Mám ho opustiť?

sealaris
19. okt 2015

Baby..potrebovala by som radu..alebo skor rady;)) nevien ako nam dalej pokracovat s partnerom a otcom mojich deti...medzi nami je to uz take zlozite..ze neviem co bude lepsie...viac krat som sa s nim uz rozisla...boli to skor,take malichernosti...ze ziadny vazny dovod som ani tak na to nemala..to si uvedomujem neskor...teda..v tej chvili som taka nahnevana ze neviem co skor a jedine co ma napadne je rozchod...nebyvame spolu..mozno keby spolu byvame tak to najskor cele poriesime,ale takto sa urazim a idem prec...neviem..vadi mi ze je taky nezodpovedny a aj ma klame...v jeho minulosti si narobil dlhy,a teraz to nema este doriesene..takze..teraz sa dozviem ze dlzi nejake peniaze aj inym ako som si myslela...a navyse mi vadi,ze ked je doma,a my doma tak si ide do krcmy...neviem...chceli sme skusit spolocne byvanie,zacali sme to pomaly riesit ist niekam na byt...ale mam pocit ze sa mu do toho nechce...ked sa ho spytam povie ze chce ist s nami byvat,ale tak...neviem vobec co si mam o tom myslet..ja chcem ist strasne rada kdesi byvat...sa osamostatnit...nebyt stale niekomu na krku...tak vobec neviem...mojej rodine sa moj partner moc nelubi...tak to tiez ma serie...ale tak..zas...nie som ako ony a niektore veci mi neprekazaju tak ako im...oni uz teraz by som povedala vyhladavaju tie chyby na nom...teda..uz si vsimaju vsetko co spravi...neviem uz ani ci ho lubim...ked som s nim neni tak mi chyba a je mi do placu z toho vsetkeho...citim sa tak sama..ale na druhej strane ked som s nim tak..je to take zvlastne..hlavne teraz ked sme spolu fakt malo...chodi na tyzdnovky prec tak..mozno sme spolu....max.3 hodiny za cely vikend..neviem ci ho mam na dobro nechat...alebo..ostat s nim a skusit to v spolocnej domácnosti..a mi je luto ze...ani s detmi nema taky vztah,ked s nimi ani moc nieje...
A dalsia vec co ma stve su jeho rodicia...uz viac krat sa mi stalo ze si chcu zobrat nasho starsieho syna niekam a ked sa spytam ze kam...tak povedia ze len tak do mesta...ked to poviem priatelovi ze nech sa ich este raz spyta ze sak hadam mame pravo vediet ci idu niekde na nakupy alebo na nastevu alebo kam..tak mu odpovedia iba ze co je ho po tom..ze oni sa nas tiez nevypytuju...je to normalne?? Ako im mam slusne povedat ze chcem vediet kam chodia moje deti alebo tak..jako..ja mam s nimi dobry vztah..da sa povedat...teda nechcem ho pokazit...neni sme spolu denne tak si vychadzame celkom...viete mi nielto poradit??;)) dufam ze ste ma aspon trochu pochopili lebo z toho mojho pisania....;)) hhe a dakujem ze ste docitali do konca;))

silvia62256
19. okt 2015

Prosim ta a kolko mate rokov a ako je mozne ze spolu nebyvate??? Toto moc nechapem ze mate deti a kazdy byva u svojich rodicov?? To sa potom necuduj ze vam vztah ide,sprepacenim,do sraciek...ved nic spolu nezazivate,on nemoze ani len tusit aka vlastne si ked ste spolu 3 hodiny tyzdenne...to kolko uz takto fungujete?

alaguema
19. okt 2015

@sealaris ďalší prípad, keď sa najprv urobia deti, potom sa rieši, čo je ich otec vôbec zač a či budú spolu bývať, alebo pôjdu niekam "na byt", ale jemu sa akosi nechce, vzťah k deťom tiež nemá. Neviem ti poradiť. Nevidím tam jeden normálny dôvod a základ pre normálne fungujúcu rodinu.
Ešte doplním. Píšeš o ňom ako o partnerovi. V čom je ten človek tvoj partner? Nežijete spolu, deti spolu nevychovávate, nemáte spoločný projekt ako napr. bývanie, dom/byt a jeho zveľaďovanie, spoločné financie, domácnosť, spoločné ciele a záujmy. On je len bio otec tvojich detí a asi nič viac.

worker_falcon
19. okt 2015

tebe na ňom nezáleží, jemu na tebe ani deťoch tiež nezáleží. nič vás nespája. ako píše
@alaguema , nič nemáte spoločné (možno občas posteľ). A ty sa bojíš byť sama, aj keď vlastne si sama. Niet čo radiť... Aj tak s ním "zostaneš", kvôli tým odrobinkám "lásky" či pozornosti.

sealaris
autor
19. okt 2015

@silvia62256 ja mam 24..on 28...neviem je to cele na prd...on u nas nemoze byvat...kedze si s nasimi doma moc nesadol..aa ja u nich byvat nechcem...a neviem ako to s tym byvanim no..sama uz tomu celemu nechapem...a co by bolo najlepsie...on stale vravi ze ked budeme spolu byvat to bude ine...ale ze by sa nejako extra snazil to vyriešit tak sa mi nezda..alebo ci jako caka ze to vyriesim zanho..ako bol pri jeho rodicoch zvyknúty..tak ja neviem..oni totiz vsetko zanho riesili...on sice vravi ze vsetko bude ine a tak..alee...moc tomu neverim pri tom jeho tempe...ja mam ine predstavy..

silvia62256
19. okt 2015

No ništ...nemusim setkemu rozumet...

sealaris
autor
19. okt 2015

@alaguema hmm..hej no...nolo to dost nerozvazne...no...tak..aj tak noo..som rada ze mam take deti ako mam..i ked isteue by bo to bolo najlepsie za inych okolnosti...no predtym..som nevnimala take veci ako teraz...ale dakujem baby teda;))

sealaris
autor
19. okt 2015

@worker_falcon
@silvia62256
@alaguema dakujem vam baby;)) potrebovala som si to tak uhrnut a sama som nevedela ako;)) tak dakujem;))

sardinka335
19. okt 2015

@sealaris tak v prvom rade mate byvať spolu a vo ,,svojom,, ci už podnajom, hypoteka - ak je to možné a nie ze on obaja ste v ,,mama hoteli,,. To je tak ked ludia ziju len z pocitov a bez nejakeho aspon ,,hrubeho,, načrtu ze ako chceme žiť. Ani sa nečudujem ze sa tvojej rodine partner nelubi...mne by sa tiež nelubil, deti maju v nom aky vzor? Obavam sa ze nulový...žiješ ako slobodná matka už teraz takze bud mu daj ultimatum, ze bud budete byvat spolu napr. od noveho roka alebo neviem aky termin chceš a ked sa nerozhybe tak ho pošli do ,,kytek,,. Čo máš z neho? Tak snad peniaze na deti ale inak ti je partner na 3 hodiny cez vikend na dve veci - na nič...a na sex. Ine použitie v nom nevidim. Ale je to tvoj zivot - bud sa ty rozhybeš alebo budeš čakať na niečo čo možno nikdy nepride.
A čo sa tyka babky, dedka sak sa opytaj deti ,,kde ste s babkou boli,,?

kikush1811
19. okt 2015

@sealaris som v podobnej situácií ako ty. Mám síce len dcérku, ale ten môj tĺk dostal ultimátum do konca novembra..
Nebudem sa predsa podhadzovať chlapovi, ktorý je otcom a partnerom iba vtedy kedy má na to čas a priestor a NÁLADU. V rodine treba žiť, nie ju navštevovať.
Maj sa rada a pripomínaj si každý deň svoju hodnotu.

magmolatus
19. okt 2015

3 hodiny za vikend spolu, to je šeredne málo. Nečakaj že si k detom vytvori nejaky vztah ked ich pomaly ani nevidi.
Čo sa týka detí a jeho rodicov, napisala si to spravne, nenapada ma nič ine ako by som im to ja slusne povedal, ak by som chcel čosi take riešiť. Si rodič, jasne ze mas pravo vediet kde mas deti. Podla mna je to vec slusnosti ti to oznamit.
Mi ked mame doma neter (či už na prázdniny, víkend a podobne), vždy musi mať so sebou zdravotnu kartu a mobil. Ked ju posadim na bus domov, vzdy volam jej matke a opacne. POdla mna nechces nič extra. Normalna vec.

Co sa tyka tvojho partnera, asi by som skusil cosi ako spolocne byvanie, na test je lepsí podnajom a potom podla vysledkov budes vediet co dalej.

majulienk
19. okt 2015

Nevies ci ho opustit na 3hodiny tyzdenne? 😀 Ved vy ste uz spolu davno neni... tak naco si kazis aj tie 3hodiny zivota? 🙄

mawka
19. okt 2015

@alaguema milujem tvoje komentare, minimalne 99%. teraz to nemyslim ironicky ale uplne normalne. velmi rada by som si precitala co je definicia DOMOVA. od teba. dakujem.

mawka
19. okt 2015

@sealaris tak zivot sa barskedy pokasle, ludia robia debilne rozhodnutia. ale preboha, tam, kde su uz deti, tak vytvor podmienky, aby tym detom bolo dobre. ci uz ako sama mamina alebo s partnerom alebo s manzelom. vies, vy ste dospeli, vy mozete mat zivot na prd, lebo ste si ho tak zariadili. ale nicit zivot detom, ktore sa momentalne nevedia nijako proti takemuto zivotu branit alebo lepsie povedane nemaju na vyber, je otrasne.

ja neviem, kolkokrat to tu musi zazniet, kym si zeny v nedobrej situacii, vo velmi vyhrotenej situacii uvedomia, ze kde su deti, ide predovsetkym o nich. nie o svoju potrebu mat chlapa za kazdu cenu.

janickacrazy
19. okt 2015

@sealaris Máte spolu 2 deti a nikdy ste spolu nebývali? To je fakt trochu od veci, nezdá sa ti? Vybaviť podnájom možeš aj ty kludne, len otázka je, či ten tvoj partner naozaj stojí o to byť s tebou a vašimi deťmi. Ak áno tak sa k vám nasťahuje, ak nie, tak sa možeš rovno vrátiť naspať k rodičom a aspon budeš vedieť na čom si. Dúfam, že ti aspon na deti prispieva.

mawka
19. okt 2015

@janickacrazy on ma asi uplne na haku. sak zadlzeny je, nic nerobi pre to, aby boli spolu ako rodina. no proste divne. normalny chlap chce travit cas so svojou rodinou pokope a je s nimi rad. tu to skor vyzera, ze to mlademu vyhovuje.

alaguema
19. okt 2015

@mawka pre mňa je domov je tam, kde sú moji najbližší. Teda v tejto etape života môj muž a naše deti.

mawka
19. okt 2015

@alaguema sak toto. je v podstate jedno, ze kde a ako, ale ze su najblizsi spolu. nechapem, preco toto napriklad zakladatelka nechape. aj to, ze na to musia byt dvaja.

mysicka36
19. okt 2015

Ja ti radím len aby si nedajbože neotehotnela tretí krát a kopni ho do riti. Nehovor tomu ani vzťah, lebo to vzťah nieje, len si za tebou chodí vrznúť, to je všetko. 😢

sealaris
autor
19. okt 2015

@mawka samozrejme ze myslim na svoje deti...tu maju vsetko u nas..akurat nie cas straveny s otcom..preto neviem ci mam skusit to spolocne byvanie alebo nie...hlavne koli detom...tu nejde tak o mna...

mawka
19. okt 2015

@sealaris no len ked nejde o teba, ale o deti, tak preco v takejto situacii ostavas aj ked sa z jeho strany nic nemeni a nie je zaujem?

sealaris
autor
19. okt 2015

@mawka hmm...tak chapem...ale tak nie je to vzdy jednoduche sa hned zobrat a ist kdesi spolu byvat..teda..ako som vravela tu nemoze..a ja dole nechcem ist aj koli detom...takze bohuzial ano..zlyhala som v tom ze som najskor nezariadila alebo resp.nesnazila sa hned o to aby sme mali kde byvat...

sealaris
autor
19. okt 2015

@mawka noo..ostavam...ako ostavam ved prosim o radu..lebo fakt neviem co mam robit...aj som to skusala byt rozidena tiez to neni kdovie co..no akurat to byvanie som neskusila spolocne..leboo..sa toho aj trochu obavam

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka335
19. okt 2015

@sealaris ked vidiš niekoho 3 hodiny tyzdenne tak to ziješ ako ,,rozidena,, alebo skor nemaš šajnu ako vyzerá ,,,normálny,, vztah. Čo ti chybalo ked si bola ,,rozidena,,? Tie tri hodiny? Nechapem čo si ,,nemala,, ,,oprašene pavučiny na fufni,,? ....resp. ako rozidenej čo sa pre teba menilo oproti tomuto stavu?

janickacrazy
19. okt 2015

@sealaris podľa mna ozaj nemáš čo stratiť, takže možeš skúsiť vybaviť podnájom a uvidíš, ako sa k tomu ten tvoj krásavec postaví, ale veľkú šancu by som tomu nedávala, že to bude nejaké super zrazu.... ale aspon si nebudeš časom vyčítať, že si to neskúsila, možno zistíš, že vám to klapať nebude a konečne ho opustíš, aj to je lepšie ako žiť to, čo žiješ momentálne, aspon podľa mna

mawka
19. okt 2015

@sealaris jak ze neni jednoduche sa zobrat ist niekde byvat? ty akoze povazujes za standard co ty zijes? ved ak sa neda spolocne u rodicov, tak spolocne niekde inde, hoci v prenajme. akoze lutujem tvoje deti vazne a deti podobne zmyslajucich osob, ktore vyhlasia, ze neni jednoduche ist niekam byvat. a v com to neni jednoduche? ze budete musiet byt konecne zodpovedni? ej, ze ta hanba nefackuje.

sealaris
autor
19. okt 2015

Tak baby..zase aby som sa lepsie vyjadrila..tym chodenim do krcmy nechodi ze kazdy vecer je v krcme zalezeny a cjodi ozraty..tak dva krat do mesiaca mozno..ide sice na jedno dve piva,ale aj to mi vadi..a niee..nemali sme ani sex uz davno,takze nestretavame sa len ua ucelom si ,,zatrtkat" kedze nemame to byvanie tak sa stretavame malo,lebo nemame tak kde byt spolu..maleho mal napriklad dole cely vikend..ale ja moc dole netuzim byt..nehovorim mam dobry vztah s jeho rodicmi..ale odtial potial..zase vsetkeho vela skodi ako sa povie

suzi33
19. okt 2015

@sealaris Poviem Ti, že buď začnite spolu bývať a byť konečne rodina alebo sa na to rovno vykašlite. Akože máte 2 spoločné deti a trávite cez týždeň pár hodín spolu? To je akože čo? Och, tak normálne si s ním sadni, porozprávaj sa s ním, ako si on predstavuje budúcnosť, ako si ju predstavuješ Ty.. V čom je problém? V peniazoch? Pozri u Vás v meste nejaký podnájom čo sa Tí zapáči a daj mu to pred nos. Ak bude hľadať výhovorky, tak sa na neho vykašli a nerieš s ním už nič. Aké staré máš deti? Pracujete niekde?

suzi33
19. okt 2015

@sealaris Vadí Ti, že ide 2x do mesiaca na pivo? Ale prosím Ťa, to mu nedávaš žiadny priestor? Prečo? Veď píšeš, že chodí len výnimočne a neopíja sa..Môj muž chodí 1x do týždňa do krčmy a ja mu to schvaľujem.. Na zákazoch akurát stroskotá Váš vzťah.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz