Muž do mňa rýpe pre kilá

bellugia
7. júl 2023

Čaute, tak už som to nevydržala a idem si k vám po radu. Možno to niektorá poznáte.

Môj muž do mňa rýpe pre kilá.
Pred rokom som schudla 20 kíl, ale od začiatku tohto roka som znova nabrala 10 späť. Beriem totiž aj antikoncepciu zo zdravotných dôvodov, takže chudnutie sa mi zastavilo. Bola som už aj unavená z tej ustavičnej kontroly, čo jem, kedy cvičím, či idú kilá dole. Muž bol na začiatku roka chorý, kúpili sme si šteniatko, no, proste som upustila od zabehnutého režimu a kilá sa nalepili nazad. Cvičím stále, ale už nie toľko, spánkový režim sa mi zhoršil. Jednoducho, aj keby som teraz makala, váha sa vôbec nepohne. Dosť ma to štve, ale ja by som s tým aj bola vyrovnaná, keby som nepočúvala poznámky.
"Keby si vstala skôr ráno, spálila by si už 200 kalorii", "Čo ideš robiť, kedy ideš cvičiť?" , "Cvičila si už dnes?" , "Nie, pivo nie, lebo si necvičila." , "Zase ješ?" ...........

A toto je pre mňa najväčší kameň úrazu. Keď som pre rokom bola 60 kilová, vtedy bolo všetko ok, áno, bol na mňa právom hrdý. Ale teraz do mňa každý boží deň dobiedza, lebo mám pneumatiku okolo brucha, nerieši ako sa cítim. Aj to sa snažím pochopiť, ale hlava mi to neberie, pretože viem, že to nemyslí zle, ale tá forma... !
Celkovo mám oveľa viac sily, pri hodinovom cvičení denne vládzem oveľa viac, aj túry sú úplne v pohode, bikujem 20 km trikrát do týždňa, nič sa nezmenilo, len váha stúpla. Proste makám znova, a asi nie dosť, ale makám a váha sa ani nepohne, pred rokom by to šlo dole, ale beriem ti sprosté tabletky....
A vkuse tie poznámky... Psychicky ma to strašne demotivuje, že načo mám cvičiť, keď to aj tak stále počúvam, aj tak sa váha nepohne, on bude stále svoje rozprávať...

Poraďte...

PS: Áno, mohla by som sa na to vykašlať, ale nie je to také jednoduché. Áno, mohla by som viac makať, ale cítim sa "zaseknutá", vkuse v jednom kruhu sa točím. Teóriu ovládam, ale teraz mi ide skôr o tie poznámky, ktoré dostávam a dosť ma to ubíja. Inak by som nenapísala tento príspevok...
Ďakujem za každý koment a prajem pekný deň.

jan510
7. júl 2023

Co tak vymenit chlapa?😃🤔

pikachu999
7. júl 2023

@bellugia fuuuha silná káva riadny kk* ..keď sa zbaviš jeho zmiznú aj hlúpe poznámky ;)

gejb
7. júl 2023

@bellugia a on má tehličky na bruchu?

luccija
7. júl 2023

@bellugia robíš čo môžeš, ale rob to pre seba nie muža.Neviem čo robiť zavrieť mu ústa, povedať, že si spokojná a, že Ta demotivuje?keď sa mu nepáči nech ide ..musí to byť veľmi neprijemne.Za ako dlho si schudla 20 kg možno to bol pre telo sok
On je dokonalý?vyčítaj aj ty jemu ...

pribinak
7. júl 2023

Daj sem jeho foto, zhodnotíme aký je to krásavec a potom mu to daj prečítať

stanislavicenka
7. júl 2023

@bellugia z tvojho opiwu usudzujem, ze nemate deti. To ta bude v tehotenstvw buzerovat? Ja som od zaciatku roka pribrala 6 kil, citim to na sebe, a moj muz mi povie, ze som krasna. A piditykam, ze on je sportovec, tehlicky na bruchu, vytrenovany. Ale toto nerobi

abdn16
7. júl 2023

Dala by som mu panvicou po hlave. Ked nebudes psychicky OK, tak vaha sa ti nepohne.
Neviem ci to s nim uz preberala - najprv by som mu to vysvetlila, ze ta to trapi, a poprosila ho, aby s tym prestal.
Ak to nepomoze, velmi razne by som mu vysvetlila, ze ked sa takto bude spravat, moze sa rychlo najst niekto, kto tvoje kila navyse oceni.
Nateraz aspon obmedz cukry, a hlavne pi vela vody.

akiana
7. júl 2023

@bellugia Odkial beries, ze to nemysli zle? Ja mam pocit, ze dobre vie, co robi a ze to mysli zle. Aby si nemala doma manipulatora, ktory ti likviduje sebavedomie za ucelom, priputat si ta k sebe.

lucylaw
7. júl 2023

@bellugia Neviem, či ste manželia a či máte deti, ale ja osobne by som veľmi zásadne zvážila, či chcem v takomto vzťahu pokračovať..Ja som mala po rozvode jedného frajera (našťastie už ex), chodili sme spolu 2,5 roka a to ako keby som o ňom čítala..Keď sme sa spoznali, bola som pribratejšia, ale chudla som, cvičila, keďže som bola sama s maličkým dieťaťom, tak len doma na Orbitreku, ale kilá išli pekne dole, schudla som okolo 13 kíl..Len potom sa to nejako zastavilo, syn bol trochu starší, už mi nezaspal večer tak skoro ako predtým a ja som proste popri práci, starostlivosti o domácnosť, o dieťa a psa naozaj nevládala každý večer cvičiť a on to nevedel pochopiť, stále do mňa rýpal, tlačil na mňa, že dnes musím cvičiť a podobne, chcel mi určovať, čo budem jesť, raz sa so mnou dokonca týždeň nebavil preto, lebo som si dovolila dať si k večeri pohár coly namiesto toho, aby som si dala vodu s citrónom! Už po roku s ním som zvažovala rozchod (mala som to urobiť), ale nejako ma ukecal, chvíľu dal pokoj a potom to začalo znovu, až mi už došla trpezlivosť a proste som sa s ním rozišla, lebo som už na to nemala nervy..Boli tam aj iné dôvody na rozchod, ale toto bol taký najhlavnejší..Odvtedy si hovorím, že už nikdy žiadnemu chlapovi nedovolím sa takto ku mne správať, schudnem kedy chcem ja, jesť budem to, čo chcem ja a žiadny chlap mi do toho kecať nebude..

sissy27
7. júl 2023

@bellugia v prvom rade sa treba ozvat a povedat mu presne to, co si napisala nam. A ked neprestane, tak sa ho spytat, co mieni robit so svojim 🍆 lebo teda nic moc…
Nikdy nesud zenu ta jej kg, lebo budes sudeny za tvoje cm 😎
Ono nebudeme si tu mazat med okolo huby, kila navyse a pneumatika na bruchu nie su prave atraktivna zalezitost…ale makas na sebe a manzel ti ma byt podporou a nie ta zhadzovat. Nemusi ti klamat o tom, ze miluje tvoje speky, ale moze taktne drzat hubu, makat s tebou, varit ti zdravsie atd.

martinkatinka
7. júl 2023

Jedina cesta je dat mu precitat tento prispevok od slova do slova. Uprimne a narovinu. Alebo proste mu hovorit to iste, nech to teda pociti sam, ak tomu nerozumie.

luccija
7. júl 2023

@stanislavicenka má dieťa teenegera
@lucylaw
Stačí mu povedať, že to je jeho problém, keď nie je spokojný ty si...alebo na rovinu rozvedies sa, alebo o čo Ti ide?nájsť dôvod na rypanie sa dá vždy ..jeho plat, jeho životný štýl, aký je otec, muž ..

bellugia
autor
7. júl 2023

@luccija Schudla som tolko za 7 mesiacov... Nie, nie je dokonalý. Je štíhly, ale svaly by mohol nabrať... Máme doma vežu na cvičenie, stojí v izbe 5 rokov, poriadne na nej cvičil možno prvé dva mesiace...

bellugia
autor
7. júl 2023

@gejb Nemá... :/

bellugia
autor
7. júl 2023

@stanislavicenka Máme už 12 ročnú dcéru.... Teraz mi vyčíta... keď som vážila 93 kíl, tak tolko nepindal, ako teraz, keď mám 70!

januska12323
7. júl 2023

Keď sa zbavíš chlapa prídeš o viac ako 80 kíl. Ja by som uvažovala týmto smerom. Aj keby si mala o 30 kg viac milujúca osoba ti pomôže a nie ťa bude deptať.

bellugia
autor
7. júl 2023

@abdn16 Ďakujem

bellugia
autor
7. júl 2023

@akiana Myslíš, že to je správanie podobné manipulátorovi? No áno, na sebavedomí mi to nepridáva... V poslednom čase počujem len takéto narážky, nič pozitívne.

sickynickyobsadene
7. júl 2023

@bellugia to sú rady ,že výmen chlapa, je to kkt. ..aj ja by som chcela mať ženu/chlapa bez pneumatiky okolo pása,aj ja cvičím aj keď som nevyspata,unavená, nemám čas aj tak si zacvičim lebo nechcem mať pneumatiku.

luccija
7. júl 2023

To si veľmi rýchlo schudla, až nezdravo.Ponorka, ste spolu veľa rokov...povedz mu nech sa zameria na niečo iné a tebe sa pokoj....70 kg nie je žiadna katastrofa.

dzulli1980
7. júl 2023

A čo tak na rovinu mu povedať, nech s tým prestane? Že Ti to jednoducho prekáža? Že máš kopu iných starostí a problémov, ako počítať kalórie? ... neviem, ja som bola štíhlunká ako prútik, po pôrode mi zostalo pár kíl navyše, ktoré jednoducho neviem zhodiť, môj muž mi nikdy ani len nenaznačil, že by som mala so sebou niečo robiť , on je tiež už skoro plešatý, obaja máme pár vrások navyše ... mne to príde také povrchné, iné priority máme v živote ako dokonalé telo ... samozrejme, nebavíme sa o nejakej chorobnej tučnote, kedy trpí telo, kĺby atď., to už je o inom.

bellugia
autor
7. júl 2023

@dzulli1980 Pekne napísané... Nuž, keď mu poviem to, čo som viac menej napísala tu a že mi robí depky, tak sa včera zasmial, že keby som bola vyrovnaná, tak takto /smútkom a sklamaním/ , nereagujem a bola by som v pohode, ale že asi mám problém.... ach jaj

pragmaticka
7. júl 2023

By som mu to vracala poznámkami na jeho slabé stránky či už telo, výzor, výkon v posteli atď. Aké by mu to bolo prijemne,nech si pánko zažije na vlastnej kozí. Inak fakt debil ten tvoj muž.

candii
7. júl 2023

Podľa mňa toto normálne psychické deptanie. A môže to mať dopad na tvoju psychiku .. smutné. Ak ťa ľúbi, mal by ťa ľúbiť aj 90kg .. mne môj muž nikdy v živote nepovedal nič na moje kilá a to som pribrala počas tehotenstiev 20 kg a ostalo mi to .. jasné že keď som schudla má pochválil že dobre vyzerám a páčilo sa mu to viac ale nikdy ma kvôli tomu psychicky nedeptal. Zaujímalo by ma ako vyzerá tvoj muž ..

bellugia
autor
7. júl 2023

@luccija Áno, vtedy to šlo skoro samé dole... Potom som začala brať lieky a už to nie je taká báseň...

ema22270
7. júl 2023

Ty si tu raz pridavala temu o aute? Dobre si pamatam, tiez o manzelovi, ako ti to stale na oci vyhadzuje, respektive, ze vtedy zle zareagoval...? Toto keby mi muz hovoril vkuse, tak by som ho asi zabila. Obrazne. 70kg nie je vela. A moze to byt tymi tabletkami. Cize, ked tomu nechape, tak neviem co na to povedat a to ste uz aj dost dlho spolu.

bellugia
autor
7. júl 2023

@candii vysoký a štíhly... Občas chudý, kadečo si už prekonal aj po zdravotnej stránke, nikdy som mu nevyčítala, že mu môžem počítať rebrá a že nemá cecky alebo kocky na bruchu! On sa za roky viac menej nezmenil... My ženy to tak občas máme, kilá hore dole... Ja som všetko napravila, ale riešiť moje posledné kilá, to už ma fakt ubíja.

bellugia
autor
7. júl 2023

@ema22270 Áno, to som ja 🙂 Hej....

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaond19
7. júl 2023

@bellugia taketo slovne ataky by som sa zakazdym snazila odrazit podobnou poznamkou, ako necvicim pre teba ale pre seba, ked budes makat ako ja tak potom sa ozyvaj, kto je nespokojny so sebou kritizuje druhych, nezhadzuj sa hlupymi recami mna to nezaujima.....