Necítim smútok a ani ľútosť po rozchode

kamiska098
19. nov 2023

Ahojte, nedávno som ukončila vyse 5 ročný vzťah... Spoznala som ho na začiatku výšky, vtedy sa mi zapáčil a ani neviem ako ocitla som sa vo vzťahu a už to išlo... Prvý mesiac bol pekný, ale postupne ako čas ubiehal sa začali ukazovať jeho vlastnosti, ktoré mne osobne začali trochu vadiť... Napriklad to, že ak nebolo po jeho, tak sa hneď urazil alebo sa hádal, názory že žena má len variť pratat starať sa a cusat (ale to som brala s rezervou, potom vravel že to tak nemyslel) alebo mi vyslovene zakazoval veci, ktoré sa jemu nepáčili... napr, že zapáliť cigaretu si môžem len v jeho prítomnosti a s jeho dovolením (nie som vôbec fajčiar ani som nikdy nebola, iba na výške sem tam medzi prestávkami v škole, keďže tam bola aj najväčšia prielzitost zoznámiť sa so spolužiakmi a pokecať, no on keď mi našiel aj len jednu cigaretu robil neskutočne sceny... Taktiež vtedy inklinoval k istej extrémistickej politickej strane... A začal ma presviedčať o ich pravdach, názoroch, púšťal mi dokumenty s ich tematikou...veľakrát sme sa preto pohádali... Mali sme pauzu, a v tomto sa (aspoň predo mnou)zmenil, hoci som vedela, že to má v povahe, mával aj dosť vyhranené názory na isté skupiny ľudí a aj na verejnosti sa vyjadroval dosť prosto... Istý čas bolo fajn, no potom to zas začalo, našiel si blízku kamošku stále na ňu spieval ódy aká je skvelá, neviem aká, keď mal promócie, tak napr s ňou sa odfotil a so mnou ako s priateľkou nie, zverovali si dosť osobné veci navzajom.. Stalo sa aj, že mi povedal niektoré hnusne veci, napr nenávidím ťa a nebolo to v afekte, bolo to s chladnou hlavou... Že ak sa nezmením, dáva .i dva týždne a inak rozchod... pritom on bol mesiace preč v inom meste, ja som chcela s ním byť aspoň víkendy, tak toto mi vadilo, že si na mňa nevedel nájsť čas, a on mi povedal toto, lebo som vraj nechápava a netolerantna... Povedal mi niektoré hrubé veci aj náš párkrát na verejnosti zahanbil (opil sa, vylial na mňa pred svojimi kamošmi aj ľuďmi na terase vino, nevedela som sa mu dovolať a potom vysvitlo že pijú u nejakých dievčat na izbe)... Nekonzultoval so mnou priamo niektoré dôležité rozhodnutia vo vzťahu ktore má pár robiť spoločne po prebratí všetkých detailov... Toto všetko spôsobilo, že som voči nemu ochladla a nedávno po jednej udalosti som dospela k rozhodnutiu, že bude lepšie sa rozísť... Každý sme intelektuálne niekde inde, on je inteligencne trošku na jednoduchšej úrovni a ani nemá veľmi rozvinutú empatiu.... Aj napriek tomu keď čítam niekde že partner pod jedol toho druhého s niekým iným a aj tak to zlepšilo dokopy oproti tomu moje problémy vo vzťahu nie sú asi nič... Niektorí ľudia sa aj po tomto naďalej ľúbia, ale prečo necítim vycitky ani ľútosť po rozchode v niektorých prípadoch dokonca oslobodenie? Predsa bol to dlhoročný vzťah... Je to podľa vás normálne? Jasné že som nejaké tie dni plakala aj víno si otvorila, ale keď čítam že niektoré ženy cítia smútok aj po roku.... Mali ste aj vy podobne pocity alebo je chýba vo mne?

marca12
19. nov 2023

@kamiska098 pretoze to pisu zeny zavisle na muzoch. Im nechyba ten muz,ale pocit,ze niekoho mali. Boja sa byt same. Sebestatocna,slobodna,inteligentna zena si po tazkom vztahu vydychne. Gratuluj si,ze ti nie je luto za zlym vztahom.

kassandra25
19. nov 2023

@kamiska098 tie veci, co si písala, sú ozaj hrozné a ozaj sa dalo ocakávat kazdý týzden, ci mesiac, ze to nebude mat budúcnosť. Mozno ti teraz je lúto skor len samej seba, co otrasné si s ním prezila. Teraz si uz mozes nájst novú známost a ked sa udeje jedna zlá vec, dás mu odchod, ak by prisiel prevychovany, druhý pokus a ked to zvorá, príde dalsí. Vzdy ked sa nájde niekto, kto sa zachová ako tento bývalý, musis ho dat preč. Preč od teba. Az sa nájde jeho opak a s nim budeš. A z toho si nic ani nerob, vela ludí má nepríjemné skúsenosti z chovania toho druhého, a netvoria uz dvojice. Kludne sa polutuj, más nato právo, neboj sa, aj tá dalsia bude nadávat, ked bude podobné veci stvárat ako pri tebe a spomenie si na teba...., ten ta este za vzor dávat bude, ze táto so mnou tolko vydrzala a ty sa uz pakuješ, .... este aj dobrá mu budes

pralinka25
19. nov 2023

prosim ta toto je hodne oslavy a nie lutosti. buchni sampanske ze si sa posunula a nikdy sa neobzeraj

monillia
19. nov 2023

Ľúto ti môže byť akurát toho,že si sa s ním nerozišla skôr.

petronellla87
19. nov 2023

@kamiska098 absolutne nie...Ja ked som sa rozisla s byvalym tak som asi styri dni bola nastekana co som oslavovala😁 tiez mi nemalo byt za cim luto a tebe tiez nie🙂

osky
20. nov 2023

Je uzasne ze aj po tolkych rokich si to dokazala ukoncit.
To,ze citis oslobodenie,hovori za vsetko.
Lepsie ako rozvod.
Ak sa necitis nestastna,je to ok.
Ak on vyplakava,moze ti ho byt luto.
Ale nic viac...

kate9999
20. nov 2023

@kamiska098 Mala, keď som uzavrela vzťah kde mi bolo veľmi ublížené a už z tej lásky neostalo vo mne nič akurát úľava že je koniec konečne🙏A trápilo ma akurát to že som ten krok nespravila skorej.Drzim palce.

moonlight1210
20. nov 2023

Pretoze ty si s nim bola mentalne napoly rozidena uz nejaku dobu. Nez dozrelo aj vedome rozhodnutie ukoncit to.
Uz dlhodobejsie ti vadil kopec veci a tvoje city k nemu chladli. Takze ten konecny akt rozchodu prebehol uz vo faze, ked si si iste veci odsmutila vopred (ked si bola sklamana z jeho chovania v roznych situaciach a zaroven mala dost sebavedomia, aby si to vnimala ako ponizenie, ktore odmietas podstupovat).
Plus ste boli ku koncu aj isty cas od seba, kazdy v inom meste. Aj to uz bola forma rozchodu, ked si si na ten stav vasho oddelenia podvedome zvykala.

Takze preto to bolo nakoniec skor ako strata bremena, nez strata vztahu, na ktorom ti zalezalo.
Tych par dni smutku po oficialnom rozchode bolo skor ako, ked zaboli rychle strhnutie starej naplaste z uz v podstate zahojenej rany. Chvilu to stipe, a potom je to uz ok.

Nemaj vycitky, ze ak nesmutis rok, si ina. Kazdy smuti inu dobu, nez to v sebe uzavrie, je to normalne. A ty si si iste veci odsmutila a uzavrela uz vopred, ked ta opakovane sklamaval.

A pri takomto chlapcovi sa ani neoplati smutit. On je chodiaci exemplar red banner, ani nie red flag.

dankanka
20. nov 2023

@kamiska098 lutostou si si presla uz pocas vztahu. Teraz si sa vyslobodila. Placu tie zeny, ktore este lubia, nevedia sa s rozchodom vyrovnat. Ty uz si davno inde a bola si s nim zo zvyku.