Oznámenie tehotenstva od švagriny

23. jún 2020

Ahojte. Prave som sa dozvedela ze je svagrina tehotna. Oznamila to na veceri kde pozvala svoju mamu a brata(mojho manzela). Ja som bola v praci ale mne ani bu ani be ani ci by som mala cas, jednoducho nic. Zranilo ma to, pretoze s manzelom sme spolu uz dost dlho. Myslela som ze ma beru ako cas rodiny ale zrejme nieje to tak. A ceresnicka na torte, dostali sme male babätkovske papucky. Vie ze tiez velmi tuzime po babätku a ona nam daruje papucky?
Neviem ci to neberiem prilis osobne, ale ako by ste to brali?

autor
23. jún 2020

#sucast rodiny

syslik81
23. jún 2020

ja som ro neoznamila ani sestre ani brartovi :D som zavolala mame a ta to uz povedala zvysku :D detske topanky mala dat muzovi a nie bratovi-to je chore ale tak sme vselijaky .. hod to za hlavu ..

taga
23. jún 2020

A naco su vam papucky? 😂 to je asi premotivovana mlada prvorodicka ze 🙈 no nic, tak neviem akoto myslela, ale nevypalilo to velmi dobre, a na tvojom mieste sa pripravim, ze takto moze pokracovat cele jej tehotenstvo. Vela stastia, nech sa aj vam zadari ❤ skus ju nacas vytesnit pre vlastnu dusevnu pohodu

ukulela
23. jún 2020

s tymi papuckami bola naozaj premotivovana, no verim, ze to nemyslela zle. a mozno aj preto nepozvala priamo teba lebo vie, ze by tito mohlo byt neprijemne ... skratka ty ju poznas, ty musis vediet, ci je zakerna, alebo nie. ak nie, tak by som to urcite nebrala osobne.

autor
23. jún 2020

@taga no neviem, tie papucky si asi dam do vitriny vedla tv nech sa na ne mozem dennodenne pozerat 🙄🙄🙄🙄. Presne bude prvorodicka, ale aj tak toto som necakala. Este par mesiacov do zadu sme sa o tom rozpravali a vedela ako nam je tazko.

autor
23. jún 2020

@ukulela no skor mi je toto neprijemne. Ze ani naznak ze by ma tam chcela. Ked sa vydavala na urade den pred svadbou vecer nam napisala sms ze ci tam chceme prist aj my. Jasne ze sme tam nesli. No nevadi, asi sa zacnem spravat rovnako🤷‍♀️

sissy27
23. jún 2020

Podľa mňa robíš zbytočne drámu. Nedostala si zlatom vytlačenú pozvánku k svadbe - urazená. Nepozvala ťa aby ti oznámila tehotenstvo - urazená. Dostala si prkotinu v podobe papučiek - urazená. Zafúka vietor opačným smerom - urazená.
Ale nejako ti nedochádza, že švagriná nie je povinná plniť tvoje očakávania a robiť veci tak ako by si ich robila ty. Zrejme si nepotrpí na fanfáry, keď mala minisvadbu na úrade a tehotenstvo oznámila svojim úplne najbližším, teda rodičom a súrodencovi. A asi jej bolo blbé ťa pozvať a oznamovať ti to pri torte, keď pozná vašu situáciu. A možno sa mal ozvať tvoj muž, že radi prídete obaja. Len ty si asi čakala extra pozvánku na tvoje meno. Papučky ste možno dostali ako symbol nech sa aj vám zadarí.
Prepáč, mne znieš ako zatrpknutá frustrovaná žena, ktorá sa teraz ide mstiť, lebo niekto si dovolil niečo čo nie je podľa jej predstáv. A ja sa nečudujem, že švagriná nemá potrebu mať ťa pri sebe v dôležitých okamihoch.

autor
23. jún 2020

@sissy27 dakujem za nazor. No s tou svadbou nemas pravdu. Na svadbu na urade si zavolala kamosky s madarska a vlastnemu bratovi napisala den pred svadbou iba sms ci chceme prist. O mesiac neskor mala hostinu s vyse 100 hosti. O datume oslavi sme sa tiez dozvedeli od cudzich. Manzel bol na nu nahnevany a ja som ho prehovarala aby na to vsetko zabudol ze to je jeho sestra. Ziadnu extra pozvanku som neocakavala. A tie papucky ako symbol nech sa aj nam zadari? Zial my mozno vobec nebudeme mat deti.

sissy27
23. jún 2020

Tak iste to zamrzí, že kamošky pozve a brata nie, ale je to jej svadba a jej rozhodnutie koho pozve a koho nie. Asi na to má nejaký dôvod 🙂
Stále si myslím, že si príliš vzťahovačná. Ale možno sa mýlim a švagriná je fakt malá zákerná mrcha a robí ti to natruc 🙂

kocurikpupcek
24. jún 2020

hmm, tak toto by trosku sklamalo aj mna. Je to take divne. Ale nerob si z toho hlavu. Neries ju, lebo ta to bude zbytocne zozierat. Urobila ako urobila. Viac neries. By som zdvihla telefon a pogratulovala jej. Zjavne sa vyziva v pocite, ked sa vsetko toci okolo nej.
A dava ti svagrina aj ine signaly, ze do ich rodiny "nepatris"? Myslim, napr. rozprava iba o svojom probleme a hoci vie o tvojej situacii, tak nema ani v pate sa aspon opytat ako sa mas ? Alebo pri stretnutiach s tebou vacsinou prehodi len par zdvorilostnych viet aby rec nestala? Alebo si mas s nou o com pokecat?uprimne.

lula313
24. jún 2020

Ani ja som osobne neoznamovala švagrom, že som tehotna, v podstate oznámila som to malo ludom a nejak som cakala, že to poslu dalej. Osobne ďalšiu kategóriu tvorili kamosky, kolegyne, ktoré sa snažili dlho a nám sa na prvé razy podarili obe deti. bolo mi nepríjemne nielen im to oznamit do oci, lebo aj keď viem, že má majú radi, doprajú mi, tušila som, že ich to bude trapit, že prečo niekto má už dve deti a oni ani jedno. Takze aj tu máš jedno vysvetlenie, že možno švagriná brala na teba ohľad, alebo jej bolo nepríjemne sa tesit z tehotenstva s najbližšou rodinou pred niekym, kto možno tie deti mat nebude.

lenuliatko84
24. jún 2020

Beriesnto moc osobne.ved si bola v praci a tvoj muz ti to povie predss.a darcek papucky je hrozny

elaela23
24. jún 2020

Uz som par krat pocula,ze tehotna da nieco,tomu kto deti chce-aby sa nalepilo. Mozno jej to niekto poradil.a vecera? Nemusis byt urazena.je to jej osobna vec, ak to chcela povedat len svojim. Kazdy sme iny a mame inu predstavu o svojom zivote co je pre teba zvlastne je pre nu OK a nsopak.

miadi
24. jún 2020

Asi to moc preživaš Lebo sama by si chcela byt tehotna a chcela by si byt pre nu doležitejšis. Ale asi nemate taky vztah. Je to divne že ti poslala papučky.. volakedy sa na mk dali posielat tehu bacilky .. Mozno to bolo tak myslene. Opytaj sa muza co povedala ked mu ich davala. Popripade jej ich pošli spet ze vy ich žial nepotrebujete. A viac to nerieš.

jumama
24. jún 2020

Papucky dostala aj svokra? Alebo mozno to bol jej sposob oznamenia, ze im dala papucky aby to nemusela hovorit. Z papuciek pochopili, povypytovali sa jej a muz ich doniesol domov? A preco ked zavolala muza, tak on nevolal teba, resp. sa nepytal sestry, ze ta zoberie so sebou? Mozno su taka citovo posunuta rodina a treba s tym ratat....

lucinka1988
24. jún 2020

Ja keď som 2.krat otehotnela( žiaľ nedopadlo to dobre), tak som tehotenstvo oznámila osobitne iba mojom rodičom, následne jednému bratovi, s ktorým mám úžasný vzťah a následne druhému- bez prítomnosti jeho ženy, nakoľko sú spolu krátko a takú osobnú vec ako moje tehotenstvo som chcela zdieľať len s najbližšími. Samozrejme, že jej to hneď povedal, ale ja som nejako nemala potrebu to naraz oznámiť všetkým vrátane širšej rodiny. Pokiaľ ti ale nerobí dobre situácia, že švagriná je tehotná, obmedz s ňou kontakt na minimum a hlavne nedovoľ, aby sa jej tehotenstvo stalo pre teba hlavnou témou na najbližšie obdobie. Ži si svoj život, nájdi si niečo, čo ťa bude tešiť a z čoho budeš mať radosť a toto skús vypustiť z hlavy..

moonlight1210
24. jún 2020

Ja sa spytam inak:

Vidis, co s tebou urobili tie papucky. Za aky netaktny darcek ich povazujes. Skoro urazku, lebo su (z tvojho pohladu) bezohladne k vasej situacii.

A teraz si predstav seba na tej veceri s necskanym odhalenim. Ako tam sedis, upravena, prijemna konverzacia a zrazu ona so ziarivym usmevom prezradi velku novinu a daruje vam papucky.
A caka sa, ze teraz sa budes s nou tesit, priat jej a uprimne gratulovat.
Mozno by si bola uprimna a tesila sa s nou.
Mozno by si tam uz do konca sedela stuhnuta so skrobenym usmevom a v duchu sa pytala, ako ti to mohla ta potvora takto bezohladne urobit. A v duchu struhala tie papucky na piliny.
Alebo mozno len nechcela svagrina riskovat, ze v navale emocii vystartujes od stola a utecies plakat na zachod, aka drzost a netaktnost k tvojej situacii.

Vies, skoro kazda zena preziva svoje prve tehotenstvo akoby bola prva a jedina na svete. A chce sa o to podelit a caka, ze jej najblizsi (alebo aj vsetci) sa budu tesit s nou a daju jej tu jej jedinecnost najavo. (Kolke su naopak nestastne, az urazene, ak sa tak nedeje).
Takze nemusela tie papucky mysliet vobec v zlom.
Ani to nepozvanie (plus mohla to mysliet, ze pozve brata, vsak pridete obaja. Alebo vyslovene povedala, ze ty nie?)

A to, ze oslavy svagrina robi tak po svojom (co sa vcasneho pozvania tyka), to uz vies. Je v tom svojska. Co uz s nou.

Nesnaz sa veci brat az tak negativne. Jednak ta to stastnou nerobi, jednak sa potom citis este urazenejsia. Pritom netusis, ako to cele naozaj bolo. A navyse sa dostavas do situacie, kde si povies, ze ta to uz ani nezaujima, ty uz svoj nazor (a svoj sukromny cierny mrak) mas.

ckatka
24. jún 2020

Tu podľa mňa trosku zlyhal manžel (ale -chlap-.asi mu to netrklo). Keď ho niekam pozvala (na večeru), mal ta zobrať automaticky (ste rodina), alebo si s nou mal overiť ci pozvanie platí pre oboch (a minimálne sa tváriť ze počíta ze dôjdete obaja). U nás chodíme automaticky všade obaja, jedine ze to je nejaké mecheche z prace bez partnerov ale to dopredu vieme. A takisto v rámci rodiny povieme väčšinou súrodencovi/bratrancom a oni si to už v rámci rodiny zmanazuju. Načo by som niečo hovorila zvlášť bratovi a zvlášť svagrinej?
Na jednej strane ta chápem. Tiež sme dlhé roky túžili po bábätku a nedarilo sa. Všetky svagrine aj mladšie boli dávno tehotné aj 2x...a my nič...ale my sme im to na rozdiel od teba veľmi priali a z každého tehotenstva v rodine sme sa tešili ako zo svojho. Je fakt...ze keď svagrina oznámila tehotenstvo v deň keď nám nevyšlo posledné IVF...bolo mi smutno...ale my sa proste o tom bavíme...tak sme si aj spolu porevali...no a čo...
No a nakoniec po x rokoch bolo predsa len dopriate aj nám.
Byt tebou možno by som ju zavolala na kávu alebo na zmrzku a pokecala....ze ako to myslela...ze dik za papučky...ak vám majú priniesť šťastie...ospravedlnila sa se som sa večere nemohla zúčastniť...A ze ti je proste veľmi smutno z toho ze vám sa nedarí. Nech vie co cítiš a týmto postojom by si podľa mňa mala trochu navrch...nech už to myslela v dobrom alebo zlom. Osobne však neverím že by si tvoj brat vzal zákernu mrchu ktorá mu nedopraje deti, skôr naopak, len tam bude nejaké nedorozumenie, podporené tvojim smutkom

terezka1947
24. jún 2020

Neviem.....no...skus sa na to pozriet z inej strany. Mozno ta nechcela zranit tym,ze ona caka babo....a rovno ti to povedat do oci.

hanata
24. jún 2020

Ja si tiez myslim, ze chcela oznamit najblizsim - mame a bratovi. A ked vie, ze sa vam nedari, proste mozno cakala, ze tvoj manzel ti to nejak jemne, taktne oznami. A nie, ze ona na teba vybafne takuto novinku. Ja mam uzasnu svagrinu, cakali na babo, v podstate "mala prva" otehotniet ona a aj som sa dost blbo citila, ked som otehotnela ja. Takze som to oznamila len mame a poprosila ju, aby to dala vediet bratovi, nech to on nejako sprostredkuje svagrinej (napriek tomu, ze s nou si v podstate denne pisem). Takze za mna si to beries vsetko moc osobne. Ale... ak ta to trapi, tak proste ako uz bolo pisane, trosku ju vytesni, nemysli na nu, ale viac sa sustred na seba.

ankasek
24. jún 2020

Mať tak Tvoje problémy

felycity
24. jún 2020

Tak po prečítaní pár príspevkov, musím skonštatovať, že nie nadarmo sa hovorí, pokiaľ nezažiješ, nepochopíš. Som toho názoru, že tvoja švagriná si nepotrpí na nejaké základy slušnosti a asi si ani neuvedomila, že to, čo predviedla bolo veľmi neslušné, netaktné a zároveň zo strany ženy dosť neempatické. Myslím, že nie je v poriadku, ak švagriná pozve len brata bez manželky / možno ťa nechcela raniť, ale toto považujm za ešte horšie riešenie v danej situácii/, som prekvapená, že manžel súhlasil a išiel bez teba. Evidentne vzťah ty a švagriná nie je asi ok, ale manžel by mal stáť pri tebe, to ako bude vyzerať rodina, že on bude chodiť na rodinné stretnutia bez teba. Ste raz manželia, nie ja a ty, ale my. Čo sa týka papučiek, nevidím na to nič zlé, proste sa teší a chcela to takto oznámiť a dať najavo. Ale chápem pocity, že ťa to trápi, lebo tiež túžite po dieťatku a každá žena takéto situácie prežíva horšie..., lebo kto nezažil nepochopí, aké to je, vtedy mnohokrát Jena uvažuje viac emocionálne ako racionálne. Na strane druhej musiš aj ty pochopiť, že len preto, že vy ešte dieťa nemáte, tak za to ona nemôže a má právo sa tešiť, akurát, že to nedokázala voči tebe podať taktnejšie. Smerom do budúcna by som si asi držala odstup a pripravila sa, že extra si rozumieť nebudete a. Bude sa musieť Nad ist veci povzniesť. P.S. Nebuď smutná, život nejde vždy tak akos i predstavujeme, ale netreba sa vzdávať, užívajte si spolu život, čo má prísť príde a čo nie nie. Veľa šťastia.

simonah73
24. jún 2020

neries ich. zbytocne mas z toho stres. mozno aj to Ti brani v otehotneni. Chces vediet ako sa moj muz dozvedel o svatbe svojho brata? robili v jednej praci a muz sa nahlasoval na nadcas a ten komu to hovoril mu na to hovori a Ty nejdes bratovi na svadbu, tak muz otvoril usta v uzase, na to aj ten druhy a to bolo asi tak vsetko. na svadbu sme neboli pozvani, pritom moj muz bol dotlaceny do toho od rodiny aby jeho brat bol jeho svedok a pri tom chcel svojho kamarata. nasledne jeho brat povedal, ze uz nema brata (medzitym mu moj muz pozical nasu fabiu asi na 3 mesiace a tak ju zhumploval ze sme boli rady ze sme ju predali) samozrejme co vieme od znamych uz je davno rozvedeny, takze sme ani nikdy nemali tu cest sa stretnut so svagrovou 😂

nairia
24. jún 2020

mne pride tvoja svagrina ako typ cloveka, ktory si riesi veci po svojom... uz len to, ako sa zachovala pri vlastnej svadbe mi naznacuje, ze nie je prilis konvencna a tak sa ti cudujem, ze sa nad tym vobec vzrusujes... neviem aky mate vztah, takto sa mi zda, ze sa moc nekamosite, tak preco ta vobec nieco take trapi? a papucky ze vam dala? to som nepochopila, ale ja celkovo trend s topanockami tak ci onak nechapem 😂 papucky schovaj a

barus26
24. jún 2020

ja ta úplne chápem.. tiež mám takú švagrinu, akurát že ona je fakt zákerná. Vedeli aj so švagrom že nám sa nedarí, ale môj švagor- mužov brat je strašný ... on sa furt potrebuje len pretekať. keď sme povedali že budeme mat svadbu, pričom sme spolu boli 3,5 roka tak rychlo rychlo aj on zbúchal svadbu na ten istý rok ako my, aj keď bol s ňou len rok.. po svadbe mi švagriná tvrdila ako nechce deti a podobne bludy a pritom užívala vitamíny na podporu 😂 takze jasne že za 3 mesiace sa im to podarilo, len proste preto aby nás predbehli, nezniesli by keby proste my mame a oni ešte nie. Pre mna to bolo strašne lebo sme veľmi chceli, dlho sme sa snažili a ním to len tak vyšlo, strašne som vtedy plakala ale vždy som im dopriala. Za to oni nám nedopriali nikdy, stále len hnusne poznámky či som aj ja nedajbože tehotná a podobne .. Ich maly sa narodil v novembri 2019, teraz v apríli 2020 sa nám podarilo a otehotnela som, dozveeeli sa to v 3 mesiaci a už boli paf, a už hovoria ako ide robiť ďalšie, pritom má maly 7 mesiacov. No oni by proste nezniesli kedy je chvíľu pozornosť na niekom inom ako len na nich, takze rychlo rychlo urobiť ďalšie aby mali aj oni... Ale oni sú doslova zakerni a hnusní, ktorí nám nikdy nepriali.. a bohužiaľ to neni len môj názor, vidia to všetci, aj svokra, svokor, on bol vždy ich miláčik - svagor ale vedia to uznať aj oni ako sa k nám správajú ...

nickpick
24. jún 2020

ja si zase myslim, ze okrem toho ze je svagrina netaktna vela rozumu nepobrala - cela ta story ohladom svadby mi pride velmi zvlastna, oznamit rychlu svadbu na urade den pred to este pochopim, ale nepozvat brata na planovanu svadbu kde je 100 inych ludi tak to je uz dost mimo, ved je najblizsia rodina, to maju aky vztah? co sa papuciek tyka to mi pride tiez od veci, po prve sa davaju ked oznamujes tehotenstvo partnerovi a po druhe (nechcem malovat certa na stenu ale....) osobne neuznavam toto oficialne oznamovanie tehotenstva, pretoze sa moze hocico stat (moja skusenost), mame som povedala ze som tehotna osobne medzi 4 ocami a nepreberali sme to kym som nepodstupila vacsinu dolezitych vysetreni do 5 mesiaca, to iste v praci, priatelom, ty s muzom patrite do blizkej rodiny, podla mna je normalne takuto vec taktne povedat ale to by ste asi museli mat normalne vztahy, ani sa na nu nehnevaj, nestoji ti to za to....

asia83
24. jún 2020

Tie papučky si mohla odpustiť a vás mala zavolať. No berte to pozitívne. Verte, že sa vám raz tie papučky zídu. 😉

asia83
24. jún 2020

@barus26 A ešte keď budete mať dievku a oni druhého syna...

queen_el
24. jún 2020

Milujem tie odpovede typu "švagriná nie je povinná..." "svokra nie je povinná..." a že teda človek sa nemôže ani uraziť, keď sa niečo také stane, lebo veď nie su povinní...
iInimálne tie papučky boli úplne odveci. Aj keby ste už mali deti, bolo by to zvláštne, ale takto, že vie, že chcete, je to proste netaktné. To pozvanie je otázne, či to nemyslela tak, že ste pozvaní obaja. Iba ak vyslovene povedala, že pozýva tvojho muža, čo je potom tiež dosť mimo.

autor
24. jún 2020

Dakujem kazdej za nazor. Ano mozno prehanam, mozno to beriem prilis osobne. Ako tu bolo spominane ze sa mal ozvat moj manzel. No prisiel po neho vecer jeho svagor s tym ze idu na kavu. Nakoniec s toho bola vecera v kruhu rodiny. Jeho mama to uz vedela, pretoze den predtym sme boli u nej na navsteve a videla som uz u nej maleho medvedika s cumlikom. Hned ma napadlo ze je tehotna ale nechcela som sa vypytovat ak to svokra sama nespomenula.

Doprajem jej ze je tehotna, tesim sa ze budu mat babätko len ma to sklamalo ze ma vynechali. Teraz sa fakt citim ako cudzia 🤷‍♀️

Ostatne uz neriesim. Ako ste mi radili, kontakt obmedzim na minimum.