Partnerovi rodičia finančne nepodporujú dieťa

1. máj 2024

Ahojte, mam už dlhšie problém s partnerom a jeho rodinou. Ako vyplýva z názvu diskusie partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom finančne, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča (vraj vytúžené). Chodia si pravidelne (3-5x ročne) na výlety alebo dovolenky v rámci Európy. Podnikajú, tvrdia, že im už podnikanie nejde a sú v mínuse. Už pri narodení dieťaťa nám neprispeli (ani zo slušnosti) nič. Ani euro. Dostali sme nejaké tri hračky v minimálnej hodnote, ktoré ani nekupovali ale dostali. Taktiež nám jeho matka od známej doniesla tašku oblečenia. Preplatili jedny náušnice. Moja rodina pravidelne "prispieva" nielen finančne, ale aj praktickými vecami kt. využijeme. Keďže som na RD pomoc by sa nam hodila. Partner však v tomto nestojí pri mne a tvrdí, že nie sú povinni živit naše dieťa lebo to nepotrebujeme ani mu nosiť dary a pod. Vo mne však vrie keď sústavne pro každej návšteve počúvam o dovolenkach alebo výletoch a nám nepomôžu nič. On očakáva, že sa budem s nimi stretávať tak často ako s našimi, ale ja nemám záujem o ich snobskú spoločnosť. Ani z jedného výletu dieťaťu nič nedoniesli. Mne to príde totálne nefér voči mojej rodine, ktorá sa snaží nás podporiť, aj keď nemajú toľko ako oni. Naši prídu raz za mesiac na otočku, a oni by sa k nam chceli nasačkovať na celý víkend s tým, že sme nútení sa im venovať tri dni a ja si to neželám (z pochopiteľných dôvodov) . Vzťahy medzi mnou a nimi sú na vode mrazu a partner sa ich sústavne zástava. Svokra tu bola raz pomôcť na tri dni a nezaplatila ani nákup, ani dieťaťu nič nedala. Pravidelne si nechá všetko platiť.
Chcela by som sa opýtať, že či si myslíte, ze je k veci ich priamo v tomto konfrontovať z mojej strany keďže on to neurobí alebo im mam dávať dieťa "zadarmo" a tváriť sa, ze to je okey alebo nie som povinná im len preto že sú to jeho rodicia nosiť dieťa. Ďakujem

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guudy
1. máj 2024

Tvoj priatel ma pravdu. O svoje dieta sa musite ppstarat financne sami. Vy ste rodicia. Stari rodicia nemaju ziadnu povinnost prispievat vam na chod domacnosti. Ak ti vadia rozdiely medzi tvojou a priatelovou rodinou, mozes poziadat svoju rodinu, aby vam neprispievala.
Od teba je drze ziadat peniaze od priatelovych rodicov.

sun_shine_2020
1. máj 2024

Oni nie su povinni vam nieco prispievat na ich vnuca...ja teda neocakavm od nasich alebo svokrovcov, ze nam budu financne prispievat na deti. Su to nase deti a pred tym nez prisli na svet, tak sme na to financne pripravili....a zas na druhu stranu: v dnesnej dobe su veci pre babatko cenovo dostupne, ci uz nove alebo z bazarika, alebo keby bolo velmi zle, tak casto daruju maminy oblecenie po detoch. Takze na oblecenie neziadam, aby prispievali.

0silvia0
1. máj 2024

To si robis prdel s touto temou, ze???? Ze si si to vymyslela?😂

taynee
1. máj 2024

Odkial si prosim ta zobrala informaciu, ze stari rodicia maju prispievat na vase dieta? Oni svoje dieta vychovali a dali mu, co treba. O vase dieta sa musite postarat vy sami. Bez ohladu na to, ci maju peniaze aleno nie.

vyrovnanaosoba
1. máj 2024

Teba za nevestu by som nechcela aj keby si zlaté uši mala.

matkahelka
1. máj 2024

opat raz dakujem Bohu, ze mam len dcery a nebudem mat nevestu.

mk1111111111
1. máj 2024

Daj ich na sud, co sa s nimi paras, aj muza, na toho nezabudni, nestoji pri tebe 💪

tehulka2011
1. máj 2024

ze davat im dieta „zadarmo“ 😄 preboha

vyrovnanaosoba
1. máj 2024

@matkahelka nikdy nehovor nikdy 😁 (srandu jem)

sigma510
1. máj 2024

Tvoj partner má pravdu, nie je povinnosťou jeho rodičov prispievať na vášho potomka, oni si svoje deti už vychovali a odživili, prečo by tebe mali prispievať na dieťa? To je tvoje dieťa a tvojho partnera, živiť ho mate vy, a nie dedkovci. Ze chodia na dovolenky? A čo im závidiš alebo co? Odrobili si svoje, na tie dovolenky si našetrili alebo teda zarobili, tak chodia, kde je problém? Nie sú povinní vám ani zo slušnosti nič dávať, spravili ste si dieťa, tak sa starajte, keď máš málo, môžeš ísť pracovať, nepochopím, muž musí mať zlaté nervy, počúvať tieto tvoje dristy, ja by som ta s nimi poslala hneď, a ešte konfrontovať svokrovcov, že halooo nedávate nič dieťaťu ktoré sme si spravili my a sme povinní ho živiť, to si len spravíš peknú hanbu, a keď potom nebudú mať pekného slova na teba, nebudem sa vôbec diviť, máš to naozaj trochu pomýlené. Za zlé vzťahy medzi vami môžeš tak akurát ty s tvojimi stupidnymi názormi ze vám majú financovať potomstvo.

mimi_lali
1. máj 2024

Alebo im mám dieťa dávať “zadarmo” prepáč ale čo si čakala že keď si urobíš dieťa a je to ich vnúča že su nútení teraz vám finančne nonstop pomáhať ? To je vaše dieťa nie ich, môžu pomôcť ale aj nemusia trošku to preháňaš. Mne keď sa mala narodila naši mi kúpili čo zvážili a tiež to neboli dary za milióny, och niektoré tu si robíte deti asi pre starých rodičov alebo čo😂

tttbb
1. máj 2024

Na jednej strane chapem tvoje pocity, je to urcity druh krivdy, kazdopadne ako bolo pisane vy ste rodicia a vy mate vyzivovaciu povinnost. Asi by mi to trochu tiez vrtalo v hlave, preco tvoja rodina dava a druha nie, ale nespravis s tym nic konieckoncov. To ze ti su nesympaticki, zial bud sa s nimi stretavaj co najmenej, alebo to musis nejak spracovat v sebe.

haley7897
1. máj 2024

Vraj konfrontovať 🤣🤣🤣 Zvyčajne nechodím len na komentáre ale tu sa oplatí 🤣
Mrs. Entitled 🫣

maminkadeticiek
1. máj 2024

Preboha to co si ty za hnusneho cloveka???To si si kde vysedela,ze ktokolvek by ti mal prispievat na rodinu a dieta?!Teba hanba nefacka?Si hrozny a navyse zavistlivy clovek.Hnus

0silvia0
1. máj 2024

Vytvor si cennik, jasne ze im nebudes davat dieta zadarmo. Ja by som dala hodinovu sadzbu na dieta 50 euro. Nech starych pekne osklbes, ked uz si teda porodila vnucku, ci vnuka, nech platia za pritomnost vnucata. Si dobra obchodnicka, len tak dalej

lienka.7
1. máj 2024

Autorka, precitala som si len 1/3 tvojho príspevku a stačilo.mi...
Z akého dovodu majú partneri rodicia sponzorovať vašu rodinu? Nemáte peniaze? Nezvládate to financne? Alebo???
Ja normalne ziram, co ste tu niektoré schopné napísať 🤦‍♀️

madla60
1. máj 2024

normálne som sa ...,načo máš dieťa, keď sa nevieš oň postarať? Rodičia nie sú povinní dávať NIČ, je to len ich voľba. A že chodia po dovolenkách, si zaslúžia, sú to ich peniaze.

gribka1
1. máj 2024

Naozaj to nie je ich povinnosť, ani nemusia ničím prispievať. Sa ti čudujem, že ťa vôbec niečo takéto napadlo. vaše dieťa, vaša zodpovednosť, vaša starosť. Ak dajú super, ak nedajú, je to úplne v poriadku. Daj si do poriadku tento názor a buď rada, že aspoň manžel rozmýšľa rozumne.

sigma510
1. máj 2024

Autorka si evidentne robila dieťa na prenájom 😂 dám ho babke, vypýtam pajdu a idem na kávu 😂

aandrea9
1. máj 2024

Ty máš hlavne problém sama so sebou. Tisíce žien sú na rd a nikto im nepomáha. Nehanbis sa brať od tvojich rodičov aj keď sami majú málo? Svokrovci sú snobi? Starali sa o svoje dieta a ty sa staraj o to vaše. Že ťa hanba nefacká.

maciatkolulu
1. máj 2024

A ty vole.... Ja mam tiež už vnučku plus 10 ročne dieťa.a čuduj sa svete,neprispievajú na vnúča,kúpim,čo viem,že má mala rada,sem tam nejaké oblečenie,normálne darčeky na Vianoce a narodky,ale akože pardon,prispievať? Prečo? Vychovávame ešte dieťa,čo potrebuje tiež. Rozmýšľam,či nem chcieť od svojej matky,aby naňho prispievala. Pokračuj ďalej a bude ti prispievať manžel výživným

wolf_
1. máj 2024

Dávať dieťa (vnúča) "zadarmo"? Ako vážne??? Nie sú povinní vás finančne podporovať, kupovať dary a ja neviem čo. Síce viem pochopiť, že porovnávaš, že tvoja strana finančne podporuje a mužova nie, ale finančné zabezpečenie je proste vaša vec. Nie vec jeho rodičov alebo tvojich. Ste "nová" mladá rodina, samostatná domácnosť, za financie ste zodpovední len vy. A áno, blízki majú "nárok" na svoje vnúča "zadarmo". Až mi je sprosté to vôbec písať. Ako toto preboha môže niekomu napadnúť?

tenerifka
1. máj 2024

Tema zalozena adminom MK, aby to tu “zilo”. Nic ine. Takato vymleta zena v reale nemoze existovat

luccija
1. máj 2024

Nie všetci starí rodičia sa idú potrhať za vnúčatami.Je to ich vec čo robia s peniazmi.Ale zase chápem nejakú krivdu, že malej nekúpia niečo "len tak" pre radosť.Dieta je v prvom rade vaše, ale vadilo by mi kazdotyzdnove návštevy na víkend a venovanie sa im.A ty nezavid, že podnikajú, cestujú vy im to asi neplatíte.Vies koľko je ľudí mladých rodín čo svojim rodičom zaplatia more?môžeme to aj takto otočiť.Mozno nie sú spokojní s tebou koho si vybral ich syn atď...a možno sú takeho nastavenia.Ty hlavne neporovnavaj koľko dajú tvoji rodičia a koľko jeho sú to ich peniaze

domkakvet
1. máj 2024

Ja neviem ci je toto vymyslene, alebo naozaj, nech je ako chce, ale po tomto prispevku som pochopila preco chcu zeny viac aby sa im narodila dcera ako syn. Tvoji svokrovci nie su povinny financne ani nijako podporovat dieta, ale maju pravo sa s nim stretavat a ak si ty mala dieta preto, aby tvoji svokrovci ho nejako podporovali, tak to uz neviem co na to povedat a ak ti je luto, ze tvoji rodicia viac davaju, tak neber ani od nich, aby to bolo finanxne fer.

vevesh
1. máj 2024

No pockaj....a ked budes potrebovat postrazit, tak to ti svokrovci maju dat tiez fakturu za "postaranie sa"? Ze ked budu chciet oni, tak musia zaplatit a ked ty, tak ty im zaplatit- Vsak nadarmo si nerodila🫣🫣🫣🫣🫣ako uz som videla vsetko....by som ta ako nevestu poslala pekne do roboty od rana do vecera, aby si vedela ako sa peniaze zarabaju, ked "dieta nie je lacny spas" -a vies o tom, ze zo zakona mas TY vyzivovaciu povinost na dieta-minimalne na dalsich 18-26rokov, ze ano?....😜😜😜

autor
1. máj 2024

@sigma510 ano ano tej babke platím niekoľko rokov každú jednu kávu ja. Mne v živote nikto z nich nič nekúpil ani na jeden sviatok 🙂 a ani môjmu dieťaťu.

anickabasnicka
1. máj 2024

ty máš svoje dítě ráda nebo jsi ho našla někde na chodníku v krabici? píšeš o něm jako o nějaké věci-dieta to a dieta tamto. rodiče tvého partnera by byli povinni přispívat na tvoje dítě pouze tehdy, pokud by byl jejich syn-tvůj partner, neplnoletý a neměl by žádný příjem.a nebo byl jinak omezený v získání příjmu, pak by vyživovací povinnost přešla z otce dítěte na jeho rodiče-svokrovce. můžeš si to najít v zákonech, ale musela by jsi to dát nejdříve na soud.
vzhledem ale k tomu, že žijete ve společné domáctnosti, tvůj partner a zároven otec dítěteje plnoletý a má příjem, tak zřejmě nemáte nárok na žádné finance od prarodičů.
ale můžš to zkusit přes ten ceník za pujčení dítěte svokrovcům, budeš první matka, která prodává legálně svoje dítě. přeji hodně uspěchu. jo, a nezapomen pak tento příjem nahlásit na sociálce a také ho patřičně zdanit.a vystavuj potvrzení

anesim
1. máj 2024

Si na RD,takze mozes ist do prace, dieta sukr jasle, opatrovatelka.