Je normálne, že manžel vypije denne jedno pivo?

12. jún 2020

Ahojte
Moj manzel kazdy vecer, ked pride domov z prace, vypije 1 pivo. Myslite, ze je to problem? Bojim sa, lebo moji rodicia boli alkoholici a jeho otec tiez. Neznasam to.
Prace ma teraz dve, rano ide do roboty a poobede zase na stavbu, stavia nam dom. Ale to 1 pivo ma kazdy den (0,5l desinu). Pocas dna si da len cez vikend k obedu, ale nie pravidelne. Do krcmy chodieval pred koronou raz mesacne, tam tych piv bolo aj 5. Iny alkohol nepije.

julka828
12. jún 2020

Nie len teraz ked je teplo ?

pribinak
12. jún 2020

Pokial si ustrážiť limit že len 1 pivo, tak je to ok

autor
12. jún 2020

@julka828 je pravda ze v zime nepije. To si dal caj.

sunny8
12. jún 2020

Aj môj otec chodieval len na "jedno" pivo
Neskôr to bolo jedno pivo + jeden poldecak. A dnes je z toho dennodenný problém ktorý sa ťažko rieši.

rachel36a
12. jún 2020

Moj otec bol alkoholik..tiez neznasam pitie..ale moj muz tiez vypije vecer pivo alebo radlera...jedno mi pride uplne v pohode

autor
12. jún 2020

@rachel36a aj mne pride v pohode. Len sa bojim, aby sa to nezvrtlo a neboli zachvilu 2,3...

len_nig
12. jún 2020

Aj môj muž si dá večer pivko, nevravím že každý večer, niekedy ani týždeň nie ale myslím že jedno denne nie je problém 😊 cez leto veru aj ja denne vypijem radlera 😂

rachel36a
12. jún 2020

Uplne ta chapem...ja mam aj svokru alkoholicku, tak pevne dufam, ze muz sa po nej nepidda a ostane pri tom jednom

dajana1983
12. jún 2020

Tusim alkoholikov mal každý v rodine ako vidim,no aj môj otec bol .Ak ste inak spokojní tak mu tu radosť nechaj,aj keby boli každý večer dve pivá...zasa sú horsie situácie aj prípady než toto,z každej strany to číha,vidíme to v telke ale netreba plašiť a preháňať .Všetko z mierou 😉

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamadent
12. jún 2020

1 pivo denne to je tak pre tu horku chut. To z neho alkoholika nerobi.

saxana000
12. jún 2020

Moj si tiez da po robote pivo..ze od smadu najlepsie normalne sa osprchuje naje a da si jedno pri telke nestavi sa na neho hned po ceste z roboty ani si neulieva poldecak k tomu nepride mi to divne.aj ja ked mam chut dam si s nim pohar vinka.ked je chory pije caj.teraz bazovy sirup domaci.nepotrebuje ho k zivotu kazdy den.ak mame navstevu uleje sa aj tvrde..ale nepride mi ako ochlasta.. Raz za rok sa mu stane ze si lupne ale zas nie je to tip agresor ani vyrypovac..

deti95060810
12. jún 2020

ja ti úplne rozumiem...mám doma takého podobného. príde z práce a smrdí pivom... Ide ta tresnúť od zlosti. Keď je doma cez víkend tak nezvykne si vypiť ani jedno - ako hovorí však by mi zhorklo z žalúdku...😉
ja nepijem vôbec a nechápem že niekto potrebuje pivo...

katkati
12. jún 2020

Ženy, to už nedoprajete mužom ani jednu desiatku? Hlavne, keď nezvyšuje dávku? Mne by oveľa viac vadilo fajčenie. Ten smrad a úrčite oveľa väčšia pliaga pre organizmus.

nikpa
12. jún 2020

1 denne počas leta je v pohode. Len je otázka ci to pri tom 1 aj zostane, no to nevie nikto, ani on sám.

tripetta
12. jún 2020

Tu skoro všetky ženy chlcú pravidelne víno, dokonca kojace a je zvláštne, ako to práve ženské obhajujú. Smutné. Ja si myslím, že normálne je nepiť. Normálne je nepotrebovať drogy v akejkoľvek forme. Delírium môže človek dostať po dlhšom pití jedného piva denne.

mamutka
12. jún 2020

Ahoj, nemám skúsenosť, ale čo si navždy zapametam ako desivu info bol rozhovor v TV s lekárom, ktorý mal pacienta co dvadsať rokov každý deň si po robote, a teda asi aj cez víkend podvečer, dal jedno pivo. Denne jedno, koniec. A po 20 rokoch prišlo delirium tremens.
Na jednej strane si neviem predstaviť, že by som chlapovi bránila dat si to jediné pivo po robote, na druhej strane toto? Jasne, nie každému sa stane, každý sme iný. Každý žije inak. Môj chlap to nepije vôbec, ale zase toľko športuje, že keby si jedno denne dal, tak ani nevie ako to vyplavi a pochybujem ze by ho to mohlo ohroziť. Ale ak by po tom pive polihoval na gauči alebo sa trochu pomotal okolo domu akože pokosit a tak, asi by som mala vážne obavy z tohto zvyku.

tslobik
12. jún 2020

@bambulienka25 Tak ale keď to zažila ona a aj v jeho rodine sa alkoh. vyskytol, tak je prirodzené, že má strach. Obavy v človeku ostanú, aj keď len podvedomé.

tslobik
12. jún 2020

@autor skús sa s ním porozprávať na túto tému, ak máš obavy. Keď ste si tým prešli v rámci svojich rodín.

mamutka
12. jún 2020

@tripetta toto je veľmi zosmiesnovana a ignorovana pravda, ten holý fakt, že normálne je nepiť a nefajčit

tetaandulkova
12. jún 2020

Nie je alkoholik ten, ktorý sa raz za čas sundá pod obraz Boží, ale ten, kto potrebuje alkohol hoc len v malej dávke každý deň. U nás sa nepije, pre nás je normálne nemať doma ani kvapku alkoholu. Nepotrebujeme to. Nechceme to. Veľa ľudí sa ma stále pýta... a to keď máte návštevu tak čím ju ponúknete ? No všetkým predsa, len nie alkoholom. Je to fakt až tak nevyhnutná vec ??? Poznám veľa ľudí, ktorým alkohol zničil život a nakoniec ich zabil. Ale ty vieš. Ty musíš najlepšie vedieť či ti to vadí a riešiť to, alebo to nechať tak =)

tripetta
12. jún 2020

@adamadent Aj nealko pivo má horkú chuť. Keď ho niekto pije pre tú chuť, prečo si nekúpi nealkoholické?

andrejka1974
12. jún 2020

Moj si da tiez chodi denne na 12 do prace tak mu dobre padne a ja si dam obcas tiez nie je na tom nic zle

babusik85
12. jún 2020

Podla mna to nie je nic strasne. Niektore uz fakt prehanaju (nemyslim autorku,ale komentatorky)

matus7030
12. jún 2020

Ja pijem pivo v lete tiež takmer každý deň. Idem na bike, jasné že si dám jedno od smädu keď sa vrátim. Som vonku na terase, dám si jedno chladené. Úprimne ja už to pivo ani neberiem ako nejaký alkohol strašný, možno má tu niektoré zhejtujete. Nemyslím si, že toto zo mna robí nejakú alkoholicku. Potom príde jeseň, zima a skoro vôbec pivo nepijem. Volakedy som zase mala eru, že dva deci vína vecer k telke. Jedna fľaša bola v chladničke na 3-4 dni. Mne to pride v pohode. Tvrdý alkohol napríklad vôbec do úst nedám, to už by musela byť veľmi zvláštna príležitosť.

katkati
13. jún 2020

@tripetta To je nezmysel s tým delíriom od jedného piva. Aj keby to povedal lekár, on nemôže vedieť, že ten človek naozaj 20 rokov pil iba jedno pivo denne.

h2
13. jún 2020

Ahoj autorka, áno, to, že Tvoj manžel vypije denne jedno pivo je úplne normálne. Buď rada, že je to len pivo a že je len jedno. Želám Ti, aby si nemala v živote väčšieho problému.

katkati
13. jún 2020

Jedno pivo denne chráni pred ochoreniami, tvrdia lekári.

titla
13. jún 2020

Aj moj muz si vecer, ked pride z prace otvori jedno pivo. Sme spolu uz 7 rokov a stale je to to jedno pivo. Sem-tam sme si zvykli niekedy k veceri otvorit flasu vina (ja teraz este kojim, takze alkohol nepijem vobec), nebolo to na dennej baze. S kamaratmi ide muz na pivo tak raz za 3 mesiace, vypiju viac ako jedno, ale nepride domov opity. Nemam pocit, ze ma problem, ked si to pivo dat nemoze (je sofer, berie lieky a pod.), bez pitia vydrzi bez problemov.

lula313
13. jún 2020

Keď pije, nemusi to znamenať, že sa to bude zhoršovať. Môj muž pijaval každý piatok s kamošmi a dosť veľa. Teraz je to možno už aj dva roky, čo si nedal ani len pivo, ja som tiež dobrovoľný abstinent.