Nebaví ma chodiť so svokrovcami na výlety

15. jún 2023

Nebavi ma chodit so svokrovcami (62rokov maju) na vylet do restauracie..., ich povaha je taka nudna a su to tvrdohlavi ludia a neempaticky. vidime sa raz za mesiac a o vnucku (6rocna) nemaju zaujem, pozyvaju nas 5x do roka na obed a varia nam rychlovky. A necitim ako doma proste divny pocit, dceru nikdy nezobrala na vylet ani von. vzdy chce aby som bola aj ja aby davam pozor na malu.
Len sa nutim niekam s nimi ist. Vzdy hovorim muzovi, aby isiel s malou bezo mna. ale on hovori ze je odo mna neslusne. A nechcem sa nutit chodit s nejakymi ludmi, s ktorymi sa necitim dobre. Vela krat som sa snazila citit dobre ked som s nimi a byt stastna kvoli manzelovi a dcere, ale ja to nedokazem fakt, neviem ako mam to povedat slusne🙆🏻‍♀️🙃

petulda333
15. jún 2023

5x do roka by som to vydrzala

a_alexandra_a
15. jún 2023

5 obedov za rok vydržíš 🙂 Nevnášaj problémy kde nie sú len preto, že teba nebaví byť s nimi. Normálne sa spolu najedzte, poseďte a za dve hodiny máš vybavené a riešiš si svoj program bez nich. Je to tvoja rodina a tú si nevyberáš.

abbey1
15. jún 2023

5 krát ročne je problém? Až tu na koni človek zistí, že ľuďom sa skutočne nedá vyhovieť. Nech je to akokoľvek, vždy je problém.

matullienka
15. jún 2023

5x do roka je nič. Pokiaľ ťa neurazaju, neposmievaju sa z teba tak fakt by bol môj najnovší problém prežiť 5 x do roka s nimi nejaký obed

osky
15. jún 2023

Nikto nie je dokonaly.a ak to je ozaj takto sporadicky,nemutila by som vodu.
Je to o etike-ucta k starsiemu,ucta k rodicom tvojho muza,ucta k tvojmu muzovi ,a davas najmä vzor svojmu dietatu.
Laska je aj o obetiach a mnohych kompromisoch.
Z lasky k svojmu muzovi to vydrz.
Urcite aj on robi pre teba kompromisy..
Keby to bolo kazdy 2.tyzden je to ine

autor
15. jún 2023

Ze 5× na obed u nich doma, a raz za mesiac niekam ist.

senta_sofia
15. jún 2023

Nesla by som, ked sa tam necitim dobre. Nevidim vyznam v takychto akciach pro forma, akoze hranie sa na rodinu

sense
15. jún 2023

5x do roka by som vydržala, a raz za mesiac nech vezmem už dcéru a ide k rodicom

summer23456
15. jún 2023

@abbey1 akurát som to chcela napísať, dnes už neviem kolky príspevok o svokrach, aké sú zle,nemajú záujem o vnúčatá, nezaujímajú sa atď.och môj bože

deti95060810
15. jún 2023

@summer23456 ja sa budem báť byť svokrou...🙂

summer23456
15. jún 2023

@deti95060810 aj ja. A chcela by som vidieť všetky tieto nevesty unavené z vlastných detí a starostlivosti o ne, ako budú chcieť stále opatrovať vnúčatá,nech si ich nevesty oddýchnu 😂😂😂

nyusika
15. jún 2023

@senta_sofia ako vies, ze pozvanie na obed do restauracie je pre nich pro-forma akcia ?

iba debil (pardon za uprimnost) sa nedokaze natolko ovladat, aby parkrat za rok prestal seba povazovat za stred vesmitu a spravil nieco mimo svoj osobny komfort.
nikto od nich nechce, aby sli na trip do Juznej Ameriky.
Normalne ich pozvu na obed a madam ma aj s tym problem..

a_alexandra_a
15. jún 2023

Ono je zaujímavé sledovať, ako si niektoré ženy myslia, že spolu s ich deťmi sú stredom vesmíru a každý sa z nich ide po💩. Starí rodičia si musia brať deti pravidelne minimálne na víkend. Nie nemusia. Je to pekné, ale nie je to povinnosť.
Každá aktivita so svokrovcami ich obťažuje, veď predsa hádam sa nebudú nútiť, ale keď sa niečo stane, tak prvý telefonát je mamičkaaa, mohli by ste? A potom urazené, keď náhodou mamička nemôže. A zas ďalšie diskusie ako sa svokra nestará.

martinkatinka
15. jún 2023

No nic, nezavidim ti. Ja mam dobru svokru, volame ju vsade, len malokedy s nami ide, lebo ma zdravotne problemy. Ale ked je jej lepsie ide.

nyusika
15. jún 2023

@a_alexandra_a a este dosledne dodrziavat kazdy jeden z tristobodoveho zoznamu zakazov a prikazov od mamiciek

abbey1
15. jún 2023

@summer23456 Ja som úprimne rada, že mám dve dcéry. Naozaj nevyhovuje nikto. Buď sa chcú stretávať málo, alebo veľa, alebo síce málo, ale i tak je to problém.

martinkatinka
15. jún 2023

@deti95060810 no a teraz ako si to napisala, sa aj ja budem bat 🙈

matullienka
15. jún 2023

A môžem sa spýtať čo ti vadí na tých obedoch? To , že vám uvaria rýchlovku? Tak ich pozvyte pre zmenu vy a urob 5 chodové menu. A výlet raz za mesiac nevidím na nič strašné. Veď môžete s mužom odbehnúť na kávu a oni nech si užijú vnúča v parku.

nicegirl369
15. jún 2023

Su to manželovi rodicia. Mala by si k nim, ako ľudom, ktori ho vychovali chovať aspon elementárnu uctu a teda prijať 5x rocne pozvanie na obed by mala byt samozrejmost. Tu sa nejedna o kamarátov, ktori ked su nudní, viac sa s nimi nestykam. Toto u manželovi rodicia. Ani ty nie si dokonala a mozno im ani ty nesedis, ale predsa sa s tebou chcu obcas vídať, lebo ta rešpektujú ako zenu, ktora je manželkou ich syna.

tosomja
15. jún 2023

Len sú nudní a nebaví ťa to s nimi, alebo ťa urážajú, ponižujú, vysmievajú sa? Treba do rodiny aj niečo dať, nie len očakávať. Sú to jeho rodičia. Možno aj ty v ich očiach nie si dokonalá

3009
15. jún 2023

Som už svokra niekoľko rokov, ale takúto nevestu by som nechcela. Ty si myslíš,že si dokonalá. Však počkaj ak dožiješ a bude ti dopriate byť svokrou, potom ti prajem takú nevestu ako si ty teraz.

kvetinka75
15. jún 2023

autorka - možno si to isté myslia oni o tebe a preto vás nepozývajú častejšie. to, aký je človek si nevyberie. Povahu neovplyvníš ale svoje správanie môžeš.

luccija
15. jún 2023

Sú nudni...veď nejdeš na kabaret.Mozno aj tvoj muž si o tvojich mysli, že sú ...to len ženy stale potrebujú niečo riešiť.Tak si to odsed, alebo pošli muza s dcérou a buď neslusna, keď si to muž myslí
Ako Ti mame pomôcť nechápem?možno o 5 r sa budeš musieť o nich starat tak si zatiaľ užívaj obed v restauracii

kvetinka75
15. jún 2023

inak - sú nudní. To akože úlohou svokrovcov je zabávať nevestu? Asi si nemáte čo povedať. Ale tak za to nemôžu oni. Oni nemôžu za to, že si ich syn vybrať manželku ktorej oni nevyhovujú. Aspoň takto sa možno snažia.

ahhola
15. jún 2023

Nudni, tvrdohlaví,... ale vychovali ti muža, s ktorým problém nemáš? Tak zober starcov na milosť a nehadz zdute xichty aj ty, keď sa snažia, ťažkopádne a kostrbato, aké dcéra ich aspoň pozná a niečo z nich si vezme do budúcna, ved si tu precitaj, koľkí si nevideli a ani nepoznajú aj predpubertalne vnucence...
A nemôžeš ty prekročiť svoj tieň a trochu zabojovať o priazen svokry.... Doniesla som zemiakový šalát, urobím rezne... Neoperiem vam zaclony, nechcete vymaľovať kuchyňu, upratať kobku... Ved sa nemusíš tváriť ako pred popravou a snažiť sa trosku prospieť mužovym rodičom, možno by to aj on ocenili.. .

summer23456
15. jún 2023

@a_alexandra_a
@abbey1 presne tak. Buď sa svokra nestará,alebo sa stará veľa, alebo sa nezaujíma alebo sa zaujíma až moc, alebo je Tupá alebo mudruje a všetky nevesty to svokram spočítajú,keď budú choré a nevladne.

A teraz čítam,že títo autorkini svokrovci sú núdní. Omg, tak ešte ako svokra máš mať aj zmysel pre humor,čo bude neveste vyhovovať. Ja neviem,to ako na obede so svokrou sa chces sulat po zemi od smiechu? Veď buď vtipná ty,nech sa svokra zasmeje. Akože to už je hľadanie chýb,len aby som svokru mohla neznášať. Keď už nie je či,tak vytknem zmysel pre humor

summer23456
15. jún 2023

@ahhola no ešte toto,aby nevesta nukala pomoc,že vymaľovať,upratať atď. Veď im porodila vnúčatá,tak oni majú pomáhať neveste. Toto asi väčšina žien očakáva. Nemám slov. Ale oni pomôcť nič.

nyusika
15. jún 2023

a zazracne je ta zla vzdy iba svokra.
vlastna matka je najuzasnejsia zena na svetre, raz do mesiaca ich pozve do restautacie, nezasahuje do vychovy, nevnucuje sa im na navstevy...nenudi zbytocne vtipnymi historkami z mladosti.... 😀 😀

rebrambora
15. jún 2023

Ak ta nijak neurazaju a neponizuju, obed sa snad vydrzat da.
O vnucata sa starat nieje povinnost, na 6 rocne dieta davat pozor snad už netreba. Kazdy sme nejaky a ocividne s vami chcu travit cas.

viera27
15. jún 2023

No boooze,raz za cas sa nudit. Hlavne spravis stastneho manzela,cloveka na ktorom ti predpokladam zalezi. Ak ti to za to nestoji,tak sa nestretavaj,co ti na to povedat. Inak mna napriklad odjakziva neskutocne nudili detske besiedky a programy. A predsa som ich absolvovala,ci uz so synom,alebo terqz s krstniatkami. Proste to nerobim preto aby som sa zabavila,ale preto,aby boli oni stastni. A to mi staci