Čo si myslíte o tom, keď muž pracuje v zahraničí?

4. apr 2023

Prečo keď muž povie že ide robiť do zahraničia, tak to každý berie v pohode ako normálnu vec ešte sa z toho idú aj po toto že aký je super že sa stará, ale keď chce takto pracovať žena lebo to tej rodine proste hodí lepšie peniaze a muž by ostal doma tak sú všetci brutálne pohoršení? Mozog sa mi zastavuje. Že aká matka toto urobí a čo s chudákmi doma bude? Ale chlap je normálne uctoevany, že aký je on super živiteľ obetavý. Pri tom často tí muži chodia preto aby mali pokoj od všetkého. Čo si o tom myslíte?

svetlonos
4. apr 2023

Ahoj,
napisem ti skusenost z rodiny. Zena isla robit opatrovatelku do DE. Deti chodili este na zs potom ss. Itec navaril upratal, postaral sa. Mama detimbaj tak velmi chybala. Jejvsa to zaoacilo a na mnohe prosby deti ostat uz doma neprisvedcila. Najskor aj slubila, zecuz najde pracu na sk a neurobila to.
Lutuje je to do dnesneho dna, uz he to 10 rokov.
Ina zena, sice nesla do zahranicia ale od rana do vecera robila.
Bola nosickou penazi a tak bola aj nrana. Lutuje to a uz by to neurobila, zial nejde vratit cas.
To su len 2 pribehy, priamo id tian po rokoch.

luckasvec
4. apr 2023

@svetlonos dostanem aj bludistaka za vylustenie tajnicky?

toskanka
4. apr 2023

Ze matka by naozaj mala zostať s deťmi.

katka2602
4. apr 2023

@svetlonos prepáč, ale ja akosi nerozumiem čo si napísala. Skus to opraviť, lebo sa ti pomenili písmenká 😉

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luckasvec
4. apr 2023

Ja som zas mala spolužiačku na výške ktorej mamina robila opatrovateľku v rakúsku, ale tam zas bol ocino onkologický pacient takže aj kvôli tomu šla zarobiť (ešte mala 4 mladších súrodencov) , chodila na turnusy, robila tak 5 rokov, po smrti sa vrátila späť na svk

gladys_07
4. apr 2023

Muzi chodia casto aby mali pokoj od vsetkeho? Kazdy jeden otec ktoreho trosku lepsie poznam miluje svoje deti a znasa odlucenie od nich tazko. Rozculujes sa nad „predpotopnymi“ nazormi a sama ich mas.

beronsche
4. apr 2023

Myslim si, ze rodina ma byt spolu, ale nie vzdy to ide..
Aby niekto velebil muza za to, ze odisiel pracovat do zahranicia, s tym som sa este nestretla. Naopak, skor ludia vnimaju aj tie negativa.
A ten nezmysel, ze casto muzi zdrhaju, aby mali pokoj, nejdem Ani komentovat..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
4. apr 2023

Ja si myslim, ze praca v zahranici je pre slobodnych, potom by tam uz nemala robit ani zena ani muz, rodina ma byt spolu.

autor
4. apr 2023

@zuzana9415 len nerozumiem tomu, prečo by to nemohlo byť naopak. Nejedná sa o batoľatá. Muž vie lepšie variť, má väčšiu trpezlivosť na detské aktivity... Ja nemám nič, čo by ten chlap nemohol ponúknuť.

svetlonos
4. apr 2023

@luckasvec
🤣 sorry za chvilku opravim poprehadzovalo mi to

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. apr 2023

@elizabet173 častejšie sa v mojom okolí stretávam s tým, že to robia muži a reakcia toho okolia bola presne taká ako som popísala -kravcia mater/chudák chlap

anjelicek26
4. apr 2023

Dodnes je v ludoch hlboko zakorenene, ze zena-matka sa stara o deti... to z ludi este roky rokuce nedostanes, co bolo cele storocia-tisicrocia bezna realita... sme tak naprogramovany. Ano logika je taka, ze muz/zena su rovnocenny rodicia a rovnocenna by mala byt situaci, ze je prec otec alebo je prec mama, ale proste to tak spolocnost nevnima. Nezmenis to no... ja som za to, aby - ak sa rodina rozhodne pre zahranicie - rodicia nedelili...jeden odijde, pripravi zazemie, zoberie rodinu za sebou...ziadne pendlovanie... ak sa chce, vacsinou to ide...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luckasvec
4. apr 2023

@svetlonos v pohode 😁 však sme nejak rozlustili

lucia147852
4. apr 2023

Tak napr ja nesúhlasím ani s jedným. Rodina má byť spolu. Aj do zahraničia, buď všetci alebo nikto. Poznám manželstva kde muž takto roku robil, odrazu ostal doma a manželstvo krachlo. Obaja boli naučený na svoj život osamote a už ho nevedeli spolu zosúladiť

diewcatqoo
4. apr 2023

Myslim si, ze rodina by mala byt spolu. Bud zostat doma a najst si pracu blizko rodiny alebo ak do zahranicia, tak vycestovat spolu. Neviem si predstavit, ze by muz bol od nas daleko a ja doma s dietatom alebo opacne, ze by som ja odisla od nich, nechala ich doma samych. Verim, ze existuju ludia, ktorym takyto styl zivota vyhovuje, ale mne by to teda nevyhovovalo a nedokazala by som takto zit. Preto ked manzel dostal pracovnu ponuku v zahranici, zhodli sme sa, ze ideme spolu.

cyberk
4. apr 2023

Ak to danej rodine vyhovuje, nech si tak spravi, na okolite reci by som sa vykaslala 🙂
ja by som nevedela opustit rodinu, a ak by siel manzel, sli by sme s nim.

mamkalentedkova
4. apr 2023

Nie vždy to odlúčenie rodine prospeje ,to je pravda ,veľa závisí od zrelosti a vyspelosti partnerov ,niektorí hneď vidia katastrofické scenáre ..jasné ,že sú aj chlapi ,čo utekajú od povinnosti..ale takí by utekali aj doma ,na pivo ,za kamošmi ,do fitka ,k automatom ...Šťastní sú tí ,čo mali rozum v mladosti ,študovali a pracovali na tom,aby dobre zarobili aj doma ...Ale žiaľ ..vidíš aj sama ,aká je doba ,koľko všetko stojí .Splácať roky hypotéku ,dokázať vyžiť a popri Tom ešte vychovať deti nie je jednoduché .Keď je žena tri roky doma ,v lepšom prípade ,sa po rodičovskej dovolenke zamstn a,v horšom ostane bez príjmu .Doma.by chlap robil od svitu do mrku,v zahraničí zarobí viac a keď ma fajn turnusy ,nakoniec ma na rodinu aj viac času ,keď je potom týždeň alebo dva doma

rebrambora
4. apr 2023

Je jedno, ci je to matka alebo otec. Moj muz sa napriklad lepsie postara, uprace a navari ako ja.
Ale rodina ma ostat spolu. Na par tyzdnov, okej. Ale dlhodobo? Nie. Bud nech idu vsetci alebo nikto. A ze sa neda vsetkym lebo toto tamto su len vyhovorky a lahsia cesta. Tak bud sa to oplati alebo nie. Nikdy sa odlucenie neskonci dobre.
Vynimka je, ak im takyto vztah od seba alebo otvoreny vyhovuje - to je nieco ine. Ale pri fungujucom vztahu dvoch to nie je mozne, nie to este pro detoch.

lujza123
4. apr 2023

Pretože žijeme v spoločnosti kde platí dvojaký meter a tak ľahko sa to nezmení.
Už len počet partnerov a deti, vezmi si takého Borisa Kollara jak ho všetci žerú, ešte ho multioteckom nazvú. A teraz si predstav ze by bola taka politička, 15 (ci koľko) harantov každé s iným otcom, ved by ju zvozili pod čiernu zem a na nejakú kariéru by mohla zabudnúť.

A takýchto príkladov je milión. Dnes na mňa vyskočil nejaký bulvárny článok, rozhovor s opatrovateľkou deti Cibulkovej, čo tam dokázali hlavne ženy napísať v komentároch až mi zle prišlo. A samozrejme všetka nenávisť sa týkala len Cibule, ani jeden človek neodsudil jej manžela, ved on je tiež rodic ktorý si ju najal.

lujza123
4. apr 2023

Môj názor co sa týka odchodu jedného rodiča do zahraničia, asi záleží od veku deti aj turnusov.

Mam kamošku opatrovateľku v rakúsku, po diaľnici je za 1,5 hod v práci, odrobi si 3 dní v týždni a ide domov a fungujú ako rodina super.

Ale nejaké dlhodobé turnusy ze cele mesiace preč a takto celé roky no nič moc.

Ja mam prácu kde sa dosť cestuje, respektíve pracuje mimo domu ze človek musí spat na hotely. Minulý rok sme boli často preč a teda dcéra to zle prežívala, to bolo vidno ze je v strese kedy zas pôjdem preč (a to som bola preč relatívne málo, tak 1 týždeň v mesiaci). A to uz je to veľká baba, 8-mačka ale chýbala som jej.
Takže napriek lákavým peniazom už beriem iba prácu v dojazdovej vzdialenosti od domu, aj keď to znamená menej peňazí. Ešte vydržím rok - dva aspoň kým skončí zs

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
4. apr 2023

Ja neviem, ale podľa mňa toto je úplne jednoduché. Lebo matka je matka. Matka je nenahraditeľná. Ja nechápem, ako sa dá toto porovnávať s otcom? Véd ak je rodina ,,normálna" a matka je doma s dieťaťom 3r, tak matka je ta najbližšia osoba pre dieťa. Dieta je na matku naviazané v podstate od počiatku. Ja nevravím ze sa otec nezvládne o deti postarať, ale ja ako matka to NEPOCHOPIM. A ani nemám pochopenie pre také ženy. Poznám osobne 2 také matky a nikdy to neboli matky roka.... vždy riešili hlavne svoj život a deti im boli na príťaž. Vzťah s deťmi žiaden. Syn chcel v 15r spáchať samovraždu.
Skratka matka dieťaťu vždy bude chýbať a nikdy to nenechá na dietati takú ránu ako keď v zahraničí pracuje otec.
Žiadne peniaze sveta by mi za toto nestali!

simona20201309
4. apr 2023

A ak matka toto dokáže, tak niekde tam skratka nastala chyba.
Samozrejme závisí od veku deti. Určite je rozdiel odchádzať od 5r dieťaťa a od 16r. pubertaka

rebrambora
4. apr 2023

@elizabet173 ano mas pravdu. Pausalizovat sa to neda a urcite to niekde funguje. Zas vysvetlim, preco moj komentar bol pomerne jednostranny - ja poznam iba pripady, kde jeden odisiel, lebo ved financna situacia, cize to robili len kvoli detom, ze vztah už bol už aj tak na entom mieste alebo druhy pripad, ked potom po rokoch jeden prestal pracovat v zahranici, tak spolu nevedeli vydrzat. Ale nie vsetci sa samozrejme rozisli, resp. si to iba nepriznali. To, aky to ma vplyv na vychovu deti a vztah medzi partnermi, lebo ako mozu byt deti stastne, ked rodicia niesu, vsakze.
Moj nazor je, ze dieta potrebuje ako matku, tak aj otca.
Moj terajsi partner ma dve deti z byvaleho manzelstva. Vztah sa im rozpadol presne kvoli tomu, ze bol prec 6 tyzdnov a skoro 2 doma. Deti?
Vychovu mladsieho syna jeho byvala manzelka nezvladla, starsiu vynervovala, aj ked je to matka a aj ked nemusela absolutne pracovat.
O dalsich 'matkach roka' sa tu uz niekto vyjadril.
Cize ano, dieta potrebuje matku ale nie vzdy je to top volba a najlepsie pre dietatko. Bohuzial.
Mne ale uplne unika pointa, pretoze VZTAH rodicov ma byt fungujuci. Preco tu ideme rozdelovat matku a otca. Potom su deti stastne. A co kto hovori nemusi nikoho zaujimat.

janka_266
4. apr 2023

Za mna ani jeden nie je hrdina. Keď majú rodinu majú byt spolu. Nie jeden si v pdostate užíva slobodu a druhý má všetko na krku doma.

aurora33
4. apr 2023

Mne je to jedno, je to na každej rodine ako si to zariadi.