Muž chce, aby som sa vzdala práce

27. jún 2023

Mam pracu, ktorá ma neskutocne napĺňa a bavi plus zarobím veľmi slusne. Robim obyčajnú casnicku ale mam plat o 200€ menší ako moj muz, zástupca riaditeľa jednej firmy. Mam tam skvelých ľudí pri ktorých mam pocit že som znovu zacala žiť. Dovtedy som bola len na materskej, zavretá medzi “4 stenami” bez ľudí. Problem vsak je že pracujem od 8 do 20. Domov pridem okolo 21. Pracujem na krátky/dlhy tyzden. Muz na mna zacal neskutocne tlacit aby som dala vypoved. Ja mam vsak strach. Bojim sa ako to budeme ťahať finančne keď budem bez prace, bojim sa že mi z toho prepne že budem zase zatvorená doma. Viem že mi praca a hlavne tá práca a kolegovia budú neskutocne chybat. Už len pri tej myšlienke že dam vypoved som smutna. Zároveň Si ale uvedomujem že sa tým “ukracujem” o rodinu. Mame 6 ročne dieta, ktoré je u svokrovcom kym som ja v práci. Rano je už v skolke, vecer už spi takze realne sa nevidíme keď pracujem. Najhorsie na tom je že vyzera že s tým je v pohode a dokonca že mu to ani nevadi. Jediný komu to vadi je moj muz. Neviem čo mam robit

patus_2
27. jún 2023

Práca ta baví, kolektív je dobrý. Čo viac si želať? Ako pracuješ keď máš krátky týždeň? Skús sa informovať, či by nešlo pracovať na 50% úväzok. bola by si viac doma a zároveň by si aspoň niečo zarobila.

pribinak
27. jún 2023

Určite zostaň pracovať, najmä ak tá praca baví.
Je fajn byt finančne nezávislá.

bambulka79
27. jún 2023

Ak je o dieťa riadne postarané v dobe, keď si v práci,nieje dôvod ostávať doma. Nežijeme v stredoveku, muž by ťa mal podporiť a nie urobiť si slúžku domácu plne finančne odkázanú na neho....

belllinka
27. jún 2023

Nemas batola, dieta je uz velke, co by si robila cele dni doma?

autor
27. jún 2023

@patus_2 keď mam krátky tyzden pracujem len stredu štvrtok, dlhy tyzden všetky ostatne dni okrem stredy a štvrtka.

autor
27. jún 2023

Problem je ale ten, že keď som v práci syn je u svokrovcov. Aj tam spi. Tým padom sme s mužom vtedy bez neho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahhola
27. jún 2023

A čo chlapovi vadí na tvojej robote? Hambi sa niekde povedat, ze obsluhujes ludi, vadí mu, ze dôjde domov a teba nikde, vadí mu, ze sú tam chlapi..?
Ten dlhy týždeň je asi na nervy, druhý s prácou streda, stvrtok je asi pohoda, nie?

terezka1947
27. jún 2023

No,za mňa nie je ok,že syn nie je doma,keď si ty v práci.
Prečo s ním nie je vtedy manžel?
Ste rodičia,už nie ste slobodní ľudia. Máte záväzok.
Práca je fajn,ale nie je ok,že dieťa nie je doma.

lenka.25
27. jún 2023

Môjmu mužovi by sa toto tiež nepáčilo, že by naše dieťa bolo 2 týždne z mesiaca u starých rodičov . Tebe rodina nechýba ? Ako kolektív super, práca super , ale čo rodina , syn ,muž , ako často sa im venuješ ?
Prečo syn nie je s mužom keď si v práci ?
Celá vaša rodina funguje divne , vlatsne ani nefungujete ako rodina

sense
27. jún 2023

Prácu by som nenechala, skus sa spýtať na kratsi úväzok. A prečo dieťa nie je s otcom kým si ty v práci ale spi u starých rodičov?

dadis
27. jún 2023

Nedavajte dieta k svokrovcom, nech sa o neho muz stara. Ak by mal taketo zmeny muz a zena by odkladala dieta, tak to by bolo reci, ze aka krkavcia mama...dupni si, ze teba praca bavi a naplna, peniaze zarobis tskmer sko on a dietatu sa venujes, ked si doma. V ine dni, nech sa mu venuje muz, to uz je aka pohodlnost, ze o vlastne dieta sa nepostaram..nepoviem obcas..

vroni
27. jún 2023

Ľahká pomoc, nech zostane doma otec storočia, i tak nezarobi ovela viac a všetko bude super. To už by asi prskal ako diva mačka. Dieťa by som nedávala svokrovcom, ma rodičov a aj otec je rodič. Ja sa cestne priznám, ze by ma práca do 20 ubijala, ale pokiaľ to tebe vyhovuje, nie je o com. Rozhodne by som sa kvôli mužovi práce nevzdávala, to by bol iný tanec, keby mi také niečo navrhoval...

kvetinka75
27. jún 2023

teiž by sa mi nepáčilo, keby bolo dieťa u svokrovcov 2 týždne. Akú má prac.dobu tvoj muž? On sa nedokáže postarať o dieťa? Nevidím dôvod, prečo by si mala dávať výpoveď a prečo by sa on nemal starať o dieťa kým si v práci. Pripadá mi to, že ťa chce dotlačiť k tomu, aby si bola od neho finančne závislá a to by sa mi veru nepáčilo. Výpoveď určite nedávaj a doriešiť syna aby bol doma a nie u svokrovcov. Už to nie je bábätko, nevidím dôvod, prečo by sa o neho nemohol postarať muž kým si v práci.

riamia91
27. jún 2023

Mne by vadilo odkladať dieťa a nebyť s ním aspoň večer. Ty si s tým ok? Muž s ním prečo nie je, keď je doma z práce?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
27. jún 2023

,,Práca ta baví, kolektív je dobrý. Čo viac si želať?" Ja som myslela, že to je irónia.. že čo viac si želať? Veď máš prácu snov, ideálnu pre matku 6r dieťaťa 🙏
....
Načo si si zakladala rodinu? Aby sa ti o neho starali svokrovci?
A ze vraj už to nie je bábätko tak je to v pohode?
Vy ste niektoré fakt matky roka!
Ty vole, práca čašníčky ktorá prichádza domov o 9 večer je pre matku 6r dieťaťa maximálne nevhodná. Nehovoriac o tom, že keď má dlhý týždeň tak je prakticky celý víkend mimo. 2 víkendy v prdeli. A ci z toho, že ma krátky týždeň keď je chlapec v škole???
Z tvojho príspevku je najsmutnejšia jedna vec, že ti je straaasne smutno za kolegami a super kolektívom. Normálne si mi dvíha žalúdok na včas rána. A za synom ti smutno nie je?
Veď ak si muž trúfa utiahnuť domácnosť, tak tým pádom tvoj prijem nie je až taký dôležitý a máš možnosť nájsť si inú prácu s normálnou pracovnou dobou.
Ale tak už ty vieš, čo je v tvojom živote priorita.

dadis
27. jún 2023

@simona20201309 Halooo a otec je kde? Asi neutiahnu rodiny s prijmom, ktory je o 200 eur vyssi od casnicky. Moja mama tiez, ked sme boli deti robila na 12tky (D/N) a bola dobra mama, dala priestor aj ocinovi sa o nas starat. Ale teda on chcel

simona20201309
27. jún 2023

@dadis čo otec? Ona je matka. Ako budeme vychádzať z toho, že keď na dieta kašle otec, môže aj matka? Asi keď je chlapec u svokrovcov tak tiež pracuje. Tak nech dá výpoveď otec? Milujem také prirovnania. . .

kvetinka75
27. jún 2023

@elizabet173 ja som myslela 2 týždne do mesiaca, keď má dlhý týždeň. No ale to je v podstate jedno. Tiež neviem, prečo nie je syn s mužom. Určite by som nezostávala doma a radšej zatlačila na muža, nech je so synom. Absolútne by sa mi nepáčilo takéto správanie sa z jeho strany. Neveim koľko zarobí jej muž, ale aby ptoom nezačalo vydeľovanie peňazí. Veď vlastne zarába len on, ona by príjem nemala. Celé zle. Nepáči sa mi to.
@simona20201309 niekedy je lepšie mať dobrý kolektív ako mať prácu od 7-15 a prežívať stresy čo je v práci. To je pre dieťa lepšie, mať vystresovanú matku? Veľa žien chodí na zmeny. Do výroby, zdravotníctva. Tie čo, nemajú si zakladať rodinu? Nevidím dôvod, prečo by mala odchádzať z práce. Asi veľa možností nájsť si takú kde bude v práci od 7 - 15 hod. nemá. A je lepšie byť bez príjmu závislá od muža?

dadis
27. jún 2023

@simona20201309 Vies kolko zien robi 12tky? Aj ja som kedysi pocas VS robila a normlane tam robili matky. To je taky problem sa o dieta postarat, ked pridem z prace, zobrat von, dat najest a osprchovat?

anjelicek26
27. jún 2023

8-20 prec 5 dni v tyzdni, ale dieta je vlastne cely tyzden bez rodicov, kedze ho supnete ku svokrovcom, takze nevidi ani otca ani mamu... nevies, co sa deje u tvojho dietata v skole, nerobis s nim ulohy, nechodis s nim von, po skole na zmrzku, nevies, akych ma kamaratov... si uplne mimo zivota svojho dietata, ktore este nie je pubertiak, ze by si to uzivalo, ale mu sakra chybas... lebo casnicka spasitelka sveta... zda sa ti to ok? To, ze ako pises, to dietatu nevadi, to je veru na plac, alebo sa ti snazi to nepovedat...

Muz predsa tiez normalne pracuje, makat tolko hodin denne vobec nie si nutena. Takze sa dohodni v praci (ktora ti tak super vyhovuje), ze bohuzial, 8-16 alebo proste hladas inde, ze si chces vidiet dieta. Aj za cenu nizsieho platu. Muz asi zarobi mizerne, napriek "pozicii", ked mate plat skoro rovnaky... aj o tomto sa s nim porozpravaj, ze ked budes menit pracu pre dobro rodiny ty, mal by aj on, aby tu stratu zrovnal...

andrejka1974
27. jún 2023

Ja robím tak ako tu,len s tím rozdielom,že o deti sa stará muž a keď robím celý víkend tak ide s nimi na dom a stará sa o ne nedávala by som ho tak často k svokrovcom

dadis
27. jún 2023

@anjelicek26 Ten pracovny fond je rovnaky ako u zeny, co robi do 16:30, teda tych dni, kedy je v praci je menej. Vobec by som nepodcenovala a nedehonestovala pracu casnicky, je to praca potrebna. V kratkom tyzdni sa predsa moze dietatu venovat dost, zobrat na ihrisko i zmrzlinu.

lenka.25
27. jún 2023

@elizabet173 no ale si to vypočítaj , pracuje krátky dlhý týždeň , čiže z 30 kalendárnych dní je v práci polovicu a vtedy je u svokrovcov . Nikde nepíšem je tam vkuse dva týždne , ale z mesiaca polovičku tam je

sima234
27. jún 2023

@simona20201309 ako prepáč, ale čo je zle na práci, ktorú robí? A predavačky v OC robia inak? Ved tiež majú zvyčajne krátky a dlhý týždeň. Ale to dieťa má aj otca, tak prečo by sa nemohol postarať o dieťa, kým je ona v práci? To, že ho dávaju k svokrovcom tiez nechápem, ale asi otec bude z tých, ktorý žijú v tom, že o dieťa sa stará iba matka.

ruxandra
27. jún 2023

Prace by som sa urcite nevzdavala, najma ak si s nou spokojna a bavi ta. V kratkom tyzdni si predsa s dietatom dost. Skor ma ale zaujima, kde je muz, on je tiez v praci od 8-20, ci preco nemoze byt dieta poobede doma s nim? Sa ho boji, ci ako?

maranta_leuconeura
27. jún 2023

Za mna mas dost nevyhodnu pracovnu dobu, ja by som to tak nechcela ani bez deti. Jedna vec je ta, ze ta to bavi a dobre zarobis, druha, ze uz si manzelka a matka. Tym nemyslim, ze mas byt sluzka a otrokyna v domacnosti, ale ze by bolo vhodne udrziavat vztah s manzelom a budovat vztah s dietatom. To sa neda, ked sa poriadne ani nevidite. Neviem ci sa fakt mate tak zle, ze potrebujete oba prijmy v takej vyske v akej ich mate teraz, aby ste to vsetko utiahli, aj za cenu toho, ze nezijete vobec ako rodina... Zvacsa toto ludia volia len ako docasne riesenie. Preco sa muz nestara o syna je mi teda tiez velkou zahadou. Obaja zrejme nie ste uplne rodinne zalozene typy, vdaka za svokrovcov, ale aj tak trpi dieta.

anjelicek26
27. jún 2023

@dadis nemyslela som to dehonestujuco, ale ze nie je spasenim sveta, ci robi 8 alebo 12h ako napriklad lekar, ktory proste pacientom ci operacii potiahnut musi... kym maju rodicia male deti, mali by na to prihliadat s pracovnou dobou v ramci moznosti. Oni to ako rodina nepotrebuju financne a ani to neni nutnost ako casnicka s malym dietatom doma robit 12ky...su aj kratsie zmeny... roky som robila 30h pracovne tyzdne, aby som si videla deti, zacinala o 6-7mej rano a vyberala ich skoro, proste mna by to strasne mrzelo, keby to bolo inak...teraz sme si to s muzom vymenili... ja robim na plny a on sa stara...

Vseobecne oni neziju ani ako rodina, ani ako rodicia 5 dni v tyzdni... co na dlhe lakte proste nebude robit dobrotu, tam si musia oni sadnut a najst riesenie. Muzovi sa necudujem, ze proste hlada lepsie riesenie, ale musi byt proste ochotny aj on potiahnut a postarat sa, ked treba... ale to mozno aj robi (vybera dieta zo skolky, vozi ku svokrovcom, vozi rano do skolky, boh vie....)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz