Finančné rozdiely vo vzťahu

12. dec 2021

Bude to asi zaujimava tema,rôzne skusenosti.Nakolko sú podľa vás dôležité finančné rozdiely vo vzťahu?Moja mama je toho názoru,že ja ako pracovníčka vo fabrike by som si určite nemala nájsť niekoho kto ma oveľa vyšší plat, vyššie postavenie,pretože mi to partner dá po čase pocítiť.Že si mám hľadať seberovneho,podobného platu aby sme si nemali čo vyčítať.Suhlasite s takym tvrdenim?

diefca
12. dec 2021

Ja by som rozdiely neriesila, vztah by nemal byt o peniazoch. Ved keby sa casom jeden z vas vypracoval, pripadne zmenil pracu a zarabal viac, rozisli by ste sa kvoli tomu?

chelsey987
12. dec 2021

Nie. Nesúhlasím s týmto názorom. Mám VŠ a vyšší základ ako manžel. Manžel má len SŠ nižší základ a sme spolu. Ani vo sne by ma nenapadlo mu vykrikovať, že má menej alebo nižšie vzdelanie. Ak tá má partner úprimne rád nikdy to nebude riešiť.

solange7
12. dec 2021

Tak sa skus mamy spytat ako by taketo hladanie partnera malo vyzerat. Ci ma na to nejake tabulky.

martul
12. dec 2021

Ja mám maturitu plat 890 v čistom, manžel ,,len" učňovku, je živnostník mesačne 2000.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivik4
12. dec 2021

Pane boze 👀 taketo cipoviny brat do uvahy ? Nebud hlupa

evita11223
12. dec 2021

nebola by som vo vztahu kde by niekto prave toto riesil, ved to uz kde sme, podla mna vztah je o niecom inom, mne by nieco taketo ani len nenapadlo brat do uvahy

elizabet173
12. dec 2021

to čo je za nezmyselné tvrdenie? Veď sa to môže počas života päť krát otočiť. Môj otec vždy zarábal podstatne viac ako mama, ale financie boli vždy spoločné, nikdy som u nás nepočula niečo také, že si to a to nemôže kúpiť, lebo zarába málo, naopak. Po rokoch začala mama podnikať a darilo sa jej a mala vyšší príjem zase ona, otec sa tomu tešil, nemal žiadne komplexy z toho, že má vyšší príjem jeho žena. To sa budeš pri prvom alebo druhom rande pýtať na príjem? Alebo podľa čoho by si to mala posudzovať? Veď dobrý stolár, automechanik môže mať vyšší príjem ako inžinier. Aj muž, ktorý stojí pri páse môže mať štyri byty, ktoré zdedil a tri z nich prenajíma.

lucia147852
12. dec 2021

Toto je taký nezmysel. Nikdy nevieš čo sa vo vzťahu stane a jeden môže ostať bez prijimu alebo ako ID a to sa majú potom rozísť či čo. Pozerám sa na iné hodnoty vo vzťahu ako výšku bankového kontá a ukončené vzdelanie

eviann
12. dec 2021

Skor ide o uroven dosiahnuteho vzdelania, aj ked inzinieri tiez mozu byt hlupaci. No vo vseobecnosti napriklad manazer je asi sofistikovanejsi ako nejaky kamionista a asi by som sa s nim nemohla porozpravat o veciach, ktore ma zaujimaju a su mi blizke.

1sally12
12. dec 2021

Mňa by len zaujímalo akoby to hľadanie malo vyzerať😀 nejaký inzerát typu hľadám niekoho len s učňovkou, prácou vo fabrike s platom 700€?😄 ostatní s VŠ ani nepíšte😄Alebo v reále prv u daného človeka zistíš ako je na tom s financiami a následne sa rozhodneš či budete randiť alebo nie?😁

tenerifka
12. dec 2021

V dnesnej dobe dokonca vobec nezalezi na dosiahnutom vzdelani. Sikovny zmrzlinar-podnikatel bez vzdelania moze zarobit ovela viac ako spickovy manazer velkej spolocnosti, s VS a praxou. Treba len robit to, v com je clovek dobry a co ho bavi.
V manzelstve je vsetko vecou triezveho nazoru a spolocnych hodnot, nie zastaraleho smiesneho malomestiactva

magnetk
12. dec 2021

no zvláštny názor. Mamky skôr chcú, aby sa mala dcéra dobre a našla muža čo dobre zarába a postará sa finančne dobre o rodinu. A riadny lakomec môže byť aj taký, čo menej zarába, to mamku nenapadlo. 🙂

tanyan
12. dec 2021

A keď sa ti podarí a začneš kariérne rásť, ale tvoj aktuálny partner v tom čase nebude rásť rovnako rýchlo, tak sa s ním rozídeš?
Keď som sa dala dokopy pred 17 rokmi s manželom, tak chodil do školy a ja som už zarábala. Medzičasom sme mali obaja silnejšie aj slabšie obdobia. Ale rozdiel vo výške príjmu pre nás nikdy nebol dôvodom na negatívne diskusie. Obaja sa snažíme a máme spoločnú kasu, dispozičné právo k účtom navzájom... Počas materskej a rodičovskej som jednoducho dostala druhú platobnú kartu, aby som mohla platiť rovno z manželovho účtu.
Hlavne si nehľadaj niekoho, kto si bude počítať každú korunu a tebe vyčítať. Psychické úchylky v peňažnej oblasti sa vyskytujú bez ohľadu na vzdelanie a príjem (aj prehnaná šporovlivosť, aj míňanie nezarobeného).

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi2102
12. dec 2021

Nie nesúhlasím,manžel zarobí nadštandard na SR,ja cca 700eur,nikdy mi nič nedal pocítiť,obaja máme vs a obaja robíme v odbore

autor
12. dec 2021

No ako mama mi tak radi asi preto lebo otec jej dosť často vyčítal že malo zaraba.A ja som sa tiež stretla s takými,ktorí sa ma nenapadne pytali či niesom zlatokopka,či mam vlastné bývanie atď..

elizabet173
12. dec 2021

@eviann možno by si bola prekvapená, poznám muža, ktorý jazdí na kamióne preto, lebo jeho posledné dieťa je ťažko postihnuté, manželka je s ním samozrejme doma, príjem biedny, dve staršie deti sú na VŠ. Na kamióne zarobí podstatne viac, ako keď robil v istej firme, je tiež inžinier. A niektorí človek so strednou školou môže byť sčítanejší, scestovanejší, ako VŠ, ktorého na tej VŠ držali len známosti a prichádzal s odranými ušami. Napokon v téme sa nerieši to, či sa s ňou muž dokáže baviť na rôzne témy, ale otázka financií.

eviann
12. dec 2021

@elizabet173 No ved pisem, ze su aj studovani hlupaci... ja zarabam na zenu vela, manzel trikrat tolko nez ja, nevadi nam to. A obaja vs. Na Slovensku su platy mizerne, to hej.

autor
12. dec 2021

@elizabet173 presne tak tu teraz neriešim či si dvaja sadnu povahovo,otázka smerovala čisto na financie keďže tie sú dnes skoro najdôležitejšie

zmrzlinka2021
12. dec 2021

@autorka
ja ked som sa vydavala, robila som par tyzdnov za relativne nizky plat, manzel zarabal podstatne viac, dnes zarabam viac ja.
Nikto nikomu nic nevycital a nevycita, su to nase peniaze, nase spolocne, pretoze sme s manzelom RODINA a to od prveho dna sobasa.

Co je dolezite je to, aby ste si mentalne rozumeli a vyhovovali, vedeli spolocne fungovat ako tim, nie ako samostatne jednotky. Tiez je dolezite, aby ste sa vedeli vzajomne podporovat, pomahat si, ak napr. ty by si chcela si zvysit vzdelanie, ist "hore", aby ta muz podporit a nie tahal dole, lebo on ma "ucnovku".
Zaklad vztahu je vzdy sudrznost a komunikacia, fungovanie v jednote, nie kazdy sam za seba.

judar
12. dec 2021

To mi pripomina jednu debatu ked sa zenska hrdila tym ze zarabala viac nez jej manzel a nemohla prekusnut ze jej partner bol spokojny s robotou aku mal a s nizsim platom...vztah mali v pohode a ona ho opustila len za to ze zarabal menej nez ona 😂😂😂😂 kozaa

monka105
12. dec 2021

Že to je predpotopný názor. Keby mal zrovna on na konte státisíce a ty by si bola žena v domácnosti a nezarábala ani vindru, prečo by ti to mal dať časom pocítiť, ak vám to tak obom vyhovuje? Hľadaj si niekoho, s kým sa budete milovať, budete si rozumieť a hlavne budete tvoriť skvelý tím, nie niekoho, kto bude mať podobný stav účtu.🤦🏻‍♀️

dmk_1
12. dec 2021

Rozdiel mojho a muzovho platu je asi tak 6x. No on mi to nikdy nevytykal. Vo vztahu - manzelstvo, rodina by sa nemalo delit na moje a tvoje, co kto investoval. Ako vsak pisu vyssie, blbec aj so 4000€ ti bude kazde euro vycitat.

nikpa
12. dec 2021

Toto je riadna blbosť. Nikdy ma takéto niečo nenapadlo. Šťastná môžeš byť aj s niekým kto má len výučný list aj s tým kto má 3 vysoké školy. Skutočné vzťahy sú o iných veciach.

amelie22
12. dec 2021

Je to dobrá blbosť. Ked si nájdeš dobrého chlapa, tak s tým bude ok či bude zarábať viac alebo menej ako ty. A ked si nájdes blbca, bude zlé jedno i druhé. Keď som žila s bývalym, obidvaja sme mali vtedy malé platy (ja som bola tesne po škole), ale ja som mala krásny byt po rodičoch, v ktorom sme samozrejme mohli bývať spolu bez toho aby sme si museli brať nejakú hypotéku, mama sa nám ešte snažila pomáhať a namiesto toho, aby bol rád, tak som stále počúvala, že som rozmaznaný jedináčik, ktorému všetko samé do huby doletí... Proste stále závidel, prečo ja mám niečo viac ako on a on nie, pritom som sa o všetko so samozrejmosťou delila... Teraz mám muža, ktorý zarába o dosť viac, bývame u neho a nikdy by ho nenapadlo niečo mi vyhadzovať na oči. Je to o tom, ako je kto vyrovnaný sám so sebou...

number19
12. dec 2021

Teraz sa ti tu budu vsetky zeny chvalit o kolko viacej ich partner/manzel zaraba a ako im to cele super funguje a muzickovia im kazdy mesiac odovzdavaju 10 nasobne vyssiu vyplatu poslusne na stol. 🙄

Tvoja mama radi z jej vlastnych skusenosti, ktore nie su nejakym pravidlom...
Rovnocennost v partnerstve nema nic spolocne s vyskou platu. Najdi si hlavne dobreho chlapa, respektive si vyber dobreho chlapa a o platoch sa nebudete ani bavit...

modraslamka
12. dec 2021

@1sally12 🤣🤣🤣

kamatopo
12. dec 2021

To je podľa povahy. Môj prvý muž zarábal rovnako ako ja a neuveríš dokázal mi vytknúť že zarábam malo a on ma živí😂😂😂no a teraz môj druhý muž má raz toľko a nikdy nezistuje čo som si kúpila, alebo našim deťom. Spolieha sa na moju úvahu a rozum.

kamatopo
12. dec 2021

@amelie22 presne niečím podobným som si prešla. Nechápala som prečo mi stále niečo vyhadzuje ná oči a ty si to dobre pomenovala ,,on proste závidel,,😂 ale ďaleko nedošiel teraz má zas to isté čo pri mne len s dvoma cudzími deťmi naviac a ženu čo je vo svojom a 18 rokov na materskej😋