊 vieš možno to ani nesúvisí tak s tebou,alebo že nemáš taký úspech ako ona,ale je tu aj veľa tém od žien kde sa sťažujú že staré mamy robia rozdiely medzi deťmi..stačí že to vnúča sa narodilo miláčikovi starej mamy a hneď je uprednostňovane,poprípadne stačí že jej nesadla nevesta..neviem aký vzťah s ňou majú tvoji rodičia?

annamalaga
9. aug 2021

No mne keby si robili rodinný príslušníci srandu, či už z viery alebo výzoru či už mna alebo partnera, tak už odmietam sa baviť s nimi. A viac neprídem.

autor
9. aug 2021

@annamalaga Som, pretože mám všetko. Milujúceho manžela, plánujeme rodinu. Práca a plat sú fajn, kolektív super. Stále sme spolu, máme bohatý spoločenský život. Mne nič nechýba. To rodina mudruje a stará sa do všetkého, rozoberá naše auto, čo máme a nemáme a čo by sme mali...

dollyzv
9. aug 2021

Hmm tak v takom prípade by som poslala pohľadnicu s blahoželanim a osobne zagratulovať by som šla o týždeň 😂😂😂 nemám rada také typy ľudí,ktorí si potrebujú na iných honkat ego..

autor
9. aug 2021

@dollyzv Myslím, že aj mamina sestra, teda Monikina mama bola uprednostňovaná pred mojou mamou. Aspoň tak som to pochopila od mamy. A k tej atestácii... Mne je to tiež divné, ale nechcem nikoho obviňovať z klamstva, ale primári/primárky sú väčšinou už starší a skúsenejší.

ledgerka
9. aug 2021

ja by som si z toho vobec nerobila tazku hlavu. Keby komentovali moj dom alebo auto len by som povedala ze sa v nom vozim/byvam ja a ja som spokojna. Nazor inych ma nezaujma. Idem do chorvatska lebo sa mi tam paci a idem tam ja a nie oni. Ak sa to niekomu nepaci, ukazala by som na dvere a povedala ze mozem odist. Taka priama konfrontacia :D Nikto by ta neposlal prec, stavim sa. Proste si nenechaj srat na hlavu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
9. aug 2021

@viestta veď toto. Dnes milujúci manžel a vlastný dom a rodina už niesu samozrejmosť.

dollyzv
9. aug 2021

No tak je to možné že žiaľ si to "zdedila" po mamke..jednoducho to neovplyvnís nech by si robila čokoľvek..kebynste mali zase veľa,tak by pindala načo vám to všetko je,že nemáte žiadny čas a ďalšie táraniny..vždy by si niečo našla prečo by to nebolo dobré..takže nič si z toho nerob a vôbec sa nemusíš pri nich cítiť ako nula..pokiaľ si so svojím životom spokojná,je ich trt do toho aj keby ste žili v lese v pernikovej chalúpke..chápem že sa chces tým rečiam vyhnúť a nerobí to dobre na psychiku,tak sa do toho nasilu nenut..pri takýchto ľuďoch treba mať silný žalúdok stráviť všetky tie kecy 😂

taga
9. aug 2021

Skus takto:
* jeeej babi, ja by som taky dom nechcela ani zadarmo, kto by taky velky upratoval?
* vies co, my sme si tu dovolenku tak uzili, skvele nam bolo, vsetko perfektne, nic by som nemenila.. zanzibar skusime nabuduce
* mam skvelu robotu, citim sa velmi uzitocne, ked vidim, ze viem pomoct inym ludom...ved co spravi doktor ked sa mu pokazi auto?kazdy sme dobry v niecom inom, tak to ma byt
* babi, taka som rada, ze ta vidim, porozpravaj mi, ako sa mas (a mas na hodinu vystarano)

maminkadeticiek
9. aug 2021

@dollyzv Bomba napad 👍😁 A pekne,slusne,s jemnym usmevom na perach.

Kazdy kto takto netaktne riesi peniaze,porovnava majetky a robi si srandu z viery je chudak a je mi jedno ci ma 30 alebo 70 rokov.Mala by si sa pripravit mnozstvom takychto odpovedi.Dobre vies co ti hovoria,tak sa priprav.Ak nemas ten dovtip rady poradime 😉 Mne staci ked sa ma babka vypytuje co to a to stalo a nikdy neodpovedam,hned ju zaparkujem.Stari ludia vedia byt v tomto taki netaktni a este to aj dalej roztrubuju.

kikk
9. aug 2021

Mila autorka, uplne rozumiem tymto pocitom....i napriek tomu, ze tam isto pojdes nasilu a s nechutou a s vopred jasnym scenarom, ja osobne ti radim chod tam. Nikdy, naozaj nikdy nevieme, co sa inym deje za dverami. Ci je tvoja sesternica naozaj stastna, ci nema problemy a navonok sa tvari ako hviezda, lebo ini ju za nu povazuju. Chod na oslavu a bud sama sebou, najkrajsou ozdobou zeny a najvacsou zbranou proti zavisti a hnusnym reciam je usmev a to, co z teba vyzaruje❣👌nechaj, nech z teba vsetci zavistlivci a porovnavaci citia to stastie, ktore tebe a tvojej rodine staci😉👌ak niekohi robia stastnyn tituly, nech studuje...ak vacsi dom, nech ho ma....ak chce starka porovnavat, nechaj ju tak a suhlas s nou..moznonju to prekvapi a odzbroji...Ano, Monika ma naozaj obrovsky dom, ano je uzasne, ze bude primarkou....a starkej dojdu slova a ty sa mozes na oslave daleh bezstarostne zabavat😉👌zvladnes to s graciou, len hlavu hore a uvidis...uz nebudu hovorit o tvojich bratranxocb a sesterniciach, ale o tebe...aka si stastna, vesela a plna zivota😘

autor
9. aug 2021

@maminkadeticiek Ja veru ten dovtip nemám, ale rada si nechám poradiť. Lebo inak by som už vybuchla a to by nevyzeralo dobre 😊

maminkadeticiek
9. aug 2021

Tak napis ich oblubene narazky.Urcite ti viacere poradia 😉

suge
9. aug 2021

To, že ťa niekto s niekým porovnáva hovorí veľa o ňom, to, že ťa to trápi hovorí veľa o tebe. Rodinu zrejme nevyriešiš, ale vlastné sebavedomie a pocit menejcennosti môžeš. Ak si skutočne vďačná a spokojná s tým, čo robíš a máš, babkine jedovaté reči ti môžu byť ukradnuté. Môj recept? Zásadne neprotirečiť + humor, event. ignorácia, ak človek nemá chuť konverzovať. Pre niektorých ľudí nebudeš nikdy dosť dobrá. Nikdy. Ale pre seba môžeš byť. Držím palce.👍🤗

marcellka32
9. aug 2021

Nešla by som na oslavu, môžu ti byť všetci vieš kde....moc si to pripúšťas, keď sa tým trápiš...vieš koľko je párov, čo majú domy, vily, dovolenky no ale ich vzťah je onicom? Pekne si kúpte domček aký vám pasuje a druhých do toho nič

autor
9. aug 2021

@maminkadeticiek Tak napríklad..
Monika chodí stále po dovolenkách, prečo nie Vy?
Prečo si nekúpite lepšie auto?
Ty nemáš Iphone?
Prečo máš dlhé vlasy? Nie je Ti v nich teplo? Prečo sa neostriháš?
Máš silnejšie boky, ramená, Monika je štíhlučká, ona si môže obliecť čokoľvek.
Pozri aká je Monika úspešná.
Prečo si taká vysoká?
Prečo nemáš kreditku ale len debetnú kartu?
Kde vlastne pracuješ?