Osud smoliarky

11. júl 2022

Myslíte si, že človek má vopred určený osud a nevie ho zmeniť?
Odjakživa som bola smoliarka. Mama bola v určitom vierovyznaní a neoslavovali sme Vianoce, narodeniny. Nič.
Kým som bola malá brala som to normálne. Ale keď som chodila na základku, tak som sa hanbila na etickej keď sme práve riešili kto aké tradície dodržiava na Vianoce. Ja som ani nevedela, že čo sa je na Štedrý večer.
Spolužiaci sa mi za toto nevysmievali.
Keď som však prechádzala na druhý stupeň dostala som nových spolužiakov. K nim som nezapadla a šikanovali ma až do 8 eho ročníka. Potom sa to ukludnilo. Šikanovanie, ako zatváranie cez prestávku do skrine, podpaľovanie vlasov, vyrobili si sprej proti mne, napísali tam moje meno a striekali ma s ním.
Neviem, nerozumiem prečo to moji rodičia neriešili s riaditeľom. Raz išla mama za triedou,ale neriešilo sa to
ďalej....
Neskôr obťažovanie od strýka.
Pokus o znásilnenie na diskotéke. Keď som si myslela že už budeš dobre, vydala som sa .... A muz má 4 mesiace po svadbe podviedol s rodinným príslušníkom. Mojím.
Teraz je už par rokov pokoj, ale som uzavretá do seba, neviem sa s nikým skamarátit. A neverím nikomu.
Má človek vopred určený osud?

danieli
11. júl 2022

Osud je silna vola s kvapkou stastia, ty skor potrebujes vymedzit seba a urcit si hranice, aby po tebe ludia nedupali

maria39
11. júl 2022

@danieli a funguje to ?dakujem

zlostitko
11. júl 2022

Nenes si svoju minulost so sebou, tu zmenit nemozes, ale buducnost ano. Zbal sa, odit, zacni niekde od znova. Drzim palce.

danieli
11. júl 2022

@maria39 mne ano😁narodila som sa so silnym optimizmom a moj zivot nebol a nie je len slnkom zaliaty, ale akosi z toho vzdy vykorculujem a poberiem hlavne to dobre a v casoch ked je zle a vyplacem aj cele rieky stoja pri mne moji blizki, zdrava som a ostatne je uz len na mne, nie je to fraza, ale zdravy clovek ma milion moznosti a chory len jedno zelanie, zajtra mozem letiet na mars ak budem chciet…

autor
11. júl 2022

@danieli to je síce super, ale pri mne ti blízky nestoja ... Resp.nemam ten pocit. Je možné že už je to len môj pocit. Ale mám ho

autor
11. júl 2022

@zlostitko Drží má tu syn, ex nesúhlasí aby som odišla s ním. Takže som tu pripútaná.

dianka3
11. júl 2022

Nie si sama ja tiež vláčim smolu zo sebou od malička 😕

zlostitko
11. júl 2022

Tak to je skoda, ale chapem, nie vzdy sa da.

mikadooo
11. júl 2022

Nemyslím si, že si smoliarka. Myslím si, že máš v sebe veľa tráum, ktoré ti bránia pozrieť sa na život reálnym pohľadom. Všetko vidíš skreslene, chýba ti sebavedomie a nechávaš okolie do seba "kopať". Podľa mňa by bolo najlepšie vyhľadať odbornú pomoc, ináč neviem, ako by si sa mohla z tohto bludného kruhu dostať. Aha - a ešte niečo. Neverím na osud. Malá som mega zlé situácie vo svojom živote. Ale moja mamka ma naučila, že ak chcem niečo docieliť, nemám sa ľutovať, ale naopak, musím preskákať prekážky a neustále byť v strehu, že možno bude aj horšie. Proste aj v tím zlom období si povedať "no, ešte že len toto, mohlo to byť aj horšie" 😄. Ale vôbec sa nejdem s tebou porovnávať, zažila som len ľahkú šikanu a rodičov som mala +/- tiež v pohode (aj keď moje problémy v škole neriešili, lebo som o nich doma nehovorila). Z nedobrovoľného sexu som sa nejak vedela vykrútiť, čiže výsledok v mojej hlave bol zas "našťastie sa vlastne nič nestalo" (čo je v tvojej hlave možno "skoro znásilnenie"...). Myslím si, že naozaj potrebuješ pomoc odborníka - psychológa, psychoterapeuta, možno aj psychiatra. Treba tie myšlienkové vzorce v hlave presmerovať.

marianarem
11. júl 2022

Ja verim tomu,, ze nemas vopred predurceny osud. Keby si mala, tak by si bola vlastne len robot, ktory ide podla programu. Ak to tak nahodou je, tak ti moze byt vlastne vsetko jedno. Ja ale verim v slobodnu volu a tym padom v to, ze na svoju buducnost mame vplyv. Skusenosti mas tazke, bolestive, ale daju sa spracovat tak, aby z nich boli naozaj len skusenosti a nie zivotne nastavenie. Urcite by som isla na terapiu.

maru33ka
11. júl 2022

Ja si myslím, že ti bolo veľmi ublížené a nemáš to spracované tak, aby si videla život čo ta ešte len čaká, preto by si sa mala obrátiť na odborníkov, ktorí ťa budú vedieť nasmerovať, aby ťa nemátala minulosť, aby si sa s ňou vysporiadala a vedela fungovať ďalej. A to ti aj prajem ❤️

ladrona
12. júl 2022

neboj sa,to sú len také reči,že syna s tebou nepustí,iba ťa tým vydiera.ver,že keby si mu povedala,že ho teda necháš s ním,hneď by zmenil názor

katkami123
12. júl 2022

Ach Jaj, rodicia sektári a trpia deti…. Viem presne ktorá tu rozšírená sekta neoslavuje Vianoce. Nie si jediný prípad takéhoto “sektarskeho” dieťaťa. Moja rada- chod si za svojim šťastím, ohľad na druhých si brala až moc.

katkami123
12. júl 2022

Niečo podobne mal spolužiak môjho muža. Ako dieťa tiež nechápal a prišlo mu normálne v čom vyrastal. Ale čím bol starší, tým väčší odpor mal. Jeho otec chodil po praci rozdávať časopisy. A teraz si predstav, ze na strednej, cela trieda išli na výlet a v podchode tam vidia stáť jeho otca s časopismi. Len chlapec si začal z toho robiť srandu, sám rozprával príbehy ako ku ním tato sekta to hrešiť, ze ho videli niekde fajčiť a nasledoval 4-hodinový rozhovor s ním aj s jeho rodičmi, pritom on už dávno do tej sekty nechodil ani na ich stretnutia. Zas je to celoživotný výplach mozgu, skúsila by som pomoc odborníka, lebo cez mnohé veci sa sama nedostaneš.

autor
12. júl 2022

@ladrona Nezmenil :/ On vie, že je syn pre mňa všetkým, keďže som o neho skoro prišla.... Som na neho až moc naviazaná. Vie že by som bez neho neodišla

autor
12. júl 2022

@katkami123 Ja ich v podstate neodsudzujem, nenútili ma chodiť tam, keď som už mala 15. Mama rešpektovala moje rozhodnutie, a rešpektuje ho aj teraz. Nehovorí mi o tom, ani ma nepresviedča.
Ale ona je presvedčená aj teraz, že je to správne. A verí tomu. Tak isto si myslela, že robí dobre pre nás, pre deti. Každá mama robí to čo pokladá za najlepšie pre svoje deti. Za to sa na ňu nehnevám, ale mrzí ma, že to šikanovanie neriešila, a iba to prehliadala.
Mojím deťom kebyže sa toto deje, idem rovno za riaditeľom, ak sa to nerieši tak pošlem inšpekciu, idem na políciu. Neviem, ale určite by som to riešila. Triedná zatvárala pred tým oči. Ale vždy sa stavala vo všetkom do úzadia, nikdy sa neozve keď sa niečo deje, lebo nechce byť tá "zlá" ktorá sa ozýva.

viestta
12. júl 2022

Nespoliehajte sa na to, že niekto iný zlepší tvoj život. Iní ho vedia do kašľať, ale nie zlepšiť. Zlepšiť ho musíš ty sama, všetko stastie je v tvojich rukách, nečakaj, že ti ho niekto donesie

laska86
13. júl 2022

Si tak silna zena ze o tom ani nevies..napriek tomu vsetkemu cim si si od detstva presla si sa nezrutila psychicky..tak hlavu hore..to dobre ta este len caka..chod si za svojim je to len na tebe..drzim palce a klobuk dolu pred tebou♥️

barborachors
14. júl 2022

jezis, to je blbost, sam si je clovek strojcom, vela veci je ale danych vychovou a preto ak ti rodic da divne meno napriklad, tak sa decku smeju….cize ano, neoslavovat vianoce je dost divne a to ze ta obtazovali, no kukni si statistiky, kazda druha zena bola obtazovanaa alebo znasilnena, tie skarede mozno nie, ja som bola tiez a poznam kopu bab co bolo a sme tu a zijeme a nikto z toho nema traumu, skor poučenie ze chlapi su svine, obtazuju vsetko co ma dieru medzi nohami a aj vlastnu rodinu a podvadzaju. Nic nove na svete.