Ex mi chce obmedziť stretavanie so synom

krokodil_schnappi
24. júl 2018

Dobry den, prisiel som sa poradit ako postupovat. S ex (neboli sme zobraty)mam 8rocneho syna. V roku 2013 mi bolo sudom urcene vyzivne 100€, a stretavanie sa so synom 2 vikendy po sebe, 1vikend u matky.
Po tom ako sa zacal syn ku mne pytat castejsie, sme sa s ex dohodli, ze bude u mna 5 dni kazdy druhy tyzden. Nakolko sa jedna skoro o uplnu striedavu, navrhol som jej vyzivne len 50€, s tym ze pokryjem vsetky vydavky na skolu, aj skolske potreby, vylety, obedy, druzinu...oblecenie a obuv sme platili na polovicu. S navrhom suhlasila,mam to aj podpisane......

krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

Ex je momentalne na materskej, s dietatom jej terajsieho manzela. Manzel zaraba tak okolo 1500€ aj viac. Takze ich rodinny rozpocet je predpokladam raz tak velky ako moj. Ja som tiez zenaty, manzelka je tak isto na materskej. Moj cisty prijem je 800€.
Manzel ex jej zacal tlacit chrobaky do hlavy, neviem presne o co im ide, zrazu si zmyslel ze on poda navrh, aby som mal syna kazdy druhy vikend a platil 200€. Pritom syn chce k nam chodit, z nasej strany je vsetko v poriadku. Boli sme s nim teraz aj u psych.lebo sa zle sprava u nich doma, nerespektuje noveho otecka, ublizuje ich dietatu, zacal sa zle ucit....aj psychologicka povedala, ze nie je vhodne teraz dieta odo mna odtrhat, ze ma potrebuje, ze ona by zauzivany system nemenila. Bojim sa vsak toho co bude na sude. Rad by som pokracoval takto aj dalej.
Myslite si ze by mi sud urcil vyzivne 200€?? Zaratava sa prijem manzela mojej ex v tejto situacii?

zenaajmama
24. júl 2018

@krokodil_schnappi súd berie do úvahy všetky okolnosti, v prvom rade ale potrebné financie pre dieta.
Ak ona podá návrh, tak podaj protinavrh, žiadaj striedavú, spíš a zdokladuj všetky vydavky a príjmy v domácnosti, ziadaj správu od psychologicky.
Bude to ťažké, záleží na akú sudkyňu natrafis.
Veľa šťastia prajem.

ukulela
24. júl 2018

@krokodil_schnappi ja len že príjem nového manžela tvojej ex ťa nemá čo trápiť. Za tvoje dieťa si finančne zodpovedný ty a jeho matka. Ak by reálne vedela zdokladovať vysoké finančné potreby dieťaťa, napr. špeciálna diéta a pod, musel by si platiť viac. Ale čo sa týka stretávania, som na tvojej strane. Rieš to protinavrhom.

krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

@ukulela ani ma netrapy, ale kedze je na materskej s jeho dietatom, tak memoze ist do roboty a tym padom ani z daleka neprispieva a pri vyzivnom 200€ co caka odo mna, by ani neprispievala rovnakym pdielom ako ja

zooeynka
24. júl 2018

@krokodil_schnappi neviem odkial si, ale platit 50€ na dieta mesacne je z tvojej strany priam vysmech. Ajked ho mas skoro tak casto ako striedavka...Len nechapem ze s tym tvoja ex(asi v pominuti mysle)suhlasila...

zenaajmama
24. júl 2018

@krokodil_schnappi rovnakým dielom ani nemusí.Ak je vydatá,súd berie do uvahy aj prijem manžela.

zuzanka.zuzu
24. júl 2018

@krokodil_schnappi 1) podpísané to máš ako? a celkovo, daj to na súd, nečakaj na nič, už teraz zažiadaj o striedavku, resp. úpravu styku na častejší vzhľadom k vyššiemu veku dieťaťa
2)za 50e by som ti dala facku a bárs môžeš platiť aj celú školu a pomôcky - akože čo je 50e? ☹ no skús prestravovať dieťa 3 týždne za 50e... kedy si bol naposledy v obchode? oblečenie a obuv na polovicu je NORMALNE, nie dôvod na pochvalu (viem, že si ju nepýtal, to je len taká úvaha všeobecne)
3)všetko závisí od sudcu... MALO BY sa brať všetko do úvahy, ale máš 800e = 200e na syna (+200e na druhé dieťa) a stále ti zostane 400e pre teba a manželku, čiže áno, je to reálne. no skôr zabojuj o syna než o výšku výživného!

krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

@zuzanka.zuzu ake 3 tyzdne?ved je u mamky 9 dni, potom 5 u mna...ale to je jedno, povedal som ze budem ja vsetko platit, pretoze ked platila ona, syn chodil ako cigan, zo skoly furt volali, ze cosi neni poplatene...chcel som mat kontrolu nad peniazmi, pretoze sa neraz stalo, ze ked som jej peniaze dal, nezaplatila to co mala, minula na seba. O nic starost nemala, naozaj len o tu stravu. Ze ja beham kazdy den hore dole, zo skoly domov niekolko km autom jej tiez neuctujem do poslednej koruny.

ukulela
24. júl 2018

Súd určuje výživné vramci možnosti. Teoreticky : dieťa so špecifickými potrebami, napr postihnuté, a výdavkami 500 eur s matkou bez zárobku, lebo sa o dieťa stará. Mal by súd určiť otcovi nulové výživné?rovnako pri nepomerne vysokých zárobkoch. Borisovi Kollárovi by súd neurčil malé výživné, lebo matka má minimálnu. Dieťa má právo mať rovnaký nadštandard ako rodič. Osobne si myslím, že ti súd také vysoké výživné neurči. Ale argumentovať musíš ináč, nie ako tu ...

extempore
24. júl 2018

@krokodil_schnappi máš pravdu, ak to máte takto pol na pol, je 50 eur adekvátnych. Tieto kače tu nepočúvaj, ony majú deti ako zárobkovú činnosť Takých chlapov ako ty, je málo, kvitujem ti, že sa staráš o dieťa. Výživné sa stanovuje max. do výšky 30% z hrubej mzdy. a

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

@taskataska si smiesna...na decko sa nepozeras?je to predsa len mama, nech je aka je a viem, ze by si syna nedala. A tiez by som to neurobil jemu,viem ze je na nu naviazany. Nebudem robit to co ona, len aby som dosiahol svoje. Na sude dam protinavrh, lebo mam zaujem byt so synom castejsie, ale nebudem bojovat tak ako ty pises. A neviem preco by mi mala moja zena zakazovat ako pises. Ked si ma brala vedela do coho ide, ale mam dojem ze ty si tiez jedna z tych ako moja ex. Na decku im nezalezi, len aby sa korunky sypali. Aj jej je uz prednejsie decko s aktualnym chlapom, uz sa aj vyjadrila, ze koli hadkam a koli tomu, ze syn otcima neprijal, si manzelstvo pokazit nenecha.

pimpulka
24. júl 2018

@extempore súhlas. Hlavne s tou časťou “zárobková činnosť”.
@krokodil_schnappi držím palce aby ti to vyšlo lebo si fajn otec

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zooeynka
24. júl 2018

@pimpulka @extempore kks zeny vy povazujete 50€ za zarobkovu cinnost?!? Aj keby mal syna presnu polovicu casu(co nema) tak tych 50€ ma stacit na 15 dni na stravu??? To je cca 3€/den...vy z 3€ viete uvarit ranajky,obed, veceru +desiatu a olovrant??? Vy ste kedy boli naposledy na nakup? A to nehovorim o obleceni, drogerii,mhd, veci do skoly...sila zeny, vy kde zijete ze sa vam 50€ zda primerane vyzivne? Na lazoch?

extempore
24. júl 2018

@zooeynka ale veď matka má prispievať rovnakým dielom, nie?

ukulela
24. júl 2018

@zooeynka ale ak by mal syna50 percent času, nemá mu predsa prečo hradiť stravu u matky! A ak hradí školu a a poplatky, oblecko dávajú na polovicu a ku tomu dáva 50, tak je to ok. Vyjde mu to dokopy asi viac, ako súdom stanovených 100. Súd asi z dacogo vychádzal pri určení výživného.

krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

@zooeynka ty to zas prezentujes ako keby u mna syn zil zo vzduchu. Tak isto platim na stravu, na drogeriu, na oblecenie co nosi po dome, obuv,,na to mi ex nedava polovicu,,na benzin a milion inych veci...

pimpulka
24. júl 2018

@zooeynka ja narážam na to ze niektoré matky maju dieta ako garanciu trvalého príjmu. Česť výnimkám. A sam zakladateľ témy napísal ze keď dal matke €, ona to minula na ine. Ak som správne pochopila predtym on platil vsetky výdavky na syna plus výživné plus ho mal často u seba. Mne nepride fér ak jedna strana plati viac ako druha. Čisto teoreticky on mal platit iba polovicu nákladov na školu.

zooeynka
24. júl 2018

@extempore fajn, matka prispeje druhou 50eurovkou a to ma akoze stacit na mesiac???Vsetky vydavky na dieta? Wow, ja byt rozvedeny chlap tak teba chcem za svoju ex, ty si taka nenarocna!!! 50€ by som ti zalepila usta a staraj sa o "nase"dieta....

ukulela
24. júl 2018

@extempore nie rovnakým, ale vramci možnosti. Ak chlap zarobí 7000 ako manažér a matka 400, lebo je predavačka, tak je spravodlivé, aby chlap platil matke 200? Alebo obrátené, súd určí otcovi minimálne výživné, lebo je invalid, alebo neviem čo, matka mu má dať tiež len toľko?

krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

@taskataska to uz je co za blbost...a to nepoznas ex, keby chcel byt syn u nej 20 dni ako si napisala, tak ho pekne odpalkuje, ze predsa byvas u otca...ona je ten typ, co by bola najradsej aby bol co najviac u mna ale zaroven aby som jej dobre ze celu vyplatu neposielal na ucet

extempore
24. júl 2018

@zooeynka čítaj s porozumením .. on písal, že ostatné výdavky uhradí... čiže 100 na mesiac na jedlo a oblečenie je podľa mňa viac než adekvátne

extempore
24. júl 2018

@ukulela ja tomu rozumiem.. ale v tomto prípade otec zarába slovenskú priemernú mzdu, nie 7 tis.

ukulela
24. júl 2018

@krokodil_schnappi benzín nie je argument. Máme lacnejšiu MHD. Viac tu riešiš € ako stretávanie s dieťaťom ...

extempore
24. júl 2018

Alebo koľko by podľa vás mal platiť výživné z 800 eur? Veď aj on musí žiť, bývať, jest.. a okrem toho má ďalšie dve vyživovacie povinnosti na manželku a ďalšie dieťa... Tí majú robiť čo?

krokodil_schnappi
autor
24. júl 2018

Zeny, keby mi sud urcil vyzivne 200€, tak uz odo mna korunu navyse nedostane. Nehnevajte sa na mna, je to tak. U mna ma syn vsetko co potrebuje. Ja mu radsej bokom odlozim ak cosi vieme usetrit, ale jeho mamke nic navyse nedam.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
24. júl 2018

@extempore ale rieši dokola, že 10 dní do mesiaca predstavuje dieťa a platí školu a 50 k tomu. Ak s tým má problém, mal ostať pri súdom stanovenom výživnom 100 eciek a hotovo. Mám pocit, že tak ako exinmu manželovi kole oči, že má pocit, že živí cudzie dieťa, aj tu možno vietor fuka zo strany manželky novej .

ukulela
24. júl 2018

@krokodil_schnappi ale však ok, aj podľa mňa by vo vašom prípade bolo lepšie dodržať už pôvodný rozsudok a pokoj.